אפליה מתקנת וזהו! (גועל נפש)

shai22a

New member
אפליה מתקנת וזהו! (גועל נפש)

זה מה שאני חושב על ה"דוגמנית" שנבחרה הכול רק בשביל כאילו. גימיק תקשורתי חסר תקדים לערביה אתיופית ורוסיה...בושה וחרפה אני באופן אישי אהבתי את הסדרה שהתקלקלה לקראת הסוף. גזענות או לא גזענות ניראל הייתה אמורה כבר לעוף מזמן עלתה אל השופטים מספר פעמים, אבל בתוכנית "ריאלטי" כזאת שום דבר לא "ריאלטי" חוץ מהשיער של מיקי בוגנים.

Raz110

New member
טוב.. שמענו..

חפרנו.. מיצינו... מה שהתברר: שום אפליה ושום מתקנת... ניראל זכתה במירב הקולות , וקיבלה מקום ראשון בשופטים... את השופטים אתם לא יכולים להגיד שזייפו... אז מספיק לבכות..

clarkkent100

New member
"מירב הקולות"

לפי מה שאני הבנתי, החלטת הצופים בבית מהווה 70% מהבחירה, והחלטת השופטים היא 30%. לפיכך, אם התקבלה ההחלטה של השופטים פה אחד, מספיקים עוד 21% מהצופים בבית, כדי שהיא תזכה בתואר. תהיה בטוח בזה, שתושבי הכפרים הערביים וערבי-יפו התקשרו בהמוניהם להצביע לנציגתם, והיוו את רוב הקולות. הרי בתכל'ס עניין האחוזים הוא יחסי לכמה שאנשים הצביעו, ומי כבר יתקשר להצביע?

אתה יודע למה היא עלתה לשופטים ככה?

כי הן סתם שלחו אותה לשם. היו פעמים שהיא הייתה טובה מאוד, ופשוט שלחו אותה לשם, כי,בעצם, למה לא? ערביה, לא? נעיף אותה. אז זהו. אכלו אותה כולן.

נכון, כל מילה זהב. הן רצו להעיף את

נריאל כל הזמן והעלו אותה לשופטים בלי סיבה, לא משנה אם היא הצליחה במשימה או לא, לא משנה מה היא עשתה ומה היא אמרה, הן רצו להדיח אותה מהתוכנית. ואת רוב המשימות היא ביצעה יותר טוב מכולן שם.

clarkkent100

New member
בוא ואגיד לך מה קרה,

התוכנית הזאת כל כך מטופשת, שזה לא ייאמן שאנשים באמת צפו בה. הדוגמנית הזאת, ניראל, האם אפשר לקרוא לה בכלל דוגמנית? היא כלל לא יפה, והיו דוגמניות רבות אחרות, שלדעתי, היו אמורות לזכות. אני חושב, שהתוכנית הזאת הייתה מכורה. אופציה א': הכניסו ערבייה לתוכנית, היא הגיעה לשלבים מתקדמים (האל יודע איך), וכדי שאחר כך לא יאמרו שהעיפו אותה, כי היא ערבייה, נתנו לה לזכות. או שלחילופין, אופציה ב': מההתחלה רצו שערבייה תזכה בתוכנית. אולי כדי לעורר את עניין התוכנית בתקשורת ולזכות בתשומת לבם של אזרחי המדינה בקשר לתוכנית ולפרסמה, מה שבאמת הצליח להם, או כדי שלא יאמרו שלא הכניסו ערבים לתוכנית, למרות שהם חלק "בלתי-נפרד" מתושבי מדינת ישראל, או שרצו לגרור את זה לעניין כלל-עולמי, כאשר בעוד התקשורת העולמית מפרסמת דברים לא-נכונים ולא-מאומתים לגבי מה שאנחנו עושים בשטחים, פה רצו להראות כאילו אנחנו נותנים הזדמנות לערביי ישראל להצליח. עזוב את העובדה שהיא לא יפה, וכלל לא היה מגיע לה לזכות, היא פשוט בהמה. רואים לפי ההתנהגות שלה שהיא ערבייה, ואין מה לעשות בקשר לזה. מצטער, אם אני נשמע גזעני ומתנשא, אך זו היא דעתי.

moomita

New member
אתם מדברים בתור

כאלה שמבינים שהיא ערבייה , ומבינים מה זה עושה לתיקשורת בחירה כזאת. יכול להיות.... שבכל העולם יחשבו.. יפה יפה.. הישראלים בחרו בערבים .. איזה יופי, איזו אצילות מצידם יכול להיות שהאנשים בתוכנית לא חשבו "מה יחשבו בשאר העולם" הם בהחלט חשבו "היא תצליח בשאר העולם" איכשהו.. בשאר העולם לא מסתכלים טוב טוב ברזומה לבדוק: "את ערבייה ? איך ההתנהגות שלך? קיבלת ג' בהתנהגות? לא טוב .. איך האנגלית שלך ? לא טובה? .. בסופו של דבר - היא לא הולכת לפסיכולוגים! היא סה"כ הולכת לסוכנות דוגמנות ושם יבדקו "נתונים" שטחיים הרבה יותר! כמו: מה הגובה שלה , איך הפנים שלה נראים בתמונות , לאיזה סוג של אופנה היא מתאימה (התשובה - פרסום[של מוצרים במגזינים,לא דיברתי על טלוויזיה] , דוגמנות מסלול , תמונות יופי) .. להכל - באופן כללי. בעולם האופנה אין מה שימנע ממנה להצליח.. הדבר היחיד שהיא לא תוכל לעשות - להשתתף בתכנית טלוויזיה, אין לה אופי תואם לזה. אם היו בוחרים בדוגמנית שמתאימה לתכנית טלוויזיה הבחירה הייתה - מישל. כמובן. האבסורד שבדבר, שניראל הגיעה לגדולה דווקא בתחום שהכי לא מתאים לה - טלוויזיה . אם היו בוחרים לפי הצלחה טלוויזיונית מישל הייתה הבחירה. אבל השופטים לא חושבים על איך אנחנו הצופים רואים את זה
אלא בעיניהם, זו בחירה של התאמה לעולם הדוגמנות , ותו לא.

moomita

New member
אני מגיבה שוב כי

קראתי שוב את הודעתך , וממש הפריע לי שאמרת "לא יאמן שאנשים באמת צפו בתכנית" מעליב לכל מי שצפה בה - ומכיר את הביטוי על ראש הגנב בוער הכובע? אז , איש מסכן, אתה בעצמך צפית בתכנית
. וזה טיפשי (שאתה אומר לאנשים אחרים כשאתה אפילו לא מהווה דוגמא). ב. יפה מאוד שהכניסו ערבייה לתכנית.. הם לא בררנים בקטע של מוצא, רק בקטע של יופי והתאמה לדוגמנות ... כמו שצריך. כן, בתכנית היא עלתה הרבה פעמים לשופטים , אבל הם בחרו שלא להוציא אותה. לא הייתה אפילו פעם 1 שהיא לא הצליחה במשימה (אולי יש פעם שאני במקרה לא זוכרת) . אז על סמך מה הבנות העלו אותה?? השופטים ראו שאין בהעלאה לשופטים אמת, זה רק בגלל שהיא עיצבנה את הבנות, לא בגלל חוסר הצלחתה במשימות. אל תיהיה פרנואיד - אין סיכוי שחשבו מההתחלה "ניתן לערבייה לזכות" כן, הם הכניסו אותה כ"שתולת" ההפקה ושמו עליה סרט 'הזוכה' כבר בפרק הראשון. אז למה היו משימות בכלל???! מיותר !.

shai22a

New member
הדעה שלי עדין נשארה אפליה מתקנת!

הסתכלתי על התגובות כאן בפורום וזה רק מחזק את הדעה שלי, תמיד יש כאלה שהם ממש מצדיקים את מי שזכה ואומר על התגובות שצורמות לו מה הוא חושב עליהם, אז ככה: א. התוכנית הזאת הוכיחה לי שאין דבר כזה תוכנית "ריאלטי" בארץ. ב. שאפליה מתקנת זה גימיק תקשורתי חסר תקדים. ג. שאפילו שהיו בנות יפות יותר בתוכנית עדין העדיפו לקחת ערביה שלא נראת משהו, אתיופית שנראת סבבה, ורוסיה שהיופי שלה הוא יופי רגיל של רוסים ולא יותר מזה. בקיצור אני ממש מקוה שערוץ 10 והמפיקים של התכנית יפסיקו לעבוד על עם ישראל ולגרום לו להצביע לדוגמנית שהוא רוצה בזמן שהתוצאות ידועות מראש. לסיכום ציני: למה שניקח ישראלית יפה וצברית שאפשר לעלות את הריטינג ע"י עדות שונות הרי אף אחד לא ידע שכן זה תוכנית ריאלטי שה"קהל משפיעה"!!!!!.

clarkkent100

New member
ואני מגיב שוב...

1. חמודה, הצעתי לך היא, לפני שאת יוצאת בהצהרת מסקנותייך ה"חכמות" של "איש מסכן, אתה בעצמך צפית בתוכנית וזה טיפשי", כדאי מאוד לשאול כאלה דברים בפרטי, ולהיות בטוחים שאכן כך הדבר, מפני שאין את רוצה לעשות מעצמך צחוק בפומבי, נכון? בהתאם לזאת, הביטוי שציינת גם הוא לא תקף ולא לעניין. בכל אופן, אני לא צפיתי בתוכנית. צפיתי בפרק ראשון, פרק אחרון ומה שביניהם הספקתי לשמוע מהחברה הסובבת, מה שהוכיח לי שעשיתי בשכל, ולא היה שווה לבזבז מזמני עבור תוכנית כל כך עלובה. זה היה כל כך ברור שהערבייה תזכה. אני הסברתי בהודעותיי הקודמות, לדעתי, מה המניעים להעדפה המתקנת זו, ואת מוזמנת לקרוא אותן. 2. סבורני, שהבנת הנקרא היא לא החלק החזק אצלך. האם טענתי שלא מקובל היה להכניס ערביה לתוכנית מלכתחילה? לדעתי, באמת יפה מאוד שהכניסו ערביה לתוכנית, אבל זה לא אומר, שצריך לתת לה להבחר בכל מחיר. זה כל כך ברור, שזאת הייתה הכוונה שלהם מההתחלה. 3. כפי שכבר ציינתי, ההתנהגות שלה בהמתית, אבל אין זה קשור להיותה דוגמנית. אולי חלק מן האנשים יחשבו שהיא יפה, אבל מתחרות יפות ממנה היו שם, ואין על זה עוררין. גוף? גוף יש להמון נשים במדינת ישראל. היא לא מיוחדת, לא כזאת יפה ולא מתאימה לזכות בתואר כזה בתוכנית כזאת. 4. המחשבה שלך גורמת לי לחשוב, שאת ילדה קטנה. "אז למה היו משימות בכלל??? מיותר!" - אתן לך דוגמה שתמחיש את המצב. כאשר משחק כדורגל הוא משחק מכור מראש, מה קורה? אומרים איזו קבוצה ניצחה מבלי לערוך משחק? נו באמת, תחשבי לבד.

moomita

New member
מעניין למה. אבל אני חייבת להגיב

ממ.. אין לי בעיה לעשות מעצמי "צחוק בפומבי". לא מעניין אותי . גם נורא עניין אותי לדעת בכמה פרקים צפית. טוב שיידעת את כולנו. לאחר מעשה, לאחר שהיא זכתה אתה אומר . . היה ברור שהיא תזכה.. ממש.. אם היית בא בתחילת התכנית , בחיים לא היית מנחש זאת ! אז למה לא באת לפני תקופה "המשיח הגדול" ואמרת : ניראל בטוח תיזכה!! הסיבה: היא ערבייה וירצו לעשות העדפה מתקנת!! כאלו שידעת מההתחלה. פחח. לא נתנו לה להבחר בכל מחיר.. היא עברה את כל השלבים.. היא לא הוקפצה או משהו (אם היא לא הייתה ב-3 הפיינליסטיות, נגיד מועלה היישר לפרק הגמר, אז היית צריך להגיד "היא הועלתה בכל מחיר"). לא מכירה משחקי כדורגל מכורים מראש.. הנושא לא מעניין אותי . אם בא לך תספר לי בהזדמנות איך זה עובד.

clarkkent100

New member
אני מספיק מבוגר כדי שלא להתוכח עם

ילדות קטנות, לכן אפילו לא אטרח לכתוב לך תגובה יאה. אני מציע, שתקראי את התגובה הקודמת שלך אלי, תקראי את התגובה שלי אלייך, ותקראי את התגובה שכתבת עכשיו. ההודעה שלך עכשיו לא קשורה, לא עניינית ומטופשת. דיבורייך הם דברי סרק, שהרי את כותבת משפטים ללא ביסוס, מקבלת תשובה עליהן, וכדי לנסות שלא לצאת טיפשה כותבת שזה לא משנה לך. מכירה את הביטוי "איסתרא בלגינא קיש קיש קריא"? אני מניח שלא. הריצי חיפוש בגוגל, מצאי מה משמעות המשפט, תחשבי עליו ועל הדרך שהוא מתקשר אלייך, והנה לך מוסר השכל להבא. מקווה שעזרתי.

moomita

New member
לא אהבתי את זה שאתה יורד עלי

מהיותי צעירה ..
אתה לא נחמד. אני לא מבינה מה הבנתי לא נכון.. ולא טרחת להסביר לי רק לרדת עליי. אני מרגישה אשמה ונוסף לכך לא למדת כלום מ"השיעור" שנתת לי@!

moomita

New member
"תואר כזה" "תכנית כזאת"

קודם אתה אומר שמזל שלא ביזבזת את זמנך היקר על תכנית מטופשת ודבילית כל כך ...... ואז אתה אומר : התכנית גדולה! התכנית שווה! איך בתכנית שווה כל כך זכתה מישהי מכוערת כל כך
" ממ.. אז אתה מודה שאתה חושב שהתכנית נחשבת אהה

moomita

New member
במילה אחת - קיר

רמת הסובלנות וההתחשבות שלך נוטה ל-0 לא פלא שיש אנשים נוקשים כמוך שלא מסוגלים לקבל עובדה לפי דבריך - שאין עליה עוררין , נקבע וזהו . די להתעקשות האטומה והבלתי פוסקת של אנשים. לא אכפת לכם בכלל להיות פוגעניים. העיקר העיקרון. ללכת כמו עיוורים בשביל עיקרון. קצת התפשרות.

clarkkent100

New member
נעלבת?

אם נעלבת, זאת בעיה שלך. הצעתי לך היא, אם את מציתה אש, את חייבת לדעת להתמודד עם הלהבות.

moomita

New member
בניגוד למה שנדמה לך, מר

אני מספר אחת .. למרות שאיכשהו אתה תמיד חייב לומר את המילה האחרונה, לי יש משהו להגיד לך.... מההתחלה לא אהבתי את הבוטות שלך , הרגשתי צורך להתנגד למה שאמרת ולו רק בגלל הגישה. לא היה משנה לי אם אני אפגע מהאש שתיזרק לשני הצדדים , רק היה חשוב לי להוכיח לך שהגישה שלך מוטעית.. ומה שאמרת הוא טעות.. תן לי לתאר אותך בכמה מילים: "זכר אלפא" חזק וכריזמטי, אגרסיבי ובוטה, בז לחולשה. תפיסת העולם שלך : העולם הוא ג'ונגל, החזקים שורדים החלשים מנוצלים. מה טוב בך : העוצמה הכריזמה, האומץ . מה מעצבן בך: האגרסיביות, הבוטות, חוסר הרגישות, העקשנות וחוסר הפשרות. מתי אתה משתגע מאחרים: כשהם מתבכיינים, מקרינים חולשה, וכשמנסים לעשות עליו מניפולציות. על מה אתה מלונן : אתה לא מתלונן, אתה כועס, וזה קורה שלא מקשיבים לך. מה לעולם לא תעשה : 1. תתן למישהו אחר (אהמ..) להגיד את המילה האחרונה בוויכוח. 2. תמנע מלהביע את דעתך כשאתה לא מסכים עם מישהו. 3. יודה בטעות ויתנצל במילים מפורשות. ממה אתה חרד: להיות חלש ופגיע, כמו בקשר. איך להסתדר איתך: להקרין חוזק ולעמוד על שלך, כשהוא "נכנס" בך מוטב להתעלם מאשר להשיב מלחמה. לא ללכת איתו סחור סחור, לדבר ישירות. לא לקחת באופן אישי את סגנונו הבוטה , ושכשאת\ה נפגע\ת ממנו אמור לו ישירות. הוא לא תמיד מודע לעצמתו. רשמתי .

למעלה