אפילו בזה אנחנו אשמים

יורי CA

New member
אפילו בזה אנחנו אשמים ../images/Emo4.gif

הנה הכתבה: חוקרים מדנמרק טוענים שהגנים של האב משחקים תפקיד מרכזי בשאלה אם האם תלד אחרי השבוע ה-42 של ההריון נשים שההריונות שלהן נראים כ"נמשכים לנצח" יידעו מעתה את מי להאשים - את האב. חוקרים דנים טוענים במחקר חדש כי הגנים של האב משחקים כנראה תפקיד מרכזי בקביעת מועד הלידה. כך פורסם היום (ו') ב-BBC. הריונות נחשבים לממושכים כאשר הם נמשכים יותר מ-42 שבועות או 294 יום. כ-5% מההריונות הם כאלה. עד היום לא היו ברורות הסיבות להימשכות ההריונות הממושכים, בהם האמהות והתינוקות נתונים לסיכון גבוה יותר. חוקרים דנים מצאו כי הסבירות שנשים שילדו לאחר הריון ממושך יילדו ילד שני באותו אופן, גבוהה אם הנשים נותרו עם אותו בן זוג. אלה שילדו לבן זוג אחר היו בסיכון נמוך יותר. החוקרים בדקו נתוני לידה בין השנים 1980-1994. הם זיהו 21 אלף נשים שהריונן הראשון נמשך מעל 42 שבועות. מבין נשים אלה, עשרים אחוז היו בסיכון של הריון ממושך שני. אם ההריון הראשון נמשך מעל 44 שבועות, גדל הסיכון ל-30 אחוז. אולם אם האשה החליפה בן זוג, קטן הסיכון ל-15%.

../images/Emo12.gif ואני צריכה להמשיך לנחש...

מתי יצא הצפרדע מהשק. רק חסר לי שהוא יחליט להמתין עד שבוע 42, אני כבר לא יכולה לחכות שהוא ייצא משם כבר. לפחות אני יכולה להתנחם בעובדה שבילד הבא זה לא יהיה אותו דבר...

מענין שאצלי יש אותו דפוס כמו אצל

אמא שלי - בארבע הלידות שלה היו איחורים של 10 ימים לכל הפחות, ואצלי גם (למעשה אני לא יודעת עד כמה היה איחור בלידות שלי כי בשתיהן קיבלתי זירוז ביום ה 10). אז מה זה אומר? או שאני שוב יוצאת דופן מהסטטיסטיקה, או שבחרתי בעל שיש לו גן אחד לפחות דומה לזה של אבא שלי

קודם כל, ברור שאתם אשמים.

זו נקודת מוצא מצויינת לכל דיון. עכשיו בוא נראה, אם בהריון הראשון ילדתי לפני הזמן ובשני אחרי הזמן, מה צפוי לי הפעם? ומכיוון שכל הפעמים מדובר באותו גבר מה עלי להבין? "הסבירות שנשים שילדו לאחר הריון ממושך יילדו ילד שני באותו אופן, גבוהה אם הנשים נותרו עם אותו בן זוג. אלה שילדו לבן זוג אחר היו בסיכון נמוך יותר." האם זה אומר שהייתי צריכה להחליף גבר בין ההריון השני לשלישי? למה לא אמרו לי את זה קודם? עכשיו נזכרים?

זאת רק סיבה אחת...

מערכות ביולוגיות הם תמיד מורכבות (אני ביוכימית אז בבקשה תסבול אותי קצת כאן). למשל חוסר בהורמון הפיטוצין יכול לגרום לאיחור בלידה כי אין צירים... בכל מקרה כל מה שאפשר להגיד עכשיו זה שאולי זאת אשמתו של הבעל. אולי. הדבר היחידי שאפשר בוודאות ל''האשים'' את הבעל הוא במין הילוד רק לגבר יש כרומוזום Y ולכן הוא קובע. אם כי כשאני חושבת על זה יש גם פקטורים אחרים כאן למשל יש זבובים (חיית מודל בביולוגיה) שיש להם מוטציה שיש להן רק בנים כל הריון ביצית עם בת מתה. אז גם בזה אפשר לתת לגבר קצת הנחה...

נו אז אולי תצטרפי להימורים

האם אני אלד לפני או אחרי ליל הסדר?? כי אם הצפרדע יחליט להגיח לו בדיוק בליל הסדר.... אנחנו ניאלץ לחגוג את ליל הסדר השני, כמו אמריקאים!

ברור שבדיוק בליל הסדר...

הילדים האלה תמיד באים ברגע הכי פחות נוח. יותם בחר לעשות את הופעת הפתיחה שלו שעה לפני הרצאה שאבא שלו ארגן. הזמין את המרצה מחו''ל שלח הזמנות התכונן והתרגש. אשתו האהובה (אני מקווה) חזרה הביתה כדי להתארגן לכינוס (אחרי שהיא לא אכלה לא שתתה והיתה די עייפה) נכנסה לאמבטיה להתרענן ויצא עם המים - כלומר ירידת מים - זה היה כמובן 5 דקות אחרי השיחה: ענת - יש לי קצת צירונים עדו - ומה יקרה עם תצטרכי ללדת בזמן ההרצאה? ענת - אל תדאג לוקח שעות לצירים לעשות משהו וההרצאה עוד שעה... ובכן 5 דקות מאוחר יותר ועם חיוך ענק על הפרצוף נהגתי לחדר לידה (לעדו אין רשיון נהיגה). ו 18 שעות מאוחר יותר וחיוך עייף הוא נולד... עדו אגב הלך להרצאה ברגע שהגיעה מחליפה וכשהודיעו לו שהוא יצטרך לחכות לילד ולא להפך אבל הוא גורש משם בבושת פנים על ידי עדת עובדות סוציאליות שאמרו לו שהוא צריך להיות עם אשתו... אז ככה שאני מהמרת על ליל הסדר... מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות ליל הצפרדע!

דם, צפרדע... נשמע מוכר??

כל עוד זה ייגמר בצפרדע. אני אחרי סיבוב של שלוש שעות בבייביס אר אס ובזאת אני מכריזה על סיום סיבוב הקניות שלפני הלידה. זהו. יש לי הכל, ובכן, כמעט הכל, כי את מה שאין לי אמא מביאה מהארץ. אבל את כל השאר יש לי, ואני כבר מחכההההההה לו לצפרדע. דם או לא דם, שיבוא כבר. ואם יבוא בליל הסדר, מה טוב, כי אז נחגוג את ליל הסדר הראשון שלו כבר ביחד איתו! שלושה דורות

אם אמא שלך בדרך

תבקשי שהיא תביא גם ספרים וקלטות בעברית. כאן לא מצאתי שום דבר שמשתווה לזה מבחינת תכנים והשקעה וזאת בכל זאת שפת האם שלך... לגבי דם לא נעים להגיד אבל אחרי הלידה משלמים על כל חודשי לא מחזור באחד ארוך מאד מאד..(אבל עם את מניקה את יכולה לקבל עוד הרבה חודשי חסד - אני הייתי שנה בלי). אז אם סיימת את סיבוב הקניות לצפרדע תקני גם עבורך תחבושות נוחות, פדים להנקה, משאבה (לפעמים בהתחלה יש יותר מדי חלב וזה כואב אז משאבה יכולה לעזור לשחרר לחץ), חזיית הנקה (במידה גדולה יותר ממה שיש לך היום ושיהיה לך בגד נוח לבית החולים.בתיק שלך לבית החולים שמי גם גרביים הם מקפיאים את חדר הלידה משום מה וספר (הפעם הראשונה לוקחת הרבה זמן).

עם משאבה החלטתי לחכות

אני אקנה אחת ידנית אבל אני אשכור בהתחלה כדי לראות איך הולך לי עם זה. אם תסתדר לי ההנקה אני אצטרך לקנות ממילא כדי לשאוב בעבודה וכו', אבל כדי לא להוציא 300 דולר מיד אני אתחיל בשכירות ונראה. אבא שלי ואחי יגיעו בקיץ ואז כבר נבקש את מלאי הקלטות, דיסקים בינתיים ביקשתי מחברה שתקנה ותשלח עם אמא שלי ואני חושבת שספרים יכולים לחכות עד הקיץ (שלושה חודשים?). אני מודעת היטב לחשיבות (בעיקר הפרטית שלי) לנושא העברית ובכלל הייתי מאוד רוצה שיהיו לנו דברים בעברית. הרבה מהם ניתן להשיג כאן, ואחרים ישלחו לי מהארץ. בינתיים קניתי את בייבי מוצרט שאמרו לי שהוא חובה, ואני מקווה שאמא לי תביא איתה מעט דיסקים של מוסיקה בעברית לתינוקות. אם יש משהו מומלץ במיוחד אני בהחלט רוצה לשמוע!!

בגיל הזה יותם אהב את ביבי מוצארט

אם כי באך היה האהוב עליו ביותר. הוא היה ונשאר ילד דעתן מאד. כל הסידרה מקסימה. בעברית אני אבדוק את האוסף שלנו (מונה כיום כ 80 קלטות) ואגיד לך מה היה הכי מוצלח. ובאיזה גיל. לגבי משאבה. המשאבה הידנית של אווונטי מצוינת ואם אני זוכרת נכון לא עולה הרבה בארץ אז אולי את מעדיפה יבוא אישי...

י ע ל 7

New member
עוד להביא מהארץ...

אמבטיה לתינוקות עם רגליים שניתן להעמיד על הרצפה ולשטוף את התינוק מבלי להתכופף יתר על המידה. כאן לא ניתן למצוא כזו והגב שלי הרוס... דבר נוסף שביקשתי מהארץ זה הלבשה תחתונה של שילב. כאן אין מכנסיים שעוטפות גם את הרגליים, או גופיה עם שרוול ארוך שמכסה גם את הידיים למניעת שריטות. אבל, לגבייך זה כנראה לא רלוונטי - את יולדת בתקופה חמה. ואגב, אני רכשתי בזמנו את המשאבה הידנית ופשוט לא הצלחתי להשתמש בה. טכניקת השימוש בה אכזרית משהו. לעומת זאת, כל חברותיי שמשתמשות בחשמלית מרוצות מאד.

ברשימה שלי מהארץ

בין השאר - אמבטיה על רגליים גופיות מעטפת ורגליות ארוכות נרות אקמול סדיניות חיתולי טטרה

שרונה13

New member
עדי תוסיפי כדורי טהרטף

זה אחלה פטנט לסטריליזציה כשאין סטריליזטור או אפשרות להרתיח. האמת היא שאני השתמשתי בזה באופן קבוע כי בניוג דלשאר השיטות השיטה הזו גם הורגת פטריות. אמא שלך תמצא את זה בסופר פארם במחלקת התינוקות. ואפילו אם יש לך סטריליזטור טוב שהם יהיו בבית.

עדי, אחת מקלטות האודיו שהילדות שלי

הכי אהבו היתה "בובה מתי" של מתי כספי. ממש ממש חובה. חוץ מזה, השמעתי להן בתכל'ס את כל מה שגם אנחנו שמענו: דני רובס, אריק איינשטיין, החיפושיות וכו'.

נו באמת

את חושבת שאני צריכה ילד בשביל זה?? זה הדיסק האהוב עליי בכל הזמנים מאז ומתמיד. וגם את טיול לארץ התווים יש לי כמובן.

אלא מה?

ואת באמת חושבת שאין לי אותו?
כמעריצה מושבעת של מתי כספי ודור הכבש, יש לי כל דבר מהתקופה ההיא שאי פעם יצא.

טוב, אני רכשתי כשיותם נולד כתירוץ

אבל האמת היא שהרבה פעמים זה ניגן כשהוא ישן... דרך אגב פטר והזאב כקלטת אודיו גם מאד מוצלח. יותם בגיל קטן הגיב לכלי המוסיקה השונים...

יש לי מלאאאאאאן קלאסיים

כולל פטר והזאב כמובן אבל לא בעברית. ואני חולה על מוצארט ושופן, אני הרי בכלל מוזיקאית בעברי (לפני שההיי טק השתלט על העולם), אז אפילו יש לי דיסקים של עצמי מנגנת חחחח.

למעלה