אפשר להתחיל לדבר על תפריטי ליל סדר וחג

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אאוץ! (אכן לא מתכוונת לקלף - לפחות שלושה

סו שפים יעשו זאת, ב"ה. בגלל זה קפצתי ראשונה להגיב למייל המשפחתי המחלק את המשימות...). והבעל קונה סלטים וכ"ו - ממש התהוללות!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אפשר להתחיל לדבר על תפריטי ליל סדר וחג

ראשון, או שמוקדם לנו עדיין?

אנחנו, אחרי שנים רבות, נהיה אצל ההורים - כל האחים יחד!

אמא מבשלת כמעט הכל, עם קצת חיזוקים מאיתנו.

אני בע"ה אביא את הביצים הקשות ותפ"א מבושלים.

אחראית על כמה סלטים ופשטידות אך מתכוונת (ששששש.....) לקנות במעדניר! מאד אוהבת את הסלטים והתוספות שלהם.

בתחום העוגות, עוד לא סגורה מה מביאה. בין המוזמנים יש שניים (שחקני רכש..) שלא אוהבים קינמון, קוקוס, פירות, ירקות, דברים מוזרים בעוגות.

אז כרגע מתוכננות בראוניז מייזליק, שוקולד של שוויצרית, בננה-שטרוזל שלי ואולי עוגת מצות של אורני.

בע"ה!
 
אוף התכוונתי להוסיף חיוך ושלחתי ,

זו אולי לא חוכמה כי אנחנו אצל חמותי בחג ראשון . ומאותו צד , אני למדתי להתייחס לחג כמו שבת שמכינים מחמישי בערב .
זה לא בדיוק נכון , כי חמותי שתהיה בריאה כבר שבועיים לפחות אם לא יותר , מכינה סחוג ובוררת תירס מיובש לקפה לבן , ומכינה תבלינים . הרבה עבודה. גם את אמי אני זוכרת כובשת מלפפונים ומכינה עוד דברים כמה ימים לפני החג.
השורה התחתונה , לא בבית ספרנו
,
אני מושכת את החמץ עד הסוף , גם כשהיינו ליל סדר בבית הכנסתי כלים ערב לפני ליל בדיקת חמץ כדי שאוכל לאפות למחרת . השנה נכניס במהלך יום ראשון ונפשיל שרוולים לאפיה .
אצלנו ליל סדר זה מרק תימני וזהו , חמותי מכינה גם מרק בקר וגם מרק עוף, ואם אתם זוכרים את הדיון של מרילין על מתוקים ותימנים - אתם יכולים להסיק לבד שאין קינוח
. חג שמח
 
כמו כל השנה


אני טוחנת מראש חבילת כוסברה וראש שום ושומרת בקופסא במקפיא .
שמה בסיר בצל קטן (כי לא אוכלים אצלי) תפו"א (גזר וקישוא לפי הביקוש).
שוקיים או כרעיים מחולקים, מכסה במים (ככל שמוסיפים רק לכיסוי המרק עשיר יותר בטעם) מוסיפה קוביה מהכוסברה הטחונה, כף חוויג' למרק וכף מלח. מבשלת אחר רתיחה כשעה וחצי על אש נמוכה (לא ממש שמה לב לזמן זה מה שאני משערת)
 

מלכה90

New member
תודה .האם אינך מקפה את הקצף שעולה לאחר

רתיחה של העוף? תודה רבה
 
אז כך ...

אני התחלתי להיות עצלנית , ואני מזמינה עופות ללא עור .

במידה שהעופות עם עור אני שמה אותם קודם במים רותחים על הגז לכמה דק ואחר כך שוטפת אותם (וגם מורידה את העור - שריטה שלי מודה באשם
)
 
אז אני אמשיך...

אנחנו חוגגים אצל גיסי יחד עם חמותי(כנראה), משפחת חברים וההורים של החיילים המאומצים שלנו(שכבר לא חיילים אבל לא בארץ,אחד אולי כן יגיע)
גיסתי אחראית על צלחת פסח.
אני אחראית על מרק עוף עם קנידעלך
עופות ממולאים אורז וכבד ומסביב תפוחים קטנים
עוגת שוקולד

יודעת שיהיו סלט כרוב וסלט חסה
סינטה בתנור
עוד סוג של בקר
אורז
עוד סוג של קינוח

ויין ותירוש כמובן
לצערי אין בנמצא מי שיכין גפילטפיש ומצנצנות זה ממש לא שווה מבחינתי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ממש ממש ממש קל להכין גפילטע פיש

יודעת שאפילו טעים כשמשדרגים גליל גפילטע קפוא קנוי (לא נסיתי, שמעתי)..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מציעה לשאול בשאלה נפרדת, כי קצת נבלע בשרשור

הזה.
אני אישית לא שדרגתי, אבל קראתי בפורום בעבר על אחרות ששדרגו - לכן כדאי לשאול במקום יותר בולט.
 

סבתשי

New member
אנחנו נתענג על הגפילטע של אחותי.. ואיזה לחץ..

אני מיציתי עם גפילטע, גם בחמץ..
האמת שמלחיץ אותי להכנס לכאן כל פעם מחדש,
אני מרגישה מאוד מאורגנת..
הרוב גמור,
מחר נקיון כללי יסודי של כל הבית,
בשישי ניקוי סופי והכשרה של המטבח וגם הוצאת כלי פסח..
מתכננת לבשל בראשון ושני,
(בהתחשב בכך שיש לנו חתונה בראשון.. שנקבעה לפני מעל חצי שנה..)
אנחנו מתארחים ואני מכינה בעיקר סלטים, קינוחים ועוגות..
בהמשך החג מארחים ממש בגדול ובשמחה רבה..
כל פעם שנכנסת ורואה שאתן כבר עם כלי פסח, מבשלות..
זה מתחיל להלחיץ..
כרגע אני רק נחנקת מהשלם שמנקה את התנור ואת הקירות במטבח עם סנט מוריץ, שיהיה בריא,
נראה לי שאני יצאת להליכה עד שהוא מסיים.. רווח כפול..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
כך הרגשתי לפני שבוע, כשממש לא הצלחתי להתחיל

ורוב הבנות כאן היו בעיצומן של הנקיונות.
בסוף מסיימים מה שצריך
 
סבתשי את לא לבד , ואין מה להילחץ


בסוף כולנו יושבים מסביב לשולחן בבית נקי וכשר , ואוכלים אוכל טעים וכשר .
פעם הייתי נלחצת , היום כבר לא .
שרק נהייה בריאים ועם כוחות להתכונן לחג הזה .
 

סבתשי

New member
כל עוד לא נכנסתי הכל היה סבבה..


כי כאמור באמת הייתי ברגוע..
אבל תודה על ההרגעה..
אני בהליכה
ערב נעים לכולם
 
אפשר ורצוי להתחיל לחשוב

הרי מחר יום חמישי, משבת קופצים ישר לערב חג! יש רק את יום ראשון!


אני התבשרתי לפני שעה שיש לנו אורחים, למראת שכל הזמן אמרתי שטוב לנו לבד, אני כל כך שמחה!!! פתאום ניהי לי אדרנלין!

בקווים כלליים אני יכולה לרשום את מה שאני אכין בטוח בע"ה לימים הקרובים

לשני בצהוריים מרק ירקות עם עוף וקניידלך

לערב חג:

- חרוסת של סבתי מזל בדרך
- פטה כבד עוף עם ריבת משהו. אולי בצל, אולי ענבים, ניראה.
- בצלים ממולאים בבשרים ואגוזים ברוטב יין ושזיפים
- בשר 5 בתנור עם תפוחי אדמה למי שלא אוכל אורז (שאלה לגבי הבשר תגיע בהמשך)
- אורז פרסי לפי אורני
- עלי גפן ממולאים
- ירקות בתנור
- סלטים חיים, ביניהם סלט כרוב בצל ירוק שהחברה הזמינו
- טורט 3 שכבות עם קרם תפוזים בין השכבות ותותים מוקפצים מקורמלים מעל (המון, ביקשו המון)
- פונדט שוקולד של עוגיו נט

למחרת בבוקר נוכל חלבי:
סלמון מעושן
סלט ירקות
גבינות
מצות
עוגת גבינה כמו עננים של שוש
עוגת מוס שוקולד פסיפלורה על בראוניז

לקראת ערב נוכל שניצל וציפס טריים.
 

אמרלדה

Active member
מה, לא דיברנו?

אמרתי מגש דגים ראוי לגיסתי לערב החג - לוקוס אפוי בשלמותו, גרבדלקס, עלי גפן ממולאים בורי (לא השגתי ביצי דגים). ירדתי מהפורלים למגש הזה, כי הרגו אותי שהגזמתי.
חרוסת עיראקית - סילאן ואגוזים
מצות שמורות תוצרת בית שאופים במשפחה בראשון בערב ושישי בבוקר
זה החלק שלי לליל הסדר. אין לי מושג מה יהיה חוץ מזה.

בחג בצהרים ארוחת חג שיהיו בה גם דגים - פילטים של לברק, עלי גפן, גרבדלקס
כתף מס' 5 מבושל בפטריות וערמונים (מחר בבוקר קניות, אדע אם יש)
- מתכוונת לבשל את הכתף שלב ראשון מחרתיים ולהקפיא, להוציא בערב החג ולהוסיף הפטריות/ערמונים
משהו מתפוחי אדמה. בא לי פירה פשוט, לרוטב הבשר. זה יהיה נורא?
צדפות בצלים ממולאים עם קינואה וגודיז, ברוטב חמוץ-מתוק עם סלק (ורדרד)
סלטים טריים (מה זה סלט כרוב עם בצל ירוק? נשמע טוב, מרילין)
ונראה לי שאוותר על מרק וקניידלך. האם אעז? עד יום ראשון/שני אדע...
 
למעלה