אפשר להתחיל לדבר על תפריטי ליל סדר וחג

אמרלדה

Active member
אה. קינוח

איך שכחתי? שכחתי, יען כי אצלנו החרוסת.. כבר סיפרתי לכם. פותחים עיניים בבוקרי הפסח, הולכים לאכול קצת חרוסת - סילאן עם אגוזים ושקדים - הולכים לצחצח שיניים... וכן הלאה.

בשנים האחרונות הרגענו קצת, בגלל הסוכר. אבל בכל זאת.

אז לא רגילים בכלל לעוגות, לקינוחים וכולי. אני עוד לא שם. לא יודעת מה ואם אכין עוד משהו כמו עוגה לשני בצהרים לאורחים הכבודים לקינוח, אבל אין ספק שהרוסים הנחמדים האלה יעשו, אולי לראשונה בחייהם, היכרות עם סילאן מעורב בהמון אגוזים ושקדים גרוסים וטחונים כקינוח, מוצא חן בעיניהם או לא.
 

אמרלדה

Active member
לא יודעת. היה מתוכנן בלי אורחים בכלל - שאנטי

אבל זה השתנה, זה ממש ארוחה נוספת.

אז במושגים שלי, זו מספיק עבודה.

נראה, אולי...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התירוצים שאנשים מוצאים. אורחים, רוחה נוספת-

מה זה לעומת ניסויים קולינאריים עבור הפורום?!
 

shiri67

New member
גם אני קצת שאנטי, מקווה שמחר, בסיוע העוזרת

כולל קירצוף השייש. מתכננת בבוקר להכניס את האוכל לארונות שרוקנו.
נהיה סדר של שישה מבוגרים ושניים קטנים, אולי בגלל זה השאננות.
יהיה סלמון וגפילטע.
מרק עם אטריות פסח
בא לי קציצות מבושלות בקולה, קניתי כרובית, חצילים, קישואים, לא יודעת מה אעשה עם זה.
חמוצים של לאה.
בקר 5 בתנור,
צלי עוף עם תפוחי אדמה, לצהרי ערב חג
לצהרי שלישי משהו קל יותר:דגים ממה שיש, חזה עוף מטוגן בבצל, פירה, אגסים ביין.
עוגות: שייש, קרמבל תפוחים.
עכשיו נשאר לראות מה ימחק מהרשימה בהמשך, מחוסר כח ומוטיבציה.
 

shiri67

New member
כדורי בשרבמרקם של קציצות רגילות:

מכניסה לתערובת תבלינים, המון בצל מטוגן, ביצה, קטשופ, לפעמים גם קישוא או תפוח אדמה מגורר דק,
שמטגנת יחד עם הבצל שהזהיב כבר.
מכינה רוטב: מטגנת בצל, שום, תבלינים,מוסיפה קצת מים, וכוס קולה, נותנת רתיחה קלה מספר דקות, לעיתים מוסיפה קצת קטשופ, ועוד מים.לפי הטעם. יוצרת כדורים ומכניסה בעדינות לסיר.
מעולה .
 
למעלה