אפשרי בכלל "לעבור" כג'נדרקוויר?

ליזי133

New member
אני עוד לא קראתי את התגובות האחרות להודעה הזו

אבל משהו אחד או כמה דברים קטנים....
אני ממש אוהבת ללבוש חצאיות ושמלות וכו'. לאו דווקא כי זה נשי, אני למען האמת ממש ממש בעד שגברים ילבשו גם חצאיות ושמלות! זה פשוט נוח ונחמד והכל. אני איכשהו יש בגדים שהם נחשבים 'גבריים' שאני אוהבת, אבל אני עדיין במין 'רתיעה' מזה בינתיים....
אם אני אנסה להסביר את הסיבוך שיש לי זה יעלה כל מיני דברים שאני לא בטוחה אם אני רוצה להעלות עכשיו ברגע זה, אבל אולי יותר מאוחר, כשאני אהיה במצב שאני לא אחשוב שזה עלול לעורר בי רגשות לא נעימים. אפילו שזה קטע שאני חושבת עליו, להסביר אותו יקשה עליי.
אז אשאיר את זה לאחר כך, אבל אני ממש רוצה לכתוב על הקטע הזה, פשוט בינתיים זה יכביד עליי לכתוב את זה...
בכל מקרה, אני ספק אם אוכל לעבור אי פעם כבן, תווי פנים, בעיקר. אבל אני לא חושבת שאי פעם אעבור כ-בת נשית. אולי רק בגלל החצאיות...
לדעתי איון הכי דרך לעבור כ*לא* גבר או אישה בחוץ, ומטושטש מגדרית זה גם דיי תלוי במראה ולא רק בבגדים. לדעתי לגבר יותר קל להיות 'מטושטש מגדרית' בגלל שהוא יכול ללבוש בגדים 'נשיים' מובהקים. בגדים 'גבריים' מובהקים יש פחות. כלומר כולם לובשים מכנס וחולצה, לא?
ועכשיו אני נכנסת שוב להשקפות העולם שלי, אבל ככה אני, אני תמיד איכשו מגיעה לנושא הזה.... אני בכלל בעד שוויון, כן? הקטע הוא, שפעם טעיתי. החזקתי בדיעה שגויה, שא יכלה להיות נכונה או להתקיים. הבנתי את זה רק לאחר כמה זמן, אחרי איזו הודעה בפורום שגרמה לי להבין כמה דברים... גברים ונשיים צריכים להיות שווים, אבל *שונים*...
זה כבר לגמרי לא קשור לנושא ההודעה בכלל... אבל החזקתי בדיעה שגברים ונשים אמורים להיות שווים ואותו הדבר. מה שלא יכול להתקיים. כי זה לא נכון. בכל מקרה, לדעתי צריך להיות שווין אבל שוני בסיסי. אז כן, נאלצתי להודות בזה, אישה אכן חלשה מגבר, אבל אני עדיין עומדת על החלק השני של דעתי- לא פחותה ממנו בערך כלשהו. אז האמנתי והחזקתי בדעות שגויות, שלא יכולות להתקיים, מסתבר. אבל בכל מקרה, אם אפשר יהיה להביא לתודעה שווה- כלומר שגבר ואישה שווים אך שונים, כנראה אז תהיה גם יותר קבלה של הג'נדרקוויריות. בינתיים, הרבה דברים נעלמים מהתודעה החברתית הכללית. אני בכלל לא אוהבת חברה. לא אוהבת חוקים טפשיים וכו', אבל זה לא משנה, אני יכולה חחפור במיליוני נושאים שונים במשך שעות, וזה כבר ממש לא קשור.... אז בכל מקרה... בינתיים, זה תלוי בעיקר בלבוש. באמת יש מחיר חברתי. יש לכלכ אדם 'שונה' במשהו מחיר חברתי שעליו לשלם. ככה זה, זו החברה המפוקששת הזאת....
יש עוד המון נושאים שאני כולה להתחיל לדבר עליהם פבהה, אבל זה כבר לגמרי לא יהיה קשור, לדעתי צריך לתת לאנשים את הזכות ללכת בעירום בחוץ, אם הם רוצים, אבל אמרתי, אין קשר ....
בכל מקרה... נראה לי שבערך הסברתי את הדעתי, וההודעה הזאת יצאנה ארוכה מידי ממילא.. מה בכלל כתבתי? לא משנה, אני כבר מבלבלת את עצמי...

ליזי133

New member
אה, כן, עוד משהו...

משהו קטן לאחר קריאת התגובות האחרות... אני גם מאמינה, שאם לגברים 'מותר' (חברתית) ללכת עם שיער גוף, נשים לא צריכות להתעלל בעצמן, כי לעזאזל עם כל זה. שילכו לעזאזל עם כל הנורמות החברתיות הדפוקות האלה. כי ברצינות, למה שנשים יבזבזו חצי שעה בבוקר על איפור, ויגלחו רגליים לים. ואני גם אוהבת בגדי ים לגברים, זה נראה הרבה הרבה יותר נוח. עד שמצאתי בגד ים שהוא עם מכנס לנשים הייתי מוכנה כבר לא ללכת לשחות......

lily kane

New member
שמח/ה שמצאת

אני לא יודע\ת לגבי השוני
שוני פיזי כן
אבל להאמין שהשוני הוא מגדרי
זה להאמין לכל חוקים חברתיים מטופשים
והוכח כבר לא פעם שהדברים שנחשבים גבריים ונחשבים נשיים הן לחלוטין תלוי תרבות

לי אישית אין בעיה להראות כמו גבר

והרבה פעמים העירו לי על זה שאני נראת כמו נער (עם הבגד המתאים)

ההערות היחידות שאני מקבלת שהן פחות חיוביות זה על העדר 'מספיק' נשיות.

אני לא מבינה למה חשוב לכולם שאני אראה אישה "מושלמת" (כאילו שיש באמת דבר כזה), אבל לא פעם אני מקבלת הערות בתחום.

למעלה