אפשר להציע שאלה

זהו ששתיהן באותו מיקום

שהוא מיקום לא יקר , ובכלל, לשתיהן מחיר פיצוץ אבל הכל יחסי.. גם ארבעת החדרים היא מציאה אמיתית אבל כבדה קצת עלינו..

אתי@

New member
למה 4 חדרים? לדעתי חבל על הכסף!

עדיף לקנות דירה בגודל שצריך (לזוג צעיר בד"כ מספיק 3 חדרים) במקום טוב שיהיה לכם נוח בו, מאשר דירה גדולה מידי באזור לא משהו. כשתצטרכו, תחליפו לדירה גדולה יותר. בנתיים אתם משלמים משכנתה על משהו שאתם לא צריכים... תחשבו על זה ככה: אם יש לכם כסף לסוברו, האם תקחו הלוואה ותקנו פורשה? ככל הנראה - לא!

הילית*

New member
אתי, אני לא יודעת מה איתכם

אבל אנחנו גרים בבית עם 3 חדרים והוא קטן עלינו... ברור לנו שנקנה דירת 4 חדרים או דירת 3 חדרים גדולה

dorlim

New member
גם אנחנו בעד 4

היום אנחנו גרים בדירת 3 חדרים ואין לנו מקום לכלום כך שברור שיהיה ילד צריך שתהיה לו פינה חמודה וכיפית ולא משהו צפוף ובעייתי. אבל עדיין 4 חדרים לא אומר שנלך על אופציה של "חנק" אלא על אופציה שהוגדרה כקצת מעל שכר הדירה שאנחנו משלמים בכל מקרה, משהו שנוכל לעמוד בו....

אתי@

New member
הילית ולימור - כמובן שאם יש צורך אז

זה עניין אחר לגמרי. מה עושים עם עוד שני חדרים? אנחנו משתמשים בחדר הנוסף כחדר עבודה. אם היה עוד חדר הוא היה הופך לחדר בלאגן, ואני זה אנחנו לא רוצים

dorlim

New member
כרגע יש לנו

סלון, חדר שינה וחדר עבודה וחדר רביעי מיועד להיות חדר ילדים יכול להיות שזו בעיה אישית שלי, אבל אני גדלתי בבית עם צפיפות דיור ומאד חשוב לי שאני לא ארגיש צפיפות בבית שלי

אתי@

New member
חוזרת בי, אתם צודקים

אם צריך גם חדר עבודה וגם חדר ילדים, אז באמת צריך 4 חדרים. כל החברים שלנו קנו או מחפשים 3 חדרים. כולם צריכים או חדר ילדים או חדר עבודה, אבל לא שניהם... מצחיק, לא? בכל אופן אנחנו לקחנו בחשבון שכשנרצה ילדים, אז או שנצטמצם שנה שנתיים בלי חדר עבודה, או שנעבור דירה. מראש לקחנו בחשבון שהדירה הזאת היא לא לתקופה ארוכה.

אלונהב

New member
ארנון, הנה דעתי בעניין

גם אנחנו היינו שם לפני כשנה (החתונה היתה רק עכשיו , לפני חודש בדיוק..) ואני רציתי דירה מדהימה ולא היה אכפת לי מה גודל המשכנתא בכלל, אך כשישבנו וחשבנו טוב טוב, הבנו שהעסקה הכי שווה היא לקחת דירה ראשונה לחיים באיזור פשוט ולגמור את ההלוואה מהר מהר וכך שנוכל לשפץ אותה כראות עינינו ואח"כ להמשיך ולעשות חיים. הדירה הבאה, אחרי שהילד הראשון יגיע לגיל 5 ,תהיה באיזור טוב יותר עם בתי- ספר טובים וכל החלומות הרטובים של כולנו. מקווה שעזרתי

אומפופו

New member
לא חייבים לקנות דירה.

אנחנו החלטנו לא לקנות. לקנות דירה זה לא בהכרח משתלם כלכלית. (אלא אם מחיר הדירה עולה - מה שקרה הרבה ב-15 השנים האחרונות בארץ, בעקבות נפילת החומות, אבל לא בטוח שזה ימשיך כך). פשוש, במקום לזרוק כסף על שכר-דירה, זורקים כסף על הרבית ולא מקבלים ריבית מהבנק. היום יש ריביות על משכנתאות ממש אטרקטיביות, והריבית בבנק גם נמוכה, יחסית. אז קצת יותר משתלם כלכלית לקנות דירה, אבל זה עדיין דבר שדורש בירור!! עוד דבר שכדאי לחשוב בימינו, זה אם העבודה שלך מספיק בטוחה להרפתקאה כזאת. אני יודע, שהרבה אנשי היי-טק, למשל, קנו דירה ובנו על משכורת גבוהה, והיום הם לא יכולים לעמוד בתשלומים. וד"א אנחנו גרים בדירת חדשה וגדולה ואנחנו ממש לא חנוקים כלכלית. אנחנו משלמים לבעלי הבית פחות מ-5% מערך הדירה לשנה, שזה פחות מהריבית על משכנתאות!! ואנחנו לא צריכים לדאוג לתקלות (לא שיש תקלות - הדירה חדשה לגמרי - קיבלנו מפתח מהקבלן). החסרון הוא שאנחנו לא יכולים לעצב את הבית כרצוננו (ג´קוזי!!!), מצד שני זה נותן גמישות אם מחליפים עבודה או רוצים לשנות מקום מגורים (הרבה פחות בלאגן מלמכור ולקנות דירה חדשה). ולכן החלטנו שלא נקנה דירה עד שלא יהיו ילדים (שאותם, מן הסתם, לא נרצה "לטרטר" מדירה לדירה).

אתי@

New member
צודק במיליון אחוז - עד לפני שנתיים

לא היה משתלם לקנות דירה (בעיקר אם לוקחים משכנתה, אבל לא רק). עכשיו התנאים בשוק השתנו, מחירי הדירות והריביות ירדו, וזה הפך ליותר משתלם. חוץ מזה, שהיתרון המרכזי ברכישת דירה הוא האפשרות לעשות בדירה מה שרוצים. חוץ מזה, יש יותר תחושה של בית ולא של מקום ארעי.

kisses

New member
ארנון היקר אני בהחלט הייתי הולכת על

האופציה השניה כלומר דירה מחיר שאתה יכול להרשות לעצמך מבלי לחנוק אותכם מבחינה כספית ואז עתידית כמובן שתחסכו יותר תוכלו לרכוש את בית חלומותיכם.

אופה3

New member
לארנון האמת שאני חושבת שלא צריך

לקפוץ מעל הפוקפיק, אני למשל קניתי דירה בבניין ישן לפני 30 שנה, והבית נראה נהדר, לא רציתי לחנוק את עצמי אם משכנתא שתהרוג אותי, שלא יהיה לי אפשרות לנשום אפילו, ולא רציתי ללכת לגור בשכירות, כי כל הכסף שהולך לשכירות הוא סתם ביזבוז, למשל דוד שלי משלם 2,500 ש"ח לשכירות, שהבית בכלל לא שלו, ואני משלמת 2,100 משכנתא, והבית הוא כן שלי, וזה הבדל עצום, יכלתי גם לקנות בית לזוגות צעירים, חדש בניילונים, אבל לא יכלתי לחנוק את עצמי עם משכנתא, וחוץ מזה, הייתי צריכה גם לשלם שכירות, וגם לשלם משכנתא על דירה שתהיה שלי רק עוד שנתיים. עכשיו לדיעה אישית, זה לא חשוב עם זה בית חדש , או בית ישן, אם קונים בית במחיר סביר תאמין לי שבשלושים אלף ש"ח, אתה משפץ את כל הבית, כולל אינסטלציה, ומקלחות, ורצפות מקרמיקה חדשים, כולל ארונות מטבח, ושירותים חדשים, וכל מה שאתה רוצה, ואז הכייף הוא גם שאתה מעצב את הבית בצורה שאתה רוצה, בצבעים שאתה אוהב, ואיך שכייף, וחוץ מזה מה שאני באמת חושבת ומאמינה בו, הוא זה, שלא חשוב עם הבית חדש או ישן, השאלה מה אתם עושים ממנו, אני גרה בבית יחסית ישן, אבל נראה טוב, בתים טרומים, ובבית שלי שוררת כל הזמן אווירה של אהבה וחום, הבית שלי משדר שלווה ורוגע, הכל בשאלה, מה תעשו עם הבית, אין טעם לקנות בית חדש, ולא להרגיש בו נוח, הכי חשוב, מה תעשו עם הבית, ואיך תרגישו בתוכו. מקווה שהבהרתי את עצמי האופה

זיו25

New member
בתור אחד שבדיוק משפץ...

הייתי אומר שהעלות היא קצת יותר גבוהה: ריצוף וקרמיקה כל הבית - 15000 מטבח - 16000 אינסטלציה - 8000 עבודת ריצוף - 10000 עבודות חשמל - 6000 חלונות - 10000 ואני עדיין באמצע השיפוץ . ההערכה שלי היא שאני אגיע לכ 70000 אלף שקל בערך. המחירים היו נכונים אולי כשהיה אפשר לקנות ריצוף בבידייה. בברכה, זיו.

אתי@

New member
לא מסכימה איתך. אנחנו ריצפנו את

כל הבית חוץ מאמבטיה ושירותים במחיר הרבה יותר נמוך, וקנינו ב"נגב".

אופה3

New member
תלוי, איזה שטח אתה משפץ ואיך

אני כולה 70 מ"ר וזהו, ועשיתי חישובים כולל הכל אז זה באמת תלוי, בגודל בסוג וכו´, אבל זה נכון, צריך לבדוק לפני זה האופה

שח_מט

New member
אל תקנה!

אם יש לך סכום נכבד, תשקיע אותו בהכל חוץ מדירה. בחמש-שבע שנים האחרונות דירה היא האופציה הכי פחות טובה לתשואה על הכסף. הסיבה היחידה לקנות דירה היא רגשית - לא להטרטר עם שכירות ולהרגיש בעלות וכו´. אני מצטער על רכישת הדירה מיום אחרי קנייתה ב- 96... ואם אתה קונה - אם יש לך בעתיד סיכוי לשפר הכנסות תלך על החנק ותהנה מהשקעה טובה יותר והרבה כיף. אם אתה חושש מהעתיד לגבי התחייבות תלך על השני. אם לי היה היום בין 25% ל- 50% מערך דירה - הייתי גר בשכירות וחוסך כל חודש. * קח בחשבון שעסקת נדל"ן טובה כדאית תמיד וחפש אחת כזו (לדוגמא דירה באזור מתפתח ללא פיתוח סביבתי שנמכרת כרגע נמוך, רכבת ישנה באיזור טוב יכולה להיות מועמדת לפינוי-בינוי אחרי כמה שנים, ניצול מצב השוק אצל מוכרים לחוצים על כסף וכו´). בהצלחה! שחר

נופר30

New member
או שאתם יכולים לעשות כמונו

לנו יש דירה קטנה מאוד מאוד שנקנתה באזור מרכזי במחיר מציאה שופצה מעט ומושכרת כרגע לאנשים במחיר מסויים בתוספת של עוד 100 דולאר אנחנו משכירים בית קרקע באזור טוב וגדול וככה זוכים משני העולמות בעוד שנתיים שלוש כשנחליט היכן מתיישבים מוכרים את הבית וקונים גדול יותר

למעלה