קפוסטה – כרוב חמוץ כבוש
החומרים 1 ראש כרוב לבן גבעול סלרי/כרפס 1-2 גזרים לגרד בפומפיה 2-3 עגבניות לחתוך לרבעים מלח – לפי הצורך מים – עד כיסוי הצנצנת אופן ההכנה לחתוך את הכרוב לרצועות דקות או לרבעים גדולים, ולערבב עם מלח היטב. למלא צנצנת בשאר החומרים ב-2 שכבות : למטה - הכרוב מעליו ½ מכמות שאר החומרים , באמצע - שוב כרוב, ומעל - יתרת החומרים מסיימים - עם כרוב כשמעל - שמים עלים של סלרי. ממלאים את הצנצנת במים וטועמים , אם חסר מלח , מוסיפים. משאירים במקום מואר (ללא שמש ישירה). הכרוב מוכן לאחר 10 ימים. הערה צריך להוציא התכולה כל יומיים לקערה גדולה ולטעום, אם צריך עוד מלח מוסיפים, ושוב מכניסים הכל לצנצנת. פעולה זו חייבים לעשות כל יומיים, אחרת הכרוב יתקלקל וייצאו ממנו ריחות לא נעימים.