אפשר התייעצות טכנית טרום יציאה לנופש?

rnavina

New member
שמתי בתגובה לנוכדה, ולמיטב זכרוני יש שינוי

מסוים. המסמך המפורט הסביר כמה חשוב להתחיל בטעימות בחלון הזמן שבין גיל 4 ל-6 חודשים, ופה אין אזכור לכך אלא יש דגש רב על מוכנות התינוקות.

אין שום שינוי לפי הקישור שצירפת

בטח שיש אזכור למסמך המפורט, שגם הוא דיבר כמובן על מוכנות התינוקות. זה לא שפרופ' מימוני קבע שיש להלעיט כל תינוק ותינוק בגיל ארבעה חודשים "בול" עם סטופר ביד

בכל מקרה הציטוט מהקישור שהבאת: כאשר התינוק נמצא בין הגילאים ארבעה חודשים עד חצי שנה ומראה סימני מוכנות (מפורטים בהמשך), אפשר להתחיל בטעימות מזון יחד עם הנקה כמזון עיקרי. תואם לחלוטין את עקרונות תזונת התינוקות כפי ששונו לפני כארבע שנים.

היה נראה לי תמוה מה שכתבת ששינו שוב את המדיניות ושגיל הטעימות שונה שוב לחצי שנה מינימום, כי השינוי לפני ארבע שנים היה פרי של המון המון מחקרים חדשים שגרמו בסופו של דבר לשינוי תפישה בקשר למתי חושפים לאלרגנים בפעם הראשונה.

שינוי כזה לא קורה בד"כ כל ארבע שנים... מחכים שיצטבר הרבה ידע מחקרי לפני שעושים שינוי כזה.

ושימי לב לעוד דגש שתואם את התפישה של הועדה

בראשות פרופ' פרנסס מימוני:
רצוי לחשוף את התינוק למזונות המכילים קמח חיטה לפני גיל שבעה חודשים, מומלץ בשילוב הנקה.

זו ממש לא הייתה ההמלצה עד לפני ארבע שנים...

פישים

New member
היה מותר לחשוף לחיטה מגיל חצי שנה

עם תחילת המוצקים. בד בבד הייתה היסטריה אינטרנטית סביב נושא החשיפה לגלוטן

היום מותר לחשוף לפני גיל חצי שנה, ואפילו

מומלץ!! (הדדליין הוא גג 7 חודשים...)

וזה ממש לא היה בהמלצות הישנות- היה מותר רק מגיל חצי שנה (לא לפני) אבל לא הייתה המלצה מיוחדת על זה, כי אז הלוגיקה לא הייתה לחשוף לאלרגנים מגיל צעיר דווקא. לפעמים אפילו להיפך.
היום ממש מתחננים: תחשפי, בבקשה, תחשפי גג בגיל שבעה חודשים!
(עד כדי כך שבתמצית המאוד תמציתית של משרד הבריאות, שזה הקישור שצירפה ארנבינה, זה מספיק חשוב כדי להופיע. שימי לב שעל מזונות אחרים אין כזה פירוט...)

nochda

New member
אז שלי נדירה

בטיפת חלב עדיין אמרו לנו בגיל 4 חודשים להתחיל טעימות. התחלתי קצת יותר מאוחר ולא היה אצלנו ממש שלב של טעימות כי ישר התחבבו עליה הפירות (בננה ותפוח) והירקות (בטטה,גזר וקישוא) בקרוב אנחנו מוסיפים גם עוף.
היא בבית תינוקות עם עוד 7 חבר'ה פחות או יותר בגילה (בעיקר פחות) וכולם כבר עברו את שלב הטעימות.

esterika007

New member
ברור! מי סוחב מוט לנופש באילת....?!

את אמורה לנוח. לא יקרה כלום אם יאכל מחיות מטרנה בחופשה. שווה גם לקנות שם (הכל יותר זול), לסחוב מה שפחות ולהנות!!

שאגיד לך מה החיי שלי כתב היום על מזג האויר שם

כי היו פנינים נוספות בעבר, אבל אני חושבת שזה מתאר את השיא-
"השטן התקשר וביקש תמזג אוויר שלו בחזרה"

ושרשרת התגובות שם (פייסבוק אלא מה) בכלל קרעה אותי מצחוק.
טוב שנשארו להם תא או שניים להעביר דאחקות.

היינו שם פעם אחת בחופש הגדול... לפני שנתיים כמדומני.
והחלטנו לאור מזג האוויר שלא עוד

תודהלכן

עם היונק עלי אז מקצרת- הופתעתי מהמידע שמסרתן ומיד התקשרתי למלון ושם בישרו לי שאכן נקבל מחיות לחדר
הוא אוכל 2 ארוחות ביום וזה כבר לא משנה עכשיו מבחינתנו מה היו אמורות להיות ההנחיות.... הוא התחיל טעימות ב-5 חודשים וב 5 וחצי התחיל ארוחה מלאה אחת
ושקשוקה- השטן מוזמן בשמחה לקבל את מזג האוויר בחזרה

אנחנו בינתיים מתכננים פעילויות יצירה בחדר (שידרגתי למען בריאות הנפש והמרחב האישי), אייס ספייס, קניון ובריכה וים בקצוות של היום ושאלוהים תעזור
תודה

nochda

New member
אנחנו נסענו כמה פעמים בסוף אוגוסט

ולא היה כ"כ נורא. אין לחות מזעזעת כמו כאן. בהתחלה זה קצת שוק אבל מהר מאוד מתרגלים.

למעלה