אקסית

כן

כי היום קנאה היא לא דבר אסור.
סוף סוף אנשים מתחילים לקבל שזה קיים אצל כל מי שאוהב / אכפת לו מהזוגיות שלו.

מעמקים39

New member
זה כלל לא קשור לקנאה

מדובר בגבר שלא שם על הרגשות שלה. מה הקשר קנאה? הוא מראה הבנה ורגישות לאישה אחרת ומן הראוי שיעזוב ויהיה איתה. קנאה זה רגש שלילי מאוד שאין לו מקום באהבה והוא לא לגיטימי. קנאה היא דבר אסור ואין לה קשר לאהבה, זה רגש מנוגד לאהבה. רוב האנשים רחוקים מלהבין מה זו אהבה ומבלבלים אותה עם רגש של בעלות על מישהו. כשאתה מרגיש שמישהו שייך לך, אתה מרגיש קנאה כשנוגעים בו או כשאתה נאלץ ״לחלוק״ בו עם אחרים. באהבה אמיתית אין קנאה, אין כעס, אין נקמנות, באהבה יש רק רגשות חיוביים ורצון לעשות טוב למי שאתה אוהב. הבחור במקרה זה רוצה לעשות באמת טוב- אבל רק לאקסית שלו. כל כך פשוט.

yellowleaf

New member
הי

לא בטוחה שזה לגמרי נכון. כלומר, אני חושבת שהקשר איתה בעיקר עושה לו טוב. כשהוא הסביר לי שהיא יקרה לו והוא אוהב את השיחות איתה, זה שימח אותי. אני לא מקנאה כי אחרי הכל הוא איתי ולא איתה, אבל אני כן מרגישה שיש ביניהם משהו שהוא לא לחלוטין תמים וזה מה שמפריע לי, מה כל שכמו שאמרת, לפעמים זה בא על חשבוני ואז אני מתפוצצת בפנים.

מעמקים39

New member
אז את טוענת שזה שימח אותך ואינך מקנאה. זה מצויין

אבל את כן פגועה כי הוא אכן פוגע בך. הוא מתייחס אליה בכפפות של משי ואיתך בכפפות של נייר שיוף. אל תסכימי לדבר כזה בשום אופן. את לא מס׳ 2. הוא חצוף ופוגען וכדאי שתראי זאת בבירור. זה לא לפעמים על חשבונך, זה תמיד על חשבונך. לא ייתכן שגבר יקדיש גרם אחד של רוך ואהבה לאישה אחרת ולא לאישה שלו. לא ייתכן דבר כזה. קומי על רגלייך ודעי שמגיע לך הכל. לא פירורים של אף אחד. הכל!

yellowleaf

New member
אגב

לפני כמה זמן היה לנו ריב על זה ואמרתי לא שהוא שם את הרגשות שלה לפני הרגשות שלי, ואז הןא הטיח בי שאני אגואיסטית כי אני דורשת ממנן לחתוך מישהי חשובה לו מחייו.
בגלל זה זה מאד ערער אותי, באמת עלתה בי השאלה - מה אם באמת הוא פשוט אוהב אותה באופן לא רומנטי ואני דורשת ממנו לחתוך אותה? זה באמת מגעיל ואם הוא היה מבקש ממני לנתק חברה טובה שלי לא הייתי מסכימה גם כן.

מעמקים39

New member
תקשיבי לי טוב. הוא מסובב אותך על אצבעו

לא מדובר בחבר נפש שלו. מדובר בבחורה. את קולטת מה את אומרת? יש לגבר שלך בחורה אחרת בחייו שהיא כל כך חשובה לו שהוא מוכן לריב איתך ולצער אותך בכדי לשמור עליה. מה עוד את צריכה שהוא יעשה בכדי שתביני שהוא לא אוהב אותך? האם הוא צריך להגיד לך באופן מפורש? למה נשים מתעקשות להתעלם מסימנים ברורים? אני מרגישה שאני נשמעת כאילו אני נוזפת בך וזה לא נעים לי כי מי שחרא כאן זה הוא ולא את. את עומדת להיפגע וזה מכעיס אותי. אבל הכעס הוא לא עלייך אלא על הבחור הזה שאת מתעקשת לאהוב. אולי כדאי שאפסיק לקרוא כאן כי אני ממש לוקחת את זה ללב. אני יודעת לאן זה הולך. וכואב לי עלייך. אל תהיי עיוורת. אין לך ברירה יקירה. את חייבת לראות את האמת והאמת מרה.

pov2

New member
חד, חלק ומדוייק

כמו כן, אם התפרץ עלייך שאת אגואיסטית, במקום להתנצל בפנייך, על כך שמעוניין לשמור על קשר עם האקסית זה מעיד כאמור את מי הוא יותר אוהב (עצמו והאקסית) ואת מי פחות (אותך).

יש פשרות בזוגיות ויש פשרות על עצמך

אין לזה פתרון. או שאת מוותרת על עצמך והרגשתך או שאת מוותרת עליו. כי הוא עליה לא מוותר.
את המניפולציות שהוא עושה תוציאי מהמשוואה, הוא מנסה לגרום לך רגשות אשם [שזה דוחה בפני עצמו].
אולטימטום היא לא מילה גיסה.

חבר שלך חי בעולם פנטזיה ..

תראי, יש הבדל בין ידידה למשל שאז הייתי אומרת אחלה , תפגשי איתה, רק בשביל להרגיע את עצמך אם יש צורך וזהו.
&nbsp
חד משמעית אין לו מה להיות עם הבחורה הזו בקשר , בטח שלא קשר כזה קרוב, בטח שלא אחרי שיש להם הסטוריה ארוכה
ומשמעותית שאותה לא ניתן למחוק או לשנות .
&nbsp
כנראה חבר שלך מרגיש אחראי לה או משהו, אבל אין לו מה לחפש שם... אין לו מה להיות אחראי לה כי היא לבד, או שום דבר כזה, זה לא ממש הגיוני שאת תהיי זו שחוששת שמא אם תאמרי את האמת ותהיי איתו כנה, הוא יילך מאחורי הגב שלך ועוד יעצים את המשמעות של אותה אקסית, אם אכן יש כזה סיכוי - אין לך מה לעשות איתו , הוא לא באמת מאוהב בך כמו שאת חושבת.
&nbsp
בקשר של ממש אין מה להסתיר, ואין מה לחשוש לומר את האמת הכנה ואין מה לחשוש לרגע שבן הזוג יתרגז או ילך מאחורי הגב, אמון וכנות זו חובה. אתם יחד כבר כמה שנים...! איך יכול להיות מצב בו את חוששת לומר לו מה את חושבת, והוא עוד לא מבין דברים מאד לגיטימיים כמו לא לשמור קשר שבועי טלפוני עם אקסית משמעותית?
&nbsp
אחרי 3 שנים הייתי מצפה שהוא יבוא לקראתך, יצנן את הקשר עם אותה אקסית, בטח שלא בכח יפגיש ביניכן ( למרות שאני מבינה את כוונותיו , הוא באמת רוצה כנראה להרגיע אותך שאין כלום שם.... אבל את העבר לא ניתן למחוק ) ובטח ובטח שלא הייתי מצפה ממישהי בקשר ארוך ואוהב שלרגע היא תחשוש ש"מעמדה" בסכנה כי היא כנה, או שבן זוגה יעשה משהו מאחורי הגב.... זה האמת הכי צרם לי מכל מה שכתבת.

דובי1401

New member
מה??????????????????????????

כמה זמן אתם חברים???? שלוש שנים??? והוא בקשר עם האקסית????
את מוכנה להתעורר בבקשה??
אני לא בעד אולטימטומים, אבל כשצריך אין ברירה, אז הנה הזמן הנכון , או שהוא מסיים את הקשר המגוחך הזה איתה או שמה את עושה איתו בכלל???????
את לא קנאית, זה רק הגיוני שתבקשי ממנו לנתק קשר עם האקסית שהוא אהב כל כך....
&nbsp
את מפחדת שהנורא מכל יקרה, וזה שהוא יגיד לך שהוא לא מפסיק את הקשר איתה ויהי מה..... אז הנה לך התשובה אם זה יקרה!!!!! זה לא נורמלי שהוא בקשר איתה.......... תכניסי לעצמך את זה לראש! את בסדר -הוא לא!

דובי אתה מגזים בתגובתך

לי יש אקסית מאד חמודה שפעם הייתה אתי וכבר שנים אנחנו ידידים טובים ומאד אוהבים ואין שום בעיה עם זה. אפשר להיות ידיד עם מי שרוצים. אם הוא חושב שהאקסית אישה נחמדה ואוהב אותה, אין סיבה שלא ישמור אתה על ידידות טובה כל זמן שהוא לא בוגד ולא מפתח אליה רגשות רומנטיים. אם ימנעו ממנו את הקשר שחשוב לו רגשית, ייעצב.

דובי1401

New member
לא מרגישה שהגזמתי..

אז קודם אני אישה... אבל בקטנה.
אני לא חושבת שאני מגזימה , אדם שיגיד שזה בסדר להיות בקשר עם האקסית משחק אותה ממש תמים או שהוא באמת תמים.
ואני לא מאמינה באנשים שהם תמימים.
קיצר, אני חושבת שיש לנתק את הקשר הזה.
אני אפילו לא אפרט כי זה מגוחך , תנסו לחשוב טיפה

מעמקים39

New member
לא הגזמת כלל. כתבת יפה ונכון

rasmus girl11

New member
הוא חצוף

ואת מודעת לזה שזה לא בסדר אבל מה, הוא עושה לך הפוך על הפוך- משחק לך בראש והופך אותך ל-לא בסדר במילים כמו "היא רגישה", "אין בינינו כלום" , "זה לא יעשה לה טוב" , "את תעשי לי רע" וזה פשוט מרגיז!
את צריכה לעמוד על שלך ולהראות לו שזה לא בסדר ולא לספק תירוצים מגוחכים שמופנים כלפייך, את בסדר גמור, היא רגישה? היא תכעס? ומה איתך?! תגידי לו א-נ-י כועסת, ל-י נמאס, ל-י זה לא נעים, אני ל-א רוצה את זה, איזו בחורה שפויה תסכים להיות עם מישהו שמתקשר כל הזמן לאקסית שלו ונפגש איתה לבד?!??? זה נשמע לך הגיוני??
גם *אם* אין בינהם כלום, זו אקסית! אקסית מקומה בעבר, אין לו עוד מה להיות בקשר כזה קרוב איתה, עד מתי זה ימשך? היא תיהיה בחתונה שלכם? תחזיק את הילדים שלך? לא יהיה לזה סוף אם לא תעשי לזה סוף, תגידי לו שימצא מישהי אחרת שתסכים להסדר הזה, שזה לא מגיע לך ומגיע לך מישהו יותר טוב שיהיה רק איתך ולא יציב לך תנאים.
החצוף הזה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, גם להיות איתך וגם עם האקסית וגם להפוך אותך ל-לא בסדר בסיפור.
מצטערת אבל הוא מגעיל ואת יכולה למצוא הרבה יותר טוב שאין לו תסבוכי אקסית ועוד מאשים אותך, נותן לך להרגיש לא בנוח, שם אותך מקום שני ולא מוכן להפסיק את הקשר. גועל נפש.

good lovely

New member

המרחק זה אכן תירוץ. אם הייתה קרובה היה נוטש אותה בטח לפי כל התירוצים שמביא לה.
נראה שהוא עם החברה בגלל משהו שהאקסית לא יכולה להביא (סקס) והוא בטלפון עם האקסית כי הוא מקבל משהו שהחברה לא מספקת כנראה (רגש).
&nbsp
זלזול ממש

good lovely

New member
יש שיטת דיבור אחרת...

כמו שאומרים ״לדבר בגובה עיניים״ כך גם פה האמירה הזו תקפה רק קצת אחרת.רוצה להבהיר לו, דברי גם את עם מישהי/ידיד.כמו שאומרים: ״רק כשתהיה בנעליים שלי תבין״ אז תשימי אותו בנעליים שלך :)פשוט מאוד!

למעלה