אסקסואל הוא אדם שלא עושה סקס?

אסקסואל הוא אדם שלא עושה סקס?

גיליתי את הפורום הזה די במקרה , ואני שמח שיש כזו קהילה בארץ של אסקואלים, מחזק את נטייתכם ואת זכיותכם!!! דפדפתי פה בפורום, וניסיתי להבין קצת יותר לגבי האסקסואליים . הבנתי שאסקסואל הוא אדם שלא נמשך מינית, ששפוט אין לו יצר מיני. האם אני צודק? קראתי גם שהרבה אסקסואליים דווקא כן מאוננים, על מה הם מפנטזים שגורם להם לחוות אורגזמה? או שמא הם אינם רוצים להגיע לאורגזמה? אם הם מאוננים אז זה אומר שכן יש להם באיזה שהוא מקום חשק מיני.... אז מה בעצם הופך אותם לאסקסואליים, זה שהם לא רוצים לקיים יחסי מין עם פרטנר אבל אוהבים לאונן, זה אומר שהם אסקסואליים? מאוד מעניין אותי לדעת, ולא מצאתי את התשובות בדפדופי בפורום, אני מקווה מאוד שלא פגעתי פה במישהו בשאלותי, כל השאלות ששאלתי זה מתוך עיניין להכיר את התחום ולהבין אותו. וחלילה לא לפגוע. ושוב מחזק את ידיכם ותומך בהכרה שלכם בציבור כולו. אשמח לקבל תשובות

ניסיון לשפר את ההודעה

קראתי פה עוד ועוד ואני מוצא שזה יותר ויותר מעניין..אני אנסה לשפר את ההודעה שלי. אני מבין שישנם אנשים שהם אסקסואליים ואוהבים לאונן. 1. על מה מפנטז האסקסואל שאוהב לאונן, כשהוא מאונן? (על בני אדם/ מוסיקה/ כלום?!) 2. נגיד שיש אדם שהוא אוהב לאונן ולפנטז על עצמו מקיים יחסי מין , אך הוא לא אוהב לקיים יחסי מין בפועל. איך אפשר להבדיל, האם אדם הוא אסקסואל שאוהב לאונן, או ,שהוא כן אדם מיני, לא-אסקסואל , והוא פשוט יותר אוהב לאונן מאשר לקיים יחסי מין עם פרטנר? 3. איך אפשר לדעת האם אדם הוא אסקסואל, או שמא יש לו בעיות אחרות (כמו ביישנות,חרדת ביצוע וכד') שגורמות לו לא לרצות ב- יחסי מין? כי מצד אחד הוא אוהב לאונן, מצד שני הוא לא אוהב לקיים יחסי מין.... אשמח מאוד אם תענו לי..

gabriel1349

New member
חלק מהתשובות (אם לא כולם )

תמצא בשאלות נפוצות בצד שמאל של הדף על רגל אחת- אוננות היא פורקן מיני עצמאי , הרצון לעשות זאת- קשורה למערכת ההורמונלית של כל אחת ואחד מאיתנו. לחלק אף אין צורך לעשות זאת כלל .. על מה חושבים בזמן הזה? אינדבדואלי לגמרי אם בכלל חושבים... ההבדל המשמעותי בין אדם מיני לא- מיני הוא במשיכה המינית לאחרים בלבד- אם אדם נמשך מינית לאחר- הוא לא א-מיני. ביישנות, חרדות וכו'- לרוב, באים לידי ביטוי לא רק במישור המיני- במידה וזה בא לידי ביטוי רק במישור של בינו לבינה , לדעתי, אדם ידע זאת בעצמו אם הוא יהיה מספיק כן עם עצמו וירצה לעזור לעצמו בהפרעה/ בעיה גם במישור זה . אדם ביישן או חרד אינו מקיים יחסים בגלל הפחדים המשתקים אותו. אדם א-מיני בכלל לא חש משיכה ואין לו צורך במין - זו נטייתו.

לגבי האוננות,ולגבי נטיה מינית.

קראתי פה בפורום, שאסקסואליים שמאוננים, עושים זאת באופן מכני... האם באמת אפשר לבגיע לאורגזמה באופן מכני? (פשוט זה קצת מפתיע אותי...) האם אדם יכול להיות מוגדר כאסקסואלי, אפילו שכשהוא מאונן , הוא כן מפנטז מינית (על יחסי מין)? שאלה אחרונה, הרי האסקסואליים בוחרים בני זוג, שלא עפ"י משיכה מינית. כלומר כל אסקסואל גבר יכול להיות הומו או סטרייט - ומה שיבקע את זה , זה לא משיכתו המינית, אלא פרמטרים אחרים. (וזה בניגוד להומואים, שמראש רוצים גבר ורק אחכ' בודקים את שאר התכונות) ודומה, כל אסקסואלית יכולה להיות סטרייטית או לסבית, וזה לא בגלל משיכתה המינית. האם זה נכון?

gabriel1349

New member
מסתבר שאפשר

בעיקרון, גם חלק מתינוקות מאוננים כשהם מגלים מקומות מסויימים הגורמים להם להנאה- והרי אין להם מושג עוד מה זה בכלל יחסי מין ומין בכלל או מה הם עושים. אם אדם בזמן שהוא מאונן מפנטז- זה לא סותר א-מיניות- לפנטז זה משהו אחר ואיך שבאה משיכתו לאחר במציאות זה משהו אחר. אם אני מפנטז שאני רוצח מישהו - זה הופך אותי לרוצח במציאות?
(להירגע זה רק לצורך הדוגמא הפרועה) אני חושב שבשאלתך האחרונה - התשובה נמצאת בשאלה- כמו שגבר הומוסקסואל יבחר גבר הומוסקסואל ולא סטרייט (כי אין טעם) כך גם אסקסואלים יעדיפו למצוא בן\ת זוג עם אותה נטייה (חוסר נטייה מינית למעשה)- לפחות הרוב בכדי למנוע בעיות בהמשך הקשר. לגבי העדפות - אם בחורה א-מינית מגדירה את עצמה כלסבית , סביר להניח שריגשית (בניגוד למשיכה מינית) היא נמשכת לנשים וזה נכון לכל הנטיות והעדפות האחרות בנושא.

אבל תינוקות לא גומרים

כמדומני, אבל שתינוקות לא מגיעים לאורגזמה. האם אפשר לעשות לאונן בצורה מכנית ולהגיע לאורגזמה? לגבי הנטיה- אני אסביר את כוונתי: האם אדם אסקסואל בבואו למצוא לו לעצמו בן/בת זוג, מתחשב במינו הביולוגי של בן/בת הזוג או שזה ממש לא משנה לו, כי ממילא הוא לא נמשך מינית-פיזית לגוף של אדם, אלא רק לאופי ולתכונות של האדם?

gabriel1349

New member
+++

לגבי תינוקות לא יודע- לא נראה לי הם מפותחים מספיק בשביל להגיע לאורגזמה. ולגבי אוננות מכנית- כן אפשר , אני לא כ"כ מבין את הקשר בכלל בין זה לבין פנטזיה , אבל שיהיה... יש כאלה שכן איכפת להם אם הם נמצאים עם אישה או גבר ויש כאלה שלא. על פי רוב , בוחרים בן או בת זוג לפי האופי ותכונות האדם והיו כאלה שציינו שחשוב להם שגם הבן/בת זוג יראו גם טוב -בלי קשר לזה שאין משיכה מינית.. כמו שאתה רואה יש הכל מהכל

תודה על תגובתך

אני זוכר שפעם פשוט קראתי ב'זמן הוורוד' (העיתון לגייז), על אסקסואלים. ושם היה כתוב שכן אפשר לחלק את אסקסואלים לסטרייטים ולהומואים. האם זה נכון? במידה וכן, לא ברור לי כיצד זה הגיוני...הרי ממילא האדם אין לו משיכה מינית...

gabriel1349

New member
אין על מה

אפשר להמשך שיכלית, מתוך שיחה מעניינת , תחומי עיניין- להמשך ריגשית לבן אדם וכן יש כאלה שיאמרו בוודאות שהם רוצים גבר או אישה- כי כלפיהם יש רגשות

השאלות שלך נהדרות ומעידות על פתיחות

אם בא לך תכנס לאתר של הקהילה הא מינית הבינלאומית AVEN, לא זוכרת את הכתובת בדיוק, תעשה גוגל. שם יש הסברים מאוד ברורים. מוסבר שם שעוצמת החשק המיני היא כמו כפתור של ווליום, שיכול להיות נמוך מאוד או גבוה, או כל דבר שבדרך, וגם יכול להשתנות. מי שנמצא נמוך מאוד בסקאלה נחשב לא מיני. הסקאלה של הנטייה המינית - אם נמשכים לגברים או לנשים - היא משהו אחר לגמרי, להזכירך - אנשים מתחברים לא רק בגלל משיכה מינית, יש גם התאהבות או אהבה או חברות, למרות שרוב האנשים מתחברים כי ככה יותר קל לשלם משכנתא. א- מיני יכול להיות הומו, סטרייט או לסבית, וגם דו. בלי שום קשר לעוצמת המיניות שלו. הרי גם אנשים עם עוצמת דחף מיני מאוד חזק יש מכל קצווי הנטייה המינית. בתשובה של קודמי כתוב שאנשים א מיניים נמשכים לא מיניים אחרים ולצערי זה לא בדיוק ככה. וזו לדעתי הבעיה הכי גדולה של א מיניים. כי קשה למצוא אנשים בעלי דחף מיני, או אי דחף מיני דומה לשלך, ושגם ימצאו חן בעיניך, וגם יהיו במגדר הנכון וכולי. הבאת התופעה לניראות ופורומים כמו זה יכולים לעזור לא מיניים להכיר זה את זה אבל בעולם הרגיל זה קצת קשה, כרגע. נ.ב. יש עוד סקאלה והיא הזהות המינית. בלי שום קשר לעוצמת הדחף ולנטייה המינית, יש גם רצף של תחושת הזהות כזכר או כנקבה. יש אנשים שמרגישים אחרת מאיך שהגוף שלהם נראה ויש כאלה שזה משתנה אצלם, והם מרגישים לפעמים ככה ולפעמים ככה. בקיצור, עדיין לא כולם מכירים את הסקאלות שקשורות למיניות שמוכרות למדע, ורבים גם מסרבים לקבל את זה שמדובר ברצף עם המון אופציות ולא בשחור ולבן. נדמה לי שבעתיד הקרוב יגלו עוד סקאלות שקשורות למיניות ויגלו שהמגוון הוא הרבה יותר גדול ממה שחשבנו ושבעצם כל אדם הוא אקזמפלר מיוחד. מקווה שלא טחנתי יותר מדי.

gabriel1349

New member
יופי

הצלת אותי! חשבתי שאשאר כאן לבד בשיחה הזאת מה לי ולסקסולוגיה ? חחחח תודה!

עכשיו אני הרבה יותר מבין ../images/Emo13.gif

עכשיו ברגע שכתבת לי שיש קשת של אמיניים פתאום זה הרבה דברים התבהרו לי... קצת עלי, גיליתי את הפורום הזה , מתוך הפורום טרנסג'נרס וחברים... שבו אני חבר/ה וותיק. אני עצמי אדם מיני ותומך מאוד בזכויות מיעוטים, ואני מאוד שמח שכעת יש לכם פורום ולאט לאט אתם עולים למודעות בחברה, אני עצמי כבר עכשיו מנסה לספר עליכם, לידידי שידעו שישנה עוד נטיה מינית שלא ידענו עליה (לפחות אני לא...) אגב, במידה מסויימת אני חושב שהדרישה לליגטימיות מצדיכם מזכירה מעט את הדרישה לליגטימיות מצד הקהילה הומו-לסבית-טרנס'. נ"ב: סליחה אם הטרדתי, בשאלות קשות מידי על סקסולוגיה
...חחח... לילה טוב !!

לא הטרדת בכלל, ההפך

אין הרבה אנשים עם ראש פתוח, שבאמת חושבים ולא תקועים במוסכמות. אתה מוזמן לשאול עוד. רק תיקון טעות קטנה, א מיניות היא לא "נטייה" מינית כי אז זה מתבלבל עם למי נמשכים. זה מתייחס לעוצמת החשק המיני. אם בא לך אתה יכול לשתף במה גילית על עצמך.

אני שמח שאני לא מטריד :)

אני טיפוס כזה שאוהב להיכנס לביפנוכו של הדברים...ובגלל שלדעתי אמיניים, הם מיעוט מרתק, אני מנסה להבין אתכם, עד כמה שאפשר יותר במסגרת הפורום הזה. (לו הייתי יודע טוב אנגלית, הייתי קורא על זה יותר באתר שצירפת) אני חייב להודות, שעיניין האוננות עדיין לא ברור לי: האם אפשר להגיע לאורגזמה, מבלי לפנטז כלל על מישה שנמשכים אליו מינית או מצב שקשור איכשהוא למין ? במידה וכן, בעיני זה חידוש מרענן.. שיהיה לכולכם לילה טוב !!

korpiklaani

New member
את בטוחה?

א-מיניות, לדעתי, מוגדרת כחוסר נטייה מינית וחוסר החשק הוא תוצאה של הסיבה. אילו זה היה בעיה בעוצמת החשק - אז לזה יש שלל תרופות בשוק.

אם הזכרת טרנסג'נדרס

ברשימת תפוצה אמריקאית לא-מיניים, פגשתי טרנסג'נדרית א-מינית. זה מרשים, כמות הדברים שאדם כזה צריך לגלות על עצמו, ולהסביר לסביבה על עצמו.

gabriel1349

New member
לא רשמתי שא-מינים נמשכים לא-מינים

או לפחות לא התכוונתי לזה אלא שכמו שהומוסקסואל ירצה גבר באותה נטיה אז גם אסקסואל יעדיף למצוא אחד/ת כמונו, אבל לא תמיד זה קורה כמו שאני מניח שהומוסקסואל עלול להמשך דווקא לסטרייט...

למעלה