ארועי פורים בישוב

מזכירות

New member
ארועי פורים בישוב

פורים מתקרב וכך גם ארועי פורים.... והשנה מגוון ארועים כרגיל - יום שישי 2/3 מסיבת מבוגרים - בר משקאות עשיר, כיבוד, פרסים והפתעות - החלה מכירת הכרטיסים במשרדי הועד יום שבת 3/3 - 10:00 פורימוןן במתחם הצופים 20:00 קריאת מגילה באוהל בבית הספר 22:00 מסיבת נוער באוהל בבית הספר יום ראשון 4/3 - 12:00 עדלא ידע "חיות וחיוכים" ממתחם הצופים אל בית הספר 13:00 הפנינג לכל המשפחה בבית הספר - ג'אגלינג, מופע אש, מעגל מתופפים, דיסקו- קיד עם ליצנית ובובות ענק, ובנוסף ביתני משחק בעלות סמלית, דוכני אוכל, בית קפה. נשמח לראות את כולם בכל הארועים......

namaa

New member
גלית שכחתם את שומרי המצוות?

גלית היקרה כל הכבוד על הפעילות אבל השארתם יותר מרבע מתושבי לפיד ששומרים על מצוות מחוץ למעגל החוגגים. חשבתי שזה רק היה הפעם בטו בשבט - אבל כנראה זה הפך למנהג קבוע. ממש מקומם - הם משלמים מיסים כמו כולם וזכאים להנות מתקציב הוועד כמו כולם. יש זמן לתקן זאת. תודה נעמה

אולי מספיק עם הכפייה הדתית?

עם כל הכבוד אנחנו יישוב חילוני במהותו והטיעון שאתם גם משלמים מיסים לא מחזיק מים. הרוב המוחלט הוא חילוני גאה וזה מה שצריך להכתיב את אופי האירועים בישוב. לא מספיק שיש לנו בית כנסת, לא מספיק שישי לנו רב, לא מספיק שיש לנו ישיבה, לא מספיק שתלמידי קריית ספר לומדים אצלנו בישוב אז אתם גם רוצים לקבוע לנו מתי נחגוג? ואת יודעת מה הכי מצחיק? אתם בוכים ובוכים ובסוף אפילו לא מגיעים לאירועים.. אז אולי מספיק עם זעקת הקוזק הנגזל ואם אופי הישוב לא מתאים לכם, קריית ספר לא רחוקה.

גלית !!!!! שכחת את השומרונים !!!

אני שומרוני ! , ולכן אני שומר גם שבת וגם יום ראשון !!! אפשר לדחות את הארועים ליום שני בבקשה ? אני משלם מיסים כמו כולם !!! מגיע לי !

אני אבא של ירין וטליה וחייב להגיב

סליחה ,אני בדרך כלל לא בקיא בעניינים שמטרידים את שכניי לישוב אבל מה שגרם לאישתי, שתחייה, לנוע בחוסר נחת על כסא המחשב-גרם לי לרצות פעם בחיים להגיב בכל העוצמה על מה שבאמת מרגיז. רק כדי שיהיה ברור אני יהודי-בדרך שלי.אני נוסע (הרבה)בשבת-אבל אני אומר לא מעט פעמים ברוך השם. אכלתי איזה פעם או פעמיים בחיי סטיק ברוטב פלפל ושמנת(סטייק לבן כן?)-אבל ערכתי לבני ברית מילה עם מוהל יהודי כשר למהדרין. ואני יכול לתת עוד דומאות רבות ראיתי בחיי חילונים טובי לב צדיקים גמורים שאמנם לא מקיימים תרי"ג מצוות אבל הלב שלהם זך ונקי מצד שני ראיתי (במו עיניי)חרדי בלב מאה שערים מוציא מתחת לשולחן המשרד שלו מחשב נייד ומציע לי לראות איתו סרט כחול.וראיתי גם דתיים כל כך רעים כל כך נבזים וכל כך שקרנים שהגעתי למסקנה שאין שום הגדרה שתוכל להכיל בתוכה את מאפיינהם של כל הדתיים כמו שאין מאפיין קבוע לכל החילוניים. ואם תזכירו את עניין כסוי הראש-אז גם זה לא תמיד נכון לשני הכיוונים-אני מכיר אנשים שמסתובבים ללא כסוי ראש והם מקיימים יותר מצוות מחובשי כיפה ולמה כל ההקדמה המעיקה הזאת? כי אני לא מבין למה כל כך קל לאנשים בפורום המכובד הזה לשנוא? למה לשנוא? למה לתקוף?למה להתבכיין? למה לגרש? איזה כפייה דתית יש עלייך בישוב? מישהו מחייב את תלמידות בית ספר לפיד המ"ה לבוא בחצאיות לבית הספר? מישהו אוסר עלייך לסוע בתחומי הישוב בשבת? והטיעון ש"הם"(הם? מי זה הם? ---החמאס? יהודים כמוך וכמוני-יותר או פחות זה לא משנה אבל קודם כל הם בני אדם כמוך וכמוני) לא יכולים להישען על הטיעון שהם גם משלמים מיסים גם הוא לא נכון מפני שזה אחד הדברים שנותנים ל"הם" לגיטימציהלהרגיש כאן שווים אליי ואלייך. ומי אמר שבגלל שיש כאן רוב חילוני צריך לתת אופי חילוני לפעילויות? אולי לא נציין יותר את חג השבועות (באופן מדהים כמו בשנים האחרונות בישוב) הרי זה חג יהודי ואם נרצה או לא נרצה תהיה לו ארומה יהודית אבל דבר אחד אני באמת לא מבין: מה מפריע לך שיש רב בישוב?מה מפריע לך שיש בית כנסת בישוב? הוא מרעיש? הוא מסריח?הוא מושך זבובים? הוא גורם להגברת הפשיעה? ישוב בסדר גודל כמו שלנו צריך לתת לתושביו את מקסימום השרותים הנדרשים למקסימום תושבי המקום-ואם את לא" משתמשת" בבית הכנסת זה לא אומר שבגלל זה לא צריך שיהיה כאן בית כנסת מה תגידי אם משפחה ללא ילדים קטנים תתלונן על כך שיש כאן יותר מידי גני שעשועים-והם מבקשים לצמצם חלק מהם. ותנועות נוער? מי צריך? אפשר לסגור את הצופים .לא צריך. לפני סיום דברייך את מציינת שמה שמצחיק זה ש"הם" בוכים בוכים ולא באים לארועים. שאלת את עצמך למה? אולי בגלל ש"הם" לא מרגישים כל כך רצויים? ולסיום(סוף סוף): לא רציתי להיגרר אחרייך לפרובוקציה ולהציע לך אופציה פחות יהודית אם לא מתאים לך לגור ביחד עם יהודים כמוך שהם רק מקיימים יותר מצוות ממך אבל ההצעה הנדיבה(להחריד) שלך לשכנייך לישוב, לעקור לישוב אחר מדיפה רייח לא נעים ואם טעיתי ואת אדם טוב לב ורב חסד הראי את גדלותך והתנצלי בפני הציבור שהעלבת לו ארומה יהודית.

pini19

New member
אני לא דתי!! שומר מצוות!!

לא נוסע בשבת. אני רואה בברכה את ארועי הועד בשבתות. ככה כל תושבי לפיד לא יסעו בשבת וישארו בישוב ויפגשו אחד את השני בט"ו בשבט אני מתכוון להשתתף אבל לא אוכל לנטוע כי שבת, גם אתם יכולים לעשות כך להשתתף כמו כלם רק להמנע ממה שאתם חושבים שהוא חילול שבת. אלו ארועים מאחדים ולא מפרידים.

namaa

New member
למירב

בושה לכתוב ככה לשכנייך. אין מילים לתאר את גודל הרוע שנשפך ממך. מה כל כך קשה לעשות ארוע נטיעות ביום שישי שגם ככה רוב ילדי בית הספר לא לומדים? מה כל כך קשה לקיים מסיבת פורים ביום חמישי? להכפיש כך את רב הישוב פשוט מזעזע. תתביישי לך חבל שכל החילוניים שכותבים כאן וחברי הוועד במיוחד לא מוצאים לנכון להגיב כפי שנדרש מנבחרי ציבור. אי התגובה כמוה כהסכמה לדברי הרפש הנ"ל ממש ישוב איכותי וסובלני

TakeOne

New member
"לנעמה"

לפני שנתיים או שלוש הייתה יוזמה למסיבת פורים בשישי. הדתיים יצאו במחאה, בדיוק כמוך עכשיו. המסיבה הוזזה ליום חול או למוצ"ש ( לא זוכר בדיוק) שהיה מאוד לא נוח לחוגגים, שחלקם אומנם קיטר אבל כרגיל, קיבל את הדברים בהסכמה. בפועל הגיעו 3 אולי 4 דתיים למסיבה. בוודאות לא יותר. מעבר לכך, בלפיד אין 25% דתיים. גם לא חצי מזה. בדוק. אז בוא/י נרגיע ונלמד קודם את העובדות. מעבר לכך, צריך גם להגיד מילה טובה למארגנים ולמתנדבים, על שפע האירועים העשיר והמגוון בפורים - שנה אחרי שנה! אלדד.

namaa

New member
ל"אלדד"

אתה לפחות מציג עמדה לגיטימית. אבל שוכח באלגנטיות את נושא טו בשבט. ארוע נטיעות לא דומה למסיבת דיסקו שאכן מתאימה אולי לפחות תושבים דתיים. תסכים איתי שמה שכתבה מירב צריך לקומם גם אותך ואת החילוניים. זה פשוט גובל בגזענות. בינתיים אתם רק עושים חישובים מספריים של מספר הדתיים בישוב. (גם לזה אני לא מסכימה איתך) כי לא רק חובשי כיפות שומרים על השבת וגם אם הם מיעוט זה לא אומר שלא צריך להתחשב בהם. יש יותר דתיים בישוב ממשפחות שדוגלות בחינוך אנטרופוסופי..... את תשובת גלית או הוועד אני לא רואה כאן וזה ממש עצוב.

TakeOne

New member
את/ה סוטה מהנושא

וקשה להמנע מהתחושה שאת/ה מחפש/ת רק את הויכוח או המריבה. חבל. הפנייה המקורית שלך נגעה לנושא פורים עליו קיבלת תשובה רצינית. לא מכיר את נושא ט"ו בשבט, לכן לא אתייחס אליו, בשלב זה לפחות. אני לא עושה חישובים מספרים על מנת לקפח חלילה צד זה או אחר, אלא רק על מנת להעמיד אותך בדבר הנתונים המספריים. אם לא היית נוקב/ת בנתון המופרך של 25% לא הייתי נכנס לזה בכלל. מי אמר שלא מתחשבים בתושבים הדתיים? מאיפה את/ה מביא את זה. יש רב לישוב. יש בית כנסת וקהילת שומרי הדת (הברוכה) גם מתוקצבת על ידי ועד הישוב. לא חייבים לנגח ולהתווכח על כל דבר, ועוד בשם בדוי, בלי לקחת אחריות על הדברים שלך.

namaa

New member
איזו תשובה רצינית?

גלית לא השיבה ושום חבר וועד לא טורח להשיב. נראה לי מוזר שאתה לא מכיר את ארוע טו בשבט שנדחה משבת שעברה לשבת הקרובה בגלל מזג אויר. למה זה לא מתקיים ביום שישי לא ברור וגם לא טורחים להסביר. גם אם אין 25% שומרי מצוות עדיין אפשר להתחשב במיעוט במיוחד שזה לא מפריע לרוב. אין במה להתפאר בשרותי הדת הקיימים בישוב. בית הכנסת נראה רע בזמן שמשקיעים מאות אלפי שקלים בדברים אחרים. יש יותר תושבים שמקבלים שרותים מבית הכנסת מכאלה שיבקרו במגרש הכדורגל החדש. בקיצור נוכחתי לדעת שכולם מדברים על איכות וסובלנות אבל זו לא המציאות. תהיו בריאים

הודעה חשובה מנשיא מועצת המתחזים

בתוקף אחריותי כנשיא מועצת המתחזים ברשיון אני מזהיר את הציבור משני מתחזים מזה מתוחכמים מכפר אורנים בשם namaa ופלוני עלמוני.אלו שני מתחזים פוחזים הנמנים על צאן מתחזיו של רונן ראש הועד שם. לכם מתחזיי המכובדים ולרונן המתלונן עצה מגדול מקובלי המתחזים רוצים למצוא את האשמים? רוצים לגלות ת'מושחתים? רוצים לחשוף את הבוחשים? לכו להציץ בראי....................................................

תודה לך דבורנית יקרה

זותי שעה קשה למוסד ההתחזות שעובר טלטלה עזה כי יש מתחזים ללא בושה שמגיעים מהגבעה. התגבורת שלך נחוצה. בדרך אגב אולי את יודעת איפה משיגים צנצנת דבש מלכות.

pini19

New member
צודקת בהחלט!!

בית הכנסת בלפיד נראה זוועה למרות שהוא נותן שרותים לאוכלוסיה רחבה הגיע הזמן שהועד יטפל בנושא!!!!!! בהקדם האפשרי!!!!!

pini19

New member
לנעמה את טועה.

הציבור הדתי בשבת בלפיד יוצר לו קהילה חמה ותומכת , הם נפגשים בשבתות בבית בכנסת נפגשים בינם לבין עצמם ומכיוון שאינם נוסעים הם מרבים לטייל באזור הקרוב בשבת ולהרגיש את הנוף והטבע. לציבור החילוני אין מי שיארגן אותו ציבורית כדי ליצור קהילה מאוחדת בשבת אלה עם כן עושים את זה דרך הוועד. אני מקווה שהוועד ישכיל בארועי השבת לא ליצור חילול שבת בוטה כדי שגם הדתיים בינינו יוכלו להשתתף. אני מסתייג מצורת ההתבטאות של מירב בדבר אחד, מקומם של הדתיים שומרי המצוות הוא בינינו , הם באמת היו יכולים ללכת לגור בחשמונאים למשל, אבל הם העדיפו לגור בישוב לפיד כנראה בגלל שהם מאמינים באינטגרציה בין האוכלוסיות.

אירילה

New member
../images/Emo91.gif קצת על סובלנות

סובלנות מה היא? האם אנחנו אכן חברה סובלנית? הכל בקישור המצ"ב

pini19

New member
בין נאורות לסובלנות .

בן אדם או חברה סובלנית(מהשורש סבל) נחשבים לאנשים שמוכנים קצת לסבול כרוב או כאדם פרטי ,למען המיעוט שבו. ולא רק לקבל אותו כשונה ממך. קבלת השונה ממך היא חברה נאורה אבל לא בהכרך סובלנית.

סובלנות?

זה בטח לא הצד החזק שלך או של יושב ראש הועד שלך . בוא אספר לך סיפור. יש לכם שכנים רובם אנשים טובים אשר התמזל מזלם(לטוב ולרע) והם עוברים דרך לפיד בכניסה וביציאה מביתם. באו "החכמים" מלפיד "ושיפצו" את המעבר בין הישובים כך שהוא מסכן את העוברים בו (אגב גם תושבי לפיד עוברים בו יום יום אם לעבודה אם לבקר חברים ואם סתם להינות מהפעילות בישוב ואגב הם תמיד רצויים). הרבה כסף הושקע "בשיפוץ" ואז באו טובים וחכמים ושאלו את עצמם: האם לא היה עדיף להשקיע את הכסף בפרויקט אחר כמו למשל שיפוץ בית הכנסת? האם סלילת שלשה מקומות החניה בדרך זו כל כך חשובים? למה בדיוק? למשאית שעומדת שם ומגבירה את הסכנה במעבר? וריבונו של עולם הם לא מצאו תשובה טובה ואז הם הגיעו למסקנה שמישהו מעדיף "להוציא" לעצמו עין כדי "להוציא" לשכנו שתיים ולא לנסות להבין את מהות הבעיה. אני בכל אופן מעדיף להשאר אופטימי ולקוות לימים טובים יותר עם שיתוף פעולה בין הישובים. מהמודאג.

למעלה