אפשר לעשות חריימה מדג בקלה?

אנישו

New member
אפשר לעשות חריימה מדג בקלה?

או יש מתכון כלשהו לדג הזה בתנור? העיקר לא לטגן... תודה ושבת שלום
 

Lord_of_Code

New member
בד"כ...

רצוי להשתמש במשהו עם יותר "בשר"... רצוי לבשל קודם את הרוטב היטב ולבסוף כשהרוטב מוכןלהכניס את הבקלה לבישול קצר.
 

digiman

New member
חריימה מעולה-אפשרי עם כל דג ים טרי

חריימה
המצרכים: דג חתוך לחתיכות יפות. (מתאים עם דג לוקוס או מושט עדיף דגי ים) להכין את הדגים, לנקות, להמליח, להשרות במי לימון ולשטוף. פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום, כמון (כפית מכל תבלין) ½ כפית פלפל שחור. מלח לפי הטעם. ½ זר כוסברה 6-7 שיני שום. 2 עגבניות. 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות . 1 פלפל ירוק 2-3 פלפלים חריפים לימון לפי הטעם. חלה טריה לניגוב. אופן ההכנה. לוקחים סיר מתאים עדיף עם תחתית עבה. למרוח בכל הסיר כולל הדפנות שמן בתוך הסיר – מעט שמן על אש קטנה. להוסיף 7-6 שיני שום פרוסות, 2 עגבניות קלופות קצוצות לקוביות, 1 קופסה קטנה של רסק עגבניות + מים. פלפל ירוק חתוך לפלחים, 2-3 פלפלים חריפים מוסיפים מידי פעם מים לפי הצורך, לוקחים ½ זר כוסברה עם הגבעולים. קוצצים דק, ומוסיפים לסיר. מוסיפים עוד מעט מים. נותנים לרוטב להתבשל עוד 15 דקות. התוצאה: רוטב סמיך ופיקנטי. לוקחים חתיכות דג גדולות, מניחים בתוך הסיר, כ-10 דקות. והתבשיל מוכן. סיכום: נועלים את הדלת והחלונות ומגיפים את התריסים, פותחים את הסיר ועם חלה טריה "טורפים" את התוצאה. רגע… רגע …למה להגיף את התריסים? כדי שהשכנים לא יריחו את המעדן ויבואו להשתתף בחגיגה.... בתיאבון
 
למעלה