אפשר להשוויץ ולקטר באותה הודעה?

מ י כ

New member
אפשר להשוויץ ולקטר באותה הודעה?

אז היינו ביומולדת של ילדה מהגן,היה ממש נחמד..עד ש... הגענו לאוכל-צד אחד מכונת נקניקיות,צד שני בורקס גבינה ושוקולדים למינהם,נו מה עוד לפני שהדוסית שבי התחילה לקטר,הבן שלי פשוט ויתר על הנקניקיה כי "אמא את לא מרשה לאכול נקניקיה בלי לחתוך באמצע" והלך לעמדה החלבית.... אז
שלא השיקיעו עוד שניה מחשבה בענין הכיבוד,בכ"ז בגן דתי סביר להניח שיהיו גם דתיים..(אני רואה איך בפורומים יש כ"כ הרבה התחשבות במיעוט דתי-למה זה לא בעולם "האמיתי"?) ו
לילד ה
שמתמודד כל כך יפה עם דילמות דתיות בגיל 3.6.(יותר טוב מהאמא לפעמים...) ~מיכ שמצטמררת כשהיא שומעת את הילד הקטן שלה שר בבוקר "מודה אני..שהחזרת בי נשמתי..."~

לבנה123

New member
גועל נפש.

באמת גועל נפש. את יודעת מה? אני ממש אוכלת שרצים, ועדיין ביומולדת של נועה היה מזנון חלבי לחלוטין מתוך התחשבות בזה שיש קרובי משפחה רחוקים שאחרת לא היו אוכלים. על אחת כמה וכמה ביומולדת של גן דתי. ואני כבר לא מדברת על ההרכב התזונתי של התפריט. נקניקיות ובורקס? ממש יופי. אני יודעת שזו ממש התייפיפות אבל בחייאת - אי אפשר להכין פשטידה? לחתוך כמה ירקות? לא מספיקה העוגה? אוף. וכל הכבוד לצור. באמת באמת.

מ י כ

New member
הנקניקיות באו קומפלט

עם הליצנית,מכונת צמר סוכר ,מכונת ברד ומכונת פופקורן..את שאר הממתקים האימא של הילדה הביאה. ואני כבר לא מדברת על זה שבאמת מי נותן לילד שלו לאכול נקניקיה לא חתוכה לאורך?

נטעטע

New member
ממש לא מילא

אתי של איתי סיפרה פה פעם על ילד בן 6 שנחנק מנקניקיה. אני עדיין לא מאשרת למורן לאכול נקניקיה לא חתוכה.

לבנה123

New member
עד איזה גיל אתן חוצות נקניקיה? זה לא אמור

להיות לפי ההנחיות עד גיל 3?

מ י כ

New member
מבחינתי עד הברמצווה...

סתם... אני כבר "משדרגת" את זה לרוטב נקניקיות ואפונה לפסטה ואז כולם מקבלים נקניקיות חתוכות..וככה אני מתנחמת שהכנסתי קצת עגבניות ואפונה לילדים ביחד עם האוכל הפושטי הזה.

יש לך במה להתגאות!

אני לא ממש משומרי המסורת ואם לומר את האמת לא ממש מאמינה אבל מעריצה (על אמת) ילדים שמפנימים את דרך החיים הזו ויודעים לתרגם אותה לחיי היומיום שלהם. לאיתי יש חבר ממש טוב שעם כניסתם לכיתה א' עבר לביס' דתי והחל לשים כיפה. לאורך כל השנים מעולם לא קיטר על כל שהחברים נוסעים (ביחד) בשבת ואפילו המעבר והניתוק מכל חברי הילדות/תינוקות שלו היה לו הגיוני לאור העובדה שהשינוי טמן בחובו מעבר לבית ספר דתי. אז אין ספק שמגיע לו צל"ש (והאמת שגם לך על העבודה הטובה שעשית). לגבי הכיבוד זה בהחלט מכעיס וחסר התחשבות ולא מקובל אפילו בחברה נטולת האמונה שאני מסתובבת בה.

יופיופ6

New member
../images/Emo31.gif לכיבוד

בחיי שאני לא מבינה את זה. וכבר כתבתי לך... אבל בעיניי, להגיש בשר וחלב ביחד, בסיטואציה שכזו, זו בורות ו/או חוסר כבוד בסיסיים. הייתי בטוחה שבכ"ז תופתעי לטובה במסיבות יום הולדת. מסתבר שלא

ממש מרגיז.

וכן הייתי מעלה את הנושא בגן, בין אם בשיחות עם הורים אחרים, עם הגננת, או אפילו לתלות מכתב צבעוני ומתרונן ש"מזכיר" להורים שרוב הילדים בגן שומרי כשרות, ושישמחו אם תהיה התחשבות בענין הזה גם באירועים אחה"צ. וצור לגמרי
. לגמרי.

איזה גועל נפש של הורים

כל כך קשה לא לשים בורקס גבינה עם נקניקיות כשאתה הורה בגן דתי? בושה... אני לא זוכרת יומולדת כזה מטרום טרום חובה. הכיבוד ברוב המקרים לא יעבור בד"צ
אבל ברוב ימי ההולדת של הילדים מהגן ואחר כך מהכיתה של מאיה ויובל, ילד דתי יכול היה להשתתף. זה עוד בסביבה חילונית לגמרי. אני חושבת שההורים האלו חוגגים את טמטומם. גם לילד שלהם מבלבל לשמוע מה יש לגננת להגיד על כשרות (ועוד אמרת שהיא קשוחה....) ואחר כך לאכול בשר (נקניקיות זה בשר?
יותר נכון זבל בשרי...) עם חלב. זה עוד עלול לחזור להם כמו בומרנג. צור שלך
איזו גאווה. תענוג צרוף.

אני משתגעת מזה

אי אפשר להשקיע קצת יותר ולא לתת רק דברים שהכי קל. ומה עם פיצה ? באמת גועל נפש

נטעטע

New member
ממש לא לעניין

אני לא הייתי מעיזה לשים חלב ובשר ביחד גם בארוע של ילדי גן ממלכתי, מחשש שלמישהו זה יפריע. לדעתי צריך לצאת איזה דף הבהרה מטעם הגננת, למרות שמדובר בארועים חיצוניים.

1ויוי

New member
כנ"ל

אנחנו חילוניים לחלוטין ואני לא נוהגת לערבב בשר וחלב לא ממניעים דתיים אלא יותר ממניעים של גועל . כשחמותי עושה ארוחה משפחתית אין לה בעיה לשים פלטת גבינות ליד פלטת נקניקים ואם זה רק למשפחה אני לא מעירה לה אורחים שלה שתעשה מה שרוצה. אבל כשארחנו אצלה בחצר את ילדי הגן של יהלי ביומולדת הבהרתי מראש שהתפריט יהיה חלבי בלבד או בשרי בלבד כי אני לא מכירה את כל ההורים והרגשתם בעניין ולמרות שזה גן חילוני בוודאי יש שומרי מסורת . ולכן לא לעניין שלצד הפשטידות החלביות והבורקסים תצוץ נקניקיה ולהיפך אם נלך על ארוחה בשרית אז שתוותר על הפיצות המופלאות שלה כי מה שלנו נראה בסדר בארוחה משפחתית לא נעים כשיש זרים.לה כעולה חדשה זה נראה ממש תמוה הבקשה שלי אבל היא כיבדה אותה.

למעלה