ארוח פסיכולוג קליני עמי קרונסקי - שרשרו שאלות

TatyBar

New member
בוודאי שאפשר לבקש..

מקווה שאוכל לעזור.

לגבי טיסות ונסיעות, אם הבנתי נכון, הילדה מגיעה לא בהתאם לחופשת פסח של ישראל, אלא לחופשות בית ספר שלה בחו״ל.
כי אם זה בהתאם לחופשת הפסח בארץ, אז לא יודעת מה כתוב לכם בהסכם, זה לא תמיד מתאים לחופשת בית ספר.. לא יודעת עד כמה אפשר לבצע את זה....
אבל אם הבנתי נכון, מביאים אותה לארץ, ומחזירים אותה כך שהיא בעצם מפסידה בית ספר. ולא סתם, אלא שבועיים של בית ספר.
אם ככה, אז זה גרוע.
אני גרה בהולנד.
אצלינו, להפסיד בית ספר זה לא חוקי. בפירוש. אם אני רוצה להוציא את הבנות אני צריכה אישור של מנהלת בית הספר, על טופס מיוחד, בו אני מציינת את הסיבה להיעדרות.
היעדרות ללא רשות (לא מדברת על מחלות ילדים וכאלה..) תגרור העמדה לדין של ההורה.
אבל גם לו מדובר במדינה אחרת בה החוקים לא כל כך נוקשים... (בארץ זה לא נוקשה), אז זה מסר שגוי.
בית ספר זה חינוך, שגרה, משמעת..
זו ״העבודה״ של הילד.
להתייחס בזלזול כזה לתקנות ולכללים ולבטל במחי יד את ימי הלימוד, מעביר מסר גרוע מאוד, לא רק על בית הספר, אלא על שמיעת הוראות ואכיפת נהלים בכלל.
חינוך קלוקל.
בנוסף, זה פוגע מאוד בלימודים עצמם. לא מבינה איך אפשר להעמיד את הילדה במצב כזה.
צריך לבדוק מה כתוב בהסכם ואיך זה מנוסח.
חופשים של ביקורים לאבא, לא צריכים לפגוע בשגרת לימודים.
זה אמור להיות כלל נוקשה מאוד. וזה אמור להיות אינטרס של שני הצדדים, לטובת הילדה. מכל המניעים שהסברתי קודם.

זה על רגל אחת, אם הבנתי נכון את המצב שלכם.

לגבי הרגלים של הילדה אצל אמא, זה לא רלוונטי להרגלים שלה אצלכם.
וזה לא קשור לחו״ל או לא. גם בשני בתים בארץ זה קיים.
אצל אמא היא יכולה לאכול בעשר בלילה.
אצלכם לא.
אם אלו הכללים בבית שלכם, אז עליה לעמוד בהם כשהיא אצלכם.
אלו לא כללים נוקשים מדי או מכוונים נגדה או משהו כזה.
אז הטיעון שככ זה אצל אמא, צריך להיות ברור שהוא לא רלוונטי.
צריך לשבת איתה, ולהסביר לה מה הנהלים של הבית שלכם, שאצלכם אוכלים בשעת ארוחת הערב ואחר כך כבר לא.
שזה המטבח שלכן איננו מסעדה שפתוחה 24 שעות, וממילא, זה לא בריא.
אצלכם, היא צריכה לנהוג אחרת.
אצל אמא שלה, שתעשה מה שאמא שלה מרשה. זה לא בריא, אבל זה לא משהו שאתם יכולים לשנות.
רק על מה שנעשה אצלכם יש לכם שליטה.
יום יומיים תבכה תצרח תתנגד ותטען שאתם מרעיבים אותה ותתקשר לאמא שלה ותתלונן וכו וכו...
כשתבין שהכללים שלכם לא משתנים, היא תיאלץ להתאקלם.

לגבי בעיות התנהגות... חבל עליה. וחבל עליכם.
לא יודעת כמה זמן היא אצלכם במהלך השנה. אם זה זמן שגורם לכם למתח וזה לא משהו שאפשר להבליג עליו ולחכות שתחזור לחו״ל, ממליצה לך לשוחח עם בן זוגך ולהבהיר לו את ההשפעה ארוכת הטווח של ההתנהגות שלה, וההתרפסות שלו, על החיים שלכם יחד.

ההמלצה הכי טובה ומהירה שיש לי לתת לך, היא הדרכת הורים אצל פסיכולוג.
יש דרכים להתמודד עם התנהגות כזו. זה לא בהכרח קשור לחו״ל אבל בוודאי ייתכן שזה מעצים את הבעיות. וגם יקשה על הצבת הגבולות כי השינויים שהיא עוברת במעבר הבתים הם גדולים יותר מילד ששני הוריו גרים קרוב.
אבל בן זוגך כמובן צריך להבין שמה שהוא עושה, עוזר לו (לו!!) אולי לטווח הקצר, אבל פוגע בה ובכם, מאוד, לטווח הארוך.
לא בטוחה שהוא מקשיב לך באופן שיגרום לו לשנות את דרכיו.... ולכן מציע איש מקצוע להדרכת הורים.

בהצלחה...

יערית

New member
שלום לכולם

הלוואי והיו לי שאלות בינתיים מוצאת תשובות ופתרונות -מאחלת לכולם
פרק ב' וזוגיות מורכבת מוצלחת.

היה נחמד להציץ לכם שוב....

azaria

New member
מספר שאלות שהן בבחינת "שאלות נפוצות" בפורום

שלום, ותודה שאתה מעמיד את הידע שלך לרשות הכלל.

ישנן מספר סוגי שאלות החוזרות ועולות כאן בתדירות גבוהה יחסית.

1. בזוגיות שניה, איך מתמודדים עם הטענה "את לא אמא שלי, ואת לא קובעת עלי!"
כמובן גם בהיפוך לזכר. "לא אבא שלי וכו."

2. איך מתמודדים עם מצב של הרעלת הילדים בצד השני. כשהגרוש/ה או מי ממשפחתו הקרובה מסיתים ומפמפמים לילדים כמה ההורה השני רע, טיפש, שונא אותם, פוגע בהם, וכו וכו.(כמובן שמנקודת הנחה שהטענות האלה אינן נכונות במציאות)

3. איך נכון לפעול כשאחד ההורים הפרודים עובר למקום מגורים מרוחק מאוד. אולי אף בחו"ל. מי ילך עם מי? מה לגבי ביקורים? ועוד אספקטים.

4. כאשר מי שאינו הורה ביולוגי, חושב שצריך לשנות דברים באופן החינוך של ילדי בן זוגו. איך אפשר להשפיע מבלי "להתערב בעניינים לא לך". מבלי להתכסח עם בן הזוג, או עם הילדים, ומבלי להתפשר יותר מדי כי לרוב יש סיבות טובות לרצון לשנות (למען הילד הבלתי מחונך, כדי לא לפגוע בחינוך הטוב של הילדים האחרים כולל העתידיים, וכדומה)

AmiBronsky

New member
מספר תשובות

1. אתה אכן לא אבא שלה, אבל אתה אדם בוגר, אדם שאיכפת לו, ובתיאום עם ההורה הביולוגי רצוי לקבוע היכן מותר לך לקבוע. גם כי זה הבית שלך ומותר לך להתייחס לדברים שנוגעים לך, בעיקר כמו התנהגות והתנהלות בבית. ביחס לדברים שאל קשורים כלל, כמו הבחור שהיא בוחרת לצאת אתו, זה באמת לא העניין שלך.
2.ההתמודדות הכי יעילה עם הרעלה, היא לא לתת לה תוקף. להציף את הנושא, להכיר במסרים הללו, אך לא ללכת באותו הקו, של הכפשה. ילדים מעריכים הורה תומך וסולידי ויודעים לזהות כזה.
3. השאלה כללית מדי בשבילי. אם אין ברירה, הילד ילך עם הדמות ההורית היציבה, המעורבת, התומכת והזמינה לטפל בילד באופן מלא. מגיל מסויים אפשר לשאול את הילד לדעתו. ביקורים, כמה שיותר, ממש כמו בסמיכות מגורים, שילדים רואים את שני ההורים פעמיים בשבוע או יותר.
4.חינוך ילד שאינו ביולוגי, תלוי בראש ובראשונה בהסכמה ושיתוף פעולה בין בני הזוג. כפי שכבר כתבתי, מה שנוגע לחיים בבית, נוגע לך. מה שמעבר לזה כבר תלוי ביחסי אמון, בהסכמה ובכבוד הדדי. הבסיס לכל ההתמודדות הזו הוא איכות הקשר הזוגי של הורי המשפחה המורכבת. כשהם מגיעים להסכמות הכל הרבה יותר פשוט, ולפני הכל, מוטב שהם יתקשרו, אפילו במסגרת של טיפול זוגי, או כל מקום אחר שמהווה קורת גג לדיאלוג של 'הורים מורכבים'. האמת שאני לא יודע אם יש מקום כזה, שנותן קורת גג לדיאלוג בין 'הורים מורכבים'. אתם יודעים?

mother cat

New member
עמי - המון, המון תודה על ארוח מרתק!

אני אישית למדתי המון מתשובותיך, ואני מקווה שכך גם יתר הגולשים.

אני מקווה שנוכל לשכנע אותך לחזור לארוח נוסף בעתיד, וכמובן שאתה מוזמן להמשיך לגלוש פה ולתרום מהידע והנסיון הרב שלך - אני משאירה את הניק שלך אדום למקרה שתחליט לעשות זאת.

המון המון תודה

kisslali

New member
תודה רבה!

היה מעניין, מלמד ומעשיר. תודה על הזמן שהקדשת לנו, אוהבת את הגישה שלך!

מקווה לראות אותך כאן שוב, ללי

למעלה