אפשר להשוויץ ולקטר באותה הודעה?

ellieg

New member
באמת גועלי

בעיני חוסר התחשבות מהורה שאמור להבין. אני שוב אומרת שזה כן נושא לעלות בישיבה הבאה / שיחה עם הגננת. אם מבקשים בצורה נעימה מההורים לשים לב, אז ההורים הנחמדים ישימו לב.

אני מניחה שהמארחים שיחקו ראש קטן....

הליצנית נותנת "קומפלט" את כל הזבל הזה, נקניקיות, שערות סבתא ופופקורן- אז למה לטרוח? אם הם היו מוותרים על הנקניקיות "קומפלט" הם היו צריכים לדאוג לפיצה בעצמם וזה מסובך, במקביל הם לא יוותרו על העוגה והבורקסים שקונים בזול בלי טרחה מיוחדת. בכמה זבל מאכילים את הילדים שלנו שמפתחים תאווה עצומה לאיכס הזה והמלחמה כמעט אבודה. אני סבורה שצריך לדבר עם הגננת שתקבע עקרונות שיחייבו את ההורים גם במסיבות פרטיות שבהן מארחים את ההורים ולא רק מטעמי כשרות, אלא גם מטעמי בריאות. נדמה לי שאחד הטיעונים הפופולריים לשמירת כשרות שזה בריא להפריד בין בשר לחלב. ואני שאי אפשר לחשוד בי שאני דתיה ובכל זאת במשפחה שלי יש הרבה שומרי מסורת ואני מניחה שגם בקרב ילדים מוזמנים (שאני אפילו לא יודעת עליהם), מקפידה מאוד שהמזנון יהיה אחיד (חלבי או בשרי) שהכלים יהיו חד פעמיים כולל התבניות. לשם מה מזמינים אורחים, אם לא מתחשבים בעובדה שהם שומרי כשרות?

אני רק שאלה

אני לא כל כך מודעת לנושא כשרות, אני מודה, והסיבה שאני אופה לימי הולדת עוגה שהיא כשר פרווה לא נובעת מטעמי כשרות, אלא כי אני יודעת שיש ילדים שרגישים לחלב ולמרכיביו, השבוע למשל למסיבת יום ההולדת של אלון הכנתי שתי עוגות, אחת כשרה פרווה ואחת חלבית. האם במסיבה שמגישים לילדים נקניקיות, את בודקת אם העוגה פרוה או חלבית? (במידה והחלבית מכילה חמאה ואת לא רואה את זה, לא כמו בורקס גבינה שזה בולט).

מ י כ

New member
בואי נגיד ככה

לגביי ,קודם אני בודקת אם העוגה קנויה או אפויה-אם היא אפויה אז אני בודקת אם האופה שומר כשרות ואם הוא שומר כשרות אז מן הסתם הוא לא הביא עוגה חלבית כקינוח לארוחה בשרית. אם האופה לא שומר כשרות אני לא אוכלת מזה אבל בנוגע לילדים האמת היא שבעוונותי החלטתי במסיבות יומולדת עם הילדים פשוט לא לשאול ואני לא אוכלת מזה והילדים אוכלים-לך תגיד לילד לא לאכול עוגת יומולדת....(אם אני אשאל ויגידו לי שזה לא כשר אז תהיה לי בעיה לתת לצור...)מספיק קשה ללמד אותו לא לאכול ממתקים לא כשרים,להגיד לו שאצל חברים שלו לא כשר...זה כנראה בשנה הבאה..

אפרסקה

New member
צור שלך פשוט מלך ../images/Emo47.gif

אין ספק שחינכת אותו היטב
(ממי קיבלת כזו מחמאה? מחמך אם אני לא טועה?) ההורים של הילד ממש מגעילים, פשוט כך. גם במסיבות בגן לא דתי לא נהוג לערבב בשרי וחלבי מתוך הבנה שיש הרבה ילדים ששומרים כשרות. מקווה שבעתיד לא יהיו כאל התמודדויות. כיוון שמדובר בגן דתי, לדעתי בהחלט לגיטימי לבקש מהגננת להפיץ חוזר בנושא.

ממשיכה את פליאתי להפעם שעברה

למה אנשים שולחים לגן דתי אם הם לא מעוניינים בשום ערך שהגן הדתי מעביר לילדיהם? באמת נשגב מבינתי. מה שבטוח זה שאת כן מצליחה להעביר לצור את הערכים שחשובים לך וזה הרי מה שחשוב, לא?

מ י כ

New member
האמת היא שבעיני גם חשוב

שהוא ייראה שהוא לא היחיד עם "התיק" הזה,ושעוד ילדים מתנהגים כמוהו.ילד בן 3.6 לא צריך להתמודד עם הויתורים האלה,אפשר ורצוי לחסוך לו את הדילמות ההלכתיות האלה.. האפשרות השניה היא לא ללכת כמובן למסיבות של חילוניים ואת זה אני לא רוצה לעשות..

מ י כ

New member
../images/Emo197.gifורק לעדכן לגבי השבתות

דיברתי עם הגננות והן אמרו ששנה שעברה ילדה חגגה בשבת והן סרבו לחלק את ההזמנות כדי לא לסייע לחילול שבת,הן אמרו שכשהן שומעות על מקרים כאלה,הן מעירות על כך.

נתנאלה2

New member
כל הכבוד לחתן

על ההבנה והסבלנות ובוז לאמא המארגנת. אפילו אני לא הייתי מעלה על דעתי לערב חלבי ובשרי ביומולדת. נו באמת, ועוד אוכל כל כך "משובח" כמו נקניקיות ופופקורן, בהחלט לכתוב בגן על העניין.

chompi XL

New member
מבלי לקרוא את התשובות של כולם

ברור שזה לא לעניין, רק שתדעי שלא לא בהכרח מרוע אלא פשוט מחוסר תשומת לב. ואני אומר את הדברים כחילוני מושלם שהרבה פעמים ממש מבלי להרגיש וממש בלי כוונה חוטא בחטאים דומים. אז ברור שזו לא הצדקה אבל זה יכול לקראות.... אומר זה ששביקור של זלדה אצלנו בבית דאג לפיצה ממקום כשר, אך מכיוון שהיא התקררה, הכניס אותה לתנור, שם על צלחת שלו והגיש....
......מזל שנשארו שני משולשים על המגש, אה זלדה....

גאיה100

New member
איזה אלוף צור שלך ../images/Emo106.gif

לגבי הכיבוד והעירוב בין בשר וחלב...אני בטוחה שלך בתור דתיה זה מאד מרגיז, אני מאמינה (או רוצה להאמין) שההורים שאירגנו את היומולדת לא הקדישו ולו שניה אחת לעניין לא מתוך זלזול בערכים הדתיים אלא מתוך חוסר שימת לב. אם הייתי במקומך, הייתי מבקשת, בעצם דורשת מצוות הגן לארגן אסיפת הורים ולהגדיר את הנורמות הדתיות להן אתם מצפים. לא ימי הולדת בשבת, לא לערבב בשר וחלב, ולא לשלוח בנות עם מיני וחולצת בטן. הגן הוא דתי, מי שבחר בו חייב לכבד את הערכים שהגן מייצג. פשוטו כמשמעו.

גוליגל

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo45.gif

למארגנים. איזו חוסר התחשבות. אם לא היית אומרת שאלה אנשים מגן דתי, הייתי חושבת שיש להם משהו נגד כפייה דתית
. אני בעד לעשות ישיבה בגן ובה "תזכורת" שלא לחגוג בשבת ושלא לעשות דברים לא כשרים. בטח לא לא-כשרים באופן כל כך בוטה
לצור הבוגר והמתוק.

למעלה