אפשר לצרף את המורכבות שלי גם?

פרחאדום

New member
אפשר להוסיף עוד למורכבות?

איך מתמודדים עם השאלות של הילדה...
לאבא יש חברה אם הוא ייתחתן איתה אני אצטרך לקרא לה אמא?
עניתי לה שלא, יש לך אבא אחד והוא X ואמא אחת והיא אני
ואם לאמא יש בן זוג תקראי לו בשמו ואם לאבא יש אישה תקראי לה בשמה.

ואח"כ שאלתי את עצמי האם עניתי לה נכון?
האם זו לא זכותה לקרא למי שהיא רוצה איך שבא לה?
או שמא זה מה שהיא רצתה לשמוע? לוודא את מקומה במבנה החדש?

שאלות נוספות יבואו בהמשך...

mother cat

New member
אישית, אני חושבת שענית נכון

יש שני הורים ביולוגים שחיים, בתמונה, משקיעים ומהווים הורים לילדים. אני לא רואה שום סיבה לקרא לבן או בת זוג של אחד ההורים אמא או אבא. הם יכולים לבחור לקרא בשם הפרטי או אולי באיזה שם חיבה, אבל למה לקרא אמא או אבא?

וכן, אני חושבת שיש כאן גם מסר מעבר לשמות - שמקומה מוגן ושמור אצל שני ההורים הביולוגיים ושאתם תמיד תהיו אמא ואבא שלה, אבפילו שהתגרשתם, אפילו שאולי תתחילו זוגיות חדשה ואפילו אם בעתיד תתחתנו עם אנשים אחרים.

בעיני - ענית יפה ונכון.

מרוניה

New member

mother cat

New member
אישית, אני חושבת שענית נכון

יש שני הורים ביולוגים שחיים, בתמונה, משקיעים ומהווים הורים לילדים. אני לא רואה שום סיבה לקרא לבן או בת זוג של אחד ההורים אמא או אבא. הם יכולים לבחור לקרא בשם הפרטי או אולי באיזה שם חיבה, אבל למה לקרא אמא או אבא?

וכן, אני חושבת שיש כאן גם מסר מעבר לשמות - שמקומה מוגן ושמור אצל שני ההורים הביולוגיים ושאתם תמיד תהיו אמא ואבא שלה, אבפילו שהתגרשתם, אפילו שאולי תתחילו זוגיות חדשה ואפילו אם בעתיד תתחתנו עם אנשים אחרים.

בעיני - ענית יפה ונכון.

פרחאדום

New member
ואיך אתן מתמודדות

עם הידיעה שיש ימים מסוימים שאישה אחרת "מחליפה" אותכן באמהות?
או אולי לא מחליפה אבל נוגעת בילדים שלכם?

הילדים שלי הם ילדים יקרים הגיעו אלי אחרי הרבה מאוד שנים של סבל
המחשבה שיש משהי צוציקית שלא עשתה כלום בשביל שהמקסימים האלה יהיו איתה מעבר להיות החברה של.... הורגת אותי

וכן... אני יודעת שטוב שיש משהי שמטפלת בהם בימים שאני לא איתם
וכן אני צריכה לשמוח שהם מסתדרים איתה והיא איתם

אבל בכל זאת...
המאבק בין הראש ללב קשה...

מרוניה

New member
אין לי התנסות אישית בכך, אבל -

הילדים שלך נמצאים גם עם המורים שלהם וגם עם החברים שלהם וגם עם עוד המון אנשים. במה שונה אותה גברת מכל האנשים האחרים?

מרוניה

New member
השאלה עד כמה זה לא אותו דבר רק בראשנו.

כלומר, בת זוג חדשה של האקס שלי היא בהכרח "מחליפה" שלי מבחינתו, היא תופסת את מקומי אצלו. אבל כלפי ילדי היא לא מחליפה. היא לא באה במקומי.

מרוניה

New member
זה מעלה לי גם את שאלת הקינאה באופן כללי:

יש בני(בנות) זוג שמאוד מקנאים לבני זוגם ולא מוכנים שהוא(היא) ייצא בלעדיהם לבילוי וכדומה. (כמעט) כל אדם בסביבה מאיים על תחושת הביטחון שלהם במקום שלהם בעולמו של בן הזוג.
אני מעולם לא הרגשתי מאוימת כשבן-זוגי יצא לסרט עם ידידה שלו או כל דבר דומה. "סע לשלום ותיהנה". ידעתי שהיא רק ידידה שלו ולא חשתי שזה מאיים באופן כלשהו על מעמדי כבת-זוגו.
אולי באותו אופן זה יכול לעבוד גם כשמדובר בילדים שלי שנפגשים עם בן/בת זוג של האקס/ית?

mother cat

New member
אני לא במצב הזה...

אני נשואה פעם ראשונה שלי, פעם שניה של בעלי. הוא התאלמן מאשתו הראשונה ונשאר עם שני ילדים, שאני מהווה עבורם אמא חורגת - ובעצם דמות האם העיקרית (אולי לא הראשית אפילו - חמותי פחות או יותר גידלה את הילדים מהיום שאמם חלתה ועד לפני כשנתיים כשחמי חלה והפוקוס שלה עבר אליו... אז באיזה מקום הם יותר קשורים אליה). יש לנו גם ילד משותף בן כמעט 3 (אני קוראת לו חתלתול - מה שמעורר קצת התנגדות בפורום... מכינה אותך למקרה שתראי את הכינוי).

קשה לי לענות על השאלה כי אני לא במצב שמשהו מגדל את הבן שלי כשאני לא בסביבה - חוץ מהגננות כמובן, ואמא שלי שמאד עוזרת. אבל אני חושבת שצריך "בכח" ללכת עם ההגיון שטובת הילדים היא הכי חשובה - ואני מניחה שיחסים טובים עם בת זוג של האקס זה טובת הילדים.

XמXלה

New member
אני אענה לך מהצד השני

כאחת שמטפלת בילדים של אמא אחרת כשהם אצל אבא, הבנזוג שלי.
יש להם 2 ילדים קטנים (6+3) ובשבתות שלו אני נמצאת איתם כל השבת. כך כבר שנה. הם יודעים שכשהם אצל אבא בסופ"ש הדמות הנשית בבית היא אני.
מקומה של אמא שלהם לא נפקד ואין סיכוי שאני בכלל מתקרבת ל"להחליף" אותה. יש להם אמא טובה ומסורה והרבה פעמים הם מספרים לי סיפורים בנוסח "אמא שלי גם מבשלת את זה" או "אמא שלי קנתה לי נעליים תראי". אני תמיד משבחת אותה וכך גם אבא שלהם.
הם בגיל שאפילו לא מבינים את המורכבות. לדוגמא יום אחד כשהיא באה לקחת אותם הם רצו אליה בהתלהבות ואמרו לה אמא תראי מה "XמXלה" קנתה לנו.

לסיכום, אף אחת לא תוכל לעולם להחליף את מקומך ואם לגרוש שלך תהיה אחת שתתיימר לעשות את זה, זה יהיה כנראה כדי לעשות עליו רושם אבל על הילדים זה לא עובד
.

אגב, גם לי יש ילדים ולא הזכרתי את זה בתגובה שלי כי הם גדולים ואני ממש מקווה שכבר תהיה לו מישהי

רפסודיה

New member
אם ההתרשמות שלך שהיא סה"כ אישה אחראית וחיובית

ושאת סומכת על בעלך לשעבר שהכניס לחייו אישה שטובה גם לילדיו, אז תרגיעי את עצמך.
ה"צוציקית" הזו לא צריכה לעשות כלום כיד שהמקסימים האלה יהיו איתה. היא הכירה איש פנוי,אב לילדים קטנים ונכנסה איתו לקשר.

רפסודיה

New member
בעקבות המורכבות שתיארת

אני במקומך לא הייתי ממהרת למגורים משותפים אלא ממשיכה לפתח את הקשר הזוגי בעיקר בימים שהילדים לא אצלי, כדי לשמור עבור הילדים על רציפות ויציבות של הבית שלהם. מסכימה איתך מאוד על הגישה שלך "כמה שינויים אפשר לעשות לכאלה קטנים.."

למעלה