אפשר לפתוח הודעת אוף?

בלינקה

New member
אפשר לפתוח הודעת אוף?

זה לא בדיוק לגמרי קשור, אבל יש כאן הרבה נשים חכמות, ואני צריכה לעשות לי קצת סדר בראש. האיש ככל הנראה (90%) עומד להתחיל עבודה חדשה בת"א. עוד אין לו תשובה סופית, אבל כשתהיה לו ככל הנראה יבקשו ממנו להתחיל מיד. סוף אוגוסט או תחילת ספטמבר. אני כבר כמה זמן לא מרוצה במקום העבודה שלי, יש לי תחושה שלפחות שניים מתוך השותפים לא הצליחו להפנים את העובדה שאני עובדת במשרה חלקית ועושים קצת פרצופים כשאני יוצאת "מוקדם". זה למרות שהם הסכימו למשרה חלקית ברצון. מעבירים לי רק עבודות "פשוטות", כאלה שאין צורך בהשקעה מרובה בהן, וגם אין בהן אתגר. מן הסתם, כשאלו העבודות שאני עושה, אני לא נראית כל כך חשובה למשרד. והמוטיבציה שלי הולכת ופוחתת. נראה שבנסיבות החדשות האלו (עבודה של האיש בת"א וחוסר שביעות רצון שלי ממקום העבודה שלי), מעבר דירה לאיזור המרכז הוא הצעד הנכון לעשות. אני כלכך טרודה מהעניין הזה...
איך יקבלו את העזיבה שלי במקום העבודה הנוכחי?
האם אני אצליח למצוא מקום עבודה חדש, במשרה חלקית? באיזור המרכז?
האם לחפש עבודה במקצוע שלי או במקצוע אחר? אם במקצוע אחר, באיזה? אני ממש לא יודעת מה אני רוצה להיות כשאהיה גדולה.
מה לגבי מסגרת לשחר? היא אמורה להתחיל ללכת לגן בחיפה בספטמבר, ואיך נמצא לה מסגרת מקבילה במרכז? איך בכלל נצליח לחפש?
איזו דירה כדאי לנו לחפש? בתוך העיר? מחוץ לעיר? כמה רחוק?
השבוע האחרון, בו האיש היה במילואים, הבהיר לי עד כמה הקרבה, היחסית, להורים מועילה. מה נעשה בלי הורים/אחים שגרים בקרבה סבירה אלינו?
איך אני אסתדר לבד עם שחר? האיש יהיה צריך להיות כל בוקר בשמונה בעבודה, ויחזור בערב. אני לא רגילה לזה, וגם לא רוצה להתרגל
בטח יש עוד דברים שמטרידים אותי, אבל זה מה שאני זוכרת כרגע. אם למישהי יש משהו חכם (או טיפשי
) להגיד בעניין, אני מאד אשמח לשמוע.

מעיןבר

New member
זה אוף זה? זה הכי אנחנו שיש ../images/Emo3.gif

יש פה כ"כ הרבה שאלות שקשה לענות עליהן ביחד. כדאי שתנסי לפרק את זה לגורמים ולעשות סדר עדיפויות לשאלות - והייתי מתחילה כרונולוגית - מה קודם למה? קודם מחפשים דירה או קודם עוזבים את המשרד? וכדומה... התשובות שלי:
איך יקבלו את עזיבתך את מקום העבודה
את עוזבת ברע או בטוב? כי אם בטוב (עוברים איזור מגורים) ולא שורפת גשרים אז אין סיבה שיקבלו את זה רע. זה חלק מהחיים - אנשים באים ועוזבים. גם ככה נראה שיש חוסר שביעות רצון בין שני הצדדים אז אולי הפרידה תטיב לכולכם.
מקום עבדה חדש - קודם תחליטי מה את רוצה לעשות ומהם התנאים הכלכליים שלכם? אם את חייבת לעבוד אז ייתכן שזה מאלץ אותך לחפש עבודה במקצוע הנוכחי, ואז תתחילי לחפש עבודה - ואם תחפשי טוב תמצאי משהו שיתאים לך ולמעסיקים. אני מניחה שזה לא יהיה תוך יום אבל בטוחה שבסוף זה יסתדר. אם לא במקצוע שלך ואת מתלבטת מה הלאה, אולי כדאי לפנות למכון להכוונה מקצועית וכמובן להתייעץ עם כל העולם ואישתו
.
מסגרת לשחר - רק אחרי דירה, כשתדעי איפה את גרה תדעי איפה לחפש.
דירה - השיקולים הרגילים - כלכלית מה טוב לכם, האם אתם אוהבי עיר או כפר, כמה פקקים יש והאם יש תחבורה ציבורית במקרה הצורך ואח"כ כמובן כל דירה לגופה (גדולה/קטנה, קומה גבוהה/נמוכה מעלית וכד' - אני בטוחה שאת מכירה
).
איך תסתדרו? מסתדרים. אין מה לעשות, או שקונים עזרה, או שמתפשרים בנושאים מסויימים כמו קריירה או הוצאות שאינן נחוצות וכד'. והכי חשוב הכל יהיה בסדר, מזל טוב לזוגי שלך על העבודה החדשה.

isidora

New member
אבל אם תעברו תהיי רחוקה מאיתנו../images/Emo7.gif

אבל זה באמת לא שיקול... על כל השאר - בדיון בע"פ אחה"צ (וכהכנה - אני מסכימה עם מעין - מסתדרים) ובינתיים

ו שתי

New member
......

למעט מעבר הדירה, שלא עמד על הפרק- אילו הם חיינו.
עבודה וכיוון כללי, אני ממש לא יודעת להגיד לך. בתחום שלי יש המון משרות חלקיות ולא כלכליות, בתחום שלך- אני ממש לא מכירה או יודעת מה המצב. אז הודעתי בעבודה שאני מתפטרת (עם אופציה לחזרה בשנה הבאה, למרות שלא נראה לי...), ואני מחפשת עכשיו בנרות עיסוקים לשנה הקרובה, עם כל ההתלבטויות של מה וכמה ואיך. זה עולה לנו בהצטמצמות כלכלית ניכרת, ודחיה של קנית דירה משלנו, אבל זה המצב.
אין אפשרות שתגורו באחד מישובי הרכבת? פרדס חנה והאזור קרובים מספיק צפונה ונגישים משני הכיוונים, מה גם שמחירי הדיור שם יותר זולים מת"א, ונראה לי שיותר סמפטי לגדל שם ילדים. אם כבר יוצאים מהעיר, תחפשו משהו נגיש- כי מנסיון, הפקקים זה מועקה.
לגבי עזיבת העבודה הנוכחית, גמני הרגשתי שאולי לא יצטערו עלי כ"כ- מה שהוכח שלא נכון. ממש ניסו ללכת לקראתי, ועוב'- שומרים לי מקום לשנה הבאה, למרות שעפ"י הותק שלי הם לא מחויבים. וזה אחרי שנה מסויטת ויחסים רעועים למדי עם הצוות שם, על רקע ההריון שלי. את טובה במה שאת עושה, אחרת לא היו מחזיקים אותך בחצי משרה, ואני בטוחה שיצטערו שתעזבי. הכי חשוב שאת לא מצטערת. מגיע לך לעבוד במשהו מאתגר!
על הקרבה למשפחה אין לי תובנות, לצערי. נשמעת כמו התחלה מבטיחה. ברגע שתגדירו ותמצאו מקום לגור בו, זה הזמן לחפש מסגרת לשחר.

She Dolphin

New member
נשמע שמתאים לך לשנות אוירה ../images/Emo13.gif

כמה דברים (בהתחשב שאני לא מכירה אותך ואת את תחום העיסוק שלך מקרוב ואין לי שום מושג אם אני מדברת שטויות או לא...
)
לא הבנתי את השאלה: "איך יקבלו את העזיבה שלי במקום העבודה הנוכחי?" מה זה משנה, בכל מקרה לפי מה שאת מתארת כאן ובעבר נראה שהם מנסים לייבש אותך. לא רוצה לבאס
אבל אולי לא ממש יהיה להם אכפת...? ואז מה אכפת לך עצמך?
הבטן שלי אומרת שלא טוב להתקע בעבודה או במקום עבודה שעושה לא טוב. האם את רוצה להשאר במקצוע שלך? נשמע שאת זקוקה לריענון - אולי כדאי לשקול לקחת פסק זמן לתקופה מסויימת ולחזור עם חשק. האם זה אפשרי?
לגבי גן - אני הכנסתי את תומר בזמנו חודש אחרי תחילת שנת הלימודים בלי התרא6ה מראש ובכל הגנים (כולל ויצ"ו ונעמת) היו מקומות פנויים. תמיד בהרשמה יש רושם שהכל מלא, אבל פתאום יש ביטולים, או הורים שהחליטו להעביר מסגרת או להוציא בכלל מהגן עקב חוסר בשלות. אם תעברו תוכלי לדעתי לחפש גן באזור מגוריכם בנחת אחרי שתעברו.
לגבי מקום מגורים - אנחנו גרים בת"א עצמה ומאוד מרוצים (למרות המגרעות) היתרונות הם: זמן שהיה עשוי להתבזבז על נסיעות לעבודה וממנה מוקדש למשפחה בבית
, כמעט הכל מאוד זמין ולא חייבים להיות תלויים רק בתחבורה ציבורים או ברכב
, יש המון גינות ואפשרויות בילוי עם הילדים ואפשר לבחור. מקום קטן מחוץ לעיר אותי אישית היה חונק (ואני גרתי רוב חיי בקיבוץ, עכבר כפר שכמותי
) לכן בעיני איכות החיים של ציוץ ציפורים
מתקזזת עם איכות החיים של חברה מצומצמת ומוגבלת
והחלטתי לבחור בציוץ הצופרים של המכוניות מתחת לבית שלי
אבל כמובן שאני ממש מבינה את מי שבוחר לחיות מחוץ לעיר ושמחה לבוא לבקר אותו שם ולחזור הביתה
.
גם לנו יש סבים במרחק נסיעה של שעה לכל כיוון, וזה בהחלט לא קל ומצד שני אנחנו מכירים רק את זה. כן, יש מקרים שבהם אני מודעת עד כאב למחיר שאנחנו משלמים בזה שהמשפחות שלנו קצת רחוקות, אבל אני פשוט לא יכולה לראות את זה כסיבה עיקרית לבחירת מקום מגורים, כי בסופו של דבר, רוב הזמן מסתדרים מצויין ולנו יותר חשוב לחיות במקום שטוב לנו והעבודה שלנו נמצאת בו.
לגבי השאלה האחרונה שלך - אם היא תהיה בגן (ואת תמצאי לה גן, אני בטוחה בכך) יהיו לך כמה שעות טובות לעצמך - אם לעבודה, לימודים, חיפוש עצמי
, או מה שלא יהיה. ולגבי האיש - תראי... הבחירה שלו בעבודה הזאת כרוכה גם בהחלטות של שניכם איך יראה היום שלכם. אני מניחה שתוכלו למצוא את הדרך שבה חייכם לא יפגעו מכך. תמיד אפשר למצוא פתרונות. ולסיום עוד
- יש כאלה שיגידו שאני פזיזה
אבל אני באמת מאמינה שלפעמים טוב להזרק קצת וללכת אל תקופה שכרוכה בקצת סימני שאלה ואפילו קצת חוסר ביטחון כלכלי וחוסר ידיעה מה עומד לפנינו כדי להצליח להתאוורר ולדעת מה באמת אנחנו רוצים ואיך יכול להיות לנו טוב. אם יש לכם את האפשרות הכלכלית לבדוק את הדברים בלי לאבד את העשתונות - לכו על זה. ואם תרצי עזרה בחיפוש דירה ו/או גן בת"א אני אשמח לעזור

תומרלי

New member
כל מה שקורה -קורה לטובה

אני מאמינה גדולה בזה. לכי עם תחושות הבטן שלך. אנחנו הנשים לרוב לא טועות. בכל מקום את תסתדרי. גם בלי עזרה צמודה. יש בתל אביב והמרכז הרבה אמהות לתינוקות וכולן נעזרות זו בזו. תראי שתכירי המון. אני בעד לא להיות במקום שלא עושה לי טוב.(לגבי העבודה). מבחינת מקום מגורים: בתוך העיר יותר קל מבחינה שירותית אין ספק, אבל כמי שגדלה וגרה במושב (שהוא רק חצי שעה מתל אביב) אני בעד בית צמוד קרקע. אבל אלו שיקולים כלכליים, בנוסף ליתר השיקולים.לגבי זה שנראה לך שאת לא חשובה למשרד: אל תמהרי להסיק מסקנות בתוך הכאוס הזה של הדירה/עבודה של בעלך וכו'. אולי את טועה? וגם אם לא, תשנני לעצמך שאת שווה יותר ממה שנותנים לך להרגיש.את פשוט במקום אחר עכשיו.

דפנה מי

New member
כמה דברים בעניין (חכמים וטפשיים)

- אם לא כ"כ מרוצים מהמצב איתך במקום העבודה-בודאי רק ישמחו אם תעזבי-חוץ מזה לך לא טוב שם-אז תשמחי שזו הזדמנות לשמצוא משהו רק יותר טוב. - תפעילי קשרים, חברים ועזרה בכלל ואני מאמינה שתוכלי למצוא עבודה במרכז-את מוכשרת! - אולי כדאי שתעשי קצת הפוגה ותראי אם את מתגעגעת לעבודה שלך וזה מה שאת באמת אוהבת-אז תמשיכי בינתיים באותו כיוון-תמיד תוכלי לשנות, עד שתהיי גדולה יש עוד זמן
לא צריך להחליט הכל בבת אחת... - בודאי שתמצאו מסגרת מקבילה לשחר, גם אם לא בספטמבר הקרוב-אפשר גם באמצע השנה ואולי זו הזדמנות להיות איתה חצי שנה בבית לעשות חושבים גם בשביל עצמך. - דירה-תעשו את השיקולים הכי נוחים לכם: מיקום, כסף אזור (אני אשמח לייעץ באזורים שאני מכירה יותר טוב) ובכלל תהיי יותר קרובה אלינו ונשמח לארח לך לחברה כך שלא תהיי לגמרי לבד
וכשהיא תהיה במסגרת ואת בעבודה אז יהיה פחות זמן שאת תצטרכי לדאוג לה וכשתראי אותה כ"כ תתגעגעי שלא תרצי לעזוב אותה לרגע. חוץ מזה ההורים/אחים במרחק פחות משעה נסיעה, נכון?

mummy

New member
ממש ממש לא אוף.

כמו שכתבתי לאביטלתל למעלה - קשה מאוד לייעץ בהחלטות כאלה. ועוד מרחוק למישהו שלא מכירים. וכמו שכתבתי שם, אכתוב שוב גם לך - אני מאמינה שהשאלה היחידה שרלוונטית זה האם יש לך, את הכוחות העצומים שנדרשים כדי להתמודד עם מעבר כזה - לא ברמה הפרקטית. מדובר על תהליך ארוך עד שתגיעי (תגיעו) לאיזה שהוא מצב מיוצב יחסית. הרבה חיפושים, קצת אכזבות, המון התחלות חדשות והתרגלות להמון דברים חדשים - הורים רחוקים, סדר יום אחר שלך ושל שחר עם/בלי האיש, דברים שיש סיכוי שאחרי שתתרגלו אליהם יראו לך טריוויאלים לגמרי וכלל וכלל לא בלתי אפשריים. לחפש גם ודירה בתל אביב זה כמו לחפש גן ודירה בכל מקום אחר. גם לחפש עבודה (פה אפילו יותר כי תיאורטית למיטב הבנתי יש בת"א יותר הצע). הקושי פה הוא הריכוז - של המון המון דברים חדשים ביחד. אולי כדאי לנסות לפרק את זה, לתת לו להתחיל לעבוד ולראות איך הוא מסתדר בעבודה החדשה, איך הסדר יום שלו ושלכם כתוצאה מזה, ואז סביב ההתמקמות שלו לעשות את השינוי של כולכם - למשל מקום מגורים שלפחות קרוב או נגיש לעבודה שלו, כדי שלא יהיה מצב שתעברו דירה ושניכם תהיו בפקקים כל יום שעה לכל כיוון (ובת"א שעה בפקק זה לא חייב להיות נסיעה לירושלים בשעות הקריטיות...). הוא יכיר אנשים חדשים, שיוכלו אולי לעזור לכם להתמקם מחדש. הורים שיעבדו איתו וימליצו על גן קרוב - כל מיני כאלה. ולגבי העבודה לך היום - אני באמת לא מבינה מה זה משנה איך יקבלו את העזיבה שלך שם. את עוזבת אותם, לא?

בלינקה

New member
אני עוזבת

אבל מאד חשוב לי לא לשרוף גשרים, בעיקר לא איתם, כי הם מקושרים גם למקומות עבודה פוטנציאלים שאינם במקצוע שלי (אני עו"ד). הבעיה הגדולה כרגע היא שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו כלכלית שאני לא אעבוד. אולי אולי אולי חודש. וגם זה יגרור אותנו למינוס רציני (עד עכשיו הייתי מפרנסת עיקרית). אני חושבת שזה מה שהכי מטריד אותי. שבגלל שאני לא יכולה להרשות לעצמי הפסקת עבודה, מה שאומר ששחר חייבת לעבור מסגרת באופן מיידי, נהיה חייבים לעשות את הכל בבת אחת. ואני, מזל שור אני. לא קל לי עם שינויים, על אף שעשיתי כמה וכמה בחיי הקצרים

יעל י

New member
עד כמה שזכור לי את גרה ב...

חיפה , נכון? האם לא יוכל זוגך לרכב ברכבת תמרכז? בעלי עושה את זה יום יום מבנימינה לאיזור רמלה-לא קל אבל אפשרי. ככה לא תהיי חייבת לעזוב ואולי שיחה עם השותפים תעזור,תשארי קרובה למשפחה (איזה כייף שיש עזרה) והזוג ברכבת יגלה שהשד לא כ"כ נורא.

sipi1

New member
איזה מהפך !

רק עכשיו נכנסתי, וכאלה חדשות רצות כאן... אז גם אני לא יכולה להציע בלי להכיר את כל המצב, אבל בכל זאת - כמה נקודות :
גם בחוק יש התייחסות לעזיבת עבודה עקב מעבר למקום מגורים מרוחק בעקבות בן הזוג. בחוקים את מבינה יותר ממני, אבי רק רוצה לומר שזה נימוק קביל בהחלט כדי להצדיק עזיבה של עבודה. (בעולם המוזר שלנו, למרות שאת המפרנסת הראשית - יקבלו בהבנה את זה שבן הזוג עובר לעבוד במקום מרוחק ואת עוברת איתו, הרבה יותר מאשר מצב הפוך).
אם לא טוב לך, והלב אומר לך לעזוב - כדאי להקשיב לו. גם אם השינויים "כבדים" לך, האפשרות שלך לפרוח ולמצוא לעצמך מקום, שווה (בעיניי, לפחות) את הקושי.
הציעו לך להתקרב לרכבת בבחירת מקום המגורים - זה בהחלט שיקול חשוב !
איך מסתדרים בלי ההורים - כמו שכתבו לך, מסתדרים וזהו. אנחנו גרים רחוק מההורים (שעה וחצי נסיעה מינימום), ובסך הכל זה לא נורא.
ושחר - היא עוד תפתיע אותך ! יש במרכז הארץ המון אפשרויות, לפחות כמו בצפון ,ומהר מאד היא תשכח שפעם הכל היה אחרת. היא מספיק צעירה כדי לאפשר לכם את השינוי הזה במהירות ובקלות. אני בטוחה שתמצאי לעצמך פתרונות טובים, וכשתהיו שניכם עם עבודה מלאת סיפוק - כל השאר יתגמד. המון הצלחה בכל השינויים שצפויים לכם !!!

אביטלתל

New member
אין לי עצות

רק רוצה לאחל לך בהצלחה
כדאי אולי לנסות לעשות את התהליך קצת יותר הדרגתי גם אולי במחיר של להשאר קצת במקום המגורים הנוכחי ושהאיש יגיע לעבודה ויחזור ברכבת

מאז

New member
כמה דברים (ארוך)

קודם כל, לפי הסיפור שלך לא לגמרי הבנתי האם יש בירה, או שברגע שהבעל מתקבל לעבודה אז בטוח עוברים. = לגבי מקום העבודה. אם אני לא טועה התפטרות בגלל מעבר למקום מרוחק דינה כפיטורין. - תבדקי. בכל מקרה, לדעתי אין שום סיבה שהעזיבה תגרום לאוירה רעה. תנסי לסיים את זה כמה שיותר יפה. = לגבי מקום עבודה חדש - מהידע שלי מחרותי העורכדיניות באזור המרכז, נורא קשה למצוא עבודה, ובטח במשרה חלקית (ובטח ובטח משרה שהיא חלקית לא רק על הנייר אלא גם במציאות - כלומר חלקית לא רק מבחינת המשכורת אלא גם מבחינת השעות
). בטח שקשה למצוא משרה כזו שהיא גם מתאימה מבחינות נוספות, כמו עניין למשל. מצד שני, את לא צריכה אלפי משרות אלא רק אחת. לכן אולי שווה לעבוד במביל - לחפש עבודה כעו"ד ופתוח עיניים לדברים נוספים. = עוד דבר - אולי תוכלי להגיע לאיזה הסדר עם המשרד שלך - למשל שחלק מהימים תעבדי מהבית (על סיכומים וכד') ואולי יומיים תסעי לחיפה. זה ריאלי? = לגבי שעות העבודה של האיש - כאן אין לי אלא לתת
של הזדהות, ולהציע שתמצאו דירה כמה שיותר קרוב למקום העבודה שלו. אנחנו, למשל, מאוד לא רצינו להשאר במרכז, ובכ"ז החלטנו להשאר כדי שנהיה בטווח חצי שעת נסיעה מהעבודה שלו. = שאר השאלות כל כך תלויות באופי ובהעדפות שלכם...

ornaok

New member
כל כך הרבה שאלות...

האמת שאני לא ממש יודעת מה לענות לך...אז אני זורקת כמה מחשבות לא עמוקות מדי... לגבי העבודה שלך - אם תחליטי לעזוב, תעשי את זה יפה, בגלל מעבר דירה, וגמרנו. לגבי עבודה חדשה - רק את יודעת אם יש משהו אחר או משהוים אחרים שהיית רוצה לעסוק בהם. כשתחליטי אם מתאים לך לעשות עכשיו הסבה מקצועית תוכלי להתחיל לחפש עבודה. זה נראה לי השלב הכי קשה בכל הסיםור - למצוא עבודה טובה בשעות נורמליות ועם שכר נורמלי. בכל תחום. מסגרת לשחר אני בטוחה שתמצאי במרכז. דירה - שוב, שאלה שאת צריכה לשאול את עצמך. יש לך נסיון במגורים במקום קטן, ויש לך נסיון מגורים בעיר. מכיוון שאין לך בעיית ניידות את יכולה באמת להחליט בהתאם למה שמתאים לך בלב. עזרה מהמשפחה - לי אין, ואני מסתדת מצוין. אני אפילו מעדיפה את זה ככה. אוהבת לעשות דברים בדרך שלי בלי התערבויות מיותרות. איך תסתדרי לבד עם שחר? תסתדרי. כמו שבעלך הסתדר איתה עד עכשיו. כמו שהסתדרת עם ההנקה. את גמישה יותר ממה שאת יודעת. חוצמזה אם את באזורינו אני מבטיחה לך חיי חברה סוערים - אנחנו מקפידות להפגש כשרק יוצא וכיף פה.

גלשני

New member
הדילמה מוכרת....

גל מצא לפני מספר חודשים עבודה בפתח תקווה, אני עובדת בחיפה ואנחנו גרים ביקנעם. גם העבודה שלי היא ממש לא אהבת חיי הגדולה, והייתי שמחה להזמנות להתרענן קצת. יחד עם זאת, התלבטנו מה לעשות והחלטנו להישאר ביקנעם, וגל נוסע כל יום שעה לכל כיוון. הסיבות העיקריות בגללן החלטנו להישאר בצפון הן שאנחנו אוהבים מאוד את האיזור ובנוסף ההורים שלי גרים יחסית קרוב והן הנוכחות והן העזרה שלהם (שניהם עובדים קשה כך שזאת לא עזרה יומיומת, אבל יום בשבוע הם יוציאו את מתן מהגן ועצם הידיעה שהם נוכחים וקרובים עוזרת) ובעיקר העובדה שגל אוהב נסיעות ומסתדר איתן היטב. אנחנו מחכים שעוד שנתיים (..) יפתח החלק בכביש 6 שמקשר בין אליקים לאיזור פרדס חנה והנסיעה לפתח תקווה תהפך לנסיעה של חצי שעה. מה אני מנסה לומר? אנחנו החלטנו להישאר, אבל קשה לייעץ במקרה כזה מאחר וההחלטה תלויה בהמון גורמים שונים. בכל מקרה אולי שווה לשקול להתקרב מעט למרכז ולהישאר בטווח סביר מההורים?

מאז

New member
פתח תקווה ויוקנעם זה שעה?

באלו שעות הוא נוסע (ובאיזו מהירות?)

yaelia

New member
../images/Emo6.gif

זה נשמע כמו הבעיות במתמטיקה של: רכב יוצא מיוקנעם לכיוון פתח תקווה בשעה X ובמהירות Y

גלשני

New member
יוצא מהבית בסביבות 6

ואני מקווה שלא נוסע מהר מידי.... (האמת שגם אני נסעתי את הדרך הזאת ולקח לי שעה וחמש דקות ואני לא מהטייסות בכבישים)

nubi

New member
../images/Emo12.gifשנתיים?!?!

אני בדיוק מתכתבת איתם (חברת "דרך ארץ") לגבי פתיחת הקטע הזה. אנחנו גרים בנשר, וזה היה מאוד עוזר לי בחודש הקרוב להגיע לכפ"ס ב-20 דקות...

למעלה