אף אחד לא יודע לענות לי על השאלה

shellyland

New member
אף אחד לא יודע לענות לי על השאלה

איך זה שבעברית מותרת שלילה כפולה בעוד שכל השפות האחרות (שאני מכירה) לא מתירות אותה?

giba70

New member
תשאלי אולי את הרולינג סטונס

ששרים שיר שבטח את מכירה ושמו הוא I Can't Get No Satisfaction כלומר, "איני יכול שלא לקבל סיפוק"

ככה לא שואלים שאלה

את מוכנה לפרט בבקשה, ולהביא דוגמאות לְמה את מתכוונת? (וזה כדי למשוך זמן עד שאארגן לך תשובה)

גנגי

New member
אני אסביר את השאלה.

שלי שואלת איך זה שכל השפות האחרות שהיא מכירה הן לא שמיות, ורק העברית שמית.

אני מזכירה לך

שטרם שאלת את השאלה. אני לא אומרת את זה בקנטרנות. תביאי דוגמאות למה את מתכוונת, כדי שאפשר יהיה לענות. התשובה עשויה להשתנות מדוגמה לדוגמה

הבאתי.

בכותרת. רוצה להגיד לי מה השאלה שאת יודעת לענות עליה, כדי שאוכל לנסח אותה במדיוק?

מוגג

New member
"אף אחד" אינה שלילה

אלא אם את סבורה כי "אף אחד" הוא תרגום של nose body .

ממש שום דבר

שניהם אינם שלילה מעיקרם. הם הפכו בתפיסה שלנו לכאלה, אבל אין במילה או בצירוף עצמם מרכיב של שלילה. מה ראית שם? - לא ראיתי דבר. זו הדרך המדוייקת לומר את זה בעברית. וגם אם תוסיפי שום (ותשטפי טוב את הידיים, שלא יישאר ריח) שום = שמץ, משהו. גם כלום=משהו. הם לא מביעים שלילה מעיקרם. מה אתה עושה? -לא כלום את מי פגשת בצעדת ירושלים? -אף לא אחד ממכרי הגיע לשם. או בניסוח המקובל בדיבור: אף אחד לא הגיע. אף אחד = אפילו אחד. אין כאן שלילה אבל יש מקרים בעברית של שלילה כפולה. (תתאמצי קצת למצוא) אז מה? שפה זה מתמטיקה? תודה לאל שלא.

ססילי

New member
אם הם "הפכו בתפיסה שלנו לכאלה"

אז הם כן שלילה מעיקרם. אולי לא ממקורם.

maec

New member
גם שלי...

אחד מחלקי הפסיכומטרי (לפחות בשנת 88...) היה הבנת הנקרא. הוא כלל משפטים ארוכים בעלי שלילות כפולות משולשות ומרובעות כיד הדימיון הטובה על המחברים

skito

New member
שפות

העבריים אוהבים שפתיים - }{ - שלילה כפולה והארופאים, רוצים כל הזמן את שפת הים לא? -} (שאת מכירה)

למעלה