אריה האם יכול לחשב לי את מהירות סיבובי הרגליים של סר ברדלי

ariasdo

New member
בתחילת הדיון כתבתי מהם המצבים שגורמים השפעה על ...

מצב שיש עזרה מאחור או מלפנים כמו רוח גב / ירידה כאשר מצב סל"ד קבוע מול יחס העברה קבוע פחות משפיע .

הדוגמה הנוספת בפלטון קשורה לנושא .
גם בפלטון זה מצב דומה הרוכבים שמוגנים בפנים מורדים סל"ד ונשארים במהירות הפלטון את זה גם רואים בטורים שמסובבים קצת ונחים .

לא מסובבים על רק על אותו סל"ד ואותו יחס העברה זה לא נותן כלום במצב שיש עזרה של רוח , שיפוע יורד ובתוך פלטון,

במצבים האלו אין השפעה של סל"ד מול יחס העברה כמו בחישוב מתמטי בתנאים של התנגדות פנים מי מצב 0 ליותר .

בפורום או היום זה יותר קומונה קטנה וויכוח שהוא בעניין אופניים זה דבר טוב כל אחד מסביר את המחשבה שלו ולזה גם מיועד פורים
שכותבים הודעה או תגובה קשה לדעת לאן השרשור מושך .

נקווה שזה ישאר הבעיות שלנו בחיים .

אריה סדובניק

נחשון, שכחת את המכניקה של הפריילוף

הגלגלים יכולים להסתובב יותר מהר מאשר הרוכב מסובב אותם. כלומר, אם הרוכב מסובב דוושות למשל ב-100 סל"ד שבתנאי מעבדה יסובבו את הגלגלים במהירות 40 קמ"ש, הרי הרוח או הירידה גורמים לגלגלים להסתובב מהר יותר. בירידות, גם כשאתה מסובב "רק" במאה סל"ד, עדיין תרד בשבעים או שמונים קמ"ש אפילו שכביכול אתה מסובב את הגלגלים בהספק סל"ד של ארבעים קמ"ש.
ירידות ורוח גב לצורך העניין זה אותו דבר.
נורא פשוט ונורא נכון. :) מה לעשות...

yuvalind

New member
מה הקשר לפריילוף?

עד כמה שאני מבין הוא מנגנון מכני של 0 או 1, או שהוא מחובר או מנותק.
הוא מתנתק בדיוק ברגע שבו הגלגל מסתובב מהר יותר מהשרשרת...אבל אז הרוכב יכול לא לסובב בכלל והאופניים ימשיכו באותה המהירות, כך שבאופן הגדרתי ברגע שהפריילוף מתנתק אין שום קשר בין מהירות סיבוב הרגליים למהירות סיבוב הגלגל.
אני באמת לא מבין מה אתם מפספסים בהסבר, הנכון לדעתי, של נחשון.
גלגל בגודל נתון, הילוך נתון, בהנתן מהירות - ניתן לחשב קדנס בקראנק (בהזנחת הפסדי שרשרת וחלקי מערכת אחרים).
זה נכון שבירידה או ברוח גב הרוכב יצטרך להפיק פחות וואטים בשביל לסובב באותו הקאדנס, אבל מה זה קשור למהירויות עצמן?
או, במילים אחרות - אם רוכב מוציא 200 וואטים קבועים, הגיר קבוע, והמהירות שלו משתנה - הקאדנס חייב להשתנות כתוצאה משינויי רוח, טופוגרפיה או רכיבה בתוך פלוטון (וכן - אני בטוח שאם רוכבים בחזית הדבוקה ובתוכה רוכבים באותה המהירות על אותו יחס הילוכים, הרוכבים בתוך הדבוקה על קאדנס מעט נמוך יותר. או שהם בהילוך אחר ובאותו הקאדנס.)

mrgrin

New member
נחשון צודק בהנחה שההספק אחיד במהלך הדיווש - אבל זה לא המצב

מכיוון שיש נקודות מתות במהלך הדיווש הרי שבנקודות אלו הכח המועבר לגלגל קטן ואילו בנקודות אחרות גדל.
למעשה האופניים מאיצות ומאיטות כל הזמן בצורה מחזורית - גם אם קשה להבחין בכך.
כאשר רוכבים בעלייה - ההאטה במהלך הנקודות המתות משמעותית יותר- כך גם עם רוח פנים.
בירידה מכיוון רכיב הכוח של הדיווש באותו סל"ד קטן יותר ומכיוון שאין נקודות מתות לכוח המשיכה - נאיט פחות כתוצאה מדיווש לא יעיל.

nachshon4

New member
אתה כל פעם מביא סיפור אחר, הא?

לפחות תהיה קונסיסטנטי.
שוב אין קשר בין העובדות שכתבת, שאולי הן נכונות, לטענה של אריה. בהילוך ספציפי, בסל״ד ספציפי, המהירות קבועה. אם אתה מזיז את הפדל משעה 11 עד שעה 1 של הקרנק לאט יותר מאשר משעה 2 עד 5, המהירות תרד ביחס חד חד ערכי לירידה במהירות הסיבוב שלך. אם תזיז את הפדל משעה 11 לשעה 1 באותה מהירות בעליה, בירידה או עם רוח גב של 30 קמ״ש, המהירות של האופניים תהיה שווה.
אלוהים, מה כל כך קשה להבין...

mrgrin

New member
מה לא הבנת ?

בחלקים המתים הזזת הפדל לא תורמת למהירות האופניים או לפחות תורמת מעט.
בזמן הזה נאיט: הרבה בעלייה ומאט בירידה.
התוצאה - באותו סל"ד המהירות בעלייה תהיה נמוכה יותר.

yuvalind

New member
רק בשביל ליישר מושגים...

סל"ד (או קאדנס) זה מספר סיבובים ליחידת זמן, במקרה שלנו דקה.
תבחר נקודה על מעגל הפידול, נניח הנקודה העליונה ביותר של רגל ימין (שעה 1200 של רגל זו).
אם הרגל מגיעה לנקודה זו 70 פעם בדקה - הקאדנס שלך הוא 70.
זה לגמרי לא חשוב מה קרה במהלך תנועת הרגל, האם התנועה היתה אחידה במהירות שלה (זמן זהה למעבר בכל קטע בעל גודל שווה במעדל הפידול) אן שבחצי הראשון פידלת לאט ובחצי השני מהר. זה פשוט לא רלוונטי.
מה שקובע למהירות זה רק כמה סיבובים השלמת בדקה.לכן אין שום רלוונטיות ליעילות הפידול שלך.
אתם שוב מבלבלים בין מהירות לבין עבודה(אנרגיה). אותה מהירות בתנאים קשים יותר גוררת -
1. אם ההילכוים נשארו זהים - בדיוק אותו קאדנס
2. אם ההילוכים השתנו - יתכן אותו קאדנס
3. בוודאות יותר עבודה שאתה צריך לעשות (וזה מתקבל ע"י הגדלת הקאדנס או שינוי בכוח = בחרית הילוכים אחרת)

ariasdo

New member
הכוונה שלי במקור - באיזה תנאים גודלת המהירות ללא הגדלת סל"ד

שיחס העברה נשאר קבוע .

1- דבר הברור ביותר לכל בן אנוש בירידה המהירות גודלת , בהתאם לשיפוע .

2- לי לפחות ברור שיש רוח בגב זה מגדיל את המהירות בהתאם לעוצמת הרוח בגב .

3- גם זה ברור לכולם שרכיבה מוגנת / ובמיוחד בפלטון המהירות גודלת או נשארת בפחות מאמץ .

ב 3 המצבים האלו הסל"ד מול יחס העברה משפיע פחות ובחלק מהמצבים זה ממש סבוב על רק
כאשר יחס העברה קבוע והסל"ד הממוצע קבוע .

אני חסיד של חישובים ומכיר כמו תורה בעל פה את כל הקומבינציות בלי להסתכל על מד סל"ד
מספיק שאני רואה את המהירות ואני יודע באיזה הילוך אני רוכב שאר הפריטים רצים לי בראש .
זה במצב רק אם יש מולי התנגדות מ 0 ליותר

אבל ב 3 המצבים ירידה , רוח , גב , פלטון זה שונה .
בירידה אני על 70 קמ"ש עם בלמים אז מה עוזר לי לסובב זה על רק .
שיש רוח בגב תלוי בעוצמה , ואין לי עניין להגביר אני ממש מורד סל"ד כדי להיות במהירות שאני מעוניין להיות בקטע .
בפלטון המעט שרכבתי בתוך הפלטון עם קבוצות במחנות אימונים בעבר .

נשבע לך לא סובבתי כמעט את הרגלים .

אריה סדובניק

yuvalind

New member
אני מרים ידיים

או שהמדיום לא מתאים לדיון או שאני לא מצליח להסביר כראוי דברים שנראים לי טריוויאליים.
לגבי הנקודות שהעלית -
1. ירידה - פה נכנס הפריילוף. באופניים ללא פריילוף קאדנס הרגליים שלך יעלה, נכון? כי המהירות נקבעת רק ע"י יחס ההעברה והקאדנס של הגלגל האחורי, והקאדנס של הגלגל האחורי קשור באופן ישיר לקאדנס של הקראנק. המהירות עלתה, ההילוכים נשארו זהים -> הקאדנס יעלה. אתה לא מרגיש את זה בגרליים בגלל הפריילוף, אבל זה לא רלוונטי לדיון.
2. רוח גב - באותו קאדנס, אותם הילוכים -> המהירות זהה אבל כנראה שאתה צריך להוציא פחות וואטים מאשר ברכיבה באותה מהירות ללא רוח גב. אם המהירות עלתה -> או שהעלת קאדנס או שאתה בהילוך כבד יותר ובאותו קאדנס.
3. פלטון - אתה בעצמך כותב - "נשבע לך לא סובבתי כמעט את הרגלים ". שוב, זה הפריילוף. הקאדנס של הגלגל האחורי נשאר זהה, אבל לעתים הפריילוף לא מעביר את זה לקראנק. בממוצע - אתה מוציא פחות וואטים.
ולפני שמישהו יטען שיש הבדל בין "דיון פיזיקלי תיאורטי" ל "מציאות" - דווקא אופניים הם מערכת כ"כ פשוטה שזה באמת כמעט אותו הדיון.
למי שרק בלבלתי אותו - אני מצטער, יש מספיק משאבים ברשת שמסבירים את כל הסיפור.
קצת חבל לי כי זהו דווקא דיון חשוב, ההבנה של המערכת ואיך אני יכול לנצל אותה לטובתי תורמת לרכיבה יעילה, במיוחד כאשר רוכבים עם מד וואטים.
רק רכיבות טובות.

ariasdo

New member
המצב במציאות עניין אותי - פחות מסובבים רגלים והמהירות ....

גודלת או נשארת תלוי בסיטואציה במצב ירידה , רוח גב , ורכיבה בפלטון .

הקטע הפיזקלי מי משפיע ואך לא מעניין אותי - ׁכמו ( שלא מעניין אותי היום אך מנורה עושה אור ) .

אריה סדובניק

nachshon4

New member
טוב, התיאשתי...

אני כנראה די אהבל אם אני לא מצליח להסביר כזה דבר פשוט....

ItsikH

Member
הטעות היא בקישור של ההספק למהירות [ובדיון כולו, בסמטוכה של
כל הפקטורים האפשריים - הספק, כוחות, קאדנס, יחסי העברה, מהירות, שלא לדבר על פיזיולוגיה]
ההספק שאתה מייצר לא קובע את המהירות שלך, כי יש כוחות נוספים שמעורבים - הוא אכן קובע את מהירותך רק אם תקבע את שאר הפקטורים [למשל במישור ללא רוח]. לכן בדוגמא שנתת, כשיש כח נוסף של הרוח, ובהנחה שהרוכב ממשיך לתת אותו הספק ונשאר באותו יחס העברה, גם מהירותו וגם הקאדנס שלו יגדלו יחד - כי לא ניתן לקבע את הקאדנס.

Dov_s

New member
לפי האתר bikecalc הקדנס בערך 105

תציב את הנתונים באתר ותגיע לקצת פחות מ105 סל"ד.
האתר

Dov_s

New member
דרך אגב, לעניין היעד שהוא הציב לעצמו

הוא דיבר כל הזמן על מעל 55 ק"מ, לפי החישובים הללו הוא היה צריך לשמור על קדנס ממוצע של 105 בשביל להגיע ליעד שהוא רצה.

אני מצטרף לדיעה שהוא חשב שיוכל יותר. מכיוון

קדנס 105 הוא בגבול התחתון של קדנס אופטימלי,
היות והוא מוגבל להילוך אחד , לדעתי הוא כיוון למהירות של 55 +

ariasdo

New member
במגבלות ה - UCI הקראנק היה ב 9.2014 - 54/14 והתוצאה ...

51.115 ק"מ בשעת רכיבה

מצורף לינק לשרשור בפורום
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1046&MessageId=176520824#176517149[/URL]

בשרשור מופיע גם סיכום הנושא בהרחבה עם כל ההיסטוריה לפי יאיר בן עמי

לגבי דיוק הסיבובי סל"ד זה חישוב שמבוסס על גלגל 27 אינץ (דיוק הגודל ותלוי גם איזה צמיג עוצמת ניפוח )
כל הדברים הקטנים משנים קצת תוצאות חישוב בקטנה .

אריה סדובניק

cipo 1

New member
ואני בסך הכל רציתי לשאול את אריה שאלה בתחום שהוא מאוהב בו

חוץ מטיפוס קירות ואוכל טוב.
נחמד לראות איך הפורום הזה מתעורר משאלה קטנה.
שהתשובה לה פשוט עניינה אותי.
יום טוב !!
עודד

למעלה