שגיאה
ייתכן שאם היתה נשארת באוקיאניה ישראל היתה מופיעה יותר בטורנירים הללו (לא שכאשר שיחקה שם היא עלתה שוב ושוב...), אבל המעבר לאירופה שיפר את רמת הנבחרת ומי שזוכר אותה בקמפיין הראשון בשנות התשעים יודע את זה בבירור. העובדה שישראל חזקה יותר מבעבר עדיין לא מספיקה כדי לעלות לטורנירי גמר. זו מציאות שנובעת מהמקום בו היא משחקת, אבל אם היתה נשארת באוקיאניה וממשיכה לשחק נגד הנבחרות הללו, היא לא היתה מתקרבת לרמתה היום.
והאמת שגם אם ישראלהיתה באסיה, בכלל לא בטוח שהיתה עולה, בטח לא בכל טורניר שני. השיפור שחווה הכדורגל הישראלי באירופה - כמה שמנסים להתנער מכך - לא בהכרח היה מתרחש גם באסיה. כשהכדורגל האירופי נפל להם על הראש, הישראלים היו חייבים להשתפר. אני לא יודע אם במידה שהדבר היה יותר "אופציונלי" זה היה קורה. אין בישראל את הפתיחות ללמוד כפי שהיתה לדרום קוריאנים וליפנים.
לגבי הליגה, סימן שאלה. אני לא יודע אם אפשר לומר שהמעבר לאירופה גרם להחלשת הליגה. אם לא מפתחים מספיק שחקנים טובים, אם מאבדים שחקנים לטובת הליגות האירופיות (דבר שקרה אף בעבר, גם אם בכמויות פחותות), אם מתקשים להביא זרים איכותיים - הליגה תא תהיה מי יודע מה. ועדיין, אני לא בטוח שרמת הליגה באמת נחלשה לעומת מה שהיה לפני 20 שנה. זו פשוט נקודת המבט שהשתנתה. היום אנחנו יודעים כיצד נראה כדורגל טוב באמת, ויודעים שמה שיש בארץ - זה לא זה.