אפשר כמה שאלות?

אפשר כמה שאלות?

1. בית המשפט המחוזי הרשיע אדם. האדם עותר לעליון על ההרשעה ומבקש משפט חוזר. נניח שביהמ"ש העליון יקבל את בקשתו - האם המשפט יחזור לאותו הרכב שופטים במחוזי או להרכב אחר? 2. המאשים האשים שני אנשים שונים שביצעו בו מעשים באותה תקופה בחייו. אין הוא טוען שהם נעשו יחד - אלא כל אחד בנפרד, בלי קשר לשני (עד כמה שהדבר תמוה...). נערך משפט משותף לשני המואשמים - כי זו אותה עברה וכי המאשים הוא אותו אדם, למרות שלא היה קשר ביניהם באותו זמן. האם זה לגיטימי/משפטי/חוקי/נכון לעשות? 3. אחד הגיע לעסקת טיעון והשני כופר באשמות. זה שהגיע לעסקת טיעון מערער. באם ביהמ"ש העליון יקבל את הערעור - האם הוא יחזור לאותו משפט עם הנאשם השני או שיתקיים משפט נפרד? 4. האם זה נכון שברגע שאדם שהיה קטין מאשים בעברות מין בד"כ יקבלו את דבריו (זה מה שהעו"ד הסביר לנאשם הראשון)? כי כל העניין זה מילה נגד מילה וגם בכתב האישום נכתב שאין הוכחות למעשים?! תודה מראש ויום טוב.
 
תשובה

נראה כי מדובר בשאלות אקדמיות במסגרת לימוד כזו או אחרת. הפורום לא מהווה תחליף לכך,
 
ממש לא שאלות אקדמאיות

השאלות באות בהמשך לארוע שהעלתי כאן בשבוע האחרון. אני עדיין מתעדכנת בפרטים מפה לשם. למשל, רק כרגע נודע לי שהמאשים האשים בעצם שלושה אנשים (ולא שניים) שםגעו בו באותה תקופה, כל אחד בנפרד.... לא חייבים להשיב - אבל אשמח אם לא תטיל ספק בכנות ההודעות שלי, כי גם ככה אני רותחת מבפנים על המערכת המשפטית....
 
תשובה

אני מבין את מצבך. לשאלה ה-1, משפט חוזר מתקיים בעניין פלילי שנפסק בו סופית. ואז יש אפשרות להחזיר את ההליך גם לאותו ההרכב. לשאלה ה-2, מותר לצרף בכתב אישום אחד מספר אישומים אם הם מבוססי על אותן עובדות או על עובדות דומות או על סדרת מעשים הקשורים זה לזה עד שהם מהווים פרשה אחת. לשאלה ה-3, לא מובן. אם בית משפט יקבל את הערעור אזי הוא חף מפשע לא? בכל מקרה בהנחה והתוצאה של הערעור הינה להחזיר את התיק לשמיעתו, ניתן להחזיר לאותו הרכב. תלוי באיזה שלב ההליך האחר נמצא וכו'. לשאלה ה-4, אני לא יכול לענות באופן פרטני שכן לא ראיתי והתרשמתי ממכלול הראיות. לגבי ה"כלל". אפשר להגיד זאת גם ביחס למילה של אזרח מול שוטר וגם למילה של אישה כנגד בעלה ועוד ועוד. הכל תלוי בראיות.
 
תודה לך,

העתירה לבית המשפט העליון היא כדי לבטל את הודאת הנאשם במסגרת עסקת הטיעון. (הנאשם עתר כבר לאותו בית משפט המחוזי לאחר הודאתו ולפני גזר הדין אבל הם דחו את בקשתו).ואז לעשות משפט חוזר. ואין שום ראיות מלבד עדות המאשים (שאפילו לא נחקר חקירה נגדית). גם בכתב האישום נכתב שאין הוכחות מלבד תלונת הנאשם.
 
למעלה