ב-כ-בוד ....../images/Emo92.gif
בקלסר המתכונים שלי וורניקס ניצבים בעמוד הראשון. כמה כיף לקרוא את תגובתך , המבינה ערכם של וורניקס אלה..
אז הנה המתכון מאבי,מילה במילה: החומרים: לבצק: חצי קילו (500 גר') קמח 2 ביצים קורט מלח ( אבל אני שמה קצת יותר- כחצי כפית מלח ) חצי כוס מים ( גם כאן לפי מה שהבצק דורש בעבודה, אולי מעט יותר, אבל תתחיל מחצי כוס ) 2 כפות שמן רגיל ( שמן תירס למשל) שטוחות למלית: 4 תפוחי אדמה בינוניים קצת מלח ( שוב- זה משתנה, חצי כפית- כפית,לאחר שתטעם את הפירה תראה כמה חסר) פלפל שחור ( הוא לא נתן כמות, אבל הפלפל צריך "לנקד" את הפירה , לאחר שהוספת את הגבינה , בנקודות שחורות, לא צפופות, אבל שיראו שיש פלפל שחור. וכמובן לפי הטעם, תשים בהתחלה פחות ותטעם, ואם יש צורך תוסיף.) מרגרינה ( אני מחליפה בחמאה מלוחה ( הכמות היא קוביה נאה- משהו כמו 25 -30 גרם בתור התחלה, ואני מוסיפה לפי המרקם של הפירה, עד שתהיה מחית קטיפתית נעימה) 3/4 גביע גבינת קוטג' ( בדיוק הכמות !)- גביע של 250 גר' אופן ההכנה: הכנת הבצק: על משטח עבודה שופכים את הקמח ויוצרים גומה ("בור", אבי אומר) . לתוך הגומה שופכים את שאר חומרי הבצק. אבי קורא לזה שיטת "יציקת בטון". כי כנראה פעם הכינו כך בטון לבנייה... אז מערבבים את כל החומרים עד יצירת בצק רך ונוח לכבודה, לא יבש מדי ולא דביק. מרדדים לעלה בצק , לא דק מדי, אבל גם לא עבה מדי (מנסיוני- בערך- מעט פחות מחצי ס'מ עובי , אבל לא דקיק) עובי מוסיף לאותנטיות שלו, אבל לא עבה מדי, כי אחרת הוא לא מתבשל מבפנים ... בעזרת כוס שתיה - עדיף כוס זכוכית, אבל בקוטר של כוס קפה, קורצים עיגולים. הכנת המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במים , מוסיפים מלח לאחר הרתיחה, וכשהם רכים, מכינים פירה עם יתר החומרים. קודם עם החמאה ואחר כך עם שאר חומרי התיבול. הגבינה נכנסת אחרונה. הכנת הוורניקס עצמם: שמים 1/2 כף מלית ( חצי כף גדושה) בכל מרכז עיגול בצק, מדביקים את השוליים בעזרת אצבעות מקומחות , ליצירת חצי סהר. והופכים לצד השני של חצי הסהר ומדביקים שוב בעזרת אצבעות מקומחות והידוק הסגירה. ( יש גם מכשיר פלסטיק כזה מיוחד לסגירה, אבל אני אישית פחות אוהבת אותו, זה לא יוצא אותנטי...) לתוך סיר מים רותחים עמוקים, זורקים בכל פעם כמות וורניקס שנכנסת בקוטר הסיר . מבשלים במים רותחים עד רתיחה שניה, ואחר כך עוד 10 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לכלי עמוק, ומניחים מרגרינה ( מה לעשות, כך אבא שלי עושה... אתה יכול להחליף בחמאה ) בין "נאגלה" ל"נאגלה"... מצרפת תמונות משלבי ההכנה. בהצלחה
)