אפשר התייעצות טכנית טרום יציאה לנופש?

אפשר התייעצות טכנית טרום יציאה לנופש?

טסים אילתה מחר (להתבשל בטורבו) ואשמח לטיפיכן לגבי המוצקים לבן החצי שנה
מתניידים עם מחיות קפואות מהבית? עוברים לגרבר ל- 4 ימים? לגבי הפירות זה יחסית פשוט אם אני מביאה את הבלנדר מוט ועושה מחית מפירות (מלון/אגס/ בננות/ אבוקדו...) בלי אידוי אבל מה עושים עם הירקות? לא בא לי לקנות מוכן אבל לא בטוחה איך זה יעבוד אם לא
בכלל כל טיפ נוסף יתקבל בברכה
תודה

rnavina

New member
אתם תאכלו ארוחת ערב במלון?

אפשר לבקש במלון בד״כ ארוחה לתינוק. מודה שמעולם לא עשיתי זאת אבל שמעתי על זה. ואם יסתפק בפירות במשך שלושה-ארבעה ימים? הרי הוא רק בתחילת אכילת המוצקים. כשטסנו עם בת שבעה חודשים לחו״ל, נראה לי שהיא אכלה מעט פירות ובעיקר ינקה.
חופשה מהנה

נ.ב.
אני לא יודעת אם את מעודכנת-הפזילה של הבת הקטנה שלי נעלמה. כמובן אחרי שעשינו לה MRI

Jackie O

New member
בחדר אוכל של המלון בדכ יש

אוכל מיוחד לתינוקות אם טרי במלונות מסוימים ואם גרבר באחרים.

kokula12

New member
ברוב המלונות באילת

אפשר להזמין משירות החדרים אוכל טחון לתינוקות ללא תשלום (מלבד התשלום על שירות החדרים עצמו). תבדקי עם המלון שבו תתארחו.

במקרה שלא (או שאת לא סומכת מספיק על האוכל במלון), אישית הייתי מסתפקת בגרברים לכמה ימים ולא סוחבת איתי אוכל קפוא מהבית (אפשר בעיקרון לבקש לשים במקפיא במטבח של המלון, אבל נראה לי לא נוח כל פעם לרדת לשם ולבקש שיחממו לך וכו'), וגם לא בלנדר מוט. אבל כל אחת ומה שחשוב לה...

תהנו!

kokula12

New member
ומוסיפה ש

אנחנו כן השתמשנו בשירות הזה פעם אחת (כשהמתוקי היה בן 10 חודשים). הגיע מרק טחון בטמפ' חמימה. המתוקי סירב לאכול (אבל כבר היה יחסית גדול, כך שאכל גם דברים אחרים), אנחנו טעמנו ודווקא היה טעים. (ברויאל ביץ')

לאחרונה ראיתי במלון שהיינו בו בים המלח גם מלצרים מסתובבים עם צנצנת גרבר על המגש וכפית. (מראה קצת מצחיק
המתוקי, בן כמעט 3, תהה על העניין, ואחרי שקיבל מאיתנו את התשובות שאל אם הוא יכול גם לקבל רסק תפוחים
)

אני לא חויבתי מעולם מרק או שירות חדרים

ומסכימה שברוב המלונות מבקשים מרק טחון לתינוק ומקבלים קערית חמימה וטעימה (אצלנו זה דווקא די נאכל).

לוקחים גרבר רק ליתר ביטחון ו...

במלון רואים מה ניתן לתת ואם אפשר לוותר על הגרבר.

ב"קלאב מד" תמיד הייתה פינת מחיות לתינוקות, מה שלא חושבת שיש ברוב המלונות.. (וגם קלאב מד כבר אין כאן)
אבל, תכל'ס- אפשר לבקש תפו"א מבושל או בטטה מהמלון (שיתנו לך בחדר האוכל!) ועל המקום עם המזלג למעוך למחית.

תעשו חיים!

אשרז4

New member
בדיוק מה שחיפושית לחשה לך

מה יקרה אם לא יאכל ירקות?
או אם יאכל גרבר
או אם יהיה מרק ירקות במלות תקחי לחדר ותטחני?

פרמלה

New member
הוא יונק?

אם כן, הייתי מבססת את התזונה שלו בימי הנופש על הנקה ומוסיפה מוצקים מהארוחות של הגדולים בשביל הכיף.

לא הייתי טורחת לסחוב בלנדר מוט ולהתעסק בהכנה ובשטיפה. החופש הוא גם בשבילך.

ומוסיפה- גרבר פירות יש לדעתי בכל המלונות

הטובים.

מסכימה שבאמת לא יקרה כלום אם כמה ימים יאכל רסק תפוחים לא טרי במקום תפוח שרוסק במקום עם מוט...
(אכן, זה גם נופש לאמא
)

nochda

New member
לא מדויק.

בת החצי שנה שלי שותה תמ"ל בבוקר,ארוחת פירות,ארוחת ירקות,תמ"ל לפני השינה ומים במהלך הארוחות. לפעמים יש עוד בקבוק אחר הצהריים.

rnavina

New member
למיטב ידיעתי ההמלצה שוב שונתה וכעת משרד

הבריאות ממליץ על טעימות מגיל חצי שנה, וממילא גם ההמלצה הקודמת היתה טעימות עד שתי כפיות ליום עד גיל חצי שנה.
מאד נדיר לדעתי שתינוקת בת חצי שנה אוכלת שתי ארוחות מוצקים.

באמת? יש לך קישור? מעניין למה שוב שינו

הרי הטענה הייתה שחשיפה מוקדמת לאלרגנים רק מועילה, אז למה שוב שינו (אם שינו)?

למיטב זכרוני

דובר שההקדמה מיועדת אך ורק לתינוקות יונקים, שיש להם הגנה של חלב אם על מערכת העיכול, וגם אז דובר על טעימה של כפית ביום, ולא הייתה שום מטרה שיחליפו ארוחות כ"כ מהר.
בפועל יצא שאחיות טפ"ח המליצו על התחלת המוצקים לכל התינוקות בצורה גורפת - גם לתינוקות מתומלים, ונתנו הנחיות שגויות שהביאו לכך שתינוקות בני חצי שנה כבר ניזונו משתיים-שלוש ארוחות מלאות ביום, בעוד שמערכת העיכול עדיין לא מוכנה לכך, על אחת כמה וכמה כשאין את ההגנה שבהנקה.

עכשיו אחפש את הקישור

קראתי אז במלואו את מסמך ההמלצות של הועדה

בראשות פרופ' מימוני (זו שהמלצותיה התקבלו בקשר לתזונת תינוקות לפני כארבע שנים)

והטעימות בגיל ארבעה חודשים היו לגמרי רלוונטיות גם לתינוקות לא יונקים.
ובכל מקרה דובר על כפית- שתיים ולא יותר.

מאוד יתכן שבפועל נתנו ארוחות מלאות כבר מהגיל הזה, מה שלא תקין, אבל אלו לא היו המלצותיה של הועדה, ובכל מקרה- רובן של ההמלצות התייחסו גם לתינוקות יונקים וגם למתומלים (למעט גלוטן לדעתי, ששם נעשתה אבחנה בין יונקים לבין אלו שלא).

זה לא מחדש כלום! כתוב שטעימות ניתן לתת מגיל

ארבעה חודשים.

ובגל מקרה זו תמצית של המסמך הנהדר והמפורט של הועדה בראשות פרופ' מימוני.

למעלה