אפרטהייד

אפרטהייד

אני נערה בת 13 בת העדה האתיופית אני בת להורים בני העדה וחיה עם אמי בלבד ושתי אחי ואחיותיי את ההלם התרבותי טכנולוגי אמי עברה אני ילידת הארץ לאמי היה רצון עז להתאקלם בארץ כשהחלתי ללמוד בכיתה א' התחלתי ללמד אותה קרוא וכתוב אמי לא חסכה מאתנו דבר ואני חיה ככל ילד וילדה במדינת ישראל אני מחוננת ולומדת במוסד מוכר להשכלה גבוה אמי עובדת ביום 13 שעות על מנת לפרנס אותנו אך ראה מה אף על פי שעברנו הכל החברה לא מקבלת וכשכבר מקבלים ומשוחחים עמי התגובות הם " את יודעת שמדברים איתך מרגישים שמדברים עם ד"ר קשה להאמין שאת אתיופית " מילארדי שקלים הושקעו בעדה האתיופית הופרחו לפה ולשם ולא ענו על הצורך האמיתי של הקהילה כי לא ידעו איך הקהילה האתיופית היא פצצה מתקתקת לא יאחר להגיע היום שבו נגיד די ! וכל זה יחדל ואז יחלו אנשים אולי להתיחס ולתת לעדה את מה שהיא צריכה וכעבור זמן מה יגיעו עליות של שבטים אבודים מסין ואנחנו ? אנחנו נעלה בדרגה הם יהיו אזרחים סוג ד' וחוזר חלילה . מה אתם חושבים על כך ? נ.ב. מתנצלת על אי שימוש בסימני פיסוק פשוט ברצף של כתיבת דברים זה הדבר האחרון שאני חושבת עליו

JackDanyells

New member
אני חושב שבלי סימני פיסוק

יהיה לי קשה מאוד להבין אותך

OnlineOne

New member
תגובה אומללה

הכתיבה היתה ברורה לחלוטין והתגובה הזו, במיוחד כנגד צעירה המבקשת לחלוק צערה (ואף מגדילה להודות שכתבה אותו בהתרגשות), מצטיירת כלא-ראויה. לנושא עצמו, חקיקה לא תשנה את החשיבה וישראל של שנת 2007 היא מדינה גזענית שמתנהגת בהתנשאות כלפי ציבורים (אתיופים, ערבים, דרוזים) ובהיתממות מאשימה כנגד ציבורים אחרים (גרמנים, סקנדינבים). אנחנו מצד אחד עם שמפריד ילדים שחורים מלבנים בבתי הספר ומצד שני "נושאי הדגל" של המאבק בגזענות, אלה המזמרים בלא-הפסק את היותם הקורבנות הנוראים ביותר של שנאה מבוססת-לאום (אגב, היו רציחות-עם חמורות מזו, אבל לא מפורסמות מזו של העם היהודי). אני לא בא להפנות אצבע מאשימה כלפי מי מאזרחי העם הישראלי (לא רק יהודי, תרצו או לא) היות וגם אני נמנה עליו. אם הישראלים גזענים- הרי שגם אני גזען. אם הישראלים יפי נפש- הרי שגם אני מיתממם. אני לא בא להפנות אצבע, אבל אני כן רוצה להרגיש שאני לא כזה. שהקולגה האתיופית במקום העבודה שלי לא נחותה ממני, לפחות בעיני. שהערבי שעובר מולי ברחוב הוא גם בן-אדם, בדיוק כמוני ושהגרמני, כן, אפילו הגרמני, שמתעורר בבוקר בדיוק כמוני רק אלפי קילומטרים מכאן, גם הוא אנושי ואולי אפילו אין לא דבר נגד יהודים...בזה אני רוצה להאמין. אני לא בא להפנות אצבע, אבל אם אני רוצה שידעו שאני כזה, אני צריך שגם הסובבים אותי יהיו כאלה. אני לא בא להפנות אצבע, אבל עם יד על הלב...אתם חושבים שאפשר עוד לשנות אותי?

JackDanyells

New member
שלום לך

אני הבנתי שהיא אתיופית ושהיא כועסת. הרבה מעבר לא. היא דיברה שם על זה שהממשלה היתה צריכה לעשות משהו אחרת. לא היה ברור מה היתה הבעיה ואיך היא רוצה שהבעיה תשתפר (ברור שיש בעיות, אבל אני רציתי לדעת מה הבעיה לטעמה. בעיות אני יכול להמציא מהראש, אבל אם אני קורא הודעה אני מנסה להבין מה האיש מנסה לומר לי)

OnlineOne

New member
לא ידעת?

לא שאני חלילה מזלזל בשואה בשום צורה, אבל היו רציחות עם אכזריות לא פחות וב"חמור" אני מתכוון בעיקר להמוניות לא פחות- עם השאוה גבתה 6 מיליון קורבנות בשש שנים, רציחות עם שונות במאה ה-21 גבו מספרים כפולים ומשולשים (סטאלין למשל מואשם בכך שרצח עד ל-28 מיליון מאזרחי רוסיה הקומוניסטית בשנות שלטונו). הקאמר רוז' בקמרון רצחו שליש מאוכלוסיית המדינה והמפלגה הקומוניסטית בסין רשומה כיום על הרצח ההמוני ביותר עם 40 מיליון נרצחים שרשומים על שמה. בדארפור, אגב, כבר נרצחו קרוב לחצי מליון והיד עוד נטויה.

TotalCommnader

New member
טעות. סטלין הסינים וחמר רוז' הרגו את עמם שלהם

מתוך תאבת שלטון ואידיאולוגיה ולא עם אחר מתוך שנאת זרים. אגב בקמבודיה נרצחו 2 מיליון איש. הדוגגמא היחידה שהבאת היא דרפור - מוסלמים רוצחים אפריקנים. וגם שם זה עשירית מהכמות בשואה.

אבל הרציחות של סטאלין

לא נחשבות כרצח עם.. סטאלין רצח הכל, יהודים, רוסים, אוקראינים, סיברים, כל מיני ראשי מהפכה... זה לא על רקע עם.... גם בסין הם לא נרצחו כרצח עם.. שם הסינים רצחו את עצמם... זה לא שסינים רצחו איטלקים...

אתה יותר מידי פעמים כותב שאתה לא בא

להפנות אצבע,, ספרתי לפחות 4 פעמים נדמה לי כמה פעמים אתה צריך לכתוב שאתה לא בא להפנות אצבע? פאניקה?!

החברה הישראלית יכולה להיות אטומה לפעמים

ומה שנעשה איתכם הוא פשוט לא אנושי ,אתם אזרחי המדינה כמו כל אחד אחר

M e g g i

New member
אני מסכימה איתך ואכן חושבת שחובת המדינה

לשים על סדר היום את עידוד וחיזוק העדה האתיופית. אבל, אני חושבת שאת טועה כשאת אומרת "וחוזר חלילה" סה"כ אנחנו מדינה קטנה, אין קבוצות כ"כ גדולות כדוגמת העדה האתיופית והרוסית שעולות לכאן. מעבר לכך, כאשר הטיפול המתאים יתבצע, ותתבצע חקיקה, המצב יהיה הרבה יותר טוב! עבור העולים הוותיקים יותר וגם עבור החדשים! כך שכרגע אין לדאוג מה"חוזר חלילה" אלא לדאוג להווה והוא אוטומטית ישפיע ויצור עתיד טוב יותר. והלוואי שהשינוי יתחיל..

StrengthHonor

New member
לא הייתי משתמש במילה אפרטייד

כי זה עשוי קצת לעצבן כמה אנשים שיחשבו שאתם , נו אתם יודעים לא ממש אוהבים את קיומה של מדינה יהודית. "סגרגציה" או "חוקי ג'ים קרו" יותר מתאים. גם יותר קולע.

ואם החקיקה לא תעבוד?

תיקון העוול שנעשה לעדה האיתיופית הוא לא משהו שאפשר לתקן בקלות בחקיקה. קודם כל את יכולה לראות שהחקיקה בישראל לא שווה כלום, כי לרוב היא לא מיושמת. וחוץ מזה, איך אפשר על ידי חקיקה לתקן עדה שלמה שנמצאת עכשיו במקום רע? כשיש לך דור שלם של נוער שעסוק בפשע, איך החקיקה שלך יכולה להציל אותם ולהפוך את הקהילה האיתיופית לשווה בין כל החברות האחרות? האם את באמת חושבת שחקיקה שתשקיע קצת יותר בעולים תוכל להציל ילדים שנמצאים עכשיו עמוק בעולם הפשע? והאם היא תוכל להציל את הילדים של אותם נערים שעומדים לחיות את חייהם מתחת לקו העוני? בהתחשב בעובדה שהחינוך בארץ הוא גם ככה גרוע, אז החינוך בקרב האוכלוסיה האיתיופית הוא יותר גרוע.

M e g g i

New member
תקרא שוב את מה שאמרתי.

חקיקה תשנה את העתיד שלא יחזור על עצמו. כאשר תהיה חקיקה מסודרת בעניין היחס וההתנהלות יהיו ברורים יותר. ואגב, לחוקים כן שומעים. לדוג` חוק הסיגריות, הפלא` בנסיעה וכו` כאשר ישנה אכיפה או ארגון שדואג לנושא השינוי יגיע כמו קסם.

קראתי

"עבור העולים הוותיקים יותר וגם עבור החדשים!" איך העולים הוותיקים נכנסים בעתיד? כרגע הוכחת לי שכל החוקים מיושמים, תודה.

M e g g i

New member
כאשר תהיה חקיקה וארגונים פעילים

בנושא אז המצב יהיה יותר טוב. זה הרי ברור.. ואם אכיפת החוק לא מוצאת חן בעיניך אין זה אומר שצריך לבטל את החקיקה! כי תמיד עדיף לנסות על פני לא לעשות דבר וכי צריך לפעול כדי שהחוקים יכובדו יותר ולא לפעול מעל החוק. זה העיקרון בדמוקרטיה.. (מדינת חוק).

החוקים דווקא מוצאים חן בעיני

השאלה היא האם זו הדרך לפעול. האם באמת החקיקה, כפי שהיא היום יכולה לעזור למצבם של האיתיופים. הכנסת יכולה לחוקק חוקים מהיום עד מחר, אבל אם השיטה הזאת לא עבדה, ולא עובדת, אז אולי הגיעה הזמן לנסות שיטה אחרת.

tixi

New member
זו באמת בעיה, אבל יש דרך לתקן.

מדינת ישראל עשתה לא מעט עוול לעולים, מכל מקום שהם הגיעו - מזרחים, רוסים, אתיופים. מה שהזוי כאן זה שאנחנו מדינה שבבסיסה היה ברור שצריכה לקלוט המון המון עליה, אבל פשוט לא הייתה מוכנה לזה בשום דרך, וגם הייתה גזענית בצורה יוצאת דופן. אבל יש עדיין דרך לתקן. אני רואה נגיד בכפר סבא, הקהילה האתיופית מסוגרת בטירוף, ואף אחד לא מכיר אותם בכלל. יש להם בית נוער, אבל כשביקרתי בו פשוט הייתי בשוק כי הם מדברים שם אמהרית. הקהילה האתיופית היא מאוד סגורה בתוך עצמה, וקשה לעזור להשתלב, אבל העניין בלתת להם להסתגר עד עכשיו היה לעזור להם להתחזק בתור קהילה, בתור קבוצה, ועכשיו ליצור כל מיני תכניות שילוב - תוכניות משותפות לנוער אתיופי ונוער לא-אתיופי. נכון, את הדור הקודם פיספנו, וחבל. אבל אולי עוד יהיה בסדר, אם נשתדל מאוד ונעבוד קשה.

קצt אחrת

New member
זה מזכיר לי ש``.

יש לי חברה בוכרית. כל פעם שאומרים לה : את לא נראית בוכרית היא נעלבת יותר ויותר. היא לא מבינה שזה נועד להחמיא לה

Shexy Peanut

New member
לא מבינה שזה נועד להחמיא לה?

או שהניסוח שלך לא נכון. או שאין לי מה להגיד.

למעלה