אפרופו חלומות....

אפרופו חלומות....

קראתי בספרו של גפני (זה שגרם לתופעות לוואי לגריני...) של הרב גפני ואוהד האזרחי על הלילית (מי מפחד מלילית בהוצאת מודן) על "ער". ער היה הבן הבכור של יהודה (בנו של יעקב אבינו) הוא נישא לתמר, ויעש הרע (ער - היפוך אותיות רע) ואלוהים הרג אותו. אז יהודה חיתן את תמר עם בנו האמצעי - אונן. שהשחית את זרעו לאדמה במקום להוליד ילד. המדרש או הזוהר אומר שהוא פחד שתמר תתבלה בעקבות ההולדת הילדים. אז גפני ואוהד מסבירים את "ער" כמישהו שלא רצה לישון. להיות כל הזמן ער, זה כאילו להיות כל הזמן דרוך, כל הזמן בספק, אבל לא לאפשר את ה-LETTING GO, של השינה. ואולי חשבתי לעצמי, גם לא רצה לחלום. כי החלומות, כפי שאני חווה אותם, מפגישים אותי הרבה פעמים עם הצדדים האפלים שלי, עם אלו שאני לא מעיז לבטא ביומיום. הם מהדהדים בחוזקה רבה מאוד בלילה. הצל, התשוקות, המאוויים... מעניין שער זה גם היפוך האותיות של רע... היה לי חלום ארוך ומסוייט בשבת בבוקר... שמחתי לראות שאני קם ממנו למציאות האמיתיח... מסוג החלומות האינוספיים האלה, שכל דבר רק הולך ומסתבך הולך ומסתבך הולך ומסתבך.... ובסופו של דבר אני מוצא את עצמי ערום (שיט.... זה גם גלגול של ער....) ומסביבי כל מיני קרובי משפחה, דתיים ודתיים עוד הרבה יותר... אבל המעניין הוא שלצד תחושת המעט מבוכה שהייתה לי, היתה לי תחושת חופש לא נורמאלית... זאת אומרת הייתי גאה במי שאני ואיך שאני... זהו... בערך השיתוף.... פשוט החלום היה מאוד מאוד ארוך ומייגע ומלא בפרטים רבים שהייתי צריך להסביר את הקשרם... אז אם יש למישהו משהו מעודד לומר... תפאדלו.... מעודד !!! כי את הצל אני רואה... שיהיה אחלה שבוע טוב שבעולם
דניאל

gr כלומר בעברית "ער" ../images/Emo6.gif

בעברית "ער" משמעו חלוק ל 2 ע.ר = עין רואה או רעה. ער נגזר מהצליל עריה. עריה נגזר מהצליל ערום = ערמ = ער מה = עין רואה מה = כלומר שקיפות, חשוף לעיני כל. משמעות נוספת לצליל "ער" זה אוייב. ולמה אומרים "ערב" ניתן לפירוק כ"ער בא", מפני שבשעות הערב החושך מתחיל לרדת והסכנות והאוייבים והפחדים יוצאים בזמנים האלה. בשעות האלה מדליקים אש ויושבים סביב למדורה במערה או במקום מוגן ולא זזים יותר מידי. החושים הלייליים נכנסים לפעולה. ולמה אומרים ערות מפני שהכוונה לומר "עין רואה" = פקוחה. ולמה מתנגדים לעריות מפני שמשמעות הצליל עריות היא יה ערום, כלומר העריות מבזות את שם השם וגורמות לו להסיר את חסותו = ברכתו. פירוש נוסף ל עריה = יה ער = יה הופך להיות לאוייב. ומה הקשר בין עור לער. עור הוא האיבר הכי חשוף לעיני כל, להבדיל מאיברים פנימיים, לכן ניתן לומר על העור, ערום. והנחש הערום מכל חיה, כלומר עינו רואה ורעה. בגדול "ער" משמעותו השלילית היא אובדן החסות של יה.עין רעה. משמעותו החיובית היא השגת היכולת לראות, עין רואה. ומדוע "צל" נקרא כך משום שמדובר בשני צלילים שהם אחד = יצא אל = צא אל, כלומר שלוחה ממני יוצאת החוצה ממני ומוקרנת אל הסביבה. סתם משחקי מילים לשעת לילה

../images/Emo24.gif רווח לי.....

ושכחתי לציין שנהניתי מהער - המדורה בלילה.... האויב.... האויב הפנימי. תודה רבה !!!! ושיהיה ליל מנוחה וחלומות מועילים.... דניאל

בהומיאופתית קוראים לזה כך

Delusion he is nacked כלומר תפיסת עצמי כערום, כולם רואים אותי, אני שקוף לעיני כל, ועקב כך כל ההשלכות הנילוות. יש תיאור מדוייק יותר למצב של תחושת שקיפות וזה נקרא כך Delusion he is transparent. אחת הרמדיס בכי בולטות נקראת Silica = צורן = מינרל שממנו יוצרים את הזכוכית ( השקופה והשבירה ). ואכן אנשי הסיליקה נראים עדינים ובעלי עור שקוף שמאפשר לראות את הורידים הכחולים בפנים, ברקות...הם גם נורא ביישנים ונוטים להתחבא ופוחדים שמה מישהו יזהה את חולשתם ואת חוסר יכולתם, לכן פעמים רבות יפחדו ממצבים בהם יצתרכו להוכיח את עצמם כמו מבחנים, דיבור בפני קהל וכו'. והם אינם באים לקליניקה בגלל זה, זה רק חלק מהעיניין הם התרגלו לזה. הם באים בגלל גרוד או קנדידה או..

נשמע לי כל כך מתאים לי....

מרגיש לי מאוד הקשר בין גירודי העור לבין היציאה מעורי או השקיפות... הדילמה כל הזמן אם להגיד או לא להגיד להתקשר או לא להתקשר להיות חשוף לביקורת או לא להיות חשוף לביקורת... ואולי הפורום הזה הוא חלק מהריפוי.... לדבר גם על החולשות.. וגם על דברים אחרים... איזה כיף שיש כזה מקום באינטרנט !!! ישר כח אלישוע... ואני ערום וערייה

אולי... + פרשת השבוע

סע רע - סערה - סה אולי זה ער זה רע ? וצער - צא רע הרוע יוצא ומתיישב הצער ? אגב קראתי ביחס לפרשת השבוע "אמור" ב"מי השילוח" שזהו טקסט מבוסס זוהר שנכתב על ידי תלמידי האיזביצר (רב גדול...) והוא מפרש את הסיבה שלכהן אסור להיטמא. למשל למת. והוא אומר שרק מי שמאמין בהשגחה, יכול לבוא לידי תרעומת כשמישהו מת כי מי שאינו מאמין בהשגחה, בעצם מאמין במקריות, אז למי יש לו לבא תטענות והתרעומת הזו, היא הטומאה. כלומר ישנם שני צדדים לאמונה בהשגחה, מצד אחד היא מאפשרת לי להתרעם על ההשגחה כשמשהו קורה בניגוד למה שהייתי רוצה, ומצד שני התרעומת היא הטומאה... הטומאה כחלק מהחיים, זה לא פוסל כהן לתמיד, אלא זו סטייה והוא צריך לתקנה אבל הוא לא יכול לעבוד במקדש כל הוא בתרעומת הזו במקום אחר הוא מסביר שהכהנים מביאים את השמחה לעולם, ולכן אסור להם להיות בעצבות כאשר הם עובדים במקדש אחרת הם יעבירו עצבות כמה נקודות ככה למחשבה.... באהבה דניאל

noati

New member
ואולי...

סע רע..כפשוטו שיסע לו הרע מתוכנו ואולי כשהוא יוצא <במכונית:)>כנראה עושה זאת בסערה,או אולי משאיר אחריו שובל שמסיער את תוכנו עד שנמצא חזרה את הטוב והשקט. צ-ער כשאני רואה רע אני מצטער...כשהשכינה אינה שורה עלינו מגיע הצער? תרשה לי דניאל להגיב לדברים שהבאת לגבי פרשת השבוע: בעיקר כי התרעמתי :) למה תרעומת היא טומאה? אני מבינה את הפילוסופיה והמחשבה הדתית מאחורי מה שאמרת אבל אם לא נתרעם ונרעם מידי פעם הרע ישאר בנו לעולם ויאכל אותנו מבפנים. וזו הסיבה שקשה לי אפילו לראות זאת כסטייה. קנאה היא סטייה ולא פעם מביאה רוע...אבל כעס ?תרעומת? מדוע הם סטייה...אנחנו זקוקים להם כדי להיטהר,ולאוו דווקא במובן הדתי,אלא מהרע שבתוכינו..אותו דבר לגבי הצער,אפרופו משחקי מילים ואותיות...אנחנו זקוקים לצער,עצבות כדי להיות שמחים...וכוהן שאינו יכול להתאבל או לכעוס לעולם לא יהיה טהור. וזה רק לעניות דעתי כמובן :)

נועתי - מסכים עם כל מילה אבל

טומאה - היא חלק מהחיים !!1 כמו שמוות הוא חלק מהחיים וכעס הוא חלק מהחיים, כמו שהצל שלי הוא חלק ממני וכל אחד יש לו את הצד האפל שלו אמהמה... אבל גדול נכון שהדרך שלי עוברת דרך הצל שלי ואני צריך להכירו להוקירו אבל אני לא חייב להתמכר אליו ולהשאר איתו כל הזמן שהרי בגלל זה הוא צל הכהן מסמל את היכול לעשות את הקישור בין ארץ ושמיים והכללים מדברים על המצב שבו את יכול לעשות את החיבור כמו שאני לא אעשה אהבה עם אשתי אם אני נורא כועס בכלל או כועס עליה האם זה אומר שאני לא צריך לכעוס ? אין שאלה בכלל כעס הוא חלק ממני אבל כשאני עושה דברים הדורשים רמה אנרגטית אחרת אז צריך לנקו את השאריות של האנרגיה השלילית לא שלילית דווקא במובן הרע אלא במובן השלילי, ההיפך מחיובי (כמו אלקטרונים ופרוטונים) פשוט אין הסברתי את עצמי ? האם נשארה תרעומת ?
(וגם אם כן.... תודה על השאלה.... דניאל

noati

New member
ז"א

שאני עדיין לא שם למעלה... אם כי ניקוז הוא דווקא חלק ממני
כן,היסברת את עצמך למרות שאם היה היום בית מקדש ואבי היה צריך לשרת בו... חוששת שהייתה לו בעיה קלה :))

ברוך השם אף אחד מאיתנו לא למעלה...

להיות למעלה - זה לא להיות פה לכן הפירוש שלי למה שכתוב הוא לא מילולי - איך כהן צריך להיות. זה לא מעניין... זה היסטוריה... מה שמעניין אותי זה איך אני לוקח את הדברים המתאימים לי ואני אסביר... גם לרואת הדברים מה שאני לומד הוא שישנם שני מצבים. יש את היומיום ויש את הפעמים שאני רוצה להתעלות מעל היומיום ביומיום אני יכול לכעוס, אני יכול להתמרמר וכו וכו אבל כשאני מחליט שאני רוצה להתעלות, למטרה מסוימת, או להכניס את זה יותר ויותר לחיי אז אני מסווג את זה כטומאה ואז עובד על זה ויודע שמחר אני עלול לפול וזה בסדר אני לא מלאך אני אדם שנושם וטועה ומתקן וטועה ולומד וטועה ואולי לא לאומד וממשיך עד שאני לומד או לא ולוקח רמדי או לא ועושה דינאמיק או לא מה שחשוב זה לא להיות ככה כהן בסוטול ולא לגעת בחיים עצמם עם הרגשות והכעסים אלא זה לדעת לסווג לעשות את הקלסיפיקציה (שיו הבאתי אותה במילה גרנדיוזית...) ולדעת את ההבדל ולדעת שיש לי את הטכניקה להתנקות וזהו ממממ שיהיה אחלה ערב צ'אווווווווווו ד"ש לאבא שלך... דניאל

ובית המקדש בשבילי

זה כל מקום שבו אני בוחר לעשות כקדוש זה יכול להיות חלל במרחב זה יכול להיות זמן זה יכול להיות מערכת יחסים ולמקום הזה אני משתדל לבוא אחרת משתדל... כי אני עוד לא למעלה...
תודה לאל ולאלה

noati

New member
נכון...כל מקום שאתה בוחר

בשבילי בית המקדש הוא הרגש...או יותר נכון משכנו,הלב. ודווקא בגלל זה אני מאמינה שצריך לחוות את כל הרגשות. לגמרי מסכימה והבנתי אותך... צריך לדעת לסווג <או איך שקראת לזה
> צריך להשתדל להגיע טהורים... ולמעלה התכוונתי בנקודת החיבור לא,שם למעלה...
ועל הטכניקה שלי סיפרתי לך שם למטה

../images/Emo188.gif

כן אהובה, לכולנו יש דרך לעבור עד שנגיע אל המנוחה והנחלה. בינתיים אנו הפשוטים ושאיננו כהנים, נמשיך להתרעם מעת לעת תוך תיקווה להתרומם מעל זה. את חשה את האנרגיה באויר ? יש תופים באויר.

הכחשת הכעס... תחושה מוכרת

אז אני מכחיש כעס ידוע... לקח לי לעשות הרבה מדיטציית דינאמיק של אושו (כזו שמעלה את הכעס) עד ה\שהתחברתי את הכעס האמיתי שלי ועדיין אני הרבה פעמים מעדיף לעבור ליד הכעס ולא בתוכו... קשה לי לכעוס וקשה לי כשכועסים עלי מה לעשות ? לאט לאט זה משתחרר אנשאללה

למעלה