ארוחת ערב עם נופר ואנוכי ובני הזוג

מירבלי

New member
ארוחת ערב עם נופר ואנוכי ובני הזוג

אצל שוש מדינת ישראל
לך שושינקה היה נפלא
וכיף היה לפגוש איתכן בנות מתוקות
 

מירבלי

New member
ג'בטות מדהימות ומיותר לציין שהכל

הכינה שוש לבדה ואנחנו רק זללנו
 
הכנת זיתים שחורים

לשטוף היטב את הזיתים מכל הליכלוך להרתיח כ-10 להוריד מהאש ולסנן להעביר לצנצנת וכל קומה למלא מעל במלח גס ככה ממשיכים עד לכיסוי הזיתים הזיתים מוכנים לאחר 10-12 יום. המלצה אם רוצים אפשר להוציא כמות קטנה מהזיתים לסנן מהמלח להוסיף שמן זית ולימון ולהגיש. את שאר הזיתים להשאיר בצנצנת עם המלח כך יישמר לזמן ארוך יותר.
 
ליקר פירות יבשים של הרברונן

ליקר פירות יבשים החומרים ¼ ליטר וודקה ¼ ליטר ברנדי 600 גרם סוכר 1 מקל קינמון שבור 10 שזיפים מיובשים בשרניים ומגולענים 10 תמרים מיובשים בשרניים ומגולענים 10 תאנים מיובשים בשרניים ומגולענים 1 ליטר מים מינרליים אופן ההכנה להכניס לצנצנת גדולה שניתן לאטום את הפירות היבשים + הסוכר, אוטמים היטב, מערבבים היטב פעם ביום (להמסת הסוכר לגמרי), משהים במקום קריר למשך שבוע. לאחר שבוע פותחים את הצנצנת, מוסיפים 1 ליטר מים מינרליים ¼ ליטר ברנדי ו- ¼ ליטר וודקה. חותמים ומערבבים היטב. לאוהבים חריף יותר ניתן להוסיף עוד מעט מהוודקה והברנדי. משאירים כך עוד 3 ימים אך מערבבים פעם ביום. אחרי עוד 3 ימים מסננים ומעבירים לבקבוקים מעוקרים. טיפ ניתן לקצוץ מראש את הפירות היבשים כך שלאחר הכנת הליקר ולאחר סינון הפירות , ניתן יהיה להשתמש בהם להכנת לפתן/פאי.
 
סלט כרוב אדום

לחתוך את הכרוב לרצועות לתבל במלח פלפל שחור ומעט לימון ולהוסיף לפי הטעם מיונז.
 
קפוסטה – כרוב חמוץ כבוש

החומרים 1 ראש כרוב לבן גבעול סלרי/כרפס 1-2 גזרים לגרד בפומפיה 2-3 עגבניות לחתוך לרבעים מלח – לפי הצורך מים – עד כיסוי הצנצנת אופן ההכנה לחתוך את הכרוב לרצועות דקות או לרבעים גדולים, ולערבב עם מלח היטב. למלא צנצנת בשאר החומרים ב-2 שכבות : למטה - הכרוב מעליו ½ מכמות שאר החומרים , באמצע - שוב כרוב, ומעל - יתרת החומרים מסיימים - עם כרוב כשמעל - שמים עלים של סלרי. ממלאים את הצנצנת במים וטועמים , אם חסר מלח , מוסיפים. משאירים במקום מואר (ללא שמש ישירה). הכרוב מוכן לאחר 10 ימים. הערה צריך להוציא התכולה כל יומיים לקערה גדולה ולטעום, אם צריך עוד מלח מוסיפים, ושוב מכניסים הכל לצנצנת. פעולה זו חייבים לעשות כל יומיים, אחרת הכרוב יתקלקל וייצאו ממנו ריחות לא נעימים.
 
סלט סלק אדום

זמן הכנה – ¾ - 1 שעה כמות – 6-8 מנות החומרים 1 ק"ג סלק אדום לרוטב 1 כוס מים 1 כוס חומץ בין יין מלח – לפי הטעם קמצוץ מעט סוכר ½ כפית גרגרי כמון אופן ההכנה רוחצים ומבשלים את הסלק עם הקליפה עד שהוא מתרכך, קולפים ופורסים לפרוסות דקות או לקוביות. לצנצנת זכוכית יוצקים את המים, החומץ, המלח, הסוכר והכמון. מוסיפים לצנצנת את הסלק ומעמידים במקרר למשך יום או יומיים לפני ההגשה. ניתן לקרר מעט ולאכול מייד.
 
למעלה