ארה"ב צועדת אחורה

ואללה???

"הרגשה טובה של התרוממות הנפש זה לא משהו חשוב" ואללה?? אז מה חשוב?? "והוא ניתן להשגה בדרכים שונות ופשוטות" למשל, אמונה באל. ויש כאלה שלנגן בפסנתר עושה להם את זה. ויש כאלה שגם וגם. הגזירה השווה שאתה לכאורה רומז לה, המשווה את הנצרות של ימיה"ב לזו של היום היא שגיאה גסה בעיניי. "... חולל שינויים עצומים באורח החיים, באורך החיים ובאיכותם." בהחלט. לטוב ולרע. יש איכויות שעלו ויש שירדו, תלוי מה מודדים. (כדאי גם לזכור שהתארכות החיים נובעת בחלק לא קטן משנים של זקנה וסבל שנוספו לנו).

אני לא כ"כ טוב בסטטיסטיקה אבל

איך זה יכול להיות : ש71% ממצביעי בוש מבקשים ללמוד גם בריאתנות וגם אבולוציה. ו%45 מבקשים ללמוד בריאתנות במקום אבולוציה.

צריך לדעת את השאלות...

אולי היו שתי שאלות... 1. האם אתם מבקשים ללמוד רק אבולוציה או שאתם מבקשים ללמוד רק בריאתנות. 2. האם אתם מבקשים ללמוד את שתי השיטות ביחד או רק שיטה אחת מסויימת, לא משנה איזו. ואז ניתן להבין שבבחירה בין שתי האופציות אז 45% מבוחרי בוש היו מעדיפים ללמוד רק בריאתנות. אך אם השאלה היא ללמוד את שתי השיטות אז ניתן להבין ש26% מבוחרי בוש היו רוצים ללמוד גם את הבריאתנות אך אם היה עליהם לבחור אז הם לא היו מוותרים על האבולוציה...בעוד ש45% היו רוצים ללמוד רק בריאתנות אבל אם מלמדים בריאתנות ואבולוציה ביחד אז הם היו מוכנים "לסבול" ללמוד את האבולוציה. במלים אחרות שני נתוני האחוזים הם אינם חלק מאותו השלם. כלומר כנראה שהיו שתי שאלות כמו שהצגתי בהתחלה.

ילד תצא מהבועה../images/Emo3.gif

ארה"ב תמיד ראו קדימה ולא התעלמו מדעות, בעיקרון גם בישראל יש אנשים חכמים שלא מקבלים כל תאורייה שזורקים לאוויר, גם אם היא יכולה לפתור להם כמה בעיות בחיים. רק שהאבחנה ביננו לבינם שונה בכך שמחויבויות הדת או האמונה בבורא, כלפינו היא הרבה יותר גדולה. אצלנו בדת יש הרבה מאוד חוקים,מצוות והגבלות, לכן אצלנו הרבה מעדיפים לקבל את התאוריה של האבולוציה(ובד"כ זה ללא שום היסוס, או שאלות), כי זה פותר להם את בעיית הבורא וכול מיני הגבלות, והרי זה כל "יופיה" של האבולוציה. בארה"ב יש הרבה מתנגדים(תוכל למצוא הרבה מאמרים באינטרנט,ויש ספר עב כרס של מדע נגד אבולוציה), כי הם מכירים בבעתיות השונות של האבולוציה,והם לא מתעלמים מהם, וכמו שאמרתי אין להם בעייה עם תאוריית הבריאתנות כי בסה"כ היא לא מהווה "בעייה" כלפיהם.

amitais

New member
נכון, "הבורא" פשוט מיותר

אין שום צורך בו, ואפשר להשליך אותו כקליפת השום. "הבורא" רק מהווה תירוץ מצד אנשים מסויימים כדי לנסות כפות עלינו את מנהגיהם הפרימיטיוויים החשוכים, כמו לגרום לבנינו נכויות לכל החיים. שלא לדבר על זה ש"הבורא" מהווה תירוץ מצד אנשים מסוימים לזרוע שנאה וגזענות כלפי אנשים אחרים, שרצה המקרה והם קראו ל"בורא" שלהם בשם אחר. ועוד אלף ואחד רעות חולות, שלכולן תירוץ אחד: ה"בורא" אמר.

הנ"ל הוא דוגמה

הנ"ל הוא דוגמה למה שאמרתי: "לכן אצלנו הרבה מעדיפים לקבל את התאוריה של האבולוציה(ובד"כ זה ללא שום היסוס, או שאלות), כי זה פותר להם את בעיית הבורא וכול מיני הגבלות, והרי זה כל "יופיה" של האבולוציה." נ.ב. אפרופו שנאה וגזענות ניתן למצוא אצל שינוי ואתר חופש. ולצערי אנשים מושפעים מהאתר המיסיונרי חופש ,ניתן למצוא פה.

meteorite

New member
מספיק כבר עם ההטפות הדתיות

אתה הופך את המשמעות של כל מה שכותבים כדי שנשתכנע בצדקתך. זה מוריד את הרצון והחשק לדון איתך.

ממ.. מה הבעיה? מה בדיוק "הטפתי"?

רשמתי תגובה כמו כל אחד אחר, סליחה שכתבתי משהו שאתה לא מסכים איתו, וסליחה שאתה לא אוהב לשמוע דעות אחרות. למה אתה משקר, ואומר שהפכתי משמעות של כול מה שכותבים כדי שתשתכנעו בצדקתי? לצערי אתה מדמיין דברים, אני כתבתי את דעתי,זה שאתה השתכנעת אני לא אשם. אם כבר תכעס על עצמך שהשתכנעת.

amitais

New member
כל כך הרבה בעיות היו נפתרות

אם עוד אנשים היו פותרים את בעית הבורא... אנשים היו צריכים לפתור את הבעיות שלהם בעצמם, בלי להסתמך על גורמים בלתי נראים שאף אחד לא ראה ושמע, חוץ מכמה שטוענים שיש להם בעלות על הפסיקות והצווים של אותו גורם שאף אחד לא ראה ולא שמע.

amitais

New member
כן,

אני פשוט פרטתי כמה מן הבעיות הללו. ההטפות המסיונריות שלך שייכות לפורום חרדים, ולמרות זאת אתה ממשיך לכתוב בפורום אבולוציה.

א-הבנתך לוקה בחסר

ב-אני לא הטפתי כלום לעומתך ,אתה פיתחת את הדיון לכיוון של האמונה. וניתן לראות שאתה התחלת זאת לפי הזמנים שרשומים. ג-אני כול הזמן מציע לך להעביר דיונים כאלה לפורום אתאיזם ודת. לעומת זאת אתה תמיד מדליק את הניצוץ בדיונים לכיוון ההטפות המיסיונריות שלך. ובהחלט רואים שאתה מושפע מאתר חופש. ד-לעומתך,אני רושם בפורום אבולוציה בשביל לדון באבולוציה. ובפורום אתאיזם ודת אני רושם בענייני אתאיזם ודת. ה-אתה ברחת מהדיון על נושא הרבייה באבלולוצייה.

amitais

New member
אמרתי את כל שהיה לי להגיד

אני לא "בורח", אני פשוט מבין שהדיון הוא עקר, כי אין לך עניין להבין את מה שמסבירים לך. אתה מראש פוסל את התיאוריה כולה, אז למה אתה מנסה למצוא פגמים בחלקים ממנה? כאמור בשרשור אחר, אתה מנסה למצוא בה סדקים כדי לערער את יציבותה מול הדת, ולא יותר. אין לך שאיפה אמיתית להבין או ללמוד.

נו באמת, אתה סתם מתרץ בשביל להתחמק

אני כבר אמרתי שלא באתי להתווכח, אלא להבין את האבולוציה בעניין שהצגתי(היבדלות הרבייה). בקיצור אין לך תשובה.(זה לא קשה להגיד את זה)

SilentMike

New member
העמידות של הטימטום היא מדהימה.

עוד הוכחה שמה ש-"כשיר" אינו בהחלט טוב או נכון יותר.

למעלה