אצל הדודה והדוד

רוֹנָה

New member
אצל הדודה והדוד ../images/Emo163.gif ../images/Emo68.gif

הייתי עכשיו בדירה, לא רעה בכלל שקטה, נקיה, מאובזרת ובמחיר לא נוראי אבל מה... האנשים שפגשו אותי שם היו בעלי הדירה, ופה נראה לי שיש מצב לבעיה הם באמת מאוד מאוד משתדלים להיות נחמדים, וזה נרשם לטובתם אבל הם גם קצת... מנג'סים... האם מישהו מכם נתקל בבעלי בית כאלו, ועד כמה, אתם חושבים, הם באמת יתערבו לי בחיים? האם בעלי בית מנג'סים במיוחד נוהגים להכנס כל שני וחמישי לדירה לראות שהכל בסדר (גם אם זה מתוך נחמדות זה ישגע אותי)? האם אני אצטרך לבקש מהם רשות לתלות תמונות, וילונות...? (טוב, ברור שהשאלות קצת ספציפיות, וברור שאין לכם מושג מה המצב לגבי הדודה והדוד בעלי הבית בו ביקרתי היום, אבל אשמח לשמוע האם המצבים שתארתי למעלה בכלל אפשריים לדעתכם, והאם הם מן המקובל) תודה רבה חברים!

קישקוש

New member
מבינה אותך!

בעל הבית שלי- היה נראה בהתחלה שהוא מהמנדג'סים. סופר-נחמד כזה. א-ב-ל הופתענו לטובה! הוא היה בדירה שלנו אולי 3 פעמים (כבר 8 חודשים אני שם), וגם זה היה רק כשביקשנו ממנו לתקן משהו.. לפעמים הרושם הראשוני מטעה. בהצלחה!

כדאי שתבררי את העניין בעדינות איתם

זה מאוד לא סטנדרטי שבעלי דירות לוקחים על עצמם את החירות לקפוץ לבקר בדירה: זה מן כלל לא כתבו שהם כן יתקשרו ויבקשו רשות, כי בכל זאת אתם גרים שם עכשיו. לגבי תמונות ווילונות , לדעתי לא צריך לבקש רשות. צביעת קירות זה עניין דרסטי, וזה כן דורש אישור, אבל כמה מסמרים זה לא משהו שצריך להתעסק איתו. נחמדות לא קשורה לעניין: את שוכרת דירה בשביל שתהיה לך קורת גג, ומרגע ששכרת אותה יש לך כל זכות להחליט אם מתאים לך שיבואו אנשים או לא, וזה כולל גם את בעלי הדירה.

רוֹנָה

New member
תודה...

אני עדיין מתלבטת... היא גם תיחקרה אותי בטלפון: "מה את לומדת?", זה סטנדרטי? אני באמת לא יודעת, אני נורא מפחדת שהם יציקו- זה גם משגע אותי שעל הכל צריך להחליט בשניה, כי אם לא - יבוא מישהו ויחטוף לי את הדירה, בכל אופן המון תודה, ויש לי הרגשה שאני אמשיך לשגע אתכם בימים הקרובים, זה היה רק הסיפתח!

winterbabe

New member
זה טבעי

שבעל הדירה יהיה מעוניין לדעת מה את עושה/מה את לומדת כדי לדעת אם את שוכרת טובה. בתור שוכרת ותיקה, אני מבינה את הדאגות שלך, אבל את צריכה להבין שיש לך זכות לעשות שימוש סביר למגורים בדירה. זה אומר שהם לא יכולים להציק לך כל יומיים. מצד שני, תביני גם את המשכירים: הם משכירים נכס שלהם (שכנראה עלה להם לא מעט כסף) למישהו שהם לא מכירים. הם דואגים שתשלמי להם שכירות בזמן, שלא תהרסי להם את הדירה ושבסוף השכירות תצאי משם, ושלא יהיו להם שום בעיות. צריך לדעת איך לאזן בין השניים. בעל הדירה שלי רצה שאני אתן לו מפתח, ולא הסכמתי בשום פנים ואופן. מבחינתי זה היה ייהרג ובל יעבור. בסופו של דבר היינו חייבים להחליף צילינדר כי זו דלת קצת מצ'וקמקת, אבל לא רק שלא נתתי לו מפתח, אפילו חייבתי אותו על החלפת המנעול. במהלך תקופת השכירות הוא כמעט ולא בא לבקר - רק כשהיו תקלות. בעניין הזה את צריכה להגן על עצמך בחוזה. גם אם הם רוצים לבקר, הם צריכים לתאם איתך את זה מראש, וזה צריך להיות בשעות שנוחות לך. נכון שבמקור זו דירה שלהם, אבל לך יש, כמו שאמרתי, את הזכות לשימוש סביר, ואין סיבה שיקפצו אלייך כל 3 דקות. את גם צריכה לוודא שבעלי הדירה מספיק זמינים כדי לתקן, אם צריך, דברים בדירה. בכל אופן בהצלחה!

JaneLame

New member
פעם ויתרתי על דירה בגלל זה

בעל בית כזה הוא גם חיסרון וגם יתרון. מחד, הוא שומר איתך על קשר, ואם משהו מתקלקל יש למי למי להתלונן. מאידך, תרשי לי לספר לך סיפור על דירה של חדר וחצי ברחוב גורדון. התקשרתי למספר שבמודעה ותיאמנו שעה לראות את הדירה. בעלת הבית לא הסכימה להגיד לי את השם שלה, ואמרה שזה לא ענייני. פה התחלתי לחשוד. בכל אופן, ריח ים ורוח סתיו, ודירה חביבה ב - 1500 ש"ח לחודש. קומת קרקע עם סורגים. יש מקרר, ארון, מיטה ומצב רוח טוב. רק מה, בעלת הבית היא זקנה נרגנת שבבעלותה מחצית הבניין. יש לה "משרד" באיזשהו חדרון ליד הארון חשמל, ממנו היא מנהלת את העניינים. כשבאתי לראות את הדירה ולא מצאתי אותה, שמעתי צעקות מרחוק. הגברת ישבה במשרד וכשראתה אותי היא טרקה את הטלפון. "משיגינעס!" היא קראה. מסתבר שאיזה אירגון שמאל שהשכיר ממנה דירה בבניין התקין קו טלפון של בזק בדירה ולא הודיעה לה, אז היא תובעת אותם. "אין לך כלבים, נכון? חתולים?" אחרי שנשבעתי 7 פעמים היא האמינה לי. אפילו שקלתי לשכור את הדירה, אבל אחרי שיצאתי משם להרהר בזה, עבר ברחוב ילד שהוציא את הכלב לטיול. התכופפתי ללטף את הכלב. *פתאום* יוצאת בעלת הבית מהבניין וצועקת עליי רבע שעה על זה שאני רוצה להגניב לה כלב לדירה והיא תתבע אותי. היה קטעים. הרבה זמן לא צחקתי ככה.

JaneLame

New member
ועוד משהו

היא זו שנותנת את המפתח. Therefore גם לה יש מפתח. קחי בחשבון שבעלי בית חטטניים יכולים להיכנס.

SimsY

New member
לא רק תתבע אותך -

אם היא מה שתארת היא גם תטביע אותך פתאום את תמצאי את עצמך שרה לראש ממשלת אסטוניה המנוח - Sel keelatud maal, ma tunnen end siis Sind otsin ja jälle me vahel on piir See keelatud maa, sind uduna varjab mu eest Ta hajub kord siiski me teelt על השפת הבריכה בבית של משה רבנו...

ailag

New member
היי, שמעי

עם היחס שלך לבעלי חיים אני לא מתפלאת שהיא חשבה שהכלב שלך

לי 4321

New member
אבא ואמא שלי ככה

מצד שני הם משכירים יחידת דיור בתוך הבית שלהם אז שהשוכרת באה עם החפצים הם נדבקו עליה ואבא שלי עזר לה לסחוב אבל רק מתוך נחמדות והם לא הולכים להיכנס אליה לדירה .אבל לדעתי גם זה היה מציק.

Benjamin Turner

New member
לשם כך ברא אלוהים את החוזה

ובחוזה אמור להיות כתוב במפורש שלבעלי הדירה מותר לבקר בדירה אך ורק בעתים סבירות ובתיאום מראש. אני ממליצה לך להוריד את חוזה השכירות שמופיע במד"ס ולנסות להחתים את בעלי הדירה עליו במקום על חוזה קנוי. הוא קצת יותר שוכרים-פרנדלי. אגב, בחוזה שלי גם רשום שמותר לי להחליף את הצילינדר (תירצתי זאת בכך שאני לא יודעת למי נשאר מפתח). אמנם לבלבית שלי יש רק מפתח אחד מתוך שניים, ואמנם היות ויש לי שלושה חייעס (שני חתלתולים וכלבלבה) אין מצב שהוא ייכנס בלי שאדע על כך, ואמנם הוא איש מקסים שמשתדל לבוא לקראתי בכל דבר כי מסתבר שאני שוכרת מאוד אטרקטיבית (שווה להיות סטודנט לרפואה
), אולם לכי תדעי מה יהיה בעוד חודש-חודשיים/שנה-שנתיים.

EyalPolo16V

New member
אצלי עד היום לא ביקרו מעולם

בדירה הקודמת הביקור היחיד היה בסוף החוזה כשבעלת הדירה באה להראות את הדירה לדיירים חדשים. בדירה הנוכחית בעלי הדירה אף פעם לא היו. צריך לבקש מהם רשות לדברים דרסטיים כגון צביעה (יש לי קיר כחול בחדר) ובנוסף במקרה של התקנה של דברים כגון מזגן שדורשים חציבה בקיר. אם רוצים להשתמש בקו טלפון בדירה אז צריך להעביר מהם אישור בכתב לבזק, שישייכו את הקו אליי וכו... תמונות, מדפים, ואפילו זרוע ברקן הם לא משהו שצריך לבקש עליהם רשות.

בעל הבית החדש שלי

בתחילה התרשמתי ממנו שהוא "ייקה",הוא הקפיד על כל פרט והוא גר גם ברחוב ליד. די הרתיע אותי "חיבוק הדוב" שלו, אבל בשבועיים שאחרי הכניסה גיליתי שיש הרבה דברים שצריכים לשפץ ולהפתעתי הרבה - בעל הבית לקח את זה על עצמו - גם כלכלית וגם נפשית <רודף אחרינו כדי לשאול מתי נוח לנו>. כשערכתי "חנוכת בית" הוא אף שאל אותי, אם אני רוצה שהוא יקנה חלק מהדברים (וכמובן שאחזיר לו את הכסף) - אני גם מאמין שהכל תלוי באישיות של הבנאדם - צריך להבהיר לבעל הבית שאת לא הבת החדשה האובדת שלו, מצד אחד לקבל בכיף את המ שהוא רוצה לתת ומצד שני להבהיר את הפרטיות - ע"י התנהגות תואמת.

JustMeNow

New member
"דודים" שכאלה...להזהר

בדירה הראשונה ששכרתי ה"בעלבתים" היו זוג מבוגר, שהאשה לא עבדה וישבה בבית כל יום. הדירה היתה יח' דיור שצמודה אל הבית שלהם בקיר משותף. הקיר של הסלון שלי היה קיר בחצר שלהם "במקרה" איפה שהיו חבלי הכביסה שלהם. זה שלסלון היה חלון גבוה לא שינה בכלל, בגלל שהיא היתה עולה על שרפרף בשביל להגיע לחבלים הגבוהים... ישבה לי על הוריד כל היום היתי מגיעה מהמכללה- קופצת עלי ב"מה נשמע" "איך היה" "אכלת משהו" יש לך הרבה שיעורים?" "ניקית?" "לאיפה את הולכת?" "למה השארת אור דולק והלכת?" וכו' וכו' וכו' היא היתה הרבה יותר גרועה מאמא שלי. ורכלנית נוראית. סיפרה לי כמה חשבון חשמל קיבלה דיירת אחרת ומתי היא חזרה אתמול בלילה (הנעל לא ידעה שהייתי איתה במכללה היא פשוט לא קלטה אותי חוזרת גם...) בקיצר תבדקי טובטוב עד כמה הם קרובים לאזור של הדירה ותודיעי להם לתאם איתך לפני שהם באים (ואם הם מתקרצצים- אז את פשוט לומדת למבחן נורא חשוב או מאד עייפה...) כדי שלא תתחרפני

EyalPolo16V

New member
ראיתי לא מזמן סרט שמזכיר לי את זה

עם בן סטילר וג'ניפר אניסטון (אם אני לא טועה, לא זוכר בדיוק מי היתה השחקנית) בסוף הם החליטו לרצוח את הדודה

רוֹנָה

New member
הבן של השכן (ירוק יותר?)

או: פרק ב' במעללי הדודה והדוד האם הייתם מוכנים לגור באותה דירה עם הבן של הבעלבית? אתמול גיליתי שבדירה שאולי אעבור אליה, אחד השותפים אמור לעזוב בינואר, ובמקומו נכנס... הבן של בעלי הדירה (הבן של הדודה והדוד, יכונה מעכשיו: הבנדוד). מה דעתכם? האם אמורה להיות בין השותפים איזושהי לויאליות למול בעל הבית, שעלולה להיפגם אם אחד השותפים הוא הבן? האם יש סיכוי שארגיש שהוא "פוקח עלי עין"? האם הדודה תבוא לבקר אותו (ואותי) כל יום?

פשוט לוותר

תשמעי, אם אני הייתי מגלה את זה הייתי אומרת "תודה רבה, אבל לא תודה". אין מצב בעולם בו מערכת היחסים בינכם וכלפי הדירה תהיה שיוויונית, ואת משלמשת הרבה כסף על מנת שבסופו של דבר המקום שתשכרי יהיה הבית שלך. באמת שיש דירות אחרות.

רוֹנָה

New member
תודה מותק

הייתי צריכה לשמוע תשובה נחרצת כזאת פשוט הדירה הזו מכל הבחינת האחרות היא כל כך מעולה, עד שחבל לי לוותר, אבל בסה"כ זה נכון - אני לא יוצאת מהבית שלי כדי ליפול על בית של דודה אחרת (והיא גם מעצבנת, הדודה. אמא שלי חמודה בד"כ). ובטח שלא על הבן שלה שמהדיבורים שלה עליו (ציטוט: "חמד של בחור. יהיה לכם המון על מה לדבר") עולה ריח עז של שדכנות של אמא פולניה... עדיף אולי להתפשר על הדירה קצת, בשביל הרגשת העצמאות (הרי בערך בגללה אני בכלל רוצה לצאת מהבית)

בהקשר הזה יש לי סיפור מעניין

ממש לפני שמצאתי את הדירה התקשרתי למישהי שפירסמה שמחפשת שותפה לדירה. מהשיחה איתה התברר שזה כבר לא רלוונטי אבל... היא לא הכי בטוחה לגבי הבחורה שסיכמה איתה ועוד לא חתמה על חוזה ככה שתהיה איתי בקשר, והסבירה באותו הקשר שהבת שלה תגור בדירה הזו ולכן חשוב לה שקודם כל תהיה שותפה בחורה ושתהיה מישהי "בסדר". היא גם ציינה שהבת השניה שלה עומדת לעבור עוד חודש לדירה אחרת שברשות המשפחה, וגם היא מחפשת שותפה, ושאלה אותי אם אהיה מעוניינת. עד כאן - סביר. בערב היא התקשרה אלי, ודיברה איתי בצורה מאוד פתוחה ועניינית. היא הסבירה שחשוב לה שהבנות שלה יגורו עם שותפות נחמדות וחס וחלילה לא עם שותפים ועד עכשיו 90% מהפונים בקשר לדירה היו בנים. היא סיפרה לי מה הבנות שלה עושות, ושהן שקטות ונחמדות ו"לא יפריעו לך", ושאלה בכלליות מה אני עושה והתחלנו אפילו לדבר כמו שתי חברות (בשלב מסויים הרגשתי כאילו אני מדברת עם השותפה הפוטנציאלית ולא עם אמא שלה). בסוף אמנם זה לא יצא, אבל דווקא מצא חן בעיני הרעיון של לגור עם הבת של בעלי הבית, כי זה אומר שקודם כל אין מצב שיש בעיות בדירה ושבכל בעיה או תקלה הכי קטנה יטפלו במיידי. זה אמנם יכול להעיב במקרה והבת שלהם היא ילדה מפונקת שעושה בעיות אבל על זה נראה לי שהייתי עולה די מהר.

EyalPolo16V

New member
"שתול" בדירה זה מתכון לצרות

הוא יחשוב כל הזמן שהדירה זה של אבא שלו (רגע, זה בעצם נכון
) ויתנהג גם ככה. אני יכול לחשוב על אינסוף בעיות שיכולות להתעורר ודרך אגב, מי שמחפש שידוכים ע"י מציאת שותפים , רחמיי הכנים שלוחים ממני אליו.

למעלה