חבר שלך חי בעולם פנטזיה ..
תראי, יש הבדל בין ידידה למשל שאז הייתי אומרת אחלה , תפגשי איתה, רק בשביל להרגיע את עצמך אם יש צורך וזהו.

חד משמעית אין לו מה להיות עם הבחורה הזו בקשר , בטח שלא קשר כזה קרוב, בטח שלא אחרי שיש להם הסטוריה ארוכה
ומשמעותית שאותה לא ניתן למחוק או לשנות .

כנראה חבר שלך מרגיש אחראי לה או משהו, אבל אין לו מה לחפש שם... אין לו מה להיות אחראי לה כי היא לבד, או שום דבר כזה, זה לא ממש הגיוני שאת תהיי זו שחוששת שמא אם תאמרי את האמת ותהיי איתו כנה, הוא יילך מאחורי הגב שלך ועוד יעצים את המשמעות של אותה אקסית, אם אכן יש כזה סיכוי - אין לך מה לעשות איתו , הוא לא באמת מאוהב בך כמו שאת חושבת.

בקשר של ממש אין מה להסתיר, ואין מה לחשוש לומר את האמת הכנה ואין מה לחשוש לרגע שבן הזוג יתרגז או ילך מאחורי הגב, אמון וכנות זו חובה. אתם יחד כבר כמה שנים...! איך יכול להיות מצב בו את חוששת לומר לו מה את חושבת, והוא עוד לא מבין דברים מאד לגיטימיים כמו לא לשמור קשר שבועי טלפוני עם אקסית משמעותית?

אחרי 3 שנים הייתי מצפה שהוא יבוא לקראתך, יצנן את הקשר עם אותה אקסית, בטח שלא בכח יפגיש ביניכן ( למרות שאני מבינה את כוונותיו , הוא באמת רוצה כנראה להרגיע אותך שאין כלום שם.... אבל את העבר לא ניתן למחוק ) ובטח ובטח שלא הייתי מצפה ממישהי בקשר ארוך ואוהב שלרגע היא תחשוש ש"מעמדה" בסכנה כי היא כנה, או שבן זוגה יעשה משהו מאחורי הגב.... זה האמת הכי צרם לי מכל מה שכתבת.