אפשר להתייעץ?

Lady In Blues

New member
אפשר להתייעץ?

שלום לכם.
שמי אורי, ואני בת 19. לפני כחצי שנה נגנב לי מכשיר סלולארי ממקום העבודה לשעבר שלי ע"י לקוח, כניראה. במקום העבודה היו מצלמות אבטחה אך לפי מנהל המקום, אזור הגניבה לא נמצא בטווח הקליטה של המצלמות/ האזור מטושטש. עכשיו, אחרי שכבר נואשתי מלנסות למצוא אותו פנתה אלי מישהי דרך המסרים של תפוז שראתה הודעה שכתבתי בנושא באחד הפורמים ואמרה שיש לה חשד מבוסס שהגנב הוא אדם שעובד איתה. לדבריה, הגנב ראה את ההודעה שלי, התרבב שהוא גנב את הטלפון וצחק על ההודעה. אחרי מס' התכתבויות בנושא ביקשתי שתאמת את הגנב עם הדברים, והוא הודה בפניה שהוא גנב את המכשיר. היא מסרה לי את שמו, ואני ביקשתי פרטים נוספים. לדבריה, הגנב מכר את המכשיר. (אלוהים יודע איך. הנייד אמור להיות מועיל עכשיו בעיקר כמחזיק ניירות, כי מפעילת הסלולאר ניתקה אותו.) מה עלי לעשות עכשיו? בכוונתי לדרוש את את המכשיר, או לחילופין- את עלותו בשקלים (עלות לא קטנה בכלל. המכשיר היה חדיש מאוד). האם כדאי להפגש פנים מול פנים (לא לבד) עם הגנב ולדרוש את התשלום או להגיש מיד תלונה במשטרה, ולתת לזה להגרר? האם ואיך לגבות הודאה? בהקלטה? היא אומרת שהוא כותב הודאה בכתב, ומתכנן למסור לי אותה. האם במקביל לגיש תלונה? אם להגיש תלונה- דרך איפה ולמי? חיפשתי באתר של המשטרה, אך לא מצאתי מידע בנושא פניות לתביעות קטנות. תודה רבה רבה לעוזרים.

תשובה

מה את רוצה להשיג? את השווי של הטלפון או לנסות ולהעניש אותו על המעשה? בכל תרחיש תצטרכי ראיות "טובות" לכך שהנ"ל אכן ביצע את המעשה. עדיפות לכך שהנ"ל אכן יוקלט על-ידך מודה כי ביצע את האמור וכו'. כדאי לחשוב גם על הקלטת הבחורה שמתארת שהנ"ל הודה בפניה. הגשת תביעה קטנה לאחר שיהיו לך ראיות אינה קשורה בהגשת תלונה למשטרה. הגשת תלונה למשטרה בצירוף העתק הראיות שיהיו לך לא שוללת הגשת תביעה קטנה. יש לך קבלה או הוכחה לעלות המכשיר? האם אותו אדם ש"מתכוון" להודות בכתב - נשמע טוב מידי ומוזר מידי - אכן עבד בתקופה הרלוונטית שאת עבדת? האם את מכירה אותו? למה שיודה בכלל? ובפניך בפרט? בכל בית משפט יש טופס "מוכן" להגשת תביעה קטנה ואת יכולה למלא את הטופס ולצרף את הראיות שלך למשל - תמלול הקלטה -וקבלה בגין עלות הטלפון.

למעלה