ארגון אמא לאמא

prizura

New member
ארגון אמא לאמא

ראיתי שמדברים כאן הרבה על צרות של אמהות טריות שסובלות אחרי הלידה. אני יודעת שיש עכשיו משהו חדש שנקרא אמא לאמא או אמל'ה שזה נשים שמתנדבות להגיע לבתים של אמהות ולעזור להן. אם יש לכן חברות שסובלות תציעו להן. נראה לי שניתן למצוא דרך אתר שנקרא: באופן טבעי.

t32

New member
לא

אמא לאמא מראש מניחים שניתן לפתור את הקשיים ולטעמי זה בסך הכל עוד שקר גלובלי. מספיק להעמיד פנים שילדים זה נפלא, נהדר , מוצאים את הכוחות בפנים ומתגברים ושלום למציאות האמיתית- זה קשה, שוחק, לא בהכרח מתגמל, לוקח ממך המון כוחות ומשאבים. לצאת מהמטריקס ! מיד!

prizura

New member
נכון

זה קשה, שוחק, לא בהכרח מתגמל, לוקח ממך המון כוחות ומשאבים. כביכול יהיה לך מי שיטפל בך שתהיה זקן. סתם שטות- תראו בתי אבות כמה שהזקנים שמה בודדים.

XUXA141

New member
זה בכלל ענין בעייתי!

כי "אמא לאמא" רומז שבעצם הגברים בכלל לא במשוואה. במקום לדרוש מירום הודו האבא שיתחלק במטלות, המטלות מתחלקות בין האמא העייפה לבין אמהות אחרות שבאות לעזור, כדי שהוד מעלתו יחזור הביתה וימצא תינוק ישן בשלווה... מי שנזקקת לעזרה כזו, היא אולי רק אחת שבן זוגה מלח או טייס חלל שלא נמצא רוב הזמן ( או ראש ממשלה) ( ואז גם היא לקחה את זה בחשבון כשהחליטה בכל זאת להביא ילד בתנאים כאלה). בכל שאר המקרים, במקום לפנות לעזרת נשים אחרות, עדיף שתנער את האבא של התינוק ותזכיר לו שזה גם שלו ושאם זה היה הכלב שלו הוא לא היה מעלה בדעתו לא להוציא אותו לטיול שלוש פעמים ביום, אז אם זה הילד שלו הוא בטח לא יכול להתחמק...

magicgirl1983

New member
אוח...גם אם אשנה את דעתי

בנושא הילדים... אני בחיים לא אנסה לטפל לבד בילד...למעשה אם יהיה כך הדבר אני אהיה מוכנה להתגרש ולתת חזקה על הילד לאבא! רק כדי שיהיה לו "זמן איכות" איתו..

Kalla

New member
זאת הכללה!

יש נשים שנהנות מהאמהות שלהן (מניסיון אישי), ובוודאי גם יש כאלה שלא - זה נורא אישי. קושי אין פירושו בהכרח חוסר הנאה או חוסר סיפוק. יש כאלה שיש להם עבודה קשה, אך עדיין הם אוהבים את האתגר, את המימוש העצמי ואת התגמול שהיא טומנת בחובה. האושר שמרגישים לעיתים קרובות בזכות הילדים הרבה יותר חזק מכל קושי אפשרי, למי שבאמת בחר בדרך הזאת מתוך רצון, מחשבה ואהבה.

t32

New member
ברכותי לך

רוב הנשים פשוט מפנימות את הסבל מכיוון שהסביבה משדרת להם בדיוק את מה שאת משדרת- שזה לא באמת סבל. לדעתי האחוזים עצומים- לו נשים היו מדברות אמת ולא מחויבות לשתיקה הזו.

Kalla

New member
אני לא משדרת כלום לאף אחד.

אני מדברת רק בשם עצמי. אם מישהו יגיד לך שהוא נהנה לטפס על הרים גבוהים למרות שזה קשה ומסוכן תגידי לו שהוא משלה את עצמו ולא נהנה? אני מאמינה שהוא נהנה אחרת לא היה עושה זאת מלכתחילה. אני גם מאמינה שלפחות חלק מהאמהות נהנות מאמהותן ומילדיהן. ובפורומים של הורים מדברים על קשיים כל הזמן. בחיים אף אחד לא אמר לי שלגדל ילדים זה קל - להפך, תמיד שמעתי שיש בזה קשיים ומגבלות רבים. אני גם ממש לא מאמינה שכולם חייבים לעשות זאת. נהפוך הוא, אני תומכת בזכותם של אלה שלא מעוניינים בכך וחושבת שזו זכותם בדיוק כמו שזכותי לנהוג אחרת. אני מאמינה שילדים צריך להביא רק אם מרגישים צורך ורצון עמוקים מבפנים לעשות זאת, כמו שאני הרגשתי. כמו שאת לא רוצה שיבואו אנשים וישללו את לגיטימיות ונכונות רגשותייך כנגד הבעת ילדים לעולם, כך לא כדאי לשלול את הלגיטימיות והיכולת להנות מההורות.

t32

New member
תקראי שוב

ושוב ושוב ושוב. את שתראי את המילה"חלק " לא הכל. חלק. אכן זכותי לחשוב, על סמך נסיוני, שחלק ניכר מהאמהות סובלות. וזכותי לחשוב(הגנת על הזכות הזו לפני רגע, לא?) שחלק סובלות מאד בגלל השתיקה הקשורה כאן לקשיים. בגלל שמצפים בחברה הישראלית שתלדי, וכמובן יותר מילד אחד, ותעבדי ותקריבי הכל למען הילדים. כן, אני מניחה שיש אמהות שנהנות, אני בטוחה שהן היו נהנות יותר לו ידעו על הקשיים מראש ולו היה לגטימי לדבר על הקשיים, על חוסר ההתמודדות, על הרצון לפעמים להחזיר את הגלגל אחורה. ולו היה לגיטימי היום בחברה שלנו לומר שהילד הוא לא ראש הבית ושמותר ורצוי לחנך. אין לך מושג כמה מגוחכות בעיני וכמה אומללות אותן אמהות שאני פוגשת על בסיס קבוע שבגין כל המנטרות של הורות חדשה סופגות מילדיהם שלל דברים ומסוגלות רק לצייץ"חמודי, זה לא נעים לאמא" או כאלו שהרות כבר את ילדן השלישי/רביעי וברור לי שלא מרצון אלא מכורח חברתי(ולא נשים דתיות). שוב - אני מברכת אותך על שאת נהנית. על מנת שיותר אמהות יהנו או יסבלו פחות- דברו. זה לא פיקניק. דברו על זה.

Kalla

New member
אבל כפי שציינתי, מדברים על זה.

הכנסי לכל פורום הורים - ולא חסר כאלה. הכנסי לפורום חינוך. מדברים על זה המון (כמובן, גם על הדברים הטובים). כבר ציינתי שאף פעם לא חשבתי שלגדל ילדים זה קל - אולי אפילו ציפיתי שיהיה יותר קשה ממה שזה באמת, אולי בזכות זה שבניגוד לרבות אחרות, בעלי שותף מלא. ולגבי מה שכתבת על חינוך - זה נכון שיש כאלה שלא מחנכים כי אין להם כוח או חשק להתמודד, אך יש כאלה (ואני לא מסכימה איתם בכלל בכלל!!! אך עדיין זכותם לחשוב כך) - שבשבילם זו דרך חינוך שהם חשבו עליה היטב ופיתחו סביבה תיאוריות ובחרו בה תוך מודעות לאפשרויות האחרות. הם באמת מאמינים שעדיף לא לתת חינוך נוקשה לילד ולא להציב גבולות כי זה פוגע באישיות שלו. כאמור, אני לא מקבלת את התיאוריה הזאת ואת הילדים שלי לא פוחדת לחנך כמו שאני מאמינה שצריך, אך לא ניתן למנוע מאנשים לפעול לפי אידאולוגיה מסוימת שהם מאמינים בה מתוך מחשבה ומודעות עמוקות.

t32

New member
מדברים על זה?

מעניין קודם כל- לא. התיעצות פה ושם זו לא הידברות. מדברים מבחינתי זה קודם כל לדבר גם עלינו- אלו שלא רוצות ולראות בזה פתרון אפשרי, לא ללחוץ ולכפות(ואני לא מדברת עליך) אחר כך לדבר על התחושות שצצות במהלך ההריון, הלידה ואח"כ- לדבר באמת- לא ליעץ איך למנוע גודש או להרגיל פעוט לשעות שינה מסודרות. ולתת לזה לגיטימציה שאולי יכול להיות שלא כל האמהות למשל אוהבות את ילדיהם מהשניה הראשונה. וזה בסדר. וצריך להיות מודעים לזה. ולדבר על זה גם כעל נטל ולא רק להשתמש כל הזמן במנטרות שחוקות כמו זין של נזיר "האושר הכי גדול" "הטעם לחיי" ועד שלא ידברו גם על זה- אני אמשיך להתנגד לשטף הפרופגנדה הישראלי. ולא רק בגללי, דווקא בגלל האמהות אותן אני מכירה, שרוטות, תשושות, גמורות, שונאות לפרקים ומתחרטות(וגם אוהבות ונהנות) תנו לגיטימציה לכל קשת הרגשות. עד אז, טוב לי כאן. דרך אגב- את ילדת ואימצת להבנתי- למה באמת את כאן? צר לי שאני ממש לא מבינה מה הצורך של אמא להיות כאן. ועוד אמא ליותר מאחד.

Kalla

New member
בפורום הריון ולידה

לא פעם מעלים גם שאלות על מהירות ההתחברות לתינוק, על הפחדים מההורות, הקשיים הנפשיים בהנקה ובכלל הנקה כן או לא וכו'. בפורום חינוך, למשל (אך לא רק בו, אלא גם בפורומי הורים) מעלים בעיות מאוד קשות עם ילדים, שלרובן מתלווים קשיי התמודדות של הוריםן ואספקטים נפשיים ורגשיים כאלה ואחרים. בעצם, זה פורום שדנים בו בבעיות מאוד מאוד קשות ואקוטיות של הורות וממש לא מטאטאים כלום מתחת לשטיח. יכול להיות שהדיון בעניין מוגבל לקבוצות אנשים מסוימות במעמד מסוים וברמה מסוימת - אך זהו חוג האנשים שאני נתקלת בו גם כאן בפורומים וגם בחיי האישיים ולא מכירה אחר. ולגבי האושר - נכון, מדברים גם על זה, כי מה לעשות, יש בהחלט המון תחושות של אושר, של אהבה ושל גאווה, וגם לזה בהחלט יש מקום. ואני כאן כי בא לי להיות כאן, כי אני מזדהה עם הנשים שכאן, כי אני יודעת שאם הייתי מרגישה כמוהן גם הייתי רוצה שיבואו אנשים ויתמכו בזכותי להרגיש כך ולחיות כך. מצטערת אם זה לא לרוחך, אך אני לא הולכת לשום מקום.

t32

New member
בריא

להוציא אגרסיות. רק תנסי בכיוון הנכון כי לא זכור לי שביקשתי ממך לעזוב, מותר לי לשאול איך זה עולה בקנה אחד עם השקפתך ומותר לי גם לחשוב שאולי זה לא בדיוק המקום - ולתמיכה שלך אני לא ממש זקוקה. תודה.

Kalla

New member
מי שמוציאה אגרסיות זו את.

זו ממש היתממות והרמיזות שלך לא דקות בכלל. הצרכים הפרטיים שלך ממש אינם מענייני. יש לי רק השקפה אחת שאומרת שאיש הישר בעיניו יעשה כל עוד זה לא בא על חשבון אחרים. בבקשה.

t32

New member
ממש לא

אבל אם זה מה שאת רואה- תהני. את בהחלט צודקת שאני לא רואה מה לך ולפורום- אבל מכאן להסיק שרמזתי משהו- יש מרחק מאד ארוך. את כנראה לא מבינה שאני בסדר גמור עם ההחלטה שלי ולא צריכה תמיכת אמהות בבחירה שלי.

Kalla

New member
לא מדובר בך אישית

ולא מדובר בשלמות האישית שלך עם החלטותייך בחיים, שאני לא מטילה בה שום ספק. כמו כן, אין לי ספק שמרבית המשתתפות בפורום הזה שלמות עם ההחלטה שלהן. זה בכלל לא העניין. פעמים רבות התלוננו כאן משתתפות ומשתתפי הפורום שהחברה מבחוץ מסתכלת עקום על אנשים שקיבלו החלטה לא להביא ילדים. אין לזה קשר לכך שאותם משתתפות ומשתתפים שלמים עם החלטותיהם שאותן קיבלו לאחר מחשבה מעמיקה, אלא ליחס של החברה, שהוא ברובו שלילי ואינו תומך, לפחות במדינת ישראל בעלת מדיניות ההולדה בכל מחיר. אז רציתי להראות שיש גם אחרים בחברה שלנו, שדעתם חיובית ותומכת. הסיבה שאני פה זה לא כדי לחזק את הפרטים שכותבים פה בהחלטותיהם האישיות, כי הם לא זקוקים לכך, בדיוק כמו שאני לא זקוקה למזלי בחיזוקים להחלטות שלי. הסיבה שאני פה היא יותר הכרזה אידיאולוגית-חברתית שלי. זו לא תמיכה באדם זה או אחר אלא ברעיון. זו גם הסיבה שאני משתתפת, למשל, בפורום "ברית מילה בעד ונגד" - מבחינתי זה חלב שנשפך כי בניי כבר גדולים ולא יהיו לי עוד בנים, אך אני רוצה לתמוך בלגיטימיות הרעיון לא למול ילדים שנולדים במשפחות לא דתיות. אם פורום כזה היה קיים כשבניי היו תינוקות, בזכותו אולי גם אני הייתי מגיעה בזמנו לתובנה לא למול. חבל שאת לא רואה שלמרות שהדרכים שבהן בחרנו ללכת בחיינו הן שונות, למעשה אנחנו באותו צד ושהמצאותי בפורום אינה באה בסתירה לעובדה שאני הורה ואתם לא.

Kalla

New member
ועוד דבר.

איני נמצאת בפורום הזה למען אף אחד או אף אחת מהכותבים בו. אני נמצאת בפורום למעני ולמעני בלבד. חשוב לי לבטא את תמיכתי בזכותו של כל אחד לעשות את הבחירות שלו בחיים מבלי להיתקל ביחס עוין ומזלזל, גם אם הבחירה שלו היא בחירה שרק מעטים בוחרים בה.

t32

New member
אם היית מסבירה את עצמך

כמו שהסברת עכשיו- היה נחסך המיני ויכוח הזה. ועדיין- ולו רק בגין העובדה שאנחנו לא בעד ילדים, לא מוזר לך קצת? אני למשל לא הייתי מסוגלת להיות חברה אקטיבית בפורום שמדבר למשל על הזכות לא לגדל בעלי חיים ולו גם בשם חופש המחשבה.

Kalla

New member
לא מוזר לי בכלל.

כנראה עניין של אופי. בניגוד לנושאים רבים אחרים, זה נראה לי נושא מאוד חשוב כי אני חושבת שהלחץ להביא ילדים הוא דבר פסול ומזיק שמשפיע לרעה על החברה שלנו. לגבי הפורום של בעלי חיים - לא מכירה אותו. אם זה פורום שדן בזכותם של אנשים לא לגדל בעלי חיים בביתם דלהם - אין לי שום בעיה עם זה, למרות שאני מגדלת 2 חתולים. יחד עם זאת, לא הייתי משתתפת בפורום כזה מסיבה אחת - הנושא לא בוער לי כי לא נראה לי שהחברה מסתכלת בעין עקומה על אנשים שאינם מגדלים בעלי חיים. הזמן שלי ויכולת פיזור האינטרסים שלי מוגבלים ולכן מכל הפורומים, ובכלל ההסוגיות שעומדות לדיון, אני צריכה לברור את אלה שנראים לי הכי חשובים, בוערים ורלוונטיים.

למעלה