אפשר להציע שאלה

אפשר להציע שאלה../images/Emo35.gif

היי, בנות (ובנים חבויים)
הפעם יש לי שאלה בנושא כאוב... כסף
(כן, כן, גם לבנות מותר להתעסק בעניינים כאלה
) א-קיצר, אנחנו עכשיו נמצאים בתהליכי חיפוש דירה ראשונה לרכישה (דרישות מינימום: איזור טוב, דירה חדשה, יפה, גדולה ושכנים נחמדים
) ראינו שתי דירות שמצאו חן בעינינו מאוד, וההבדל הגדול ביניהן: המחיר... השאלה: אילו מבין שתי אופציות אלו הייתם מעדיפים: 1. אופציית החניקה - להיחנק עם משכנתא כבדה מדי חודש למשך 25 שנה, על מנת לקבל דירה במקום טוב מאוד; להזכירכם, היחנקות כזו כוללת: עוצר יציאות ובילויים (מטעמי תקציב), ריהוט "פושטי" לדירה (מטעמי תקציב), חשבון הוצאות-הכנסות קפדני (טוב, הבנתם למה...), ויתור על "מותרות": נסיעות לחו"ל וכו´ - ועוד ועוד... שלא לדבר על הזמן שיבוא הילד הראשון, שצורך הרבה מזומנים... 2. אופציית הרוגע - לקחת משכנתא קלילה, נניח 5 שנים עם החזרים חודשיים בגובה קצת יותר משכר דירה של עכשיו, על מנת לקבל דירה במקום קצת פחות טוב; העסקה כוללת: הנאה מעלייה ברמת החיים בדירה מעוצבת לרוחנו מן המסד לטפחות, המשך חיים נורמליים בלי לשים חשבון על כל שקל שיוצא מהכיס (או מהבנק), אפשרות לחסוך כסף על מנת להתקדם לשלב הבא וכו´ וכו´... יכול להיות שמאופן הצגת הדברים, די ברור מה אני חושב - ובכל זאת, מאוד מאוד אשמח לקבל דעות שונות, לשמוע עצות, חוויות, נסיונות וכו´. נתראה בקרוב, הגבר (סתם... ארנון)

הילית*

New member
וואו, זו בדיוק ההתלבטות שלנו ../images/Emo88.gif

התלבטות שבגללה עד היום עוד לא קנינו דירה. יש לנו חלום על בית צמוד קרקע במקום טוב, אבל... אין מספיק כסף ומשכנתא גבוהה לא באה בחשבון מבחינתנו. אנחנו רוצים לחיות, להנות ולא להרגיש מחנק. אנחנו בוחרים כנראה באופציה השניה. לעשות יותר מקפיצה אחת לעבר החלום שלנו. לרנות משהו לכ- 5 שנים. רק מה לקנות באיזור ובמקום שיאפשר לנו למכור בקלות בעוד כ- 4-5 שנים. אז בהצלחה לכם !

ashlaya

New member
מה ההתלבטות?

אני חושבת שבשאלות שלכם יש את התשובה למה להיחנק בגלל המשכנתא והרי בטח אתם מבינים שבית זה לא לכל החיים וכל משפחה עוברת לפחות עוד פעם אחת דירה בחייה חוצמזה לדעתי המחנק למען הבית לא יתרום לזוגיות עצמה אלה יכול לגרום להרבה לחץ נפשי לאור החסכים והכל בשביל כמה קירות וכמו שציינתם מה יהיה כשיגיעו הילדים???? אני בטוחה שכדאי ללכת על משכנתא סבירה שאפשר יהיה להמשיך את החיים על מי מנוחות התחתנתם כדי להנות מהחיים והזוגיות ולא לסבול הרי אז כל דבר בעיתו...לדעתי לא קירות הבית הם שיעזו אותכם מאושרים יותר בהצלחה

Ronnie*

New member
התלבטות קשה...

אנחנו הלכנו על אופציית "המקום הטוב" עם משכנתא לא קלה, אבל סבירה. הקטע הוא שתמיד מוותרים על משהו: אם המקום טוב, הבית ישן, או שאין מעלית... השאלה על מה מוכנים להתפשר ועל מה לא. אנחנו קנינו דירה בקומה ראשונה בלי מעלית, שזו אולי לא האפשרות המועדפת עלינו, אבל במקום מצוין. והבניין ישן, שיש לזה חסרונות, אבל בגלל זה יכולנו להרשות לעצמנו לשפץ קצת את הדירה. מה שאני מנסה להגיד - צריך לחשוב על מה מוכנים להתפשר ועל מה לא. בכל מקרה, לא נראה לי חכם להיחנק לגמרי עם משכנתא. אי אפשר לחיות ככה לאורך זמן... כלומר, אפשר, אבל לא נראה לי שזה שווה את זה. (אנחנו, אגב, אמורים להיחנק שנתיים, עד שנגמור חלק מהמשכנתא, ואחר כך יהיה יותר קל).

אתי@

New member
אני בעד אופציה 2

לפי דעתי אין טעם לקנות מה שלא צריך. למה הכונה? זוג שאין לו ילדים לא זקוק לדירת 4 חדרים, לא זקוק לשתי מקלחות, עדיין יכולים לעלות 3 קומות ברגל, וכו´. כדי לקנות את המותרות הנ"ל, צריך לשלם יותר, לשלם יותר משמע לקחת משכנתה גבוהה יותר. משכנתה שוה הרבה כסף. ככל שהסכום גבוה יותר, ומושכים את המשכנתה יותר שנים, משלמים הרבה יותר ריבית, שבעצם הולכת לבנק ואתם לא רואים בה שום הנאה. לכן אם עושים חישוב כלכלי, ברור שאין טעם לקנות דירה שהיא יותר ממה שצריך, כי הכסף פשוט "הולך לעזאזל". ברגע שתזדקקו לדירה גדולה יותר או טובה יותר, תמכרו את הדירה שלכם ותקנו חדשה. בטוח שתפסידו הרבה פחות כסף. בכל אופן, רהיטים שוים ודירה מאובזרת בגיל שלנו, זה ממש חושוב (תאמין לי!). אני אתן לך דוגמא: אנחנו קנינו דירת 3 חדרים בחולון, דירה ישנה. שיפצנו אותה, וקנינו רהיטים משגעים. בנוסף, קנינו מערכת קולנוע ביתית, שבזכותה אנחנו יוצאים הרבה פחות מהבית (כלומר מבזבזים פחות כסף על בילויים). לא היינו יכולים לקנות את המערכת הזו אם היינו קונים דירה יותר יקרה.

תוכי

New member
אני בעד האופציה ה- 2

וזה מה שאנחנו בעצם מתכוונים לעשות אנחנו מחפשים עכשיו דירה עם הקריטריונים של אופציה 2 באיזור פ"ת למרות שבעלי היה מעדיף ר"ג אבל הכסף קובע

מה המחירים באיזור פ"ת?

אני יודע שזו שאלה מטומטמת, כי חשוב איזו דירה, חדשה/לא, איזה איזור וכו´, אבל בכל זאת - האם תוכלי לתת סקירה קצרה של מחירי הדירות שם? תודה, ארנון

תוכי

New member
תלוי מה מחפשים

יש לי חברה שקנתה לפני כשנה דירה 3 חדרים כמעט 100 מ"ר ב- 115,000$ באיזור די רועש אבל דירה ענקית חבל על הזמן ועוד חברה גם לפני כשנה דירת 1/2 3 חדרים יותר קטנה משל הקודמת ב- 117,000$ באיזור סירקין דירות שאני ראיתי 3 חדרים באיזור עין גנים ב- 134,000-135,000 $$ ואפילו ראיתי ברחוב שהוא די רועש 3 חדרים ב- 120,000$$ קומה 3 ואם מתפשרים על זמן אפשר אפילו להתפשר ממש על המחיר

kisses

New member
אני ממליצה מתוך היותי פתח תקוואית

מגיל אפס ללכת על אזורים כמו עין גנים אזור אורלנסקי, קטרוני, אחד העם סלנט, ביאליק וכדומה. על תלכו על אזורים כמו סרקין (מבחינת תנועה) או שכונת יוספטל

הילית*

New member
יש גם את אם המושבות

היינו שם בשבוע שעבר אצל חברים והדירות שם מאוד יפות וזו שכונה חדשה

dorlim

New member
אנחנו החלטנו

ללכת על האופציה השפויה ומחפשים....

dorlim

New member
עוד לא....

אנחנו כבר שנה וחצי שוכרים דירה במודיעין ומחפשים לקנות

מדהים, זו בדיוק השאלה ששאלתי!

בדיוק בימים אלה מטרידה אותי שאלה זהה: דירת 3 חדרים במקום נחמד עם משכנתא סבירה ונינוחה או דירת 4 חדרים (+ יחידת הורים!) עם משכנתא קצת חונקת לטווח די ארוך אבל השקעה לטווח ארוך בהתאם . מה עושים???

אפשר ליהנות משני העולמות...

ולקנות דירה 4 חדרים גדולה, יפה וחדשה, אבל... להתפשר על המיקום. ארנון

למעלה