אפליה על רקע מקום מגורים

מצב
הנושא נעול.
אפליה על רקע מקום מגורים

אפליה על רקע מקום מגורים
ראיתי מודעה באתר ממשלתי שחיפה נציג מכירות. פניתי בטלפון לחברה ושוחחנו 8 דק שבהן הסברתי על עצמי והבחורה שדיברה איתי הביעה נכונות רבה לזמן אותי לראיון ואף הודתה בפניי בכך.
היא ביקשה לתאם מול המנכ"ל והיא תחזור אליי. היא חזרה לאחר כ5 דק' והודתה שזה בגלל מקום מגורים. במהלך השיחה אף נשאלתי למצב משפחתי.

יש לציין שקורות החיים טרם הועברו וכל השיחה התנהלה בעל פה שבה גם הצגתי את השכלתי. עם זאת, עוד לפני שראתה את קו"ח שלי נפסלתי.

האם יש פה עילה? איך עליי לנהוג?

יש לציין שלא עימתתי אותה עם האפליה שלה ו"קיבלתי" את ההחלטה שלה.

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
יש לך עילה

אפליה על רקע מקום מגורים
ראיתי מודעה באתר ממשלתי שחיפה נציג מכירות. פניתי בטלפון לחברה ושוחחנו 8 דק שבהן הסברתי על עצמי והבחורה שדיברה איתי הביעה נכונות רבה לזמן אותי לראיון ואף הודתה בפניי בכך.
היא ביקשה לתאם מול המנכ"ל והיא תחזור אליי. היא חזרה לאחר כ5 דק' והודתה שזה בגלל מקום מגורים. במהלך השיחה אף נשאלתי למצב משפחתי.

יש לציין שקורות החיים טרם הועברו וכל השיחה התנהלה בעל פה שבה גם הצגתי את השכלתי. עם זאת, עוד לפני שראתה את קו"ח שלי נפסלתי.

האם יש פה עילה? איך עליי לנהוג?

יש לציין שלא עימתתי אותה עם האפליה שלה ו"קיבלתי" את ההחלטה שלה.
יש לך עילה
אפליה בגין מקום מגורים הינה עילה חדשה שהתווספה ל"חוק שוויון הזדמנויות בעבודה" ורואה באבחנה בשל מקום מגורים משום אפליה פסולה ואסורה.
ככל שבמהלך השיחה אף נישאלת על מצבך המשפחתי (שאלה אסורה), ניראה כי יש לך עילה כפולה.
העובדה ש"לא עימתת אותה עם ההחלטה" אינה נזקפת לחובתך ולא היית צריכה לעשות דבר.
בנסיבות אלו, תוכלי לתבוע עד 120 אלף ש"ח (לגבי כל אחת מהעילות) אף ללא הוכחת נזק.
ככל שהשיחה הוקלטה - הקלטה זו תהווה ראיה קבילה ואף רלוונטית.

תודה עמית

יש לך עילה
אפליה בגין מקום מגורים הינה עילה חדשה שהתווספה ל"חוק שוויון הזדמנויות בעבודה" ורואה באבחנה בשל מקום מגורים משום אפליה פסולה ואסורה.
ככל שבמהלך השיחה אף נישאלת על מצבך המשפחתי (שאלה אסורה), ניראה כי יש לך עילה כפולה.
תודה עמית
איך עליי לפעול?
מה הצעד הבא?
אני מניח שאם אפנה למעסיק או יגלגל אותי מכל המדרגות.

איך אפשר ליצור קשר?

יש לך עילה
איך אפשר ליצור קשר?

מצב
הנושא נעול.
למעלה