בדיוק אתמול הוצאתי את האקורדים, מאוד פשוט.. וזה בלי הסיום .. כי אני לא יודע את השמות של האקורדים שנמצאים שם: בית: Em , Am , G , Bm , Bm , Em , Em C , G , Bm , Em , Em , Em , Em x2 פזמון: A , A , Em , Em x3 C7 , B7 , B7 מעבר לבית: Em , Em , Em , Em אורן
רואים שאתה גיטריסט. קודם כל, מה זה "ללמוד טאבים"? אין בזה מה ללמוד. דבר שני, אם אתה מתיימר להיות מוסיקאי בינוני ומעלה, עדיף שלא תקרא טאבים בכלל, ותתמקד בקריאת תוים. טאבים זה בשביל גיטריסטים שלא יודעים לנגן. זה קל, זה פשוט. אבל זה לא נותן כלום. כלומר, אתה יכול במשך שנים לנגן רק מטאבים - אבל אתה אף פעם לא תדע לנגן.
לאצבעות שלי משנה אם המוח מקבל את האינפורמיישן מתווים או ממספרים? אני לא יכול לכתוב מלודיות מעולות או קטעים טובים? אני לא יכול להתמצא בקצב של שיר אם הוא כתוב אחרת? עשה לי טובה... הכל עניין של העדפה מבחינת הקריאה, ויפה שאתה יודע לחזור על קלישאות ומנטרות. נ.ב. ללמוד *לקרוא* טאבים, תמיד עוזר, כי זאת השיטה הנפוצה היום להעלאת תווים מבחינת גיטריסטים.
יש כאלה שיגידו שזה מנוון שאפשר פשוט ללחוץ פליי, לשמוע את הקצב ואז ככה ללמוד מהטאב, אבל אני מוצא שזה הכי נוח, וגם כשמתרגלים למרווחים בין התווים בתצוגה של גיטר פרו קל לתפוס את זה.
הכל יהיה אותו הדבר, כי זה לא משנה באיזה שיטה זה כתוב. אבל מבחינת למשל הלחנה, כתיבה וכד' ממש אבל ממש אבל מאוד מאוד הכרחי לדעת תווים רגילים ואת כל התאוריה (מרווחים, סולמות, אקורדים היפוכים וכד')
גיטריסט שלא יודע תווים לא יודע לנגן? יש המון גיטריסטים שיודעים לנגן - זאת לא מילה בכלל, שלא יודעים תווים בכלל. וואלה נכון, אם אתה יודע תווים יש לך המון אפשרויות נוספות שנפתחות בפניך שקשורות לנגינה ברמה גבוהה. אבל נגינה ברמה גבוהה היא ממש לא בהכרח נגינה טובה. ולא לדעת תווים זה בהחלט לא - לא לדעת לנגן. ויש לי אפילו דוגמא מעולה ושמה ג'ימי הנדריקס.. אגדה שלא יודע תו. חוץ מזה שלמוסיקה כמו רוק לא תמצא הרבה תווים מהסיבה הפשוטה שאי אפשר לכתוב את זה במחשב בלי תוכנה.
אני לא חושבת שזה כמו כלי נגינה אחרים, שבהם ממש זקוקים לתווים. אפשר להסתדר מצויין בלי ידיעת תווים, ואפשר אפילו להיות גיטריסטים אגדיים (כמו הדוגמא שציינו) וכמובן שלדעתי, לדעת תווים זה נהדר ורק תורם
אבל אני גם באה ממוזיקה קלאסית אז ברור שאני אהיה חסידה של תווים
אני מת על חסרי הכשרון שנותנים לי בתור דוגמא אנשים גאונים. איינשטיין לא סיים את התיכון, אפילו תואר ראשון במשהו אין לו, הוא לא קיבל דוקטורט על העבודה שלו הייתה לו דיסלקטציה קשה ואפילו פרס נובל על תורת היחסות הוא לא קיבל. זה אומר שאתה, או מישהו אחר יכול להיות כמו איינשטיין בלי ללמוד קשה, לעשות אוניברסיטה ולכתוב דוקטורט?! אתה מדבר פה על גאונים, ואני בספק רציני אם תמצא כאלו בפורום, או בכלל. אלו אחד למילארדים. נער בתיכון שלומד במגמת מוסיקה חייב לדעת תוים מסיבות רבות. קודם כל, נכון, בשביל לנגן או לכתוב רוק לא חייבים לדעת תוים. אבל זה אחד מהדברים שנותנים לנו להקות בנאליות ומשעממות ברוק. טאבים זה לא טוב כי זה לא מלמד אותך כלום. תאמת, לא ממש מעניין אותי מה אתה אישית רוצה לעשות. רוצה ללמוד מטאבים שירים? שיהיה לך בכיף. רוצה ללמוד דרך גיטרפרו? שיהיה לך בכיף. אח"כ כשתצטרך להוציא שירים (לפחות 50% מהשירים בגיטרפרו עקומים לחלוטין), לנגן קצב (ואני מדבר איתך על דברים קצת יותר מסובכים משמיניות וטריולות), תחזור אלי. ועוד לא התחלתי לדבר איתך על לנגן ג'אז, מוסיקה קלאסית, שלא נדבר על הלחנה, אילתור. אני לא מתכוון להסביר לך את זה, אם אתה תרצה להתקדם מתישהו, אתה תבין מה הבעיה עם טאבים.. אני אישית ממזמן הפסקתי להשתמש בטאבים. אני כותב רק בתוים. גם יותר קל לקרוא את זה תוך כדי נגינה. ואני מרגיש כמה זה הפריע לי להתקדם. אבל איך שמתחשק לך.
זלזול התחלתי לא תופס... הנדריקס גאון שלא ידע כלום. אבל גם הוא התחיל מ0 כמו כל אחד אחר... (תנסה לחשוב על זה עוד קצת) כנגן בינוני, אולי בינוני+ מבחינת טכניקה, אני אומר לך שלמרות הכל אני יכול להוציא שירים קיימים, ולכתוב אותם בגיטר פרו, או על דף אם תתעקש ממש (אבל רק בטאב). אתה מוזמן לנסות אותי. יודע מה? תן שם של איזשהו שיר שאתה חושב שבנאדם שלא יודע תווים לא יצליח לנגן, אני אחזור אליך עם הקלטה. נ.ב. מוזיקה קלאסית אפשר גם ללמוד בטאבים. על הקפריצה ה5 שמעת? אני לומד אותה עכשיו בעיבוד לגיטרה ומסתדר ממש טוב.
ללמוד לנגן משהו אפשר בהחלט עם טאבים, אבל אני לא מדבר איתך על זה. תוים נותנים כל כך הרבה יותר מרק צורה נוחה לקריאה... ואמרתי לך, אין לי כוח להסביר לך את זה, אבל אני ממליץ לך בחום להתחיל ללמוד תוים (וכמה שיותר מוקדם יותר טוב), ואתה מהר מאד תבין לבד מה זה נותן. אני ממליץ מאד להפסיק עם טאבים (ולהפסיק עם גיטרפרו! זה הכי נורא).