אפשר עזרה במשדר+מקלט?

nirnir93

New member
אפשר עזרה במשדר+מקלט?

שלום. אני בונה רובוט קטן שנשלט ע"י המחשב, וכרגע הנתונים מועברים ע"י IR, על כל חסרונותיו (ויש הרבה כאלה...). אני מעוניין לעבור לתדרי רדיו ואחרי מסע שבו לא הייתי מוכן ללמוד כלום, השתכנעתי. מה אני צריך לדעת בשביל לבנות משדר+מקלט רדיו לטווח קצר ששולח רק אותות בינארים? יש לי עזרה ממומחי אלטקרוניקה, וקצת נסיון בזה. המשדר שבחרתי בהתחלה היה מתנד פשוט בין המחשב לאנטנה. המטרה שלי היא משהו פשוט וקטן, אין לי בעיה לעבוד עם ג'וקים (שאני ממש לא יודע איך קוראים לזה בשפה המקצועית)...

4Z7BGG

New member
משדר+מקלט

הייתי שוקל ברצינות שימוש בטכנולוגיה של USB WIRELESS שמעתי הרצאה בעניין - וזה נראה פתרון זול. USB יש היום בכל מחשב. שידור מהמחשב בפורט USB הוא גם די טריויאלי. אתה נשאר עם תכנון ובניית המקלט. תעיין באתר הבא : http://www.deviceforge.com/articles/AT9015145687.html

nirnir93

New member
אבל כל השאלה שלי הייתה

מה אני צריך לדעת כדי לבנות ולתכנן מקלט ומשדר? אני בא ממקום שאני לא יודע כלום על רדיו... ובקשר להצעה שלך-אני נשאר גם עם תכנון ובניית המשדר, כי לא מצאתי איזכור לסכמה באתר ששלחת... וגם בניית תוכנה לשליחה דרך USB... בלי קשר, שכחתי לציין-כרגע אני עובד עם serial port... יש לי תוכנה בדוקה וטובה, הבעיה היחידה שיא דרך העברת המידע מהמחשב לרובוט עצמו... תודה בכל מקרה...

4Z1PF

New member
מקלט

הבעייה הבסיסית היא בניית המקלט. דבר מאוד לא פשוט. נסה לבדוק את המערכות שנמצאות באתר של אריהב. יש שם מספר מקלטים משדרים שיכולים לענות על צרכיך עם שינויים כמובן. אני מבין שהידע שלך באלקטרוניקה מצומצם ביותר ולכן תזדקק למדריך שיודע אלקטרוניקה בתחום השידור/קליטה ברמה מאוד גבוהה. כמובן שההשקעה בזמן היא אדירה. בהצלחה

4Z7BGG

New member
אנחנו מתקדמים

אם הפרוטוקול נתון ויש לך משהו שעובד RS232 - נשאר רק כמו הבדיחה ביום הראשון של קורס אלחוט - לבטל את הפיל שבין הזנב להדק........... אני מניח שאתה עובד אסינכרוני. אם אני צודק - נשאר רק למצוא לך איך בונים זוג מודמים אלחוטי.... אני גם מנחש שהתקשורת היא דו כיוונית. (אני הייתי רוצה שהמחשב יידע בכל רגע נתון מה מעולל הינוקא וייתקן אם צריך) .

nirnir93

New member
:S חשבתי שזה מה ששאלתי-

איך לבנות משדר ומקלט בתדר רדיו? כרגע הרובוט לא מדווח למחשב, כנראה גם לא יישתנה בעתיד, אנחנו מתכוונים שהוא ינטר על הרובוט בעזרת מצלמה...

nirnir93

New member
סליחה על הדאבל פוסט

יש לי מדריך שעובד הרבה עם אלקטרוניקה והוא זה שתכנן את המערכת IR... וזמן יש לי בשפע...

4Z7BGG

New member
משדר מקלט

בדיוק מה אדוני חפש http://www.superdroidrobots.com/product_info/WiFi.htm

4Z7BGG

New member
מעגל חביב

ופה יש לך גם סכמות וגם SOURCE של התוכנה http://cappels.org/dproj/232LINK/232link.htm

4Z7BGG

New member
BluTooth

מה שמעניין בכל העניין - כמעט בכל האתרים שביקרתי, הזכירו את ה -BLUETOOTH בתור פלטפורמת השידור המועדפת. תסתכל למשל כאן - 149$ יהפכו אותך למאושר. אם תרצה לשקול את הקונספט של ממיר BLUETOOTH-RS232 אני מניח שאפשר יהיה למצוא גם לבנייה עצמית. http://www.gridconnect.com/bluetooth-rs232.html?source=goog&kw=bluetooth+rs232&gclid=CN2PvsW71pUCFQ9oQgoddWGRWQ

nirnir93

New member
ממש תודה אחי אבל

אני מחפש משו לבנות, לא לקנות, ולא היה בלינקים שלך מקלט diy...

nirnir93

New member
ודרך אגב

אני צריך את המעגל הכי פשוט, לא לקליטה של קול אלא רק לקוד בינארי-1 ו0..... לא משנה לי רעש סטטי, רק שהוא יידע להבחין בקפיצה של מתח...

4Z7BGG

New member
משדר מקלט

חוששתני שיש אי הבנה. 1. אם אני הבנתי נכון - כרגע יש לך רובוט, שמקבל פקודות בפרוטוקול RS232 מהיציאה הסיריאלית של החמשב. 2. אתה מחפש דרך להמשיך לעבוד כך - בלי החוטים (לפחות 3 חוטים, למיטב ידיעתי). 3. אתה נבחן/נבדק על ביצועי הרובוט 4. במתכונת הנוכחית - הרובוט מקבל פקודות בפרוטוקול RS232, מתרגם ומבצע. אי לכך - נושא ביטול החוט הוא נושא משני, הניתן לפתרון ע'י שני מתאמי BLUETOOTH . אחד ניזון ממחבר ה - USB של המחשב, ובצד הרובוט מהסוללה שבוודאי יש לו. במצב הזה מה שנשאר לך הוא לדאוג לקידוד מצד אחד ולתרגום מצד שני. מה שלדעתי לא הבנת הוא שבצד הרובוט יש מקלט RS232 שמפרק את התוספות של הפרוטוקול ומעביר את הנתונים לבקר של הרובוט. זה לא סתם להעביר ביטים - בטח שלא אם אתה עובד אסינכרוני. אתה כנראה עובד START-STOP , ולכל בייט יש תוספות שנוספות בשידור, ו"מקולפות" בקליטה. זה מה שבעצם עושה מודם, שבמקרה שלנו הוא "מודם" בלו-טות. איזה צ'יפ יש ברובוט לנושא התקשורת ???

nirnir93

New member
וואו... אי הבנה מוחלטת כמעט...

1.הרובוט מקבל פקודות בפרוטוקול rs232 דרך מתאם Infra Red. המטרה שלי היא לבטל את הצורך בקו ראיה ולהגדיל את הטווח. 2.השליחה היא קידומת (לא ממש זוכר) ו2 בייטים. הכל נשלח כשורה אחת של קוד בינארי. 3.אני לא נבחן על זה, זה סתם לשיפור רובוט שבניתי, לכן אמרתי שאין לי לחץ של זמן. הצ'יפ שמקבל את הנתונים ממקלט הIR הוא pic 12f629 אשר מחובר למקלט ע"י רגל אחת בלבד. הוא שולט בגלגלים של הרובוט. אני לא צריך משהו משוכלל להעברת אותות סטריאו הרובוט גם דיי קטן, אז העדיפות שלי היא למשהו קומפקטי ופשוט-שרק ננעל על תדר אחד ומקבל קפיצות (דיי חדות) בשליחה. תודה על העזרה..... נ.ב:מצאתי משדר שכנראה מתאים לי (עם שינוי קל-זה פורט לא נכון למחשב, אז חיבור רגליים אחר)- http://www.instructables.com/id/Build-a-computer-controlled-radio-transmitter/?ALLSTEPS מה אתם אומרים?

4Z7BGG

New member
פעם שלישית - מכה ראשונה

אם כך - החיים פשוטים. תחליף את מתאם ה - IR במתאם BLUETOOTH - ובא לרובוט גואל ולפורום המשיח הגואל תעיין במיקום הבא : http://www.broadcom.com/products/BCM2033 עיינתי במקום שהיית בו. חוששתני שאין שם הוראות מדוייקות ושירטוטי מעגלים. שלא לדבר שאת עניין ה"תרגום" לא מזכירים שם. שידור מורס הוא אנאלוגי - צלילים וכאלה. אתה רוצה לשדר פרוטוקול. מישהו צריך לסמן מתי מתחיל הבייט ומתי הוא מסתיים. בצד השני מישהו צריך ל"קלף" את התוספות ולהשתמש בנתונים "נטו". אתה לא יכול להתעלם מרעשי רקע, בטח שלא בפרוטוקול הפרימיטיבי שבו בחרת לעבוד. בדבר אחד ניחשתי נכון - אתה עובד START STOP , ולכן נראה לי שהחלפת הצ'יפ של ה - IR בצ'יפ של BLUE TOOTH תצריך את מינימום המאמץ מצדך.

4Z7BGG

New member
צ'יפ

אני רואה שנתת את סוג הבקר רציתי לדעת את צ'יפ משדר ה - IR.

4Z7BGG

New member
משדר

http://www.elektor.com/magazines/2003/december/wireless-rs-232-link.55428.lynkx תבדוק אם זה עונה לך על הצרכים

nirnir93

New member
אתה צודק.סליחה.

אני חשבתי שזה מובן, כי התרגלתי לדבר על זה בלי להסביר. אין צ'יפ, אלא זה שולח את האותות ישירות מהמחשב (אני יכול גם לצרף תוכנה ושרטוט אם אתה רוצה...) יש קידומת, שמטרתה לסמן מתי השידור מתחיל. השידור הוא תמיד 8 ביטים (=2 בייט). בקשר ללינקים-הראשון נראה לי יתאים, רק מה צריך לחבר לו בנוסף? ובשני לא הבנתי כלום... הורדתי את הpcb ואת הקובץ zip ולא היה שום מידע...

nirnir93

New member
ו... בלינק הראשון-

איזה נתונים אני שולח ואיזה נתונים אני מקבל?

4Z7BGG

New member
לינקים

בעניין הזה - חושתני שאני כמו שנשמה טובה פה טוען - "יועץ"............ לא חייבים לחרוט את הג'נטים של אוטו שקונים.......אפשר פשוט לקנות גלגלים לעניינינו. מתאם USB-BLUETOOTH הוא סיפור מאד זול היום - אין טעם לבנות. יש לך מספיק עבודה גם ככה. הרעיון הוא להוריד את ערכת הפיתוח של הצ'יפ הזה - ולהתאים את תכנת השידור שלך למתאם. עד כאן - יוצאים לשידור ב 2.4 גיגה בפרוטוקול סריאלי START STOP ,שני ביט (במאמר מוסגר - למה אי אפשר כמו כולם -בקרת תכנה, 8 ביט, אחד סטופ ביט....) בצד הרובוט יש לך את המתאם השני, שמיציאות ה - USB אתה מוציא את הביטים. כלומר - את שתי נוריות ה IR מחליפים מתאמי ה - BLUE-TOOTH. אני לצערי איש מחשבים, ואוכל לעזור לך עם ענייני ה - RS232 והפרוטוקול. בעניין ה - USB - אני מקווה שיש פה מישהו שיוכל לתת עתה נבונה לגבי איך מוציאים את הנתונים ומעבירים אותם למעגלי הבקרה של הרובוט.

למעלה