אפשר המלצה על ספר מעניין?

לא לכולם יש זמן לזה.

אם אתה סטודנט/ סטודנט וגם עובד/ סטודנט, עובד וגם יש לך משפחה/ סתם אין לך זמן, ספר מדע פופולארי (שזה בעצם כמו ספר קריאה) יועיל לך הרבה יותר מספר ברמה אקדמאית (שספק גדול אם תוכל להעמיק בו). לא הכל אפשר או צריך לדעת לעומק!

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני התייחסתי למי שיש זמן...

האמת למי שאין זמן, גם אין לו זמן בשביל מדע פופולארי, כמובן תלוי עד כמה הוא עסוק.

amitmis

New member
נכון מאוד.

אני ידעתי שאני רוצה ללמוד מדע בחיים שלי, רק בזכות קריאתי את ספרי המדע. זה מאוד מאוד עזר לי לדעת מי אני.

AvR6

New member
על ספרי המדע הפופולארי

שאיפתך להעמיק את ידיעותיך בתחומי המדעים השונים היא שאיפה נאצלת ומבורכת. גם מי מכם שהגיב למעלה, וטען שרצונו להרחיב את אופקיו אל מעבר לתחום צר אחד של המדעים ראוי להערכה. הערתי שלי לא כוונה לשום שאיפה משאיפות אלו. ההערה שלי נוגעת לפגם בתרבות הישראלית. הספרים שעוסקים במדע בישראל רק נעשים רדודים יותר ויותר עם חלוף הזמן. מי מכם מכיר את "המפעל לתרגומי מדע ישראלי" או את "סדרת הביולוגיה החדישה" שיצאו לאור לפני זמן רב מאוד? ספרים ישנים אלו - ערכם לא יסולה בפז בהשוואה לספרי המדע היום. הם עמוקים ורחבי יריעה בו-בזמן. השכלתם הכללית של המתרגמים והכותבים כאחד היא גבוהה במידה רבה מאוד. והרי טעויות התרגום בתרגומים בני ימינו ידועים לכל. אף על פי שרוב חנויות הספרים יסווגו ספרים אלו תחת הכותרת "ספרי לימוד" הרי שכל אדם בכל גיל ורמה אקדמית יוכל ללמוד מהם דברים חדשים בתחומים לא מוכרים. דוגמה לספר כזה הוא "יסודות הגיאולוגיה" של פלכסר, שלצד פרקים הדנים בהבדל שבין קער וקמר מביא גם סיקור יחודי של עקבות הדינוסאור היחיד שנמצא בארצנו. רוב הקוראים יפסחו ביעף על ספר ישן כזה אך יחמיצו חווית קריאה מדעית הרבה יותר מאלפת מכפי שספר "הוליוודי" פלצני כמו "חייו ומותו שלכדור הארץ" יוכל לספק. המלצתי היא כנה ונובעת מתוך נסיוני שלי, ויסלחו לי נא כל אלו שלא שותפים לדעתי ולא התיאשו (עדיין...) מספרות זו, על קבעתי הפסקנית קודם-לכן.

למעלה