ארגוני נשים מנסות לשמר את השליטה של האמא על הילדים

waspaloy

Member
ארגוני נשים מנסות לשמר את השליטה של האמא על הילדים

[URL]http://news.walla.co.il/item/2969694[/URL]
על ידי שימור "חזקת גיל הרך" וכמובן שימור הגבר בתפקיד המפרנס במקום הורה שווה זכויות.
הכתבה הזאת לא רק דיברה על התנגדות ארגוני הנשים לביטול חזקת גיל הרך אלה גם הראתה ח"כיות "חוגגות" את הפלת הצעת החוק לביטול חזקת גיל הרך ב2015.

כל העניין הזה מדגים איך "פמיניסטיות" מסוימות רוצות לרקוד על שתי החתונות של לשמר חלקים מהתפקידים המסורתיים(של שני המינים) שנוחים להן תוך כדי מאבק בכל שאר החלקים שלא נוחים להן ואימוץ "שוויון" רק איפה שזה נוח להן.
 

ga26

Member


 

aaa123

Member


שויון בטיפול בילדים לא מתחיל בגירושין.
&nbsp
מי שהיה המטפל העיקרי בילד צריך בדרך כלל לקבל את הילד אם אין סיבות מיוחדות כמו אלימות מצד המטפל העיקרי.
&nbsp
ברוב המקרים האם.היא המטפלת העיקרית.
&nbsp
אני חושב שחלק מהגברים שכביכול רוצים חזקה על הילד ותומכים בביטול חוק חזקת הגיל הרך לא באמת רוצים חזקה על הילד אלא פשוט רוצים להפעיל לחץ על האישה כדי שתוותר להם על כסף.
 

ga26

Member
לפי אותו הגיון שהצגת המפרנס העיקרי צריך לקבל את רוב הרכוש

וכמובן שזה אינו נכון. האשה סייעה להעלה בכך שטיפלה בילדים ונתנה לו פנאי לעבוד ולכן הרכוש משותף. והגבר נתן לאשה בטחון כלכלי כדי לגדל את הילדים ולכן הילדים משותפים.
משפורקה העסקה הגבר לא תריך לפרנס את אשתו והאשה לא לגדל את הילדים גם בזמן שלו ואז שניהם צריכים להתחלק בנטל הכלכלי ושל הגידול.
 

aaa123

Member
לא רואה איך הגבר צריך לקבל את מרבית הרכוש

לפי ההגיון שהצגתי.
אני מסכים שהרכוש משותף והילדים משותפים.
&nbsp
אני לא טענתי שהילדים אינם משותפים אלא שהם צריכים לגור עם המטפל העיקרי ולא צריך משמורת משותפת בהנחה שהמצב קודם לא היה שויוני.
אם ילדים רגילים שאחד ההורים לרוב מטפל בהם אז שויון אחרי הגירושים בנושא אינו הוגן.
 

waspaloy

Member
לא מעניין אותך באמת מה הילדים רוצים או מי טיפל בהם

אם זה באמת היה כך לא הייתה משאיר את הבחירה לחוק עיוור וסקסיסטי שנותן את הילדים לאישה גם אם הגבר הוא המטפל העיקרי ומחייב את הגבר לשלם "מזונות" לאישה גם אם הוא חסר כל!.

וכמובן עצם העובדה שהגבר תקוע בתפקיד המסורתי של המפרנס בזמן שהאמא נהנת גם מחזקה על הילדים וגם מחופש להחליט איך כמה ואם בכלל לעבוד בזמן שהילדים נמצאים בבית ספר/מועדונית/בייביסיטר שהרבה פעמים הבעל משלם עליהם.
 

aaa123

Member
אם הגבר הוא המטפל העיקרי אני בעד לתת את הילדים לגבר

 

ga26

Member
ועוד לא התייחסתי בכלל לעובדה שהיום בהרבה בתים

שני ההורים מפרנסים והילדים במסגרות עד שעות הערב ובערב שני ההורים מטפלים בהם.
 

aaa123

Member
אם ההורים מטפלים בילדים במידה שווה אז יש הגיון במשמורת

משותפת.
&nbsp
שני ההורים מפרנסים לא גורר שהם מטפלים בילדים במידה שווה, ואם הגבר עובד יותר שעות כדי שהאישה תהיה עם הילדים בשעות הערב אז זה אומר שהם לא מטפלים בילדים במידה שווה.
 

waspaloy

Member
מה זה קשור בכלל לחזקה האוטומטית שהאישה מקבלת מהחוק?

החוק שאתה מצדד בוא מנוגד למשפט "מי שהיה המטפל העיקרי בילד צדריך בדרך כלל לקבל את הילד" כי החוק הזה מתעלם ומונע כל שיפוט הוגן כל שהוא ונותן את הילדים לאישה באופן אוטומטי.
&nbsp
ויש הרבה יותר גברים שמתגעגעים לילדים שלהם מאשר נשים שאשכרה צריכות את דמי המזונות בשביל הילדים ולא רק מבזבזת אותו על עצמה במסווה של "בשביל הילדים". במיוחד אם לוקחים בחשבון את העובדה שגם נשים עובדות היום ואת העובדה ש'על האב מוטלת החובה הבלעדית לזון את ילדיו עד גיל 15, גם אם שכרה של האם גבוה משלו וגם אם הוא חסר כל'(ציטוט מויקיפדיה) מה שהופך את כל עניין המזונות למשהו לא מוצדק ועיוור שמשמש לסחיטת כסף מגברים.
&nbsp
וכמובן כל זה מתקשר עם מה שאמרתי כבר בעבר בנוגע לאיך שהחברה תוקעת את הגבר בתפקיד המפרנס וככל שלאישה יש יותר חופש לעבוד או לא לעבוד איך שמתחשק לה יש יותר ציפיות מהגבר לפרנס ולתת לאישה גב כלכלי רחב יותר.
 

גאיה1323

New member
בואו, בואו נשים דברים כהווייתם.

החוק לא אומר שהילדים הולכים אוטומטית לאמא, החוק אומר שכאשר אין הסכמה, הילדים לא יכולים לשמש כקלף מיקוח והאמא היא ברירת המחדל בהיעדר אפשרות להגיע להסכם אחר.
אם מתחשבים בפערים הכלכליים שיש בין גברים ונשים היום במשק, ושכסף קונה סיוע משפטי טוב, העניין בסך הכל הגיוני ומעודד את שני ההורים להגיע להסכם תוך כדי שהוא לא מאפשר לבעל המאה להיות בעל הדעה ובנוסף, וזה הכי חשוב, לא שם את הילדים כקלף מיקוח באמצע שני ההורים.
 

waspaloy

Member
ה"הסכמה" שאת מדברת עליה היא בין ההורים

כך שבמקרה והאמא לא הסכימה למשהו אחר(כלומר מחליטה לתת לאב מרצונה משמורת משותפת) הילדים כן הולכים באופן אוטומטי אליה. למי אכפת אם היא יכולה מרצונה לוותר על הזכות האוטומטית שלה?.

ומה הקשר קלף מיקוח? אם אבא רוצה משמורת משותפת אז זה "קלף מיקוח"? מצחיק שאת מגדירה את הרצון הלגיטימי של האבא להיות הורה שווה זכויות בתור איזה ניסיון לקבל "קלף מיקוח" על משהו בזמן שבפועל האמא היא זאת שמשתמשת בילדים בתור קלף מיקוח בשביל לסחוט כספים מהאב תוך שימוש ציני בטובת הילד.

את מנסה לתרץ את החוק הזה בתור סוג של "אפליה מתקנת" בגלל שכביכול "גברים מרוויחים יותר מנשים" ו"כסף=עורכי דין=משמורת על הילד" בזמן שדיי ברור שלאמא יש יתרון ברור ומוחץ מבחינה משפטית וחוקית(כמו משמורת אוטומטית עד גיל 6 ולמעשה גם על שאר האחים גם אם הם גדולים יותר) רק מעצם היותה אישה וזה לא יעזור לגבר גם אם הוא ישכור 20 עורכי דין אלה אם כן יש בעיה חמורה עם האמא שבית המשפט היה מוציא את הילדים מחזקתה גם אם לא היה אבא בכלל בתמונה.
 

גאיה1323

New member
קודם תרגע.

שני הורים שפויים רוצים את טובת הילדים שלהם בגירושים, ולכן שני הורים שפויים לא ימנעו מהילדים שלהם את ההורה השני אלא אם הם חושבים שהוא יכול להסב להם נזק לפי היכרותם והתנהלויות קודמות.
החוק לא נועד למצבי שלווה ונורמה, החוק נועד למצבי קיצון. הנה מצב קיצון בשבילך: אם את לא נותנת לי את הבית בהסכם הגירושים אני לוקח עכשיו שלושה עו״ד שיקחו ממך את הילדים.
קלף מיקוח =/= רצון להיות הורה מעורב.
 

גאיה1323

New member
ואני אומרת קודם תרגע

כי נמאס לי מרטוריקת ההתקפה שלך. יש הבדל בין ״אני חושב בצורה שונה ממך״ לבין ״הטיעונים שלך מגוחכים״. נא לשמור על טון דיון מכבד כי לאף אחת בפורום הזה לא מגיע טון הדיבור הזה ואני אשמור שכך יהיה.
 

waspaloy

Member
לא אמרתי שהטיעונים שלך מגוחכים ולא תקפתי אותך

אל תכניסי לי מילים לפה.
כשאת מדברת על "שני הורים" שפויים את מתכוונת רק לאמא בזמן שאל האבא את מתייחסת כאל מישהו שרק מחפש לסחוט מהאישה את הבית(שברוב המקרים הוא שילם עליו מכספו וזה שייך לו אך הוא בכל מקרה זה שעוזב את הבית מבחירתו) והפתרון שלך לנושא הוא פשוט לתת את הילדים לאישה באופן אוטומטי ולהכריח את האבא להמשיך לשלם ולממן את האישה. איפה הצדק פה? את רק מגדירה על סמך כלום את האבא בתור סחטן ואת האמא בתור קדושה שכל מה שמעניין אותה זה טובת הילד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

גאיה1323

New member
לא. זו הייתה דוגמא אחת מיני רבות לאיך גירושים מתכערים.

יש הרבה דרכים.
שוב אדגיש, חזקת הגיל הרך לא אומרת שהילדים הולכים באופן אוטומטי לאמא, אלא שהילדים הולכים לאמא כאשר יש מצב של סכסוך שאי אפשר לגשר עליו בנוגע למשמורת.
והאבא לא מממן את האמא, הוא מממן את הילדים שלו! אגב לא מימון מלא בדרך כלל, עם כל הכבוד.
 

waspaloy

Member
החוק אומר במפורשות שילדים עד גיל 6 הולכים לאמא

במקרה ואין סידור אחר איתה בנושא. זה שהיא יכולה להסכים לסידור אחר כל שהוא זה ממש לא רלוונטי.
וכשהאבא "מממן את הילדים" הוא מממן את האמא בעצם, הכסף בשליטתה המלאה בזמן שהאבא רק מממן מרחוק ואפילו אם הוא לא רואה בכלל את הילדים ואפילו אם הוא חסר כל.
מה זה "מזונות" בעצם? זה פשוט להשאיר את הבעל בתפקיד המממן של האישה והילדים גם אם הוא מחוץ לתמונה בזמן שהילדים הלכו באופן אוטומטי לאמא.
&nbsp
ומה זה משנה איזה דוגמה תביאי אם את מראש מחליטה שהאבא רוצה רק "לסחוט את האישה"(אפילו אם זה משהו ששייך לו במיילה) והפתרון שלך לכל מצב בוא הגירושין מתכערים זה פשוט לתת את הילדים לאישה ולהכריח את האבא לממן אותה בין אם הגירושין "התכערו" בגלל האמא או האבא.
&nbsp
אני מרגיש שאת לא חושפת את כל הדעה שלך בנושא כי את לא טורחת לתת הסבר ישיר ללמה בדיוק הילדים צריכים להגיע לאמא(במקרה והיא לא מסכימה למשהו אחר) ולהשאיר את האבא בתור מקור מזומנים מרוחק בשבילה.
 

גאיה1323

New member
ילדים על גיל 6 הולכים לאמא בהעדר יכולת להגיע להסדר

וכן, לדעתי אבא צריך לקחת חלק במימון הילדים שלו.
זה שהכסף בידי האם כי היא זו שפיזית מבצעת את התשלום עליהם כשהיא מגדלת אותם, זה נכון. אגב יש הסדרים שאומרים שהאבות המממנים משלמים ישירות על הוצאות הילד בעצמם וכך נמנעת ״השליטה האמהית על הכסף״ לדבריך.
האב צריך להיות מעורב בחיי הילד אלא אם יש משהו מאוד חריג והוא בהחלט לא מקור מימון כדבריך, לקריאה נוספת ממקור שאי אפשר להאשים אותו בלהיות פמיניסטי- כנסת ישראל:
http://www.knesset.gov.il/LegalDept/heb/docs/Survey200512.pdf
 
למעלה