אקווריום קטן

אלדדד

New member
אקווריום קטן

שלום רציתי לשאול , אקווריום ממש קטן (50*50) עם 3 דגי זהב בפנים , צריך משהו מיוחד כמו אור, ביעבוע חמצן, אצות, צמחים, נוטריינטים מסויימים וכו'... או שלא משנה כל הדברים הנ"ל ואני יכול לעשות מה שאני רוצה ?

adiemus

New member
תשובה

אם יש לך שם דגי זהב אז אתה לא צריך הרבה ...רק אקווריום עם מים(זאת על מנת שהם יחיו כל השאר זה לנוחיותם ונוחיותך). דגי זהב אלו דגים שחיים במים קרים לכן הם לא צריכים חימום הם גם לא צריכים תאורה אבל זה יפה יותר לאקווריום זה נכון גם לגבי הצמחים...

Suikun

New member
נו באמת.

ציפיתי שאחרי כמה חודשים שאתה קורא בפורום תפנים קצת מהידע של החברים כאן. דגי זהב צריכים פילטרציה חזקה. הם דגים מלכלכים מאוד. אבן אוויר גם היא מומלצת אם אתה לא בטוח במשהו, אל תגיב, זה סתם יגרום לאובדן בחיי דגים.

לעשות סדר

לאקווריום קטן זה עם זוג דגי זהב אין כל צורך לא במשאבת אוויר אלה כמה צמחי מים צפים ואפילו במקרה הגרוע גם לא בצמחים לגבי פילטרציה חזקה אין כל צורך .הבעיה העקרית היא המזון שהוא המלכלך העקרי, לכן צריך לתת מזון בכמות קטנה מאוד ושיסיימו לאכול תוך דקה או שתיים ,רצוי להחליף מים פעם בשבוע שליש מים כדי להעלות את רמת החמצן במים. יש להוסיף מים ללא כלור (לדוגמה לאחר הרתחה) יש להוסיף כף מלח בישול לכל 10 ליטר מים חד פעמי. וכאשר אתה מחליף את המים לאוסיף מלח יחסית לכמות שהחלפת. בצורה זאת הדגים יכולים לחיות שנים רבות

Suikun

New member
מר מנהל יקר,

היחיד שצריך להירגע כאן הוא אתה. כל מה שרשמתי היה רגוע ביותר, לא רשמתי שום דבר שהוא לא בסדר. מה קרה, לא היה לך נעים לקרוא מה שרשמתי? הבעיה היא אצלך, לא אצלי. בכל מקרה, את האייקונים המשופמים אתה יכול לשמור לעצמך, מהפורום הזה כבר נמאס לי. שלום ולהתראות.

slug

New member
נמאס

גם לי כבר נשבר מהשטויות שרושמים פה ... יש פה אנשים שנותנים תשובות בלי טיפת ידע ונסיון ... קחו דוגמה מפורום רציני אחר ותפסיקו להטעות !!! דג זהב צריך מרחב גדול אחרת הוא סתם סובל, חי אבל לא טוב לו ...

דג זהב

slug לדעתי לגבי השטויות .נראה לי שייש שיפור בנושא תשובות מקצועיות נראה לי שנוסף מנהל חדש ותשובותב מראות על ידע לגבי דג הזהב אני מוכן להמר שלא ראיתה מימך דג זהב .מה אתה אומר ? תקן אותי באם אני תועה ערב טוב

slug

New member
צלי

$$צלי היקר בתור אדם מקצועי בתחום אני לא מבין איך לא מרתיחות אותך חלק מהתשובות כאן. כמובן שאפשר לגדל דג זהב בצינצנת של 5 ליטר וללא חמצן. אבל האם אלה תנאים אופטימליים ? ואני מצטט (שנינו יודעים מהיכן) שם מדעי:Carassius auratus מוצא:סין,יפן. טמפ':0-22 מעלות צלסיוס. מזון: אוכל הכל. גודל: 20 ס"מ. רבייה: דרושה בריכה או אקוויורם ענק כאשר הטמפ' היא 22 מעלות. הבדלים נ\ז: בעונת הרבייה לזכר יש גושים על הזימים. חוץ מזה אין אפשרות להבדיל. הערות: כל אחד שמתחיל עם דגים צריך להתחיל עם דג זה, הוא חי בתנאים גרועים הוא מתאים את עצמו לגודל האקוויורם אבל ככך שהאקוויורם קטן ככה גם תוחלת חייו תקטן. הוא אינו זקוק לפילטר (למרות שעדיף). הוא דג מלוכלך ומלכלכך עדיף להשאיר אותו באקוויורם רק עם זנים שונים של דגי זהב, הוא מוריד את איכיות המים במידה משמעותית. שים לב : אבל ככך שהאקוויורם קטן ככה גם תוחלת חייו תקטן האם זו המטרה שלנו ??? ערב מצויין גם לך

slug

בוקר טוב ראשית אני מודה לך על תשובתך, גם אני מתרגז אבל מנסה לענות רק על שאלות שהשואל נראה לי רציני לגבי דג הזהב כל מה שציינתה הוא נכון אבל הדג שאתה מדבר הוא דג זהב הקלאסי ולא דג הקומט או הקומן, הנימכר בארץ.לגבי הליכלוך אני חוזר ואומר הבעיה לא בדג אלה במזון אנך מוזמן אלי ותוכל לראות מאות דגים באקווריום שהפילטר הוא פילטר ביולוגי קטן המופעל על ידי אבן אוויר. לגבי החזקתו אם דגים ממשפחה אחרת זה לא רצוי בגלל תנאים אחרים כמו מים קרים סוג מזון ועוד.

slug

New member
בוקר טוב

בוקר טוב צלי שנינו חייבים להסכים על כך שכאשר ניתנות תשובות בפורום הם צריכות להיות מפורטות יותר - כאשר השואל כותב: אקווריום ממש קטן (50*50) עם 3 דגי זהב בפנים. שנינו יודעים שלמגדל מתחיל הדבר עלול לגרום בעיות .. - כמובן שאם נסביר לו שרצוי לשים פילטר ביולוגי, לבצע החלפות מים במידה וכו' הדבר ישפר את מצבו. מה שהפריע לי היתה התשובה - לא שלך "אם יש לך שם דגי זהב אז אתה לא צריך הרבה ...רק אקווריום עם מים(זאת על מנת שהם יחיו כל השאר זה לנוחיותם ונוחיותך). דגי זהב אלו דגים שחיים במים קרים לכן הם לא צריכים חימום הם גם לא צריכים תאורה אבל זה יפה יותר לאקווריום זה נכון גם לגבי הצמחים..." זוהי תשובה רבע נכונה בלי טיפת הסבר על פילטרציה וכו'. הקורא יקח אק' קטן ויכניס 3 דגי זהב דחוסים פנימה והם יסבלו (בהנחה שלדגים ישנם רגשות). לא חבל ? הרבה יותר עדיף לת תשובה מקצועית יותר... זה מה שהפריע לי. בוקר טוב וסופ"ש נהדר :)

duel

New member
בוקר טוב לכם

בקרוב מאוד יתווספו מאמרים, שאלות נפוצות ואינדקסים אשר יתנו מענה לשואלים בצורה מקיפה ואם ישארו פינות אנו, כולנו נענה להם. נתן תשובות משלימות במידה ומישהו השמיט פרט. בצורה של שיתוף ידע השלמה אנו גם נבנה תשובה מפורטת לאותה שאלה שנשאלה. זה מזכיר לי שפעם בכניסה לחנות היה קרטון ועליו היה כתוב "גופי תאורה" - תנחשו לכמה אנשים הסברנו שאין דג כזה.... (גופי). בברכת שבת שלום

adiemus

New member
מה אתם רוצים שאני לא יתן תשובות

אני מנסה לתת מה שאני יכול...אם יש לך משהו לכתוב שיתרום לשואל אז תכתוב אבל זאת הפעם האחרונה שאתה מגיב על תשובה שלי או כל אחד אחר פה...

אמדיאוס,לפעמים אם לא בטוחים

בתשובה עדיך לא לענות בכלל.כשאתה נותן תשובה לא נכונה(ואפילו שהתכוונת לטוב)אתה עלול להטעות מישהו ועל זה ההתרעמות. כל כמה ימים אני נכנס לפורום הזה וקורא בעיקר תשובות שהן שטויות וחסרות כל מקצעויות ובסך הכל יש פה כמה חבר'ה בעלי מושג אם אתם לא משוכנעים במאה אחוז-אל תתנו תשובה. ככה אולי רמת התשובות בפורום תעלה...

slug

New member
איזה פחד :)

חמודי, זה נדמה לי או שזה היה איום ??? ד מ ו ק ר ט י ה ... מכיר או שעדיין לא הגעת לגיל שמלמדים את הנושא ? אין לי משהו אישי נגדך, אבל זו לא פעם ראשונה שאני רואה תשובות לא מלאות, יש דברים שכשלא מבינים בהם עדיף לא לענות. זה יכול לגרום נזק למישהו אם הוא יקבל תשובה מוטעית אז חבל ... אתה כתבת בדף האישי שלך - "אדם מלמד הכי טוב מה שהוא צריך ללמוד בעצמו" אז יש נושאים שכדאי לך ללמוד עליהם עוד לפני שאתה עונה :) ולא להתעצבן - מה שלא הורג, מחשל !!!

adiemus

New member
אתה על סף חסימה slug ../images/Emo18.gif

"חמודי, זה נדמה לי או שזה היה איום ??? ד מ ו ק ר ט י ה ... מכיר או שעדיין לא הגעת לגיל שמלמדים את הנושא ?" תראה לא מקובל עלי שתדבר אלי ככה זו פעם אחרונה שאני מתחשב בך פעם הבאה תחסם. וכנראה שאתה לא מספיק אינטלגט כדי להבין את המישפט שכתבתי בדף האישי שלי

slug

New member
שיחזור

בוא נשחזר - אני כתבתי: זוהי תשובה רבע נכונה בלי טיפת הסבר על פילטרציה וכו'. הקורא יקח אק' קטן ויכניס 3 דגי זהב דחוסים פנימה והם יסבלו (בהנחה שלדגים ישנם רגשות). לא חבל ? הרבה יותר עדיף לת תשובה מקצועית יותר... זה מה שהפריע לי. בוקר טוב וסופ"ש נהדר :) (האם היתה כאן פגיעה ???) וכתגובה אתה כתבת : אני מנסה לתת מה שאני יכול...אם יש לך משהו לכתוב שיתרום לשואל אז תכתוב אבל זאת הפעם האחרונה שאתה מגיב על תשובה שלי או כל אחד אחר פה... האם זה לא איום ?? לא נראה לי שהתגובה שלך היתה מכובדת ולכן התגובה שלי היתה בהתאם. בקשר לאינטילגנציה, אם הייתי במקומך לא הייתי נחפז להסיק מסקנות לגבי רמת התבונה שלי מאחר ואתה לא מכיר אותי כהוא זה ... (אבל זה נושא נפרד ואשמח לפתוח דיון מעמיק על רמת התבונה של חברי הפורום ...
).

adiemus

New member
בוא נירשום גם צדדים אחרים בשיחזור

-"גם לי כבר נשבר מהשטויות שרושמים פה ... יש פה אנשים שנותנים תשובות בלי טיפת ידע ונסיון " -חמודי, זה נדמה לי או שזה היה איום ??? ד מ ו ק ר ט י ה ... מכיר או שעדיין לא הגעת לגיל שמלמדים את הנושא ? ועוד כמה... אני לא אוהב הערות מהסוג הזה אם יש לך משהו לענות אז תענה אבל אתה לא פה בישביל ללמד אותי את התפקיד שלי, אתה יכול לומר זאת בנימה יותר פייסנית למשל: "אני חולק עליך אדיאמוס" זה קשה???, למה לרשום "חסר ידע" וכאלה כמו Suikun אז בוא נירגע שניינו אתה תילמד את הלקח שלך זהו...

למעלה