אפרופו שרשור גניבות במוזיקה שהיה כאן

holo

New member
ועוד לחשוב שהייתה לי איזושהי הערכה

כלפי חמי רודנר כיוצר. עוד העתקה לאוסף ההעתקות הישראלי המפואר... בכל מקרה, תמיד טענתי שהשיר של רודנר מוכר לי.

FunkyMonk

New member
הא?

רודנר גוןנב על ימין ועל שמאל. אבל בכל זאת יש לו כמה טובים.

FunkyMonk

New member
הרבה, מספיק

אני לא מכיר את השמות של השירים שלו, אבל יש איזה שלושה שממש נשמעים לי גנובים... יש את זה שהוא מובי דיק רק בעברית, שהוא הכי ברור. בכל מקרה, לחמי יש אחלה מוסיקה.

itaikuskus

New member
מובי דיק בעברית?!!?!?

אבל מובי דיק זה קטע אינסטרומנטלי....

oribarak

New member
בזמנו שמוליק קראוס לקח את מובי דיק

וכתב לזה מילים בעברית דיי דבילי, אבל חמוד, אחלה יוזמה, בכוכב נולד האחרון עשו את זה בגמר על הבמה, זה היה דיי מביך אבל עזר לתדמית הרוקרקים

itaikuskus

New member
אוקי, לא ידעתי

כן, עוד פנינים שראיתי שם היה את הסולו של HIGHWAY STAR וכמה תכניות מוקדם יותר איזה עיבוד (יותר כמו איבוד) דבילי ל KILLING IN THE NAME של RAGE AGAINST THE MACHINE

FunkyMonk

New member
שיט ><

סעמק, נו, הכוונה ברורה.. מובי דיק עם מילים בעברית...

יש לי הערכה אליו כיוצר

אין לי מושג אם זאת העתקה מכוונת או העתקה בלתי מכוונת, שזה דבר שקורה להרבה מלחינים, לחן מסויים שהם שמעו יושב להם בראש, הם שוכחים ממנו, אבל הוא עדיין שם, ולפעמים בעתיד קורה שהם מלחינים דברים מאד דומים בלי לשים לב. גם לביטלס יש כמה שירים ששמתי לב שמזכירים שירים אחרים. Come Together מזכיר באופן חשוד שיר של צ'אק ברי ששכחתי את שמעו. (ולפי מה שאני יודע, צ'ק ברי תבע את לנון וזכה, זה נגמר כאשר לנון החליט לעשות אלבום קאברים שההכנסות ממנו הלכו לברי) Back In The USSR מזכיר מאד בלחן את Johnny B Goode של צ'אק ברי. ג'ורג' האריסון נבתע אף הוא על העתקת שיר מסויים, וגם כן הפסיד במשפט. מה שאני מנסה להגיד הוא שתקריות כאלו קורות גם לגדולים ביותר, אני מתאר לעצמי שברוב הפעמים אין העתקה מכוונת, אחרי הכל, אף מוזיקאי שמעריך את עצמו לא מעוניין להרוס לעצמו את השם. כשפול מקרטני חלם את "yesterday" (הוא הלחין את השיר בחלום) הוא למעשה היה בטוח שהוא שמע אותו באיזשהו מקום לפני, הוא ביקש לשאול הרבה אנשים אם הם שמעו את הדבר הזה לפני וכשאף אחד לא הכיר הוא הבין שזה בעצם לחן אותנטי שלו. ואני מתאר לעצמי שזה קורה לעוד רבים וטובים...

itaikuskus

New member
אני רוצה סימוכין

לסיפור עם צ'אק ברי. חוצמזה, back in the ussr לא מזכיר בגרוש את johnny b good חוצמזה ששניהם שירי רוקנרול.

חפש בגוגל

מידע על זה. שמעתי את הסיפור הזה ברדיו... חוץ מזה, ידוע שלנון הוציא אלבום קאברים מסויים שההכנסות ממנו הלכו לבארי וככה את פתרו את העניין.

Anuerysm

New member
מה מידע על זה? השירים בכלל לא באותו סגנון

לא צריך להיות מבין כדי להרגיש את זה

קצת יותר פרטים

While still encumbered with the US government's attempts to have him deported, Lennon found himself threatened with a lawsuit, by Roulette Records chief Morris Levy. Lennon had admitted in an interview that his song "Come Together" both borrowed stylistically from Chuck Berry's "You Can't Catch Me", published by Levy, and re-used one line ("Here come old flat-top") from the song. אלבום הקאברים Rock 'n' Roll שלנון הקליט, נוצר בעצם כתוצאה מהתקרית הזאת. הלוואי שכל הסכסוכים היו נפתרים דרך מוזיקה.

itaikuskus

New member
בנוסף

יש כל מיני השאלות מכוונות במוסיקה, הביץ' בויז לקחו את הקונספט של sweet little sixteen של צ'אק ברי, והפכו את זה לsurfing usa נואל גאלאגר אמר שהוא גנב את הסולו גיטרה של my sweet lord של ג'ורג' האריסון ושם אותו בsupersonic ובאינסרט של האלבום against the grain של בד רליג'ן, הם מודים כי גנבו (הם אשכרה משתמשים במילה stolen) בשיר שלהם 21th century digital boy, את השורה האחרונה בשיר (בה גרפין שר 21th century schizoid boy) מהשיר של קינג קרימזון. סטיב ג'ונס מהסקס פיסטולס סיפר שאת הריף של submission הוא לקח מהשיר של "הקינקס או הדורס" (הוא התכוון לall day and all of the night, אני לא בטוח שככה קוראים לשיר, של הקינקס). לא חסרות דוגמאות כאלה. חמי רודנר תמיד היה סוג של בושה, אגב.

Anuerysm

New member
השיר הוא בכלל wicked anabella של הקינקס

שומעים בבירור, והדלתות זה כנראה Hello I Love You לא הבנתי באמת מה נסגר בסוף עם שני השירים, מי גנב ממי? ציף, אולי את תדעי בתור חובבת קינקס

רגע, קצת התבלבלתי

אתה אומר ש-submission לקוח מ-wicked annabella? אני אנסה לעשות השוואה כשאחזור מהעבודה.

למעלה