אפשרות להתאמה במבחנים.. (למי שנלחץ)

sarag

New member
אפשרות להתאמה במבחנים.. (למי שנלחץ)

נוסף על היותי ADHD ןדיסלקטית ואמא לילדים כנ``ל, אני גם מורה למתמטיקה בתיכון, ומלמדת בעיקר תלמידים ל``ל . (ליקויי למידה``). בין תלמידי, יש כאילה שמאד נלחצים בזמן מבחן. גם אם הם מכירים את החומר - מספיק שרואים מבחן של 6 דפים (כי אני כותבת גדול) או רשימה של 20 תרגילים - והם חושבים שהם לא יודעים כלום! אז אני מכינה את המבחן עם תרגיל/שאלה/בעיה אחד או שתיים על כל דף, ונותנת להם דף אחד בכל פעם. הם פותרים את התרגיל בלי לחץ - כי זה כל מה שיש להם לפתור - מסיימים את התרגיל, מוסרים לי ומקבלים את הדף/תרגיל הבא. מנסיוני זה משפר את הציון וגם את ההרגשה של התלמיד. אני לא יודעת אם זה אפשרי בבחינות בגרות, אבל אם מישהו חושב שזה יתאים לו, אולי תדברו עם היועצת לגבי זה. מקווה שעזרתי למישהו - שרה

גיגוש

New member
נשמע מצויין והלוואי...

וגם במשרד החינוך יגוונו את ההתאמות. למשל למה לא לאפשר מבחנים רב ברירתיים כמו אלו שניתנים באוניברסיטה לסטודנטים. למה לא לאפשר עבודות במקום מבחנים כמו באוניברסיטה. נראה שללקויי למידה היה קל יותר באוניברסיטה הבעיה היא שהם מתקשים להגיע לשם בגלל בחינות הבגרות.

גיגוש

New member
לא שכחתי תמרה...

בעית הפסיכומטרי היא כאובה במיוחד מכיון ששם נדרש לא רק לקרוא בעברית ואנגלית אלא גם לעשות זאת במהירות. הצורך בהספק וחוסר ההתיחסות למיגוון רחב של כישורים הם הבעיה המרכזית של הבחינה הפסיכומטרית. התקוה היא המיכללות והצעת החוק לביטול הבחינה הפסיכומטרית. חבל שציבור העוסקים בליקויי למידה לא נרתמים למאבק בבחינות הפסיכומטריות.

למעלה