אצילות נפש בג'נין

אצילות נפש בג'נין

אצילות נפש בג'נין הייתי רוצה להביע את השתתפותי מקרב לב באבלה של משפחת אל חטיב שבנה אחמד בן ה12- נהרג בידי חיילי צה"ל בטעות נוראה, וכן להביע את הערכתי העמוקה לאצילות הנפש של בני המשפחה שהחליטו לתרום את אבריו להצלת חיי ילדים אחרים, בין אם יהודים או ערבים. עם יד על הלב כדאי שנשאל את .עצמנו: כמה משפחות ישראליות שחס וחלילה איבדו ילד בפיגוע היו מאפשרות את תרומת אבריו למען הצלת חייהם של פלסטינים, ומקבלות החלטה כזאת ממש באותו יום בו נפלה עליהם הבשורה הנוראה? אגב, בפעם הבאה שבאמצעי התקשורת שוב יקראו לעיר ג'נין בכינויים כמו "בסיס טרור", "קן מרצחים" וכדומה, כדאי שנזכור שגם משפחת אל חטיב הנדיבה ואצילת הנפש נמנית על תושבי העיר הזאת.

הם הופכים את עצמם.../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

אף אחד לא אמר להם לזרוק עלינו קאסמים ולבוא להתפוצץ אצלינו ולרצוח אנשים חפים מפשע. ואל תתרצי לי שהחיים שלהם הביאו אותם לידי המעשים האלה כי זה לא מוצדק.

זה לא מוצדק, אבל זה ההסבר

הם מתנגדים למה שנתפס ככיבוש, כאויב. בדיוק כמו שאנחנו נלחמים בהם. גם האלימות שלנו כלפיהם לא מוצדקת. כל אחד מהצדדים טוען שהשני התחיל את המלמחה, שאם רק השני יפסיק עם ההתפקות, אז גם הוא יפסיק.

אני לא רואה אלימות ../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

אם אתה קורא לפעולות חיילי צה"ל נגד הטרור 'אלימות' אז שתדע שזה לא נכון.

אלימות היא אלימות

אנחנו לא טלית שכולה תכלת. נעשו הרבה דברים איומים גם על-ידינו. אני אקרא "אלימות" לפעולה אלימה. רצח, הריסת בתים, גירוש, מחנות פליטים, דיכוי, שלילת זכויות אנוש - הן פעולות אלימות. אפשר לכסות וליפות את זה עד אין סוף, אבל זאת רק הימנעות מההגדרה הישירה והכנה.

לא נכון, אתה לא הבנת..../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

תראה, אם הערבים פותחים עלינו באש, ולא משנה מאיזה סוג- קאסמים,קטיושות,סתם יריות כי בא להם,פיגועים וכו'- אני לא רואה כל סיבה למה לא להחזיר להם, הצבא שלנו נועד להגן עלינו ואם זה כרוך בלהשיב אש אז משיבים אש, גם אם זה יעלה לערבים בחיי אדם. (לא שהערבים חושבים על החיי אדם אצלינו..).

Rotema3

New member
אף אחד לא ביקש ממך

לגור פה, להעיף אותם מהבתים שלהם, מכל דבר שהיה להם, מהחיים שלהם. לכבוש אותם עד עצם היום הזה, לדכות בלי סוף, לרצוח אצלהם פי 3 אנשים. לרות על אזרחים לא חמושים. לא, הם לא מפלצות, האחוז הקטן של המחבלים והטרוריסטים אצלהם לא אומר כלום על כל האוכלוסיה, כמו שנתן {ככה קראו למחבל?} זאדה, והשני, לא מעידים על כל היהודים. או שמא הכיבוש.

תגובה.../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

אף אחד לא ביקש ממני לגור פה? שמעי, בתור יהודיה, הארץ הזאת הובטחה לי ולעמי ולא לשום עם אחר.. אני מיישמת את מה שכתוב בתורה, וגרה כאן ומיישבת את הארץ ונלחמת על כל שטח שיירצו לתת ממנה לאוייב. אני לא העפתי אותם מהבתים שלהם כי הבתים שלהם הם בארצות הערביות, לא כאן במדינת היהודים שהיא כבר לא מדינת היהודים, ולא העפתי גם אף ערבי משומקום.. ההפך הוא הנכון, ראש הממשלה שלי נתן להם עוד שטחים.. והעיף יהודים מהבית שלהם..( של היהודים
). אז אני לא כובשת אותם כי זאת הארץ שלי וזכותי לגור פה בכל מקום, זה שהם השתלטו על הרבה חלקים מהמדינה זה עצוב, עצוב מאוד, ובע"ה יום אחד זה ייפסק ורק יהודים יגורו פה, בעזרת ה'. אני לא רוצחים אצלם, ממה שאני רואה זה ההפך
.. ז"א, הם באים ומתפוצצים אצלינו, רואים שם ילדים שדורכים על דגל ישראל
, ושמביעים את חלומם להיות שאהידים.. אכן, חלומות יפים ונעלים, רק הלוואי שיזכו לפוצץ את עצמם בתוך משפחותיהם וחבריהם הערביים. אז את חושבת שהם לא מפלצות, ואני חושבת שהם יותר גרוע ממפלצות, מה לעשות שאני לא בעד טרור???? ותאמיני לי שהערבים רוצים אותנו בים, רק שם... אז אולי לדעתם זה נראה אחוז קטן של מחבלים שמתפוצצים, אבל הם אחוז מאוד גדול.. הם 99% מחבלים. ומי שלא אז הוא רק חושב על זה בלב ומגבה את המחבלים...

LordOfSpells

New member
ועל קיר האסלה שלי

כתבתי בחרא שכל הכסף בעולם צריך להיות שייך רק לי. הטיעון הזה תופס בדיוק כמו הטיעון שלך.

אכן תרבות דיבור ../images/Emo12.gif../images/Emo103.gif../images/Emo104.gif

חבל שהבנת את זה ככה.. זה רק מסביר כמה לא הבנת מה שכתבתי. לא משנה, אני הולכת על פי דרך התורה וזהו, לא על פי חוקים שקבעו פה אנשים במדינה..

One Echoe

New member
מה בדבר ללכת

ע"פ ההיסטוריה? זו שאלה אובייקטיבית לחלוטין. הרי, זה שכתוב בתורה שארץ ישראל שייכת ליהודים, לא אומר כלום-ושנינו יודעים את זה. ושוב פעם, איני מביע דיעה.

למעלה