אפשר גם להצטרף?

אפשר גם להצטרף?../images/Emo9.gif

הרבה מצטרפות חדשות יש לכן... אני ממש ממש בתחילת ההריון (7+2) ועברתי דרך קצת ארוכה עד אליו שכללה טיפולים. אני אמא של לוטן, בת שנתיים ותשעה חודשים ואישתו של ודים. אני מקווה שאוכל להצטרף למרות שאין לי כוונה ללדת בבית. אין לי אומץ, כמו שהגדירה זאת כה יפה משתתפת חדשה אחרת כאן. אני דוקא באה ממקום של הרבה אמון במערכת הרפואית אבל די שבעתי מהתערבויות של המערכת הרפואית במה שקורה לי ברחם. אני רוצה לידה טובה, מעצימה, שאליה אוכל להתחבר לעומק. שלי. הלידה של לוטן היתה טובה ונחמדה, אבל אני לא חושבת ש"נחמדה" הוא שם תואר שהייתי רוצה להצמיד ללידה הבאה שלי. הייתי שלושה ימים עם צירים ופתיחה קטנה שלא התקדמה. התשתי את עצמי בהליכות, ניעות אגן וכו'. רק כשלבסוף קיבלו אותי לחדר לידה והשכיבו אותי על מיטה מחוברת למוניטור - רק אז התחילה להתקדם הלידה. בסוף ביקשתי אפידורל כי הייתי מותשת ומשם הגיע החלק "הנחמד" והבלתי מורגש בעליל. אני באמת מברכת על כך שהיתה לי לידה לא טראומתית ושנולדה לי ילדה בריאה שגם היא לא עברה טראומות מיוחדות בלידה. אבל הפעם אני רוצה גם דרכים בהן אוכל להתמודד עם הכאב מבלי להתיש את עצמי ולא להתקדם לשום מקום. אני רוצה להבין איך לעבוד עם הגוף שלי ולקדם אותו בדרכו. ואת זה אני חושבת שאוכל ללמוד גם כאן. אני ירושלמית, אז אשמח גם לשמוע מנסיונכן איפה אוכל ללדת בכזו צורה ובלי התערבויות רפואיות (אם אין צורך כמובן). אני חושבת להיעזר בדולה הפעם וגם כאן אשמח לשמוע המלצות. תודה! אחלה פורום יש לכן!

mise

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה!

אין לי תובנות. אני ב"מצב" (ראי הודעת רגישות בהריונות) ומחפשת כרגע תובנות בעצמי.

swann

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה יקירתי

טוב לראות אותך פה. עכשיו אני רואה כמה שהפורום הזה חשוב. אפשר לחשוב על הנושא, לשאול אנשים והכל אבל כשיש פורום אפשר לעבור תהליך ולקבל את כל המידע באופן מסודר. אחרי הח"ח לפורום, לשאלתך. אני עוד בתהליך... קוראת, מתחברת ומצפה לבאות. קודם כל - מאמרים וסיפורי לידה פה. הכל מאוד מאוד מעניין... גם הקישורים וגם האירוח שהיה פה עם אילנה שמש. אני עכשיו התחלתי לקרוא את "לידה פעילה" ואני מרותקת. יש שם תרגילי יוגה להכנה ללידה פעילה (מן הסתם זה חלק ממה שאת מחפשת), והסברים על תהליך הלידה. מעניין מאוד. עוד
כדי שתשארי

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

ובינתיים שאת רק בתחילת הריון אולי תשקלי בסופו של דבר כן לידת בית. אני שמעתי שבשערי צדק וגם בביקור חולים היחס מאוד ידידותי. גיסתי ילדה בביקור חולים ואמרה שהיא עברה את כל המשמרות של המיילדות וכווולן היו מקסימות. לגבי שערי צדק, רק משמועות... ושיהיה בהצלחה!

תודה! אני מכירה את שערי צדק

מבפנים, כמדריכת הנקה שם. שמעתי שהמיילדות מצויינות, אך אין שם ביות מלא ואני לא מוכנה שהתינוק שלי יהיה בתינוקיה. בביקור חולים? לא יודעת. גם שם עבדתי, באחת מגלגולי הקודמים. זהו בית חולים ישן ומאוד מוזנח. הצוות הרפואי לא מדהים בעיני. לא מכירה את המיילדות. אני לא בטוחה שהייתי רוצה לסמוך את ידי על הצוות הרפואי שם, במידה וחס וחלילה אזדקק לשירותיו. אני צריכה לחשוב על זה. הלידה הקודמת שלי היתה בהדסה עין כרם ובעקרון עברה בסדר, כפי שכתבתי. אבל זה ה-מקום להתערבויות רפואיות בלי סוף. ויש שם יותר מדי לחץ בכדי שיתנו לי ללדת בשקט. ולא בטוח שיהיה מקום בחדרים עם הביות. בעלי בעד לחזור לשם, אבל אני לא בטוחה. מישהי שמעה משהו לגבי הדסה הר הצופים?

בדיוק נזכרתי!

שמישהי שאני מכירה ילדה בהר הצופים וממש התלהבה. אבל אני לא יודעת לגבי ביות מלא או לא (והייתי בטוחה שבשערי צדק יש ביות מלא) וגם לא לגבי הרופאים או המיילדות. ואל תשכחי שיש נשים שמתלהבות דווקא מהתערבויות של רופאים... אז אני לא יודעת ממש מה קורה שם רק שמישהי מאוד התלהבה... מי יודע ממה...

פלגיה

New member
אני ילדתי בהר הצופים

זה מאוד תלוי על איזו מיילדת את נופלת. הגישה שלהם בעיקרון היא שאם רואים שהיולדת מכירה את עצמה ואת גופה ומבינה על מה היא מדברת - זורמים איתה. אבל גם בהר הצופים הביות הוא לא ממש מלא. התינוקות אמורים להיות בתינוקיה ב- 6 השעות הראשונות אחרי הלידה (במציאות זה 4 כי שעתים התינוק עם האם בהתאוששות. אבל גם 4 זה הרבה), וגם בין 12 בלילה ל- 6 בבוקר. ילדתי 4 לידות בהר הצופים ונהניתי בלידה (האחרונה היתה ממש מדהימה) אבל בכל פעם הכעסים על התינוקיה גרמו לי לתהות למה הגעתי לשם בכלל.

הגיעה לאזני שמועה מכמה מקומות

שיש עכשיו ביות מלא בהר הצופים. את בעצם ילדת לפני כמה חודשים, נכון? מעניין אם דברים השתנו מאז או שעל זה מדובר כשקוראים לזה "ביות מלא".

פלגיה

New member
ילדתי לפני 6 חודשים

ו"ביות מלא" זה נקרא שבלילה התינוק בתינוקיה. זה אכן שיפור לעומת מה שהיה בעבר - שנתנו את התינוק לפי שעות, וההוראה היתה להאכיל כל 4 שעות. אין שם תנאים לביות מלא. צפוף ולא נוח. האחיות במחלקה לא כל כך יודעות לעזור ולסייע (איך מחתלים למשל) ויש להם כללים מעצבנים. אני יכולה להבין מאיפה הכללים באו אבל הם מעצבנים - מחוץ לחדר התינוק חייב להיות בעריסה ואסור להרים על הידים. אם התינוק איתך במיטה - חייב להיות לך אור לידך, ועוד.

מה יקרה אם תלדי בעערי צדק

ותתעקשי על ביות מלא (בלי לקרוא לזה ככה)? אם מכירים אותך, אולי יהיו נחמדים אליך.

אין סיכוי, זו מדיניות מאוד נוקשה שם

וגם חייבים להחזיר את התינוקות בזמן ביקור רופאים (שמתוכנן בדיוק לשעות ביקור של האבות - עוד מושג שלא מוצא חן בעיני, כך שהאבות לא רואים את התינוקות). ומהכירותי את היולדות שם, מישהי כבר תתלונן עלי שאני מפריעה למנוחת האמהות...

על מה בדיוק?

על כך שהם לא ממלאים את הוראות החוזר ששלח משרד הבריאות לגבי ביות מלא? זה רק חוזר... ומה לגבי זה שאסור לקחת את התינוק לחדר שלך להנקה בלילה, גם אם קראו לך להניק? את חייבת להניק רק בחדר ההנקה שנמצא בתינוקיה. שלא תפריעי חלילה למנוחת היולדות.

אבל הוא יודע שלא ממלאים אותו

מדובר על החוזר של ה-Baby Friendly Hospital Initiative, אשר אינו מיושם כלל בכל בתי החולים בארץ. אין בית חולים שאפילו מתקרב לעשירית ממה שדורשים בחוזר. לדעתי, זו אוזלת יד של משרד הבריאות ולא של בתי החולים, משתי סיבות: להוציא כזה חוזר שהופך סדרי עולם בבתי חולים ודורש מהם להתארגן מיידית בצורה שאפקטיבית מבטלת את התינוקיות ומאפשרת רק ביות למעט מקרים חריגים רפואית, מבלי להסביר, להיערך, להשקיע תקציבים, לבנות מחלקות מחדש - זה דבר חסר תועלת לחלוטין. מה שנקרא, מן השפה ולחוץ. ודבר שני - חוזר. חוזר? מה זה חוזר? זה לא חוק, אין מי שאוכף חוזרים, וגם משרד הבריאות יודע שלא תהיה התייחסות לזה. אני יכולה להתלונן מליון פעמים, ובכל זאת בתי החולים אינם אשמים במקרה הזה. הם פשוט ממשיכים לעשות את מה שעשו קודם לפני שיצא החוזר. הם בטח אפילו לא יודעים על קיומו.

debby12

New member
מנהל
ברוכה הבאה

אני מכירה את הניק שלך מפורומנקה. כיף לראות אותך פה אני לא ירושלמית (הייתי פעם מזמן), אבל לדעתי אם את יכולה להרשות לעצמך כלכלית ומנק' מוצא כמו שאת כותבת שאת רוצה לידת בית חולים -- הייתי הולכת אך ורק על לידה פרטית עם רופא באחת ההדסות. ככה יש לך מישהו/י ששילמת לה/ו מספיק כדי שיכבד את ההחלטות שלך בלי להתערב לך ברחם יותר מדי (לפחות לא בלי הסכמתך). ככה גם את יכולה לבחור מראש את הרופא/ה כלומר לדעת שזה מישהו שמתאים לך בראש ובצורת החשיבה. כשעוד הייתי בארץ נשבעתי לעצמי שאם ייגזר עלי ללדת שוב בבית חולים אז רק פרטי בהדסה עם רופא/ה פרטי/ת שיקבלו ממני הרבה כסף בשביל "לא להתערב/להפריע" עד כמה שאפשר. אני מכירה מישהי שילדה ככה והיתה לה חוויה טובה. זו היתה לידה ראשונה ותינוקת גדולה - והרופא הפרטי הבטיח לה שבשביל הכסף שהיא משלמת היא תלד בלי חתך אפיזיוטומי ואכן כך היה. הרופא עיסה (כשהם רוצים הם יכולים כנראה
) - לא היה חתך ולא קרע למרות שהתינוקת שקלה 3 ומשהו גבוה - לא זוכרת בדיוק. עוד יתרון שהיא נהנתה מהיותה "פרטית" היה שנתנו לה להישאר בחדר הלידה עם התינוקת זמן ממושך יחסית (נדמה לי 4-5 שעות) ולא חיפפו אותם מהר משם כדי לפנות את החדר.

הי דבי, גם אני שמחה לראות אותך!

כמה דברים לגבי מה שכתבת לי (וסליחה שזה נשמע כאילו אני לא מסכימה עם כלום, אבל העצות שלכן דוקא עוזרות לי להפקס על מה אני כן רוצה): אני לא רוצה רופא בלידה שלי. בכלל. אלא אם ממש צריך אותו. אני צריכה מישהי שתגיד לי איך להתמודד עם הכאב, תעסה לי את הגב, תעזור לי להתקדם עם הלידה. לעניות דעתי זו או דולה או מיילדת. לא אכפת לי כל-כך החתך, כמו שאני רוצה שזו תהיה הלידה *שלי* ובלי התערבויות רפואיות. וחוץ מזה, אין לי כסף כלל. בקושי לדולה...

debby12

New member
מנהל
או קיי ../images/Emo24.gif

בכלל לא נעלבתי - את מוזמנת לא להסכים איתי
אני חשבתי על איך לשלם לרופא/ה כדי שיישב מחוץ לחדר ו"לא יפריע"
. אבל אני מניחה שיהיה קשה למצוא מישהו שיסכים לזה , וחוץ מזה אם זו לא אופציה מבחינה כספית אז לאמשנה. אני מסכימה איתך שדולה או מיילדת יעזרו (אם כי קחי בחשבון שהסמכות שלהן בלידת בית חולים לעיתים קרובות מאוד מוגבלת) לדעתי גם יעזור קורס הכנה טוב ועבודת "ראש" -- כמו למשל כזה דבר (סתם כדוגמא להכנה מנטאלית להתמודדות)

למעלה