אקווריום קטן

גלעד cool7

New member
השירשור התחיל בצורה מטופשת

אח"כ נעשה יותר רציני והתמלאתי תקווה, ושוב חזר להיות שירשור מטופש. על מה הריב? אדימוס נתן תשובה שהוא חשב שהיא נכונה, אנחנו לא יכולים להגיד שהיא לא נכונה-אפשר לטעון שדעתכם הפוכה ואתם חושבים שהכי אידיאלי לתת לדג כך וכך וכך, אך אם אדימוס חושב אחרת והוא לא מטעה את השואל אין טעם להגיב לו כך. אגב, דעתי בכלל הפוכה משל אדימוס ומשל אקוואלוג'יק, אבל אני לא פוסל את התשובה שהם נתנו. ככה שתפסיקו לדבר על חסימות אגואיסטיות (אני ממש לא חושב שצריך לחסום כאן את מי שהעיר), השוואת למי יש יותר גדול ודברים כאלו שממש מיותרים וגורמים לפורום דגים להפוך לפורום ריבים-אודה לכם ואמשיך להגיב. שבת שלום.

אלדדד

New member
אז מה התשובה???

חבר'ה..... מדבר "יוצר הסכסוך" . תשמעו , עם כל הכבוד לכולם קיבלתי כאן מספר תשובות . בינתיים הדגי זהב באקווריום קטן , ריק , בלי כלום. אני אשאל שוב - להשאיר אותם ככה או שצריך לעשות משהו כדוגמת הדברים שרשמתי בתחילת הדיון. תודה.....

אלדדד

New member
חצוף!

אני רואה שבהפורום הזה זה פורום של ויכוחים ומריבות מה אתה מתקיף?!? רק שאלתי שאלה.. ועדיף שאתה לא תענה עליה!

גלעד cool7

New member
ערב טוב.

תעלם מכל הויכוחים, עדיין לא הבנתי למה הם לא נמחקים כבר. - אם יש תקציב, לדעתי רצוי שתעלה להם את הרמת חיים בהרבה- אקוריום בעל 80 ליטר (לדעתי מספיק, אחרים יגידו לך 120 ליטר ואחרים יגידו לך פחית שימורים), פילטר, משאבת אויר וזהו. אם אין תקציב, תלך על העצה של אקוואלוג'יק, תקפיד על החלפות מים בזהירות, ותקווה שלא יהיו בעיות. - בהצלחה ושבת שלום.

slug

New member
הדעה שלי

אהלן אלדד קודם כל אני מתנצל על כל הויכוח... בעצם לא ענינו לך בכלל... כמו שגלעד כתב, באם יש לך תקציב טוב תעשה אם תשפר את נפח האק'... אולם אם אתה בוחר להשאר עם האק' הקטן אני ממליץ לך להוסיף איזשהו צמח קל לגידול שיתרום למאזן באק'... לא חובה אבל גם נחמד ומעניין
בהצלחה עם הדגים וכמובן שאתה מוזמן להמשיך לעדכן אותנו במצב ... אבנר

אורי-

New member
אני מסתכל על זה מכיוון אחר:

50 * 50* גובה סטנדרטי (40 ס"מ) = אק' של 100 ליטר. מספיק מים לשלושת המוסקטרים. הציוד הבסיסי שאתה צריך: פילטרציה ואוורור , תלוי בתקציב. אפשר מערכת סינון מופעלת אוויר , אפשר פילטר פנימי עם ראש כח , שיכול גם לאוורר את המים (ע"י צינור וונטורי או ע"י מיקום פתח היציאה כך שיניע את פני המים). חוץ מזה - אלו דגים לא רגישים , כך שאת הדקורציה אתה יכול להרכיב גם מחצץ וחלוקי נחל ממשתלה (אחרי חיטוי במים רותחים). צמחים זה די מיותר , כי הדגים יאכלו אותם מהר מאוד. פינוקים: תגוון להם את המזון ע"י אוכל חי + אוכל ירוק. זהו. ואל תספר ל
כמה באלאגאן רץ כאן בגללם.

slug

New member
וואלה

וואלה אורי אתה צודק. לא חישבתי את הנפח אפילו ... הרעיון שלך הוא אחלה ... כדאי ללכת על זה :)

למעלה