ארבעה חודשים

• פותח הנושא jSb1
  • פורסם בתאריך

jSb1

New member
ארבעה חודשים

ארבעה חודשים של קשר זוגי ראשון בחיים בגיל 35, כשלפניו היו לי רק "מערכות יחסים" שכללו שני דייטים מקסימום, אפילו בלי נשיקה.

אני כבר לא חושב כל הזמן על מה שקורה, אני כבר לא לא-מאמין למה שקורה, אני כבר לא צריך זמן לעכל את מה שקורה. אני חי בפנים, אני חי את זה. זה זורם לי. האינטימיות הרגשית היא כבר מזמן לא בעיה, האינטימיות הגופנית (בלי קשר לסקס) היא לא בעיה. כשאני איתה אני כמעט ולא חושב על העולם שמסביב. כשאני לא איתה, אני רק רוצה להיות איתה.

ועדיין יש סימני שאלה.
א. איך מתנהלים בסטטוס קוו בלי לתכנן את העתיד? בשבילי העסק הוא כ"כ וואו שממש מתבקש לתכנן את העתיד בטווח כלשהו. אצלי האהבה ראשונית וקצת עיוורת. גם בשבילה העסק הזה הוא וואו, אבל בשבילה זה לא קשר ראשון, היא יודעת לאיפה דברים יכולים להתגלגל ולכן שומרת על כל האופציות פתוחות. וזה קצת מתסכל, בתור מישהו שמחפש סדר בחיים, שנמצא בקשר עם מישהי שקצת חוששת מהתחייבויות, על סמך ניסיון העבר שלה.
ב. איך ממשיכים ככה הרבה זמן? אני לא טוען לרגע שאני סובל או חש מועקה. אני נהנה לדבר כל יום ולדבר כמה פעמים ביום ולעשות מה שעושים. אבל זה לא חוזר על עצמו מתישהו?
ג. איך מחזיקים עוד כמה חודשים עד שנוכל לגור שוב זה ליד זו, ולא במרחק של שעה וחצי-שעתיים נסיעה? זה מעיק, זה מתיש, זה שוחק, וזה משפיע על שאר החיים. אז אנחנו מנסים לשמוח במה שיש.
ד. איך שמחים במה שיש בלי להיות מתוסכלים (תסכולים חיוביים) שאין מספיק זמן? אפשר להסתפק במועט לפרק זמן מסוים, אבל מתישהו זה מתחיל לשגע ולהזיק לקשר, לא?
ה. איך מגייסים הרבה סבלנות בשביל הימים הקשים שלה, כדי לספוג את מה שצריך ולזרום עם מה שצריך, כשיודעים שלא צפוי להיות שיפור בקרוב וזה יימשך ככה עוד כמה חודשים? זה דורש המון סבלנות והמון אנרגיות.
ו. איך מתנהלים בחוכמה בעניינים כספיים (כשלצד אחד יש ולצד שני אין), בלי לגרום לצד אחד להרגיש לא נעים, ומצד שני, בלי להשאב יותר מדי פנימה?
7.
איך מתרכזים בסקס?
היו שני ניסיונות לסקס מלא שלא עלו יפה. ברגע שהקונדום הגיע ה"חשק" דעך. אולי הייתי מרוכז מדי בצד הטכני של הקונדום ושל החדירה הצפויה והמיקוד/ריכוז שלי השתבש? בינתיים אנחנו עושים דברים אחרים ואנחנו סבלניים, ובקרוב ננסה שוב סקס מלא, אבל זה די מפחיד להתאכזב בפעם השלישית. אני לא חושב על זה יותר מדי, אבל זה תמיד ברקע, באופק

זה מה שאני זוכר בינתיים

Reyn

New member
נשמע כמו קשר מסובך מאוד - אבל ישים

קודם כל, כיף לשמוע את התיאור שלך לגבי ההוויה של להיות בקשר, המחשבות על בת הזוג והרצון להיות איתה. זה הדבר החשוב, הכימיה הזו שמחזיקה אתכם יחד למרות הקשיים.
&nbsp
אנסה להשיב לשאלות מתוך ההיגיון שלי.
א. כיוון שאתם יחד כבר ארבעה חודשים, ושניכם לא ילדים, לגיטימי ואף מתבקש שתנהלו שיחה על עתיד הקשר. זה לא חייב להיות מלחיץ בסגנון "אני רואה לבלות איתך את שארית ימי!!!", אבל אתה בהחלט יכול לספר לה כמה טוב לך איתה ולהגיד שמבחינתך יש כאן משהו רציני וארוך-טווח.
&nbsp
ב. ידוע שההתלהבות הראשונית לא שורדת לנצח. כשזה יקרה, תצטרכו למצוא דרך להנות יחד מהשגרה, גם בלי ניצוצות. לכן חשוב שיהיה לבני זוג מכנה משותף, ולא רק כימיה. תמצאו מה שניכם אוהבים לעשות יחד.
&nbsp
ג+ד. לזה אין פיתרון. בקשר חשוב לבלות יחד, ואם במקרה שלכם כל פגישה מצריכה נסיעה של שעה וחצי או שעתיים, זה אכן מתיש ושוחק. במקומך הייתי עושה כל מאמץ לצמצם את המרחק בהקדם האפשרי. בינתיים אפשר לבלות יחד סופי שבוע ארוכים וכו'.
&nbsp
ה. סוגיה מסובכת וכאובה, אבל בסופו של דבר זה מסתכם בשאלה אחת פשוטה: אתה מרגיש שהזמנים הטובים שלכם יחד שווים את הזמנים הרעים? כל עוד התשובה חיובית, אתה תוכל לסבול את הרע בשביל הטוב. אם מתישהו המצב ישתנה, ולא תרגיש שהסבל שווה את הרגעים החיוביים, זו כבר תהיה בעיה רצינית שעשויה להוביל לפרידה. מקווה שלא תגיעו לשם.
בכל מקרה כדאי לחשוב יחד איך אתה יכול לעזור שיהיה לה טוב יותר, ובמקביל תחשוב עם עצמך מה יקל עליך את ההתמודדות עם הקשיים שלה. לדוגמא, יש רגעים קשים בהם אדם צריך לדבר עם מישהו, ובסוף השיחה הוא מתעודד - כך שגם הצד השני (אתה) שמח. ויש רגעים שאדם רוצה שיעזבו אותו לנפשו - ובזמן כזה אתה יכול להתנתק מהסיטואציה כך שלא תיפגע ממנה.
&nbsp
ו. המממ, כאן אני חושש לייעץ, כי זה מאוד תלוי בסיטואציה ובאנשים המעורבים. כדאי לגשש ולראות כמה היא פתוחה לייעוץ, ומהצד השני, כמה אתה יכול לעזור לה בלי להישאב פנימה.
&nbsp
ז. קונדום הוא פריט מגושם ומבאס, וזה לא נדיר שהוא הורס את הזרימה של הסיטואציה. למרבה המזל, סקס הוא אירוע מתמשך, ואם משהו קוטע את הזרימה זו לא סיבה לוותר ולעבור לדוקים, אפשר להתגבר על התקלה ולחזור לתוך הסיטואציה.
רוצה לשמוע קטע מצחיק? בקשר שהיה לי לאחרונה, באמצע מזמוז סוער ורגע לפני החדירה, קיבלתי טלפון חשוב מהעבודה. עצרנו הכל, עניתי, ולצערי השיחה התארכה כמה רגעים יותר מהמתוכנן. בשלב מסויים בת הזוג השתעממה והתחילה ללטף אותי באופן כזה שאמנם הקשה עלי להתרכז בטלפון, אבל עזר לי להישאר "מרוכז" בפעילות השנייה... כשסיימתי את השיחה שנינו נקרענו מצחוק וחזרנו לאקשן במלוא המרץ. במקום רגע מביך, מעיק ולא נעים, זה הפך לרגע מצחיק, מקרב וסקסי.
&nbsp
אז קודם כל, אל תיקח את זה קשה כל כך בכל פעם שיש מהמורה בסקס, זה קורה ואפשר להמשיך לנסוע. ובמישור המעשי: אל תחכה לרגע החדירה כדי לשים את הקונדום. תגיע למצב שאתה מספיק מגורה, שים את הקונדום, אבל אל תצפה לחדור מייד. תחשוב על זה בתור הכנה מראש, כשאתה פחות לחוץ ויותר זורם עם הסיטואציה - ואז תמשיך לזרום עם הסיטואציה, תתעלם מהקונדום ותמשיך לעשות כל מה שאתם עושים בלי קונדום. ואז, כששניכם "בשלים", תבצע את החדירה. Voila.

jSb1

New member
"מסובך מאוד" זה נשמע דרמטי מאוד, וזה לא.

אולי מאתגר, אבל לא מסובך מאוד. יש מורכבויות, אבל אנחנו מודעים אליהן, מתמודדים איתן, מעריכים מאוד מאוד את מה שיש, סבלניים מאוד, זורמים מאוד, לארג'ים מאוד, ויש לנו תקשורת טובה. כל אלה עושים את העסק להרבה יותר קליל ממה שהוא אולי נשמע בהודעה המקורית שלי.
כן, יש אתגרים. המרחק. הזמן המשותף המוגבל. אתגרים לוגיסטיים שלא אפרט כאן והצלחתי לפתור - זמנית - בהרבה מאמץ. ועוד.

א. היא יודעת. והיא יודעת שאני יודע שהיא יודעת. אנחנו לא מדברים על זה במפורש אלא רק ברמזים מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד עדינים, אבל מתקרבים לזה לאט לאט לאט לאט לאט, כדי לא להלחיץ אותה. שנינו מודעים לזה והכל בסדר. התסכול שלי נובע מהעובדה שגם אם היא היתה בחורה "ממוצעת" מהבחינה הזו, זה היה לי לאט מדי. בא לי לצעוק דברים, בא לי להריץ קדימה את העסק הזה. אבל ברור לי שאני סתם ממהר ושזה תהליך טבעי ובריא

ב+ג+ד. יש לנו הרבה דברים שאנחנו אוהבים לעשות ביחד. הבעיה היחידה היא זמן נכון לעכשיו. כשאנחנו נפגשים אנחנו עייפים, ישנים, או עושים דברים על חשבון הזמן שלנו עם חברים/משפחה, או הזמן הפנוי הרגיל שלנו.
ההבנה שהאפשרויות הן להפגש יותר ולהיות יותר עייפים ולהספיק פחות דברים של החיים האחרים, או לחילופין להוריד את תדירות הפגישות פר שבוע כדי לישון יותר ולהיות פחות לחוצים, זו הבנה מתסכלת. צריך איכשהו לשלב בין לבין.
קיצור טווח זה אומר להתפטר מהעבודה הנוכחית שלי. זה צעד גדול ודרמטי ולא קל בכ"כ הרבה מובנים, אבל זה בהחלט נמצא על הפרק, לא רק מהשיקול הזוגי. בכל מקרה, ייקח עוד כמה חודשים עד שזה יקרה. כרגע זה לא רלוונטי. אבל יש לנו אורך רוח גם בהקשר הזה, גם אם אנחנו לא מדברים עליו במפורש לגמרי.

ה. התשובה בהחלט חיובית, זה שווה את זה. סתם מעצבן שאין שינוי קרוב באופק.

ו. אני לא מדבר על לעזור *לה*. אני מדבר על לעשות יחד דברים שעולים כסף, והחשש שצד אחד יחוש צורך להשתתף כספית כשאין לו כ"כ הרבה. הצד שיש לו יכול להתנדב לשלם, אבל בשלב מסוים זה יכול להיות לא נעים כשכל הזמן משלים בשבילך ואתה לא מחזיר או מאזן. זה די רגיש וטריקי. צריך לעשות את זה בשכל, כנראה.

7. ...

nitsansh

New member
למה לדבר ברמזים??

יש עדיין סיבה לא להיות גלויים זה לזו ברגשות ובכוונות לגבי הקשר שלכם?

אם הבנתי נכון... יש אור בקצה המנהרה שיקרב אותכם מבחינה לוגיסטית... הוא לא מידי אבל בטווח לא רחוק מאד...

הקונפליקט של ויתור על דברים שחשובים לך בשביל קשר זוגי קיים בכל מערכת יחסים... זו שאלה של סדר עדיפויות...

jSb1

New member
תמיד יש סיבות.

הרגשות שלנו ברורים דיברנו עליהם ואנחנו מדברים עליהם (ועלינו). לא מדברים על העתיד כי ככה יוצא, ככה נוח.
ובכלל, מה כבר יש לומר על העתיד? שאנחנו רוצים להמשיך להתראות? זה ברור לשנינו גם בלי שנגיד את זה. שאנחנו רוצים למסד את הקשר? זה ממש מוקדם וגדול עלינו כרגע. שאנחנו רוצים לגור ביחד? זה לא רלוונטי לחודשים הקרובים אז לא מדברים על זה בכלל.

newron26

New member
התשובות שלי ...

&nbsp
&nbsp
קודם כל מזל טוב,
אם כשאתה איתה - אתה לא חושב על הכול מסביב - אתה בדרך הנכונה, תתמקד בזה בינתיים, יש כאלו
שהם כבר נשואים ואפילו את זה לא היה להם ...
לשאלותייך,
א. בדיוק בגלל שעכשיו כו המערכת בהיי כזה, היא לא סוגרת אופציות, אני מניח שהיא נפגעה בעבר
ולא היתה רוצה להתחיל לבנות משכנתה דירה ילדים וכלב, אחרי ארבעה חודשים ... תן לה את הזמן שלה
ושל הקשר להתבשל ... אפילו סקס מלא עדיין לא היה, בחברה שהסקס הוא לרוב אחרי דייט שני.
ב. כשזה מתחיל לחזור על עצמו - אתה יודע שהגעת לשיגרה ... שיגרה זה רע ? לא יודע, אבל יש מליון דרכים
לאתגר את השיגרה ...
ג. מתאמצים, וכשמייאש ? מתאצים שוב, אני מבטיח לך שאם תישארו לחיים יחד- יהיה לכם מה לספר לנכדים.
ד. שאלת מליון הדולר ... אבל מנצלים כל דקה פנויה, ומסתכלים רק על החיובי, שוב , אם תישארו מספיק זמן, תעריכו את זה יותר
ה. מארגנים שקים של " המון סבלנות והמון אנרגיות." חיוביות.
ו. לא יודע לאיזה צד יש ולאיזה אין, אבל לא הולכים למסעדה ויוצרים מצב לא נעים, או לא שוויוני, יש הרבה מקום בים או על הטיילת בכל שעות היממה...
7. סקס לא חייב חדירה, ואם הקונדום הוא המפריע, אפשר להישאר בחוץ, היא יכולה לקחת גלולות, פוסטינור אם מאחר ...
אל תפחד להתאכזב, זה חלק מתהליך של היכרות, הקונדוום בהחלט יכול להפריע, ויש הרבה גברים שזה מוריד להם, או שלא יכולים לגמור
כשהוא בסביבה.
&nbsp
בהצלחה !
&nbsp
הקורא הסמויי.

Free Fallin

New member
בחיים לא לסמוך על פוסטינור שישמור אחרי. זה לא אמצעי הגנה

Reyn

New member
כמו כן הוא אפקטיבי עד 72 שעות אחרי יחסי המין

והאפקטיביות יורדת אחרי 12 השעות הראשונות. כך שאי אפשר לחכות ולראות אם המחזור מאחר.

DogsPCI

New member
למעט הבנתי - זו פצצת הורמונים שממש לא מומלץ לצרוך...

שימוש בנורלבו לאחר דילוג על שתי גלולות

שלום,
אשמח לתגובה מהירה עבור חברה ששכחה לקחת שתי גלולות (גילתה ששכחה את השניה רק היום)
האם היא צריכה לקחת נורלבו בשביל להיות מוגנת?

תודה רבה

Matzeket

New member
שתרים טלפון לרופא שלה או למוקד אחיות

אף אחד כאן לא מוסמך לתת תשובה

dori78

New member
בנוגע לסעיף האחרון שלך

כשמדברים על שוביניזם מתכוונים גם למה שכתבת:
הקלות הבלתי נתפסת בה אתה מוכן להכניס כימיקלים לגוף של מישהו אחר, כשאין לך מושג מה הם עלולים לעשות לו.

לו היו אומרים לך שיש כדור שאתה יכול לקחת באופן קבוע כדי למנוע מהזרע שלך להיות פורה, אבל יש לו תופעות לוואי שיכולות להיות:
חצ'קונים, השמנה לא מבוקרת, כאבים שונים ומשונים, דיכוי החשק המיני והשפעה על היכולת שלך לחזור להיות פורה ביום מן הימים - היית עושה את זה בלי לחשוב פעמיים?

מי שלא מסוגל לגמור עם קונדומים - שיתכבד ויגמור במקומות אחרים, כאלה שלא כוללים אופציה של היריון או שיכבד את זוגתו וייתן לה להחליט על גופה.

Matzeket

New member
לא מדויק-

לא לגבי תופעות הלוואי (השמנה לא מבוקרת? הפרעה לפוריות? לא מדויק ולא נכון בהתאמה. כנ"ל לגבי שאר התופעות).
וגם לא לגבי שוביניזם-
גלולות מלכתחילה היו סוג של סמל של שחרור מיני של נשים והיכולת שלהן לשלוט על גופן.
גלולות הן בהחלט אפשרות לגיטימית שיש הרבה שמשתמשות בה ובתוך מערכת יחסים קבועה יכולות להוות פתרון מצוין- עוד אפשרות מיני רבות וכך זה גם הוצג בעיני: כעוד אפשרות, לא כמשהו 'שאין צורך לחשוב עליו פעמיים'.

להיפך, צריך לזכור שגלולות הן אמצעי הגנה מפני הריון לא רצוי, אבל לא מפני מחלות מין.

[דבר שלישי- והוא בסוגריים כדי לא להגרר לתוך דיון:
כרגע האפשרויות שיש לגברים מבחינת אמצעי מניעה מצומצמות יותר לצערי. עוד לא הוכח ש'גברים לא יקחו כדור' ולהיפך. בטוחה שלהרבה מהם היה הרבה יותר נח אם הם היו יכולים להשתמש באמצעי שימנע הריון בצורה שתשאיר את השליטה אצלם ולא אצל הנשים בלבד.]

זה לא כדי להגרר לדיון, אלא כדי לדייק בעובדות.
ממליצה בתוך מערכות יחסים להתייעץ עם רופא ולראות מה האופציה הכי נכונה והכי מתאימה לכל זוג תוך כדי מודעות לכל האופציות-
יש התקנים, דיאפגרמות, מדבקות, גלולות, קונדומים - לגברים ולנשים- עם דרגות הגנה שונות מפני דברים שונים.
תחקרו!!!! ותשתמשו במה שהכי מתאים לכם.

dori78

New member
זה שאת לא חווית משהו לא הופך אותו ללא נכון.

שאלת את עצמך פעם למה כל כך הרבה נשים בגילאי 28-32 נזקקות לטיפולי פוריות, למרות שכל הבדיקות לא העלו שום דבר בעייתי?
אני מכירה לא מעט נשים שנאלצו לפנות לטיפולי פוריות לא בגלל גיל מבוגר, אלא בגלל נזקים שגרמו להן הגלולות אחרי שימוש רצוף של שנים.
הגלולה מונעת ביוץ ולכן מתערבת בתהליכים טבעיים של ההורמונים בגוף.
כמו כל תהליך טבעי שמתערבים בו - יכול בהחלט להיגרם נזק מסוים, גם אם הפיך.
לכי תגידי לבחורה בת 31 שנשואה שנתיים או יותר שהיא צריכה לתת לגוף "להתנקות" מהשפעת הגלולות המצטברת במשך 3 שנים, או להכנס לטיפולים.

הקלות הבלתי נסבלת שבה הרבה גברים מציעים את האפשרות הזו מטריפה אותי כל פעם מחדש.
המהפכה ששחררה את הנשים מהדאגה מהיריון - זה אחלה, כל עוד זה נמצא בשליטה שלהן.
הכותב אליו הגבתי הציג את האפשרות הזו ככל כך אגבית וחסרת השלכות, שהיה לי חשוב להרים פה דגל.
ותסלחי לי, אבל קונדום זה לא דבר כזה גרוע.

newron26

New member
אני מצטער, אבל מה שאת רושמת הוא פשוט לא נכון ...

אני לא יודע מאיפה את לוקחת את הנתונים שלך, אבל אשתי הפסיקה גלולות ואחרי חודש נקלטה עם תינוק בריא (כמה פעמים) ... וזה רוב המקרים שאני מכיר מחבריי הנשואים.
&nbsp
לכי תגידי לבחורה בת 31 שנשואה שנתיים או יותר שהיא צריכה לתת לגוף "להתנקות" מהשפעת הגלולות המצטברת במשך 3 שנים, או להכנס לטיפולים. ? יש לך מחקרים רפואיים, קליניים , מאמרים, שתומכים בסיפור ?

dori78

New member
מגניב, אז הצליח לכם.

זה לא אומר שלכולם זה עובד ככה חלק, בדיוק כמו שלא כל אחת משמינה כתוצאה מלקיחת גלולות.

Matzeket

New member
דורי יקירתי, אני אוהבת אותך מאד ומעריכה אותך מאד

ועדיין ודווקא בגלל זה-

א. בואי לא נרד לפסים אישיים- את לא יודעת מה חוויתי או לא חוויתי. את גם לא יודעת מה אני יודעת או לא יודעת. בואי לא נכנס לפינות האלה

ב. הנסיון שיש או אין גם לא רלוונטי.
זה שלא חוויתי משהו לא הופך אותו ללא נכון
זה שחוויתי משהו לא הופך אותו להכרח/תופעה/נורמה או אפילו נפוץ
זה שאת מכירה 'לא מעט' לא הופך את מי שאת כן מכירה למדגם מייצג

ג. ככלל לא הוכח קשר חד-חד ערכי בין נטילת גלולות לבעיות פוריות
יכול להיות משהו נקודתי , אבל ככלל נטילת גלולות לא פוגעת בפוריות או משפיעה על סיכויי הכניסה להריון כך לפי כל המחקרים הרלוונטיים (אם יש צורך אלנקק- את מוזמנת לעיין בכל עלון לצרכן)
כנל לגבי 'נזקים אחרי שימוש רצוף של שנים' או 'תקופת ניקוי'.
פשוט לא נכון.
ושוב, יכולים להיות נזקים אצל משהי ספציפית ולא כל גלולה מתאימה לכל אחת, אבל ככלל לבחורה בריאה ללא היסטוריה רפואית אין מניעה לקחת גלולות ואין שום אינדיקציה מחקרית לנזקים ארוכי טווח
באותה מידה יכולות להיות בחורות שאסור להן לקחת גלולות מבחינה רפואית (בעיקר כאלה עם היסטוריה רפואית ומשפחתית של בעיות בקרישת דם למשל או אנשים שנוטלים תרופות אחרות שעלולות ליצור תגובות בין תרופתיות ועוד).

ד. לא שאלתי את עצמי כי אני לא מכירה את הנתונים שאת מדברת עליהם. "כל כך הרבה נשים"? מה זה הרבה? ואם הבדיקות לא העלו שום דבר בעייתי למה החלטת שהבעיה היא גלולות ולא קרינה מטלפון סלולרי או חומרים כימיים בירקות למשל? (הוראה אמיתית שחברה בטיפולי פוריות ללא מניעה רפואית נראית לעין קיבלה - להמנע מירקות/פירות מרוססים)
אדרבא,
אם גלולות היו משאירות נזק זה ככל הנראה היה נזק שנראה לעין (ברמות הורמונים, בתהליכי ביוץ באלף ואחד מקומות בהם השפעת הגלולות יכולה להתבטא).
*יכול* להגרם נזק , זה לא *ייגרם נזק* כאמור.

ה. חשוב לי להבהיר אני לא רופאה. *אני* לא אלך להגיד שום דבר לאף אחד.
ואני מצפה מכל אחד שהוא לא רופא לא להשיא עצות חד משמעיות בנושא.
מה שכן, אני בעד להכיר לאנשים אופציות.
גלולות הן בהחלט אופציה, אחת מיני כמה, קיימת בשוק ואין סיבה להכריז על 'ציד מכשפות' כלפי הגלולות בלי שום סיבה.
באותה נשימה, יש סיבה שגלולות מותנות במרשם רופא.
והנזק ב'הפחדה' ובדמוניזציה של אמצעי כזה או אחר (בין אם 'גלולות עושות נזק' ובין אם 'עם קונדום אין תחושה' ) עלול להיות גדול יותר
[זה נכון בהקשר אחר גם לגבי חיסונים אגב]

עדיין אמרתי- ואומר שוב- ללכת לחקור את האופציות! אצל אנשים שמוסמכים לתת את האינפורמציה
לא מניקים אנונימיים, ואני בכללם, באינטרנט.

ו. אנשים צריכים לדעת שיש אופציות מעבר ל'קונדום' ו'גלולות'.
יש גם מדבקות, התקן תוך רחמי, דיאפגרמה, קונדום נשי
ונדמה לי שמתחילים להכנס לשוק אמצעי מניעה נוספים לגברים (מוכרחה להודות שלא בקיאה בהם בדיוק מאותה סיבה שאני לא ממש יודעת לשים קונדום :) כי לא טרחתי להתעניין מספיק- ולא כי בהכרח לא קיימים)
שמעתי על כמה וכמה תהליכים של "גלולות לגברים" בפיתוח אבל זה תהליך שלוקח זמן לא בגלל שאנשים הם שובינסטים שלא רוצים לתת תרופות לגברים, אלא כי אצל גברים שיטה כזו מורכבת יותר ותהליך יציאה של תרופה חדשה לשוק הוא ארוך.
[ אנקדוטה:
כמה וכמה מכרים שלי מחו"ל , גברים בעלי משפחה, שהחליטו שדי להם בילדים שיש להם עברו וסקטומי (קשירת צינור הזרע נדמה לי. תהלי סירוס בלתי הפיך)
פחות נפוץ בארץ , אבל קיים והרבה יותר משמעותי מלקיחת גלולות בעיני. ]

בכל מקרה יש אופציות ושכל אדם כאדם וזוג כזוג יתעייצו עם האדם המתאים וימצאו את מה שנכון ומתאים לו/לה/להם!

ז. כך גם כאן-

מסכימה מאד שלעיתים זריקת האחריות או האשמה על הגלולות שהאישה לוקחת או לא לוקחת היא חלק מזריקת זין שוביניסטית
אבל גלולות זה לא אמצעי שובינסטי ולא צריך להתרגש כל פעם כשמזכירים אותן .
ויש אגביות ויש אגביות-
ספציפית עכשיו זה דווקא נאמר בעיני בצורה מאד עניינית ולא ראיתי (וכך גם נאמר) 'אגביות מרגיזה' או 'קלות בלתי נסבלת' - ראיתי הצגה של אופציה.
[ואם היא הייתה אומרת שהיא רגישה ללטקס או לקוטל הזרע שבקונדומים והיו מציעים לה גלולות?!]

לסיכום,
מה שאני מנסה להגיד זה שאני לא נגד פמיניזם, להיפך!נדמה לי שככלל אנחנו מחזיקות בדיעות דומות
אני רק חושבת שיש מקרים שבהם פמיניזם יכול לגבול קצת בלוחמנות יתר (-לא בדיוק לוחמנות, אבל לא מצאתי מילה טובה יותר לצערי. לפעמים זו סתם דווקנות כדי להוכיח נקודה ולפעמים- כמו כאן למשל- זו קצת , בעיני, איזשהו עצב רגיש יותר..... מקווה שהבנת אותי.)
ויש מקרים שבהם עצם ההצבעה על ההבדל משמרת אותו [יותר תובנה כללית לאו דווקא כרגע]
וצריך להזהר מזה כי אז יצא שכרנו בהפסדנו
(אנחנו- הן הנשים והן החברה)

ושוב אני אומר,
אני לא כותבת כנגדך- אנחנו באותו צד ועם אותן מטרות בסך הכל

Reyn

New member
הודעה נהדרת

ורק תוספת קטנה: נראה לי ממש מופרך לדבר על גלולות בתור דרישה שוביניסטית שגברים זורקים כלאחר יד.
זה מופרך לאו דווקא כי הגבר פמיניסט, אלא כי גבר שמתחרמן עם בחורה בפאב ממש לא ידרוש ממנה לקבוע תור לרופא נשים, להיבדק, להוציא מרשם ולהתחיל לקחת גלולות כדי שבעוד חודש יוכלו להתחיל לשכב. הוא רוצה לעשות סקס היום בערב, ולשם כך הוא נושא עליו קונדומים - אמצעי ההגנה הכי פופולארי (by far) בסקס שמתקיים בלי זוגיות רצינית, כיוון שזה פיתרון זמין שלא מצריך הכנה מראש, ומגן גם מפני הריון וגם מפני מחלות.
גלולות נכנסות לתמונה בקשרים שכבר מתקיימים זמן מה, וצפויים להמשיך להתקיים. במקרה כזה מקובל שבני הזוג מדברים ומחליטים איך הם מתכוונים להתגונן, וכאן אני לא רואה שום שוביניזם.

למעלה