הי אסתי
ראשית מזל טוב. שתצליחי ובעיקר שתיהני. אני אפילו קצת מקנאה על זה שמצאת עבודה בתחום מתן שירות. אין לי ספק שזה תפור עלייך וזה אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות, אך לרוע מזלי( כמו שנדמה לי שכבר סיפרתי לך) בגלל רה-ארגון העבירו אותי לתפקיד שכולו עבודה מול מחשב וניירות. אני מחכה לרגע שאגיע לגיל פנסיה (כרגע לפי החוק זה 62) כדי לעבור לתעסוקה אחרת ואני יודעת כמה זה בעייתי בגילנו. וצריך לעשות המון ויתורים והתפשרויות לצורך קבלת עבודה בגיל כזה (טפשים המעסיקים שלא מבינים כמה הם יכולים לנצל היטב את הנסיון שצברנו ואת העובדה שאין לנו ילדים קטנים שצריך להישאר אתם בבית כל שני וחמישי) ולמרות שנורא כיף לי לקחת כמה ימי חופשה כל כמה זמן אני לא מתקשה מאד לתאר לעצמי יום שלא תהיה לי בו סיבה לקום בבוקר וללכת לעבודה ואני אומרת את הדברים בלי להמעיט כהוא זה בערכן של מי שמתאים להן לעבוד בבית ובהתנדבויות שונות בלי המחוייבות הנוקשה של מסגרת . אמא שלי יצאה לפנסיה מוקדמת ועד היום (79) ברוך השם לא היה לה אפילו יום אחד בטל ממלאכה. אבא שלי עבד מגיל 17 עד 70 כשהוא עובר 3 קריירות שונות וגם בעשר השנים האחרונות כשהוא כבר סוף סוף יצא לפנסיה , הוא כל הזמן עסוק בלעשות משהו.. אני חושבת שבמידה רבה זה עניין של אופי וגם של בחירה וגם של היצע הזדמנויות ומזל והכי חשוב זה שכל אחד ימצא את מקומו ויהיה מרוצה ממה שהוא עושה, בלי שום קשר למה שאחרים עושים, אומרים או חושבים. אז שוב - הצלחה רבה בריאות ואושר וגם חיבוק ממני .