אריק שרון הרס את הליכוד - ההתנתקות

MikeTyson

New member
אריק שרון הרס את הליכוד - ההתנתקות

רק בגלל ההתנתקות אריק שרון הרס את הליכוד. כל הימין הולך לזבל בגללו. פעם הימנים היו עוד בדרכו של ז'בוטינסקי ז"ל שתמך בארץ ישראל השלמה, ללא פשרות וללא חלוקת הארץ, ובטח שלא לאויבנו הערבים. אריק שרון הבטיח גם את זה, אנחנו בחרנו בו והוא פשוט עושה מה שבא לו. הוא הרס את הכל. את המסורת, את הליכוד, את הימין ובקיצור הכל. אסור להתנתק חברים. אני גר במרכז ואין לי אפילו סרט כתום על האוטו אבל אסור להתנתק מארץ שהיא שלנו - מארץ שאלוהיינו הבטיח לנו עוד לפני אלפיי שנים, עוד בתקופת התנ"ך. אסור לנו להחזיר שטחים. צעד לא נבון. מאור.

hilasapir

New member
צודק...

שרון עושה את זה בגלל שהוא מפחד להיכנס לכלא.....(אתם מכירים את הסיפור) זה לא דמוקרטיה זאת דקטטורה (גם את זה בטוח שאתם מכירים...)

silverhawk

New member
אני מצטער, אבל זו דעה מאוד תמימה

מה את חושבת? שההאשמות כנגדו וכנגד משפחתו יעלמו בגלל התכנית? ממש לא. אולי הם אכן ידחו במספר חודשים, אבל לאחר סיום התכנית - במידת הצורך, האשמים יישפטו. אין שום קשר בין תכנית ההתנתקות לבין העברות לכאורה שבוצעו.

AGENT SHESH

New member
האמת שהדיעה שלך היא שתמימה,

אתה מבין, מה שעובר מסדר היום הציבורי לא חוזר לרוב.

silverhawk

New member
אני נאלץ לחלוק עליך

אתה צריך להבדיל בין נעלם מסדר היום הציבורי (קרי העיתונות) לבין סגירת התיק. אבל איך שלא יהיה - נחיה ונראה. אני אומר לך שהאשמות לא ייעלמו סתם ככה ללא פיתרון כל שהוא. למרות הכל ומושחתת ככל שתהיה, זוהי עדיין מדינת חוק.

AGENT SHESH

New member
"חוסר עניין לציבור"

טענה נפוצה לסגירת פרשות שהתפוצצו בקול גדול ונעלמו אח"כ בשער האחורי.

silverhawk

New member
הדרך לסגירת תיק עקב "חוסר עניין

לציבור" היא ארוכה ומפותלת מאוד.

silverhawk

New member
ימין ושמאל ומה שביניהם

החלוקה לימין ושמאל כבר לא קיימת היום באופן חד כמו בעבר. האידאולוגיות של המתונים בשני המחנות הולכות ונוטות לעבר מרכז משותף, והקיצוניים יותר פונים למפלגות נישה. שרון לא הורס את הליכוד - הוא מעביר את המפלגה למאה ה-21. 56 שנים של מלחמות במקרה הרע ואי-שקט במקרה הטוב - לא הגיע הזמן לנסות משהו חדש?

MikeTyson

New member
לא!

לא הגיע הזמן לנסות משהו חדש! איפה אתה גר?? בטח בצפון ת"א או משהו... תאר לך שהיו מפנים אותך מהבית שלך, ועוד מי ? יהודים, אחים שלך מפנים אותך, ולמי נותנים את הבית שלך ? לערבים. הוגן או לא הוגן? זה הבית שלהם, זו האדמה שלהם. סבותיהם נולדו שם ומפנים אותם בכח. זה דמקורטיה??

AGENT SHESH

New member
XDD

דודי, עלה עליך...

silverhawk

New member
תגובה

ראשית, אני אכן בעד התכנית, אך זה לא אומר שאני לא מבין ומרגיש את הכאב שלהם. התכנית נהגתה ואושרה ע"י הממשלה -> הממשלה נבחרה וקיבלה מנדט ע"י העם -> לתכנית יש תוקף חוקי. תראה, אני מסכים עם כך שזה לא הדבר הדמוקרטי ביותר, אך זה גם לא 'לא דמוקרטי'. התכנית צועדת באזור האפור, אך איך שלא יהיה, יש לה גיבוי מהעם. וכן, לא משנה כמה סרטים כתומים אתה רואה ברחובות, רוב הציבור עדיין תומך בביצוע התכנית, כואב ככל שזה יהיה. אבל אני חייב לציין דבר אחד - אתה שואל האם זו דמוקרטיה, אך משפט אחד קודם אתה מתלונן על כך שערבים מקבלים את השטח. ידידי, אני מצטער להגיד לך כי משמעות הדמוקרטיה היא שיוויון זכויות לכל האזרחים, ללא קשר לדת, גזע או מין. כן, גם הערבים הם אזרחי המדינה.

MikeTyson

New member
אתה טועה חברי,

לתכנית שאמרת שיש לה "גיבוי מהעם", אין גיבוי מהעם. תראה כמה סרטים כתומים יש ברחובות, במרפסות, במכוניות וברמזורים... ותראה כמה סרטים כחולים... דמוקרטיה זה חופש, שיוויון, זכויות. אבל מה שהממשלה עשתה כאן זה עבודה בעיניים, על כולנו, על כל מי שהצביע בעד שרון שיבחר לראש הממשלה של ישראל. כי זה לא היה אמור להיות ככה. אבל מה כבר לאזרחים יש לעשות? אתה מציג את זה ככה כאילו אזרחי המדינה ידעו מראש שהולכים להתנתק ובגלל זה רוב העם בחר בשרון - אבל אתה טועה. אף אחד לא ידע על זה ובגלל זה עבדו על כולם בעיניים ושקרו לנו במצח נחושה.

silverhawk

New member
לא בדיוק

אתה לא יכול לראות בסרטים כמדד לתמיכה\התנתקות. אני תומך בתכנית, אך אני לא שם סרט כחול על האוטו מכיוון שאני רואה זאת כהתרסה. אני מרגיש את כאב המתנחלים, קשה לי לראות אנשים מפונים מבתיהם, אך אני עדיין תומך בתכנית! יותר מזה, אני חייל שאמנם לא משתתף בפינוי, אך במידה והייתי נדרש לעשות זאת - הייתי מבצע את הפקודה. אני מסכים איתך מבחינה מסוימת. נכון ששרון לא נבחר על מצע של פינוי ומבחינה מסוימת ניתן לראות כאן מעשה לא דמוקרטי, אך שוב - יש רוב תומך בתכנית. הסקרים מראים באופן עקבי על כ-55% תמיכה לעומת כ-35% התנגדות. זהו רוב, ידידי, ובדמוקרטיה רוב מאפשר פעולות.

MikeTyson

New member
סקרים זה בולשיט.

מתי הם נערכו? לפני חודש? מי הצביע? 10,000 ערביי ישראל היו שם כדי להצביע נכון? אני מאמין שאם עכשיו יהיו סקרים בעד/נגד ההתנתקות התוצאות יראו אחרת. אבל שוב, זה הכל בולשיט. כל עוד אתה לא יודע מי מצביע...

silverhawk

New member
נערכים סקרים כל שבוע, ואף יותר מפעם

בשבוע... אתה לא יודע מי מצביע? זה סקר! מה אתה מצפה, לרשימה שמית? הסקרים נערכים ע"פ בסיס נתונים המייצג, כמיטב היכולת, את כלל המגזרים.

AGENT SHESH

New member
סקרים זה שטויות.

ראינו ב96' את פרס מנצח באופן ברור, ופתאום בבחירות עצמן מי ניצח, ובאופן מוחץ? מה היה במשאל מתפקדי הליכוד..? שוב, אותו הסרט - בסקרים תומכי ההתנתקות מנצחים, ובפועל - מתנגדי ההתנתקות ניצחו. אז אני מבקש, כשאתה מנסה להוכיח טענה - התרחק מסקרים, הם לא דבר שאפשר להתסמך עליו.

silverhawk

New member
הסקרים על ההתנתקות ממש לא צמודים

והסקרים הם הכלי הטוב ביותר לשפוט אחוזי תמיכה. יש לך דרך אחרת לעשות זאת? וחוץ מזה, פרס הוא כבר סטיית תקן בפני עצמו...

למעלה