אפרטהייד

זה נועד להחמיא ?

אני חושבת שזה ממש לא מחמיא כשאומרים לי " לא מרגישים שאת אתיופית " כי הרי זה רק לטעמי מנציח את הסטגמה בכך שהמצב הנוצר הוא כזה " כל האתיופים כאלה ואת לא " לצערי הרב החברה מודעת אך ורק לדברים "הרעים " המתרחשים בקהילה אך אם היו מודעים גם לדברים "הטובים " היו רואים את העדה בעין אחרת .

Shexy Peanut

New member
גם אני מקבלת את זה לפעמים

[אני רוסייה. אבל צברית. וכולם יודעים את הסטיגמות על בנות רוסיות.] הבעיה אני חושבת היא עם סטיגמות. סטיגמות שאנשים נותנים על איתיופים, או על רוסים או על פרסים ותימנים.. וכו'. וכשאומרים לך ש'קשה להאמין שאת אתיופית' הכוונה היא שאת נבדלת מהסטיגמה הזו, שאת לא מתאימה לה.

אני חושבת שיש פתרון

אצלי בבית מלבדי ומלבד אחיותיי מתגוררת עוד ילדה הילדה הזו היא למעשה ביתה של השכנה שלי שהתדרדרה לפשע ,עישון , וסמים קלים .היא ראתה שבכל פעם שהיא ניסתה להתאבד אמא שלה כבר לא התייחסה ונדתה אותה מהמשפחה ואילו אימי התייחסה אליה , אותה ילדה בקשה מאמי להתגורר עמנו ואמי הסכימה הילדה הזו כיום לומדת שוב בבי"ס עם תעודה שנעה בין 70 ל-80 חדלה לעשן ומדריכה בתנועת נוער שהם היא מתנדבת ומספרת את סיפורה כנראה שצריך לחנך גם את ההורים בתוך הקהילה כי הרי באתיופיה היה הבדל ברור בין הורה לבנו , בתו ואילו כאן הגבולות די מטושטשים . עם חקיקה נכונה שתאפשר הקצאת משאבים בצורה נכונה הדברים אכן יכולים להשתנות

My Little Fairy

New member
אתיופים אינם גזענים?

חברה שלי אתיופית וסיפרה לי שיש גזענות בתוך העידה. כאלה שלא מתחתנים עם אחרים כי הם באים משבט שנחשב נחות. יש אתיופים שמתיחסים גרוע לישראלים. זקן מבוגר שבחיים לא דיברתי איתו, פשוט ניגש אלי עם מקל ההליכה שלו, נתן לי מכה במקל והוא וכל חבריו צחקו... שכנים אתיופים שלי שאני מחייכת ואומרת להם שלום מתעלמים ממני. עד למקרים אלה, מעולם לא קיבלתי יחס כזה מאנשים שלא עשיתי להם כל רע. אולי הם גזענים? מה דעתך?

mimi1221

New member
כשהייתי ברוסיה...

סבתא שלי לקחה אותי לעבודה שלה,ואיזה אישה אחת אמרה "איזה ילדה יפה!לא להאמין שהיא יהודיה...". בכתה ב' ישבתי ופתרתי תרגילים בחשבון עם חבורת בנים וילד אחד אמר "אין מצב שהיא פותרת את זה,היא רוסיה...". גזענות קיימת בכול מקום ובכל אדם,פשוט תחייכי ותתעלמי,אפשר לחשוב מה הם כבר עשו,סה"כ ניסו להחמיא לך.. תתיחסי למחמאה ואל תקחי ללב כל שטות. =))

שטויות! שטויות! שטויות!

אני נורא מצטער, אבל אני לא מזדהה בכהוא זה עם מה שכתבה הכותבת. שלא יהיה לא ברור, אני נ ג ד הגזענות, אבל מה עם הגזענות נגד החברה החרדית? הרוסית וכו? מה איתם? מה עם אלה שאנחנו מחוייבים להם יותר כי הם ילידי הארץ, שהם דורות כאן עוד לפני שחשבו על איזה עליה בכלל??? ומאוד מעניין מה עשו כל האתיופים לפני שעלו לארץ? איזה תנאים היו להם שם לפני שעלו לארץ? אה? בזכות מה אתם דורשים תנאים דומים לאלה שסבלו את קשיי הבניה של הארץ ונלחמו עליה? האחים שלכם יצאו למלחמה ואתם תשבו כאן? לא הייתם בזמן המלחמה על הארץ ועכשיו אתם באים לדרוש שויון זכויות ?! לא ולא! לכולם יש קשיים אתם ו אתם רוצים שגם אנחנו נתחיל להתבכיין ואז מה יהיה? והערה צדדית לא עושה סימני פיסוק, את גורמת לכך שהגזענים יחשבו ביתר שאת את הדברים השלילים שחושבים על העדה האתיופית. חייבים לומר זאת ברור אנחנו נגד העליה לישראל כל עוד אין אפשרות לדאוג קודם כל לילידי הארץ.

JustRain

New member
למה ילידי הארץ חשובים יותר?

מה זה בעצם משנה היכן אדם נולד, לכל הרוחות? גבולות גיאוגרפיים לא משנים כלום. גבולות גיאוגרפיים הם המצאה של האדם. כל כך מטופש בעיני להילחם עליהם. מה זה משנה איפה אדם נולד? היא חיה כאן עכשיו! זה מה שחשוב! היא בתחום השלטון של הממשלה שלנו, והממשלה שלנו צריכה לדאוג לה! צבע עור כהה או לא! הם לא היו כאן בזמן המלחמה כי נאבקו בתנאים גרועים באתיופיה! איך אפשר להשוות? בכלל, אתה מדבר כאילו נלחמת במלחמת העצמאות, אבל שם הפורום הוא "אקטואליה לנוער" וזה פשוט לא סביר. נולדת אחרי שהוכרזה עצמאות המדינה! לכן לא מגיעים לך תנאים הולמים! לפי ההיגיון שלך, כך זה צריך להיות. גזענות נגד חברה חרדית? כנראה שלא הפנמת את המושג "גזענות". חרדים הם זרם ביהדות, הם לא גזע או לאום אחר. ובכלל, זה לא שהחרדים עושים מאמץ להשתלב בשאר החברה. הם מבדילים את עצמם, מנסים לכפות על כל האזרחים את התיאוריות שלהם, ואיך שאני רואה את זה, יש להם גם סדר עדיפויות עקום - אני לא מבינה איך אפשר לטעון ש"ארץ ישראל השלמה" חשובה יותר משלום במזרח התיכון. השלכת אבנים על מצעד הגאווה, קשקוש על שלטים המכילים ציור של פני אשה, מניעת אפשרות לשלום כאן (ובכך גרימה למות רבים) - זו לא בדיוק הדרך שהייתי ממליצה לאנשים שרוצים שתיפסק ה"גזענות" (כלשונך) כלפיהם.

שטויות ? שטויות ? שטויות ?

"אלה שאנו מחויבים להם יותר כי הם ילדי הארץ " גם אני ילידת הארץ ואבא שלי משרת בקבע בצבא אז המדינה לא מחויבת למשפחה שלי ? סלח לי , אבל כשילדה אומרת לאמא שלה שהיא רוצה נעליים מה תגיד לה ? כאילו שבאתיופיה היו להם נעליים זה תמוה בעיני . עוד דבר אני רוצה לומר כי סבא האחד שלי היה איש צבא ואילו סבא אחר היה בעל עסקים מתרחבים מכר הכל ועלה ארצה על מנת להגיע לארץ הקודש ,אמא שלי "נזרקה " כאן וחיה חיים שלעומת רמת החיים שהורגלה לה לא היו חיים ואתה מדבר איתי על הזכות לדרוש " תנאים דומים לאלה שסבלו את קשיי הבנייה של הארץ " לידיעתך אני בת לאסיר ציון . ואני חושבת שהעובדה הזו ועצם היותי יהודיה גורמת לכך שאהיה שוות זכויות לך ,לאחיך ,ולאחיותיך .

מה שבני העדה מבקשים ולא מקבלים הוא יחס ..

שויון כבוד והערכה אלה הם היסודות של הקהילה ומה שהקהילה רוצה לקבל זה הכל אני מאמינה כי זה לא הרבה .

גם אני לפעמים

מבקש הרבה יחס נו אז, אני תמיד מקבל? מזה יחס? שאת כותבת יחס למה את מתכוונת? יחס נפשי? יחס חברתי? את רוצה שיותר אנשים ברחוב שיעברו על ידך בגלל שאת ממוצא אתיופי יגידו לך שלום יפה? המדינה יכולה לעזור באנשי מקצוע, בקצבאות מיוחדות, בהשקעה בתשתיות יותר וכו...

אני חושבת שכל הזעם ...

של העדה האתיופית הוא כבר הרבה מעבר לעזרה באנשי מקצוע ,קצבאות מוחדות וכו' אלא משהו עמוק יותר אני לא רוצה שתעבור ברחוב ותגיד לי שלום כי אני אתיופית אבל אני כן רוצה שתשב לידי באוטובוס ולא תיגעל " מהזוהמה השחורה שלי " אני רוצה שאמהות של חברות שלי לא ירעילו את המוח של בנותיהן על מנת שלא יהיו חברות שלי רק בגלל הצבע שלי אני רוצה שתשפוט אותי לפי מה שאני ולא לפי הצבע שלי . למדינה יש תוכנית שהאמת שכבר לפני חודש "במוסף הכלכלי " ציפיתי בה תוכנית שתעזור ואז מה ? כל זה לא יהיה "שווה " עם היחס החברתי לא ישתנה כי בנו יש המון רצון להשתלב אבל כשאתה ניצב מול דלתות סגורות מה כבר אתה יכול לעשות? ולצערי הרב אני כותבת מתוך ניסיון

למעלה