אפילפסיה

אפילפסיה

רציתי לדעת האם חייל שלקה באפילפסיה במהלך שירות צבאי-סדיר זכאי לאיזושהי הכרה על ידי משרד הבטחון: לצורך פיצויים, נכות, ביטוח וכו'? כמו כן מהי התמחות עורך הדין שעליי לפנות לצורך בירור הנושא? תודה מראש

מה שצריך להוכיח..

החייל צריך להראות שהאפילפסיה התחילה או החמירה אצלו בזמן השירות הצבאי, ועקב השירות הצבאי, כלומר שיש קשר סיבתי בין השירות למחלה. לכן, הצעד הראשון הוא לשאול רופא מומחה בתחום (נוירולוגיה?) אם מחלת אפילפסיה יכולה להגרם על ידי השירות הצבאי, ואם הוא מוכן לתת חוות דעת כתובה על כך. אם התשובה היא שכן - אז יש לחפש עו"ד שמתעסק בתביעות מול קצין התגמולים, אבל לפעמים בשלב הראשון ניתן להסתדר בלי עו"ד. פונים לאגף השיקום במשרד הבטחון ומקבלים טפסים לתביעה נגד קצין תגמולים, ממלאים אותם לפי ההוראות, מצרפים את אותה חוות דעת של מומחה ותצהיר שלך על נסיבות השירות ופורץ המחלה, ושולחים. התהליך כולל בד"כ "ועדה רפואית" אליה תזומן, שתפקידה להמליץ לקצין התגמולים אם להכיר במחלה כמחלה שנגרמה (או הוחמרה) עקב השירות הצבאי, ואח"כ מקבלים תשובה של קצין התגמולים אם הוא מכיר או לא מכיר באחריות הצבא. על החלטה שלילית שלו ניתן לערער לועדת ערר/בימ"ש.

לדעתי...

אכן, מסכימה עם חיותה בנוגע למה שצריך להוכיח בפניה לאגף השיקום. אולם, אני חולקת עליה בעניין השלב שבו צריך לפנות אל עורך הדין: ממליצה לפנות לעורך דין כבר בתחילת ההליך ולא לבחור את המומחה לבד! לעתים, בחירה לא נכונה של המומחה עשויה לפגוע בסיכויי התביעה. האם נחבלת במהלך השירות הצבאי בראשך? ככל הידוע לי - פגיעה כזו עשויה לגרום להופעת מחלת אפילפסיה, גם שנים לאחר הפגיעה. פנה לעורך דין. בהצלחה.

תודה!

רציתי תודה רבה לכן על העזרה ואני מקווה להצלחתי בעתיד. סופשבוע נפלא לכולם.

למעלה