אפשר סקר קטן?

רזאי

New member
חד משמעית- לא נכון.

גרה ביישוב סמוך לאוניברסיטה ישראלית, המון נוסעים מכאן לשבתונים/התמחויות.
מדובר כאמור בילדים להורים בעלי השכלה גבוהה, ועדיין כשחוזרים מארה"ב יש להם המון חומר להשלים במתמטיקה.
אני עכשיו בארה"ב והבן שלי בתיכון מצוין. הוא לומד בתוכנית מיוחדת כאן במתמטיקה, ועדיין הייתי צריכה להביא מישראל את ספרי הלימוד ולשבת אתו על החומר שהחברים שלו בישראל לומדים עכשיו. הוא לומד אלגברה ברמה מאוד גבוהה, אבל כמעט לא לומד הנדסה.

ivgy1980

New member
קראי שוב - אמרת דבר והיפוכו!!

1. הבן שלי בתיכון מצוין. הוא לומד בתוכנית מיוחדת כאן במתמטיקה,
2. הייתי צריכה להביא מישראל את ספרי הלימוד ולשבת אתו על החומר שהחברים שלו בישראל לומדים עכשיו.

את אומרת שבישראל ברמה יותר גבוהה מהתיכון המצויין בארה"ב? אולי אני לא בסדר... אולי יש לי חום...

לא ידעתי שבתיכונים מלמדים "הנדסה"... מעניין!

רזאי

New member
בדיוק מה שאמרתי.

ובהנדסה, התכוונתי לגאומטריה וטריגונומטריה.
אולי אתה לא בסדר, אולי יש לך חום, אבל בי"ס מצוין בארה"ב ותוכנית מצטיינים במתמטיקה- עדיין ברמה נמוכה יותר מאשר בבי"ס בישראל.
מכיוון שאני מכירה הרבה בני נוער שחזרו משנה ועד חמש שנים בארה"ב, אני מרשה לעצמי להכליל. זה בד"כ ככה. וכשאני אומרת בד"כ, זה רק כדי לא להיות נחרצת מידי. זה נכון לכל המקרים שאני מכירה, בכל רחבי ארה"ב, ותמיד בתי ספר שנחשבים טובים.

tomi32

New member
לא חבל על הנחרצות?

לכתוב שמי שמגיע לישראל בכל גיל מכל מקום בעולם, מגיע עם רמת חינוך גבוהה יותר זה משפט "קצת" כוללני ומאד לא מדוייק.
גם המקרה הספציפי של עולים מבריה"מ שהגיעו לטכניון לא תומך במה שכתבת. מה עשו העולים בעלי הנטיות ההומניות או סתם כאלו שלא מתאים להם ללמוד בטכניון?

ivgy1980

New member
לא חבל בכלל - כי אני צודק!

באתי באפריל 1990, לקראת סוף כיתה ג' הרוסית. נכנסתי לכיתה ג' הישראלית, אך ידיעותיי במתמטיקה היו ברמה של סוף כיתה ד'.

tomi32

New member
אולי צריך להוסיף למערכת הסבר על אינדוקציה

גם הידיעות של הבן שלי בסוף כיתה ב' (בישראל) הן ברמה של כמה כיתות מעליו (בישראל ומחוץ לישראל). אני לא חושב שזה מוכיח משהו על רמת מערכת החינוך בישראל לעומת שאר העולם.

זה שהם הגיעו לטכניון לא אומר שהעברית שלהם טוב

עדיין העברית שלהם לא טובה, תבקש מהם לכתוב מכתב בעברית ותראה את השגיאות.

ivgy1980

New member
כל התכתובת והניירת ההנדסית בין כה וכה באנגלית

חוץ מזה, ה-WORD מתקן שגיאות אוטומטית. מכיר?
אפשר לחשוב שילידי הארץ כותבים ללא שגיאות...

tomi32

New member
תשווה תפוחים לתפוחים

ילידי הארץ שרמת ההשכלה / אינטיליגנציה שלהם שווה לזו של בוגרי טכניון, כותבים בלי שגיאות.

אלא , אלה, יש סטודנטים אינטיליגנטים מרוסיה

שלא יודעים את ההבדל בין 2 המילים הללו, לבעייה זאת אין מתקן שגיאות.
ורמת הניסוח גרועה בצורה כזאת שגם מתקן שגיאות לא יעזור.
בערך כמו תלמיד כיתה ו בארץ שיצטרך לכתוב עמוד המשך לשר הטבעות באנגלית.

למעלה