אפשר להתגונן עם "כולם עשו את זה" או "אפליה"?

da da da da

New member
אפשר להתגונן עם "כולם עשו את זה" או "אפליה"?

הסיפור (אני הולך רגל):
ברמזור צדדי בכביש פנוי במרכז העיר עברו קבוצה של אנשים בדיוק כהגעתי לרמזור, ובמקום לעצור ולבדוק האם הרמזור ירוק, המשכתי ללכת וחציתי את הכביש ברמזור אדום יחד עם כעשרה אנשים (כשאני הייתי מאחוריהם).

כל החוצים חוץ ממני היו תיירים. והשוטר, שניסה תחילה לדבר עם אחד התיירים וראה שהוא לא מדבר עברית, החליט לרשום דו"ח רק לי - הישראלי היחיד.

אמרתי לו שעברתי יחד עם כל האנשים שחצו ולא הסתכלתי על הרמזור - הנחתי שאם כולם עוברים זה כנראה ירוק. הוא לא קיבל את הטענה ורשם לי דו"ח.

יש לי רשיון נהיגה כבר 5 שנים ואין לי אפילו דו"ח אחד עד הדו"ח הנוכחי (שהוא עבור הולך רגל).

האם יש סיכוי לבטל אם אבקש להישפט ולהגיד ש"כולם עשו את זה" (ולכן סברתי שהרמזור ירוק) או להגיד שזו "אפליה" על שהוא לא נתן דו"ח לתיירים?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תוכל להמיר באזהרה

ללכת למשפט עבור 100 ש"ח, לבוא לשתי ישיבות - נראה מזוכיסטי.
אני לא הייתי מעכב 20 איש לצורך הגשת דו"חות, בהנחה שלוקח כ 10 דקות לכתוב דו"ח, כלומר את האחרון צריך לעכב כ 3.5 שעות, ובהנחה שממילא תייר לא ישלם את הדו"ח כי אין שום סנקציות שניתן להםעיל עליו בעבירה כזאת, בהנחה שתייר ממילא עוזב את הארץ ולא כדאי להשקיע הרבה זמן בחינוכו....
אז אתה היית אחרון, ובגלל קשיי שפה הרישום לתיירים היה לוקח יותר מ 10 דקות, בנוסף על הבעיה בזיהויים, ושוטר לא רשאי לעכבך יותרה מ 3 שעות ומעבר לזה עחיו לקחתך לתחנת משטרה....
אז - שיקול הדעת של השוטר לתת רק לך דו"ח נראה לי סביר ואני די בספק אם שופט יזכה אותך אם תטען שהיו עוד עבריינים ורק אתה הופלית לרעה
-
אז - פנה למפנ"א ובקש ביטול או המרה לאזהרה, אם לא תקבל - נראה לי שכדאי שתשלם ןתשכח.

da da da da

New member
תודה

goldy

New member
אני חולק עלייך

ככל הידוע לי; לפי הדין הבינלאומי כשאתה נמצא במדינה מסויימת: אתה כפוף לחוקיה, *כאילו* אתה אזרח.
השאלה היא כרגיל "האם יש על זה קידום?".

be_roo

New member
ודאי, זה תירוץ שתמיד עובד

כל נהג שנעצר על עבירה מצביע על שניים-שלושה נהגים שמבצעים את אותה עבירה ומיד מקבל חיבוק מהשוטר וברכת דרך צלחה.

נדמה לי שיש מושג כזה - הגנה מהצדק

אני לא זוכר אם אכן זה המונח המשפטי הנכון למקרה דידן,
אבל דומני שיש מושג כזה, שאם עברת עבירה בינות רבים שעוברים עבירה - ואתה היחיד שנענש על כך - יש לך מקום טענה.
שים לב!
את התשובה לשאלתך, ובאופן כללי אם תרצה דיון אוהד כלפיך, עליך לקיים את הדיון הלזה עם אנשים שמזדהים איתך, שחושבים איך היו מרגישים אם היו במקומך.
נראה לי שהשוטרים שנוהגים לכתוב כאן תדיר - לא מצטיינים בתכונות הללו.
חכה בסבלנות למומחי המשפט התעבורתי שאינם שוטרים שכל מגמתם לאכוף את הדין על העבריינים ויהי מה.

למעלה