ירקות ואבקת מרק
ירקות מאודים- אחרי האידוי את יכולה לזרות מלח,פלפל לבן, קצת סויה, שמן זית או שמן סומסום ולירקות המתאימים גם לימון. לגבי סמיכות של מרק, לאחרונה אני מכינה מרקים שונים שהבסיס שלהם זהה- מאוד דומה להכנה של רוטב בשמל- על 5 כפות שמן זית אני מוסיפה 2 כפות קמח( שהסיר מחומם) מערבבת היטב לקבלת פירורים מיסיפה בהדרגה ותוך כדי ערבוב מים רותחים משתדלת לפורר את הפרורים כמה שיותר. כאשר מתקבלת רביכה אחידה מוסיפה את יתר המים הרותחים והירקות ( פיטריות, תפוחי אדמה, ברוקולי, כרובית וכו') ( אישית אני לרוב מוסיפה גם אגוז מוסקט אבל זה עיניין של טעם אישי)