אפרופו דרקון,

• פותח הנושא ljs
  • פורסם בתאריך

ljs

New member
אפרופו דרקון,

יצורים כדרקונים פיות וכדומה, משמשים כסמלים לכוחות מסויימים ונראים כך לעיני המזמן כי זה הדבר שהוא ציפה לראות, או שהם יצורים של ממש באחד המישורים, והצורה שרואה המזמן היא למעשה צורתם האמיתית באותם מישורים? [אם הם זקוקים בכלל באותם מישורים ל"חתימה ויזואלית"] במידה ואנו מניחים שהם יצורים לכל דבר, הם בעלי אינטילגנציה מפותחת? יש להם רצון, אהבה, שנאה, ידע, זיכרון?

ljs

New member
על איזה

ספר הייתם ממליצים בשביל להתחיל ללמוד את הבסיס של הזימונים? וכמובן, עדיף שהספר לא יהיה ספר דתי, מאגיה נטו.

MetalSinagouge

New member
יש ספר לא רע:

של אדם העונה לשם קונסטאנטינוס. הספר עצמו מתעסק עם זימונים נטו, כולל תרגילים לפיתוח שמיעה\ראיה אסטרלית. משום מה "ההילה" של הבנאדם הזה נראית לי קצת, איך לומר, ממוסחרת. זה טיפשי לשפוט ע"פ אימג' אבל כל עוד יש לי תחליף (כמו הספר של קרייג, שממנו גם התפתח הספרון על זימון) אני לא דואג במיוחד. אני קראתי חלק גדול מהספר והוא כתוב בשפה מאוד נוחה להבנה, מבחינה פראקטית אין לי מושג האם הוא טוב או לא. יש גם את The Art Of Evocation של פראנץ בורדון, אבל לשם כך אתה אמור ללמוד ולתרגל את הספר הקודם שלו ("...הרמטיקס") מה שלפי דבריו אמור לקחת כמה שנים טובות, זה די ביאס אותי הקטע הזה.

RainBird

New member
יש לי את שלושת הספרים ההסבר של קרייג ממצא מאוד והבהיר ביותר. קונסטנטינוס... קצת... מאריך יתר על המידה ומסבך ויש כמה רעיונות שלו שאני לא מסכים עימם בעליל.... והספר של בארדון, שהוא חלק מהטרילוגיה שיש לי- למרות שעדיין לא קראתי אותו נראה מספק מאוד- מאוד. ארדן.

MetalSinagouge

New member
אתה מכיר שיטה כזו ש..

קשור לInvocation, שבה אתה לומד על אותו מושא אותו אתה רוצה לזמן לתוך עצמך, ואז מחבר משהו יצירתי בקשר לזה- שיר\ציור וכו'? יש שם לשיטה הזו?

RainBird

New member
לדעתי זה כבר יותר פרקטיקה דתית שבה צריך חיבור לישות- הבדרך כלל אלוהית. חפש וויקה מתקדמת (מאוד).

gwizard

New member
וזה עושה את זה לפחות ?

קומיקס נכתב ע"י אנשים, אתה יודע. אנשים שגם במקרה יכול להיות שלמדו משהו ושילבו את זה בתוך יצירתם. לידיעתך, אפשר ללמוד הרבה דברים מעניינים ע"י צפיה בסרטים מצויירים או סרטי ילדים.

MetalSinagouge

New member
לא אמרתי ככה.

למעשה אני מחזיק בדעה ההפוכה במקרה הספציפי, שכן הקומיקס נכתב ע"י אלן מור שעצמו מתעניין במסורת שחר הזהב, והקומיקס מוקדש במיוחד להפצת הידע הזה.

gwizard

New member
נשמע מוכר

אלן מור זה לא אחד מהמפתחים הראשיים של הקרנל של לינוקס ? מעניין.

PurpleFilth

New member
../images/Emo45.gif

"you can pick your friends, and you can pick your nose... but you can't pick your friend's nose"

ההגמון

New member
ברור! חצי מהמאגיה שלי

למדתי מסרטים של דיסני

למה לא ללכת על המקור?

קונסטינטוס הוא קצת יותר ממפוקפק, אם כי יש כמה תרגילים טובים (בעיקר בהתחלה), והחלק האחרון - האוסף של הישויות - הוא רפרנס נחמד שכתוב בשפה ברורה. יאללה, תתחילו לקרוא את ה- Goetia, או כבר את כל הלגמטון, את הונוריוס, ולא חסר עוד כמה מקורות. ספר שיכול לעזור בלהבין אותם טוב יותר הוא - Pacts with the devil (האייט ושות') וגם הספר של ליסיווסקי - Ceremonial Magic & The Power of Evocation: A System of Personal Power. כמובן, ספרים של ל.מ. דוקט מומלצים בחום - My Life With the Spirits: The Adventures of a Modern Magician נחשב לאחת האוטוביוגרפיות המוצלחות יותר.

MetalSinagouge

New member
השאלה שלי היא:

מה יתן המקור בלי התאוריה? למשל קראתי קצת בLesser Key וזה נראה לי כמו ספר מתכונים. הספר Pacts הוא די מרתק מבחינה תאורתית, קראתי אותו ביומיים (בלי הגרימוירים). הסיפור שהכי מצא חן בעיני הוא אותו סיפור על ילד הכמורה המסכן שנאלץ להשלים לימודי תאולוגיה בעיר המקודשת גם ליהודים השטנים ושם הוא חתם עסקה עם השטן שתבטיח לו הצלחה בתנאי שלא יערוך מיסה בירושלים. התאור של מה קרה במיסה המסויימת מרתקים, האם באמת יש כנסייה שמעוטרת בגרגוילים בירושלים? את Ceremonial Magic לא אהבתי, לא ממש הבנתי את כל העניין של "סינתזה סובייקטיבית" או הדברים האלה שהוא דיבר עליהם. ל. מ. דוקט- קראתי רק ספר אחד שלו והוא היה טוב, אם כי שמעתי שיש הבדלים בין החוויות שלו שהוא תיאר באוטוביוגרפיה לבין הIllustrated Goetia (הבנתי שזו פשוט גרסא עם איורים שונים מהגרסא של קראולי). מה שכן, המאמר של קראולי הוא פשוט ענק. אחד הדברים היותר ברורים שיש לו להציע לדעתי.

אל תקרא "קצת"

תקרא הרבה. גם מספר מתכונים אפשר ללמוד הרבה. לפעמים הדברים שלא כתובים (ו/או הדברים שכתובים בין השורות) יכולים להסביר הרבה.

למעלה